הבנים שבו הביתה-בארונות..עזרא - ארכיון
יהי זכרם ברוך..
הבשורה הקשהעזרא - ארכיון
הערפל התחלף באבל: גולדווסר ורגב חוזרים בארון

שנתיים וארבעה ימים לאחר החטיפה שפתחה את המלחמה, נסגר המעגל בצורה כואבת: חיזבאללה הביא למעבר הגבול בראש הנקרה את ארונותיהם של אודי גולדווסר ואלדד רגב. עד לרגע האחרון סירב למסור מה מצבם, והמשפחות הכואבות חזו בתמונה הקשה בשידור חי בטלוויזיה

כתבי ynet עדכון אחרון: 16.07.08, 09:42

שנתיים ועוד ארבעה ימים לאחר שנחטפו מתוך רכב ההאמר בעת סיור בגבול הצפון, המעגל נסגר בצורה הכואבת ביותר האפשרית: רב-סמל אודי גולדווסר וסמל-ראשון אלדד רגב חוזרים הביתה, בארון.

עד לרגע האחרון שמר חיזבאללה בסוד את מצבם. בכיר הארגון, ופיק ספא, העביר את המידע לידי המתווך הגרמני ובישר: העסקה יוצאת לדרך. דקות ספורות לאחר מכן שידרה תחנת הטלוויזיה "אל מנאר" את התמונה הקשה: שני ארונות מורדים מהמשאית. בבתי המשפחות, שציפו לקבל את הבשורה בצורה מסודרת מקציני צה"ל, פרצו זעקות שבר.

מעגל נסגר:

מהחטיפה ועד לעסקה - שנתיים של מאבק
השבי, השיבה והמחיר - העסקאות הקודמות
הניצחון וההפסד של נסראללה - מבט מלבנון

בשעה תשע בבוקר (יום ד') ניתן האות למימוש עסקת חילופי השבויים. שני הארונות הועברו במשאיות של חיזבאללה למעבר הגבול הלבנוני נאקורה, שם נמסרו לידי הצלב האדום - ודרכו, בהמשך, לישראל. ל-ynet נמסר שהליך זיהוי החיילים צפוי להיות מהיר, שכן הגופות שלמות ונשמרו בקירור.

לצדו הישראלי של מעבר הגבול הגיעו כבר בשעת בוקר מוקדמת הרוצח סמיר קונטאר וארבעת אנשי חיזבאללה. החמישה, ששוחררו הבוקר מכלא הדרים, יועברו לידי הצלב האדום יחד עם 199 גופות מחבלים - לאחר שיזוהו חללי צה"ל באופן סופי.

במעבר הגבול, שהוכרז שטח צבאי סגור, הדריכות הבוקר בשיאה. למקום נהרו עשרות צוותי טלוויזיה מהארץ ומהעולם, יחד עם העוסקים במלאכת החילופין - בעיקר אנשי הרבנות הצבאית. קציני צה"ל נפרשו במחסומים בדרך, וביחידות פיקוד הצפון הוכרזה כוננות מיוחדת. שר הביטחון ברק נמצא בלשכתו בתל-אביב, ומקבל עדכונים שוטפים ממזכירו הצבאי.

מצפים לבשורה
כאמור, עד לרגע האחרון הותיר חיזבאללה את גורלם של שני חיילי צה"ל לוט בערפל. "אם זה ההישג שלו - רחמיי", אמר היום שלמה גולדווסר. במערכת הביטחון הצטבר מידע לפיו הבנים אינם בין החיים, וערב חתימת העסקה החל הרב הצבאי הראשי לבדוק את האפשרות להכריז עליהם כחללים שמקום קבורתם לא נודע. אבל בתום שנתיים של מאבק חוצה יבשות, המשפחות מקבלות היום סוף-סוף תשובה נחרצת.

משפחות גולדווסר ורגב ספונות הבוקר בבתיהן עם נציגי צה"ל, סחוטות מהמאבק הממושך

וממתינות בציפייה לבשורה על גורל יקיריהן. מי שתוכנן לשאת את הבשורה עבורן היו שני אלופי צה"ל - גדי שמני מפיקוד מרכז ואלעזר שטרן, ביומו האחרון על מדים, כראש אגף משאבי אנוש. עד לרגע האחרון לא נגוזה תקוותן לראות אותם בחיים, אך בצה"ל נערכו מראש למה שנראה כתרחיש הסביר יותר - במסגרתו יתקיימו לשניים הלוויות צבאיות כבר מחר.

בינתיים בביירות מתכונן חסן נסראללה למפגן של ניצחון. הערב הוא צפוי לשאת דברים בדאחייה - הרובע השיעי שהופצץ במלחמת לבנון השנייה. בתחנת הטלוויזיה שלו חוזרים שוב ושוב על ההצהרה מה-12 ביולי 2006, לפיה: "בהתאם להתחייבות שלקחה על עצמה לשחרר את האסירים והעצורים, הצליחה תנועת חיזבאללה בשעה 9:05 הבוקר לשבות שני חיילים בגבול עם פלסטין הכבושה".

יש שטוענים שלתקשורת אסור לשדר אתעזרא - ארכיון
החגיגות בבירות של חיזבאללה.
לענ"ד, לא רק שמותר לה-היא חייבת! פה בארץ!
אחרי שהתקשורת סובבה והונתה את כל עמ"י וגרמה לנו לטעות ולבצע את העיסקה הזאת שמסכנת את כל עמ"י בכל מקום שהם, היא חייבת לשדר את הטקס הזה כדי שכל עמ"י יבין את הטעות ולעולם לא יעז לחזור עליה!
המודיעין קבע שהם כבר לא בין החיים, ידענו שאנחנו מדברים על גופות, אבל בכל זאת המנהיגים שלנו שכחו שהמשימה שלהם היא להגן על כל עמ"י ותמכו בעיסקה ושחררו מאות פלסטינים רוצחים ועוד מחבלים חיים.
כואב לי על המשפחות, אבל בשורה התחתונה-האינטרס הלאומי חשוב יותר מהאינטרס האישי ובזה טעינו.
ברוך דיין האמת.
תחכה שתגיע למצב שלהם..ואז תדבר..עזרא - ארכיון
נראה אותך משפחה שכולה..
אני לא מדבר על המשפחותעזרא - ארכיון
אני אפילו מהנק' שבה אני נמצא-מבין אותן.
אני מדבר על המנהיגים שלנו.
צריך להגיד את האמת-הבטחון של כלל עמ"י נפגע מהעיסקה הזאת. וכן, כלל עמ"י חשוב יותר מאנשים בודדים.
זה כואב, אבל כל החלטה שלוקחים בעניין כזה כואבת ולכן לא כל אחד יכול לקחת אותה. מי שלא מבין את זה-שיש הבדל בין טובת הפרט לבין טובת הכלל-לא יכול להנהיג ואסור לו להכנס לועדות שמקבלות החלטות דומות.
ושוב-אני לא מדבר על המשפחות ח"ו!
הגופה צריכה לנוח בקבר, ממבט רגשי זה היה שווהעזרא - ארכיון
ממבט לעתיד הרבה הרבה פחות,
אבל נוכל לדעת תתוצאות בעתיד, לא עכשיו.
לא רק ממבט רגשיעזרא - ארכיון
אלא ממבט אישי-גם שיכלי וגם רגשי.
הבעיה היא שאומה לא מנהיגים מנק' מבט אישית אלא כללית.
זאת בעצם הבעיה שלנו-המנהיגים שלנו מסתכלים רק מנק' מבט אישית ולכן טועים. לפעמים זה מתבטא בטעות כזאת ולפעמים זה מתבטא בשחיתות.
הם מתים?????עזרא - ארכיון
כן הם מתים..יהי זיכרם ברוך..עזרא - ארכיון
לדעתי אסור היה לעשות עסקהעזרא - ארכיון
אבל אני בטוח שאם הייתי אחד ממשפחות שכולות
דעה שלי הייתה כמו שלהם

מה שנעשה אי אפשר להחזיר אז לפחות לאולמרט יהיה שכל לחלץ את שליט
(כתבתי "לחלץ" ולא לשחרר )
ברור שהיה צריך!!! לא רק צריך,חיי'ב!!!!עזרא - ארכיון

ונגיד עכשיו נלך לא לפי רגשות אנוש וכו' אלה פי ההלכה שזה ביזוי המת ושם שמיים להשאיר גופה ללא קבורה!!! ובגלל זה היה חשוב כמה שיותר מהר להחזיר אותם הביתה לישראל ולקבור אותם לפי דרך הדת

ומצד האנושי והרגשי זה לא נורמלי שמשפחות ישארו באי וודאות שכזה וימשיכו לחיות חיים נורמליי'ם!!

אולי לא היו חייבים לעשות את העסקה הזו דווקא אבל היו חיי'בים לעשות עסקה כלשהיא ולא "לחלץ" במילים שלך באותם בפעולה שמסכנת בני אדם!! לויודעת אם זה נכון ,אבל זו דעתי...
מישהי...עזרא - ארכיון
לפי ההלכה-ביזוי החי גדול יותר מביזוי המת ואסור לסכן אנשים חיים כדי להציל גופות! לכן מבחינה הלכתית נדחתה הטענה שלך. אולי יש טענות אחרות אבל בעייתי זה ברור.
אנושי-האם זה מוסרי לסכן 7 מליון אנשים בגלל 2 משפחות שישארו בלי קבר?
רגשי-סליחה, אבל כבודו של הרגש במקומו מונח ולא בשולחן קבלת ההחלטות. לזה בדיוק התכוונו חז"ל כשאמרו "נשים-דעתן קלה". לא ח"ו שהן טיפשות, אלא שהן יותר רגשניות ולכן משוחדות יותר בקבלת החלטות מסויימות.
לבי על המשפחות. תאמיני לי שכמעט בכיתי היום. אני לא רגשן ולכן כנראה בסופו של דבר דמעות לא יצאו, אבל האמת לענ"ד,אמנם כואבת,אבל היא אמת
זה כ"כ עצוב. יהי זכרם ברוך. רק נותר להתפללעזרא - ארכיון
שגלעד שליט בין החיים.
אני מציע שתתפללי שיחזור מהרעזרא - ארכיון
כי אם הוא לא יחזור ח"ו, אני לא יודע מה עדיף...
מבחינה רגשית זה היה נכון!עזרא - ארכיון
זה היה להחזיר למשפ' את החיים שלה!! שונים ממה שהם היו, אבל הם שוב חיים!בלי תקוות שווא, פשוט לדעת את האמת!

ומבחינה שיכלתי וכללית, זה היה מהלך גרוע!!! כי זה גורם לערבים להבין שחטופים אצלינו מזיז משהו, ואם הם יחטפו עוד הם ירוויחו!

המהלך הזה יכול לגרום לעוד אלפי משפחות לההרס... נוזח אהוד ואלדד ח"ו!!!

אני כ"כ מקווה שכל החששות האלה הם לסתם! אבל ממש לא נראה לי!
מה שנותר לנו זה להתפלל!!! המדינה מטומטמת!! "ובשלטון הכופרים אין אנו מאמינים" על מדינה כזאת אסור לנו לסמוך! אנחנו צריכים לפעול! והדרך הפעולה של יהודים זה להתפלל!! כי אין לנו שום סיכוי אחר...
אני עדיין לא מאמינה.עזרא - ארכיון
אני מרחמת על המשפחות.
תחשבו-ש-נ-ת-י-י-ם!!שנתיים בלי ידיעה מה קורה לאדם הקרוב אליהם!!בלי ידיעה אם הוא חי,או מת,או בסדר!!
והקטע הכי כואב-שהחזירו להם אותם בארונות.
השביב תקווה שעוד היה להם נגוז.נעלם.
אני פשוט מרחמת עליהם,ומצד שני,מעריצה אותם.על הכוחות נפש שלהם,אני לא הייתי שורדת.בשום מחיר.

יהי זכרם ברוך.
ה' ינקום דמם ודם כל חללי מערכות ישראלעזרא - ארכיון
א א מממממממ ן
א אא מ מ ן
א א מ מ ן
א א מממ מ ן
ן
וזה מה שקורה כשנותנים לרגש להוביל-עזרא - ארכיוןאחרונה
רואים תגובה כמו שלך.
אגב-גם מבחינה רגשית זה לא נכון. כואב יותר על 7 מליון איש מאשר על 2.
סליחה-אבל דוקא בגלל שאנחנו לא נותנים לרגש לשלוט בנו אנחנו לא מרימים ידיים מהמדינה.
זו המדינה שלנו. היא שלך באותה מידה כמו שהיא שלי ושל בר רפאלי או כל יהודי אחר, לא יעזור אם תרצי בזה או לא-זו העובדה.
לכן על כל אחד מאיתנו מוטלת אחריות ישירה על הנעשה כאן!
אף אחד לא נשען על המדינה-אבל היא בהחלט נשענת עלינו. אםם ניקח אחריות ונגיד "זו המדינה שלנו.אתה אנחנו רוצים אתה זה לא"-הכל ישתנה!
וזה כפול עם אקטואליה וחדשות...מקפיצים נטושים
ואיפה ע"ל ?טויוטהאחרונה
..אנונימי (פותח)

אני כל כך גאה בעצמי. אני לא מאמינה שהגעתי לזה. 

><אנונימי (פותח)

למה אני חוזרת לשם, למה לעזאזל?

..אנונימי (פותח)

אינלי כח יותר לעזאזלל
שונאת את התחושות האלו..

\\אנונימי (פותח)

מפגרת כפשוטו

..אנונימי (פותח)

באלי לדעת לכתוב יפה.  

אעלק אמנית. 

,,אנונימי (פותח)

העולם הזה ככ מחורבן