פרשת מטות :עזרא - ארכיון

בס"ד

פרשת מטות :

" בחורב "( ל"א , ח' ).

וברשי: " הוא בא על ישראל והחליף אמונתו באמונתם שאין נושעים אלה בפיהם ע"י תפילה ובקשה, וכו'.

כח התפילה הוא אדיר, אבל לפעמים צריך לדעת כיצד להתפלל. סגולה מיוחדת יש לתפילה היוצאת מפיו של אדם הסבור שזכותו -שלו אינה מספקת כדי שהקב"ה יושיע אותו , והוא אומר להקב"ה שיעזור לו בזכות אשתו...

כך מסביר רבי לוי יצחק מברדיטשוב את תפילתו של יצחק אבינו שראה שאשתו עקרה. יצחק , אומר ה'קדושת לוי', בבואו להתפלל לפני הקב"ה שייתן זרע של קיימא, ביקש בזכות אשתו , רבקה , כי חשב שאין בזכויות שלו כח מספיק שהקב"ה ייעתר לו, בכך שהוא צדיק אין כל חידוש, שהרי הוא בנו של אברהם אבינו, ואילו רבקה, בהתאם למוצאה שגדלה בביתו של בתואל עם אח כמו לבן , אבי כל הנוכלים והרמאים -בודאי צדקת הרבה יותר גדולה ממנו,ולכן ברור שתפילותיה אמורת להתקבל יותר מאשר תפילותיו.

על כך באה תשובתו של הקב"ה 'ויעתר לו ה", וכפי שרש"י אומר "לו ולא לה" . לפי שאינה דומה תפילת צדיק בן צדיק לתפילת צדיק בן רשע. דווקא משום שהיית סבור שתפילת רבקה אמורהל התקבל יותר מתפילותיך, דוקא בגלל ענוותך המיוחדת, הנובעת מכוח היותך "צדיק בן צדיק" , על כן נעתר ה' דווקא לך.

כי מי שיודע שאין בו מאומה , תפלותיו רצויות ומתקבלות יותר אצל ה' .

ללמדנו, שכאשר אדם רוצה שתפילתו תתקבל, צריך הוא להרגיש שאין הוא שווה הרבה, ואם תפילותיו תתקבלה זה בזכות אשתו, ואז יזכה באמת שתפילתו תתקבל באהבה לפני אדון כל'.

ט' קבין של מוסר ויראת שמים יש בדברים אלה !

[ לקוח מהספר: ."עלינו לשבח" שנכתב ע"י הגאון רבי יצחק זילברנשטיין רבה של רמת אלחנן ]

שבת שלום!

וזה כפול עם אקטואליה וחדשות...מקפיצים נטושים
ואיפה ע"ל ?טויוטהאחרונה
..אנונימי (פותח)

אני כל כך גאה בעצמי. אני לא מאמינה שהגעתי לזה. 

><אנונימי (פותח)

למה אני חוזרת לשם, למה לעזאזל?

..אנונימי (פותח)

אינלי כח יותר לעזאזלל
שונאת את התחושות האלו..

\\אנונימי (פותח)

מפגרת כפשוטו

..אנונימי (פותח)

באלי לדעת לכתוב יפה.  

אעלק אמנית. 

,,אנונימי (פותח)

העולם הזה ככ מחורבן