ברסלב בצפת: הגברים יוצאים, הנשים ננעלותעזרא - ארכיון

תקנה חדשה בבית הכנסת של ברסלב בצפת קובעת כי על המתפללות לעזוב את המקום לפני אמירת "עלינו לשבח", לאחר מכן עזרת הנשים ננעלת לרבע שעה עד שאחרוני הגברים יצאו מהאולם, רק אח"כ פותחים שוב את עזרת הנשים עבור מי ש"נתקעה". ובצפת הרוחות סוערות: האם מדובר בהשפלה או בכבוד לנשים? http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3587345,00.html

מה אתם חושבים על זה?

כל כבודה בת מלך פנימהעזרא - ארכיון
למה תמיד הרשעים באתר YNENעזרא - ארכיון
צריך לפגוע באנשי שיראל ואנשי ברסלב צפת אנשים טובים
אי אפשר להאמין לאף מילה שם..עזרא - ארכיון
אבל בכללי הרעיון נשמע לא רע בכלל.
מה זה השטויות האלה?! למה שלא ינעלו ת'בנים והבנותעזרא - ארכיון
יצאו? הפליה.
קצת צניעותעזרא - ארכיון
אנשים שמקשבים להלכה
בסדר. אבל,עזרא - ארכיון
הנשים הן יצורות שיכולות לבלום רגשות?!
הן בני אדם. אז "כל כבודה,בת מלך פנימה." נכון מאוד. צניעות זה בין הדברים הכי הכי חשובים.ודווקא אומרים שבכל דבר שיש קדושה צריך להפריד, שמא... וכו'.אבל אני חושבת שיש פה עניין של להסתכל מעבר. הרגשות של בנ"א במובן מסוים לא פחות חשובות מצניעות. אני לא מזלזלת ח"ו במושג צניעות ובמה שמשתמע מכך.עם זאת,אני עדיין לא חושבת שליהדות יש רצון לקפח ולהשפיל את הרגשות של הנשים.
-(ואולי אני פשוט לא אובייקטיבית...)
ומה הרגשות של הגברים???עזרא - ארכיון
ולא נראה השנשים נפגעות שם
אף אישה לא חייבת להתפלל שםעזרא - ארכיון
בס"ד

זה שהיא מתפללת שם, זה אומר שהיא מסכימה/מוכנה לקבל את המנהגים שם.
אני אישית חושב שזאת הגזמה לגמרי, אבל אם שם הם לא חושבים ככה - זכותם, ואין פה שום אפלייה.
לפי דעתי כן כדאי באמת אולי שלא כולם יצאו באותו זמןעזרא - ארכיון
אבל זה ממש לא הדרך! שיחשבו על דרכים אחרות מאשר לנעול את הנשים בפנים.. גברים יצאו רבע שעה אחרי או משו כזה או לבקש מהנשים אבל מה פתאום לנעול מה אם זה לא בא מהנשים מה הקטע איפשר להכריח נשים ללכת לפי כל כבודה בת מלך פנימה אם זה לא מרצומה כי כך זה סתם צבוע!
הממ..עזרא - ארכיוןאחרונה
מהצד האחד עומד לו העניין של הקדושה. שיש עניין להפריד כל דבר שיש בו קדושה.(ראה ערך-'תיקון גדול')
ומהצד השני יש כאן רגשות של בנ"א. אם משפילים ורומסים בנ"א אני לא חושבת שאפשר להתעלם מזה.
עוד מקטנותי לימדו אותי "דרך ארץ קדמה לתורה". אפילו לתורה היא קדמה. אז גם אם יש לנו בתורה רמזים לתפילות ואסמכתאות יש דרך ארץ. ואני לא חושבת שהמושג הזה מתייחס רק לאלו ששומרים את התורה ומקיימים את המצוות.כי הוא הגיוני.הוא אנושי..וזה מבחינתי הבסיס של הבסיס.אז כשאני קוראת על העובדה הזאת אפשר להניח כמו שכבר הוזכר פה שהנשים מסכימות לכך-ואז "מה טובו אהלך יעקב." אבל אם לא., יש כאן בעיה. כי אי אפשר לרמוס ולהשפיל כבוד של אישה כי היא אישה. אני חושבת שהם מבקשים יותר מידי גיבוי הלכתי, והם מחפשים עוגן דתי על המושג "צניעות" שיאפשר להם לבצע את דעתם. אך לעיתים שוכחים הם שיש פה בנ"א. יותר נכון אישה. שנמצאת פה בין הדלתות.(לצערי,תרתי משמע.) ומריצה מפה לשם, לא נמצאת בשום מקום.דעתי היא.
וזה כפול עם אקטואליה וחדשות...מקפיצים נטושים
ואיפה ע"ל ?טויוטהאחרונה
..אנונימי (פותח)

אני כל כך גאה בעצמי. אני לא מאמינה שהגעתי לזה. 

><אנונימי (פותח)

למה אני חוזרת לשם, למה לעזאזל?

..אנונימי (פותח)

אינלי כח יותר לעזאזלל
שונאת את התחושות האלו..

\\אנונימי (פותח)

מפגרת כפשוטו

..אנונימי (פותח)

באלי לדעת לכתוב יפה.  

אעלק אמנית. 

,,אנונימי (פותח)

העולם הזה ככ מחורבן