בס"ד
אצלינו בבניין יש 2 מעליות שבת, כי כמעט כל הדיירים דתיים. משום מה, תמיד המעלית הגדולה מפוצצת!
השבת, עמדנו במעלית שבת, אבא שלי, אח שלי ואני וכל שאר הדיירים... בקושי יכולנו לנשום.. שניה לפני שהמעלית נסגרה, נכנס אליה איזה זקן אחד, מסטול לגמרי (מזל, הוא היה רזה ממש!).
המעלית עולה ישר לקומה 13, ואז יורדת לקומות הזוגיות. אחרי שהמעלית נסגרה, הזקן אמר שהוא צריך להגיע לקומה 1... (ז"א, הוא צריך לחכות עד שהעלית תרד לקומה 0 שוב, משהו שלוקח 5 דק', ואז לחכות למעלית הקטנה שעוצרת בקומות האי זוגיות...). בתוך המעלית, אפשר למות מרוב חום... ככה שהדבר היה בגדר התעללות בקשישים ממש!
הצעתי לו לרדת בקומה 11 שזאת קומה משותפת לשתי המעליות (כי יש שם דייר חילוני אחד), ושם יחכה למעלית השניה. הוא מילמל משהו לא ברור, שהעיד שחוץ מזה שהוא לא כ"כ שפוי, הוא גם לא כ"כ הבין מה אמרתי לו..
שכן אחד, עזר לו לרדת בקומה 11, כעצתי. שניה לפני שהמעלית נסגרה, חשבתי לעצמי שכדאי שאני ארד איתו, כדי שהוא לא יסתבך.. פילסתי את דרכי בין הררי האנשים והזיעה שלהם (ולצערי לא היה מחסור בזיעה..) עד שהגעתי, המעלית התחילה להיסגר.
בדיוק בסיטואציה הזאת, שכן פוץ א-ש אמר- "הצתה מאוחרת!". בחיוך מרושע (אני אומר לכם, השכן הזה יכול להוציא משלווה בן אדם נורמלי, הוא כ"כ נודניק! הקטע המעצבן שהוא ממש מבוגר, אז גם לא נעים להתחצף אליו).
אז אמרתי לו- "לפחות יש הצתה...", כל מי שהיה במעלית, (ועד קומה 10 עדיין רובם נשארו...) התחילו לצחוק, אבל חבל"ז!! (בקריאה זה נשמע פחות מצחיק, אבל כשזה קרה, בתוספת הטון שלי, זה בהחלט היה שופך).
הפוץ העווה את הפרצוף, וניסה לעשות פרצוף מחוייך, שלא כ"כ הלך לו..
למזלי, היה שכן אחד (ילד), שירד בדיוק למטה, ואחרי שהכנסתי את הזקן למעלית, ציוותי אותם וביקשתי מהילד שיוריד את הזקן בקומה 1...).
אין ספק שאח"כ הייתי מרוצה! (במיוחד מהעקיצה לשכן המעצבן...). זהו.