הספר "מים שאין להם סוף" של מיכאל שיינפלדעזרא - ארכיון

מה דעתכם?

אם אפשר בבקשה הסבר מפורט מדוע (נפקא מינא לעניין קריאה והמלצה על הספר).

לא קראתי אבלעזרא - ארכיון
התקציר בעולם קטן היה מהמם
אז נראלי שגם הספר
אני קראתי...עזרא - ארכיון
ספר יפה ממש!!..
הוא מספר על אחד שעושה תאונה בדרך לבית מהישיבה...
ואז הוא בבית חולים ויש לו מחברת כזאת שהוא רשם בה הרהב שנים.. אז הוא כאילו פותח וקורא בה בבית חולים... וזה כאילו הסיפור... על איך שהוא התחיל בישיבה ועל כל הדברים שהוא יתמודד איתם...
ואז בסוף הוא גומר לקרוא את המחברת.. והוא ממש מסתכל על החיים שלו מנקודת מבט שונה ומשתנה.. ובתוך הכל גם משולב הקשר שלו עם נורית... בתוך כל הסיפור שהוא התחיל ללמוד בישיבה.... ואאז הם מתארסים!!!
*** שכחתי לציין: שכאילו הספר מחולק ל2...עזרא - ארכיון
זה כאילו קטע מהמחברת שהוא קורא.. ואז חוזרים לבית חולים... וככה שוב פעם ושוב פעם..
עידכון והמלצה אישיתעזרא - ארכיון
אחרי שהשגתי את הספר ביום שישי, חשוב לי לכתוב שזה ספר מעולה גם מבחינת התוכן, הרשמים והתובנות שהוא משאיר מחד, ומאידך הוא כתוב בשפה יפה, ערוך נהדר וכ'ו (מזכיר את הסגנון של סיפורי "עולם קטן").
לסיכום - מומלץ ביותר.
קראתי...עזרא - ארכיון
זו דעתי (=])...

הספר לדעתי לא ממש מתאים לאנשים שלא סיימו תיכון (בעיקר בנים).

הרוב המוחלט של הספר זה איך מתמודד בישיבה, עם כל מיני קשיים, לבטים וכדו'.. מיקי שיינפלד הוא סופר מדהים! באמת, התוכן ממש מעולה, אבל לא כ"כ מתאים לתיכוניסטים..

בדוגרי - כל מי שקורא, רוצה רק לראותם אם הם מתארסים..
הערה קטנהעזרא - ארכיון
אליבא דדעתך רוב הספרים שעוסקים בבעיות שנחשבות כגדולות כגון : נישואין, ישיבה מול אוניסרסיטה, חול מול קודש, חרדיות מול לאומיות אמונית וכ'ו אינם מתאימים לתלמידי תיכון כי הם "אינם מבינים" את ההתמודדות.
אלא שלענ"ד זה לא נכון כ"כ, מפני שהקושיות וההתמודדויות שהספר מביא אותנו אליהם קשורים לעוד הרבה תחומים מעבר למילה הנקודתית ולדוגמא הפרטית, כגון שההתמודדות ישיבה מול אוניברסיטה - מבחינת תלמיד התיכון היא גם אותה התמודדות של ישיבה מול עתודה וכ'ו, ואף יותר מכך, לגבי חייו באופן כללי - הקודש מול החול וכן ע"ז הדרך.
אמת היא שלא כל תלמידי התיכון יתעניינו בנושאים שמעלה הספר, אך אין לפסול את תלמידי התיכון כולם על הסף מפני סיבה זאת.
לענ"ד שורש תפיסת עולמך היא שאדם אינו מסוגל לעמוד במצב בו הוא אינו נמצא - מה שמכונה "אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו", אך ידוע לך שאחד ממטרותיו של ספר טוב היא להביא את התמודדותו של הגיבור אל תוך עולמך, ובין היתר להעביר אותך את מסע חייו,כמו שלעיתים עוצרים אנו בשאלת התוספות לדוגמא ע"מ לנסות לענות עצמינו, כך לעיתים אנחנו מהרהרים - "מה אנו היינו עושים באותה סיטואציה שבה עמד הגיבור", ובהתאם לכך הספר מראה לנו תובנות חדשות ומשנה מעט את תפיסת עולמך.
נ.ב. לענ"ד לא נכונה הכללתך שסיבת הקריאה היא רק האם נורית ויאיר יתארסו, אלא לענ"ד סיבת הקריאה היא יותר המסע הרוחני / מחשבתי / הכרתי שעובר יאיר בעיקבות התאונה והקריאה במחברתו במשך שבוע, המפגש עם העולם באופן יותר בוגר, המלחמה התמידית וההתמודדות בין חול לקודש, בין תורה לבין מקצוע מכובד, בין רגשותיו לבין הקרע עם נורית וכ'ו.
לסיכום - אדייק בכתיבתי - לענ"ד הספר מומלץ גם לחלק מתלמידי התיכון (בעיקר לשמיניסטים ומעלה) ואף לכל מי שנושאים אלו "בנפשו".
לענ"ד טעית.. זו לא התפיסה שלי..עזרא - ארכיון
אני שכחתי להזכיר שמיניסטים.

גם אני חושב ששמיניסטים, שגם נמצאים במצבים דומים (אולי לא מהסוג של הישיבה שלי, נעם), שיש להם שאלה - ישיבה\צבא (עתודה גם יש בנעם..), הספר ממש מתאים להם, ואפילו יכול במידה מסויימת לפתור להם את השאלה.

גם הספר 'מזהיר' את הביינישי"ם, שלא להגיע למצב דומה כמו של יאיר שטיינמץ בניתוק מהמשפחה. זה מצב נורא, שחבל שהוא קורה.
ספר ראשון שלו "מזוודה" משהו כזהעזרא - ארכיוןאחרונה
פשוט מפגר לגמרי
רופא לבן, אלים שחוריםאנונימי (פותח)
אחד הספרים המרתקים שקראתי בחיים.
אווווווווווווווףףףמקפיצים נטושים

זה נראה פורום ממש ממש ממש טוב! למה הוא לא פעיל??

אולי ננסה להחיות אותו -מקפיצים נטושים

אז. אנשים יקרים - מה תאמרו על ברנדון סנדרסון? כלומר, על ספריו?

הם ממש טוביםמקפיצים נטושיםאחרונה

כן אבל אתה הפותח למה אתה עונה לעצמך?

אני פעם ניסיתי להחיות אותו, אבל, איך אומרים-אנונימי (2)

העלתי חרס בידי

מסיבה משפחתית של דליה רביקוביץענת 100

למה השיר איתן מוקדש ליצחק

הפאנונימי (פותח)

לאנשים עם שכל ישר

המוות הוא בסך הכל הרפתקה אחת גדולה

שלוםאנונימי (פותח)
...אילת השחר
עבר עריכה על ידי אילת השחר בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ה 2:28

''לא יודעת מה ראית, מה לא ראית... ''

מניחה שוב, מזל טוב. 

יהיה הרבה מזה בע"ה. 

אין לי ספק בזה. 

(מחר היא לא תהיה פה)

אמן!אנונימי (2)
תודה

בעז"ה שט"ו הבא יהיה לך יום הודאה על הטוב הגדול שיגיע אלייך מעכשיו ועד אליו

אמןאילת השחר
מקווה שהכל בטוב אצלך.

ככה ככהאנונימי (2)
ואיך אצלך?
...אילת השחר
מתאים יותר לאישי.. יש לי עוקבים סמויים בעולם הזה;)
חח אוקייאנונימי (2)אחרונה
....אילת השחר

אם הייתי יכולה...

אבל אני לא יכולה.

אז בשמיים ישמעו.

.....אילת השחראחרונה

אולי יעניין אותך