מישו מכיר את הספר המהפך?עזרא - ארכיון

אם כעע איך הוא??

חובה בכל ביתעזרא - ארכיון
על מה הוא מדבר?עזרא - ארכיון
קראתי ויש לי בבית.עזרא - ארכיון
הספר הנ"ל הוא עריכה מחודשת לספר "מסע אל האמת" בעיקר בצד החזותי,ובצד התוכני - עם הרבה השמטות.
לענ"ד טוב לסוג מסויים מאוד של אנשים בלבד.
לענ"ד היה אפשר לקצץ כ-חצי מהספר...
ומאידך יש כמה אנשים שאני מכיר שקראו אותו כמה פעמים וממליצים עליו בחום.
אחד ה-ספרים!!! גם "הצופן ספר מומלץ מאד!!! ולגבי...עזרא - ארכיון
בס"ד

המהפך מומלץ מאוד אם יש לכם חברים, קרובהי משפחה אוסתם שכנים חילונים להפיץ ןלהראות להם את הספר!!! להפיץ את האמת הנצחית....
אני עשיתי את זה פעם וה השפיע על אדם מסוים מאוד !!! כדאי...
אבל זה ממש נשע הזוי!!!!ולא נשמע אמיתי..עזרא - ארכיון
העיקר בסיפור של שרון נחשוני...
איך זה יכול להיות שהוא היה בגן עדן וחזר!! לא יודעת זה לא כזה נשמע לי הגיוני..
ובאמת יש שם דברים יפים=]
על מה זה מדבר?עזרא - ארכיון
אממ..עזרא - ארכיון
על גילגולי נשמות ועל דיבוקים..רוחות רפאים..וכו'וכו'..
בוסי,זה נקרא מוות קליני,היו אלפי סיפורים כאלהעזרא - ארכיון
אהה נכון...ככה קוראים לזה שחכתי..עזרא - ארכיון
אבל עדיין זה נשע לי קצת הזוי..
ועוד אם הרוחות רפאים..!!
אימלה כמעט לא ישנתי בלילה..
מסיטקיה,רוחניות,יש כאלה דברים,הגמרא אומרתעזרא - ארכיון
ספר מהמם!!עזרא - ארכיון
אהה, כל השטויות האלה על ה-עזרא - ארכיון
גלגול קודם, רוחות רפאים, צמח שפורח ממילים יפות וכל שאר הבולשיט?
בעע, לא מאמינה בזה. רוב האנשים אומרים שהם מאמינים בחצי מזה. אין כזה דבר! או שאתם מאמינים, או שלא. ואם אתם מאמינים- טוב, בעיתכם.
הגמרא מבינה הרבה יותר ממך,וזה נכון. וגם הקבלהעזרא - ארכיון
אומרת את זה,ולך אפילו אין את הזכות הכי קטנה לחלוק על דברים תנאים ואמוראים
שושן אל תזלזלי בדברים שאת לא מבינהעזרא - ארכיון
ברור שזה נכון,זה דברים מהגמרא.עזרא - ארכיון
ספר יפה מאוד!!עזרא - ארכיון
יש לנו אותו והוא מהממם!!

סתם שתדעו אז שרון נחשוני הזה הוא בנדוד של אבא של חברה שלי..!!!
והסיפור הוא 100% אמיתי!!!
אם אין יכולת להעמיק אמונה מספרים רציניים,עזרא - ארכיון
אז נו, לקרוא את זה.
אבל סתם ככה עדיף לא ללמוד אמונה מהטבע ומההיסטוריה=הסתר יה, אלא מהתורה וישראל.

אנחנו לא צריכים שהטבע יסתדר לנו עם האמונה כדי להוכיח שיש אלוקים. יש אלוקים גם בלי הוכחות.

צריכה וחייבת הוכחות מדעיות? נו. אבל תדעי שזה בדרגה נמוכה, ואת צריכה לשאוף להרבה יותר גבוה מיזה. וגם אחרי שתקראי את זה, להמשיך וללמוד לעומק, לרובד רציני יותר, ואת יכולה .

בהצלחה לכולנו!
תתפלאי אבל גם אנשים מדרגה ממש גבוההעזרא - ארכיון
רוצים הוכחות מדעיות.
זה ספר מעולה שכולל מחקרים מדעים +משנה ,גמרא,זוהרעזרא - ארכיון
מי שלא מאמין

פרייאר
אני באמת מתפלאת.עזרא - ארכיון
אם הם צריכים הוכחות מדעיות, אז זה קצת סותר את הדרגה הגבוהה שלהם.
תראי לי רב אחד שאומר שהוא צריך הוכחה מדעית, ונדבר.
[לא רב רפורמי, רב רב. ידוע ומקובל ברבים.]

ושוב, אני לא אומרת שאין לזה ערך, יש לזה, ראשוני.

[סתם כי הייתי עכשיו חודש ומשהו במדרשה, והרב ערן טמיר נכנס בתופעה הזאת חזק ממש. איזה 4 שעות הוא הסביר לנו את זה לעומקק למה זה לא טוב.]
בהחלט...עזרא - ארכיון
אומנם הספר מעוצב נורא יפה...
אבל תכלס, עומק,הוכחות מחשבתיות באמונה,אין בו.
אתן מקשקשות. מי שכתב אותו הוא איש ידוע ומוכרעזרא - ארכיון
הוא הרב זמיר הכהן

הרב זמיר כהן (נולד ב-1965) יו"ר ארגון "הידברות".

נולד וגדל בשכונת בית ישראל בירושלים. למד בישיבת פורת יוסף, ובכולל, הוסמך לרבנות, ומונה לראש כולל. לאחר מינויו לראש כולל התוודע יותר לחברה החילונית וראה לנכון ליצור הידברות עם הציבור החילוני בנושאים המגוונים שביהדות והכרת היהדות ולשם כך הקים את ארגון 'הידברות' מתוך מטרה לקרב לבבות בין חילוניים לדתיים, ולהביא לחזרה בתשובה. כיום משמש הרב כהן כמרצה לענייני יהדות וכראש ישיבה לחוזרים בתשובה בביתר עילית.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%96%D7%9E%D7%99%D7%A8_%D7%9B%D7%94%D7%9F

פרטים נוספים בויקפידיה
אמרת את מה שאמרתי בדיוק.עזרא - ארכיון
ל'שכנוע' ראשוני זה טוב ומעולה אפילו- לחילונים זה יכול להיות ממש טוב, וזה מה שהרב מנסה לעשות..
וגם לדתיים זה טוב- בתנאי שלא תולים את כל האמונה על הוכחות מדעיות. ורק בגלל שזה מסתדר עם הטבע, 'אה, אז כנראה יש אלוקים'.
גם דתיים שנהנים לקרוא את זה, צריכים לדעת שזה בדרגה נמוכה, ושהם צריכים להעמיק את האמונה שלהם.
טוב אז מודע מקשקשתעזרא - ארכיון
אני אנסה קצת להסביר את 'רחובות בנשמה'.עזרא - ארכיון
בעיקרון, האמונה שלך צריכה להיות אמונה לא בגלל איזה מחקר בדיוק-איכשהו-מתאים למשהו שכתוב בגמרא. אם אתה צריך הוכחות, אתה בדרגה נמוכה. תקפצו מיד "אבל ככה אפשר לשכנע את החילונים ואז יבוא המשיח ושלום על ישראל" לא. א', כי את רוב הדברים שם ניתן לפרוך, וב', כי אורח חיים וסגנון מחשבה כמעט בלתי אפשרי לשנות ע"י מחקר מדעי, אלא אם אתה אדם חלש מאוד. זה בכלליות.

"בדור האחרון יש שרצו להביא ראיות מהמדע לתורה, כגון מידיעות אסטרונומיות ורפואיות שהובאו בגמרא ובזוהר ומתאימות בדיוק רב למדע הידוע לנו היום, ומכך ראיה שהתורה מן השמיים ושהיתה לחז"ל רוח הקודש.

אמנם קשה לומר שהדבר הצליח. כאשר לומדים את העניין לעומק מתברר שאדרבה, יש קושיות רבות מהמדע (אמנם יש להם יישובים כדלקמן, כמובן), וכנגד כל ראיה כזו ניתן להביא כמה וכמה קושיות. כמו כן את ראיות אלו יש לדחות, שבמקרים רבים ידיעות מדעיות אלו היו ידועות כבר מאות שנים קודם לחכמי הגויים. מתאימים לכאן דברי הרמב"ם (במורה נבוכים) שהמביא ראיה שאינה אמיתית לדבר אמיתי - לא רק שאינו מועיל אלא שהוא אף גורע. כמו כן גדולי ישראל, שעסקו רבות בראיות לתורה מן השמיים, לא הביאו ראיות ממין זה.

לדוגמא, אחת הראיות הידועות היא דיוק המולד - כ"ט י"ב תשצ"ג, שהוא מדויק ע"פ המדע הידוע לנו היום. ובכן, כנגד ראיה זו ניתן להקשות מידיעה אסטרונומית אחרת - חשבון תקופת שמואל (עירובין נו, שיש בו סטייה של 12 דקות לשנה (כמו, להבדיל, הלוח הלועזי הישן לפני התיקונים שהונהגו בו), כך שבימינו הצטברה סטייה של כשבועיים. ולעצם חשבון המולד, גם הוא אינו מדויק לחלוטין אלא יש בו סטייה של כחצי שנייה לחודש, כך שבימינו הצטברה כבר סטייה של יממה שלמה (!) מהמולד המדעי. ולסיום, מספר זה של כ"ט י"ב תשצ"ג היה ידוע לחכמי יוון כבר במאה השנייה לפני הספירה (כשש מאות שנה לפני הלל האמורא שתיקן את הלוח), ויש אף ראשונים שסוברים שמספר זה הגיע לחז"ל ע"י בדיקות וחשבונות שהם ערכו לבד, ולא מרוח הקודש (הובאו בספר השמיים מספרים (הרב בניזרי) עמוד 49). " (ויקישיבה, ערך תורה ומדע)
[הסמיילי יצא בטעות.] סתירות בין התורה והמדע:עזרא - ארכיון
הנה כמה דוגמאות (מהמקור לעיל):
"ניתן לכך דוגמאות מספר, אם כי יש סתירות רבות נוספות (בעיקר בענייני רפואה):

כינה - הגמרא (שבת קז אומרת והיא נוצרת מהזיעה ולא מביצים, וכיום ידוע לנו שהיא בוקעת מביצה.
השמש וכדור הארץ - בגמרא (פסחים צד, בבא בתרא כה משמע שכדור הארץ עומד והשמש היא זו שנעה, ויותר מכך, יש דעות בגמרא שבלילה השמש מוסתרת משום שהיא מאחורי הרקיע. כיום כמובן ידוע לנו שהשמש עומדת והארץ היא זו שנעה.
היולדת לחודש שמיני - בגמרא מפורש בכמה מקומות (שבת קלה ועוד) שהוולד שנולד לחודש השמיני מת, ואילו זה שנולד לחודש השביעי חי. המפרשים האריכו להסביר זאת. אמנם היום ידוע לנו שסיכוייו של הוולד לחיות עולים ביחס ישר לאורך ההריון, ולכן סיכוייו של הנולד לחודש שמיני לחיות גדולים יותר משל זה שנולד לחודש השביעי.
איש מזריע תחילה נולדת נקבה, אישה מזריעה תחילה יולדת זכר (נידה לא) - היום לא ידוע על שום חילוק כזה, ואין קשר בין ההזרעה למינו של העובר. כמו כן לא ברור מה הפירוש "אישה מזריעה".
נהר חידקל - נחלקו רש"י ותוס' (קידושין עה) האם הוא זורם מצפון לדרום או מדרום לצפון. היום ידוע לנו שהוא זורם מהצפון לדרום. כמו כן מובן שאחת הדעות סותרת את המציאות.
עיקור ע"י התאפקות - הגמרא אומרת (יבמות סד שאדם הנמנע מלעשות את צרכיו הקטנים מתעקר ע"י זה. היום ידוע לנו שאין קשר בין מערכת השתן למערכת הפוריות.
חשבונות התקופות שבגמרא (עירובין נו) - אינם מדויקים. חוסר הדיוק גדול עד כדי כך שע"פ התקופות שבגמרא ("תקופת שמואל") בדורנו כבר חגגנו את הפסח כמה פעמים שלא באביב, כיוון שהסטייה הצטברה היום כבר לשבועיים. אמנם תקופת רב אדא (שלא נזכרה בגמרא, וחשבונה מאוחר יותר) מדויקת יותר, אך גם בה יש סטייה של קרוב לשבוע.

אמנם בענייני חשבון וגיאומטריה הגמרא מדייקת מאוד, אך ברש"י מצאנו בכמה מקומות חישובים גיאומטריים שנסתרים מהמציאות (רש"י בכמה מקומות מחשב את אורך היתר כסכום של שני הניצבים, ואכן תוס' תמהו עליו). "

להרחבה-A2#.D7.93.D7.95.D7.92.D7.9E.D7.90.D7.95.D7.AA_.D7.9C.D7.A1.D7.AA.D7.99.D7.A8.D7.95.D7.AA_.D7.91.D7.99.D7.9F_.D7.94.D7.AA.D7.95.D7.A8.D7.94_.D7.9C.D7.9E.D7.93.D7.A2
רופא לבן, אלים שחוריםאנונימי (פותח)
אחד הספרים המרתקים שקראתי בחיים.
אווווווווווווווףףףמקפיצים נטושים

זה נראה פורום ממש ממש ממש טוב! למה הוא לא פעיל??

אולי ננסה להחיות אותו -מקפיצים נטושים

אז. אנשים יקרים - מה תאמרו על ברנדון סנדרסון? כלומר, על ספריו?

הם ממש טוביםמקפיצים נטושיםאחרונה

כן אבל אתה הפותח למה אתה עונה לעצמך?

אני פעם ניסיתי להחיות אותו, אבל, איך אומרים-אנונימי (2)

העלתי חרס בידי

מסיבה משפחתית של דליה רביקוביץענת 100

למה השיר איתן מוקדש ליצחק

הפאנונימי (פותח)

לאנשים עם שכל ישר

המוות הוא בסך הכל הרפתקה אחת גדולה

שלוםאנונימי (פותח)
...אילת השחר
עבר עריכה על ידי אילת השחר בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ה 2:28

''לא יודעת מה ראית, מה לא ראית... ''

מניחה שוב, מזל טוב. 

יהיה הרבה מזה בע"ה. 

אין לי ספק בזה. 

(מחר היא לא תהיה פה)

אמן!אנונימי (2)
תודה

בעז"ה שט"ו הבא יהיה לך יום הודאה על הטוב הגדול שיגיע אלייך מעכשיו ועד אליו

אמןאילת השחר
מקווה שהכל בטוב אצלך.

ככה ככהאנונימי (2)
ואיך אצלך?
...אילת השחר
מתאים יותר לאישי.. יש לי עוקבים סמויים בעולם הזה;)
חח אוקייאנונימי (2)אחרונה
....אילת השחר

אם הייתי יכולה...

אבל אני לא יכולה.

אז בשמיים ישמעו.

.....אילת השחראחרונה

אולי יעניין אותך