אנשים!עזרא - ארכיון

בעזרתו ובהשתדלונתו

אנשים!!

הייתץי חייבצת לשים עוד קטע..

למרות שזה קצת ישן.. (לפני שובעיים?) זה שיייייא היפה!!

תקראו!!

רוז אומללה,

בסוף השבוע שעבר, לקראת צהרי היום, נמסר לנו כי משו מהירקון את המזוודה האדומה המכילה את אשר נותר ממך, רוזי, הילדה של כולנו.

מהרגע ההוא אינני מוצא מנוחה לנפשי, כי את התחושות של ילד כלוא חוותי גם אני. אך הבדל עצום בין נסיבות חיינו. אותי הכניס נפתלי אחי שיחי' לתוך שק ונשא אותי על כתפו במסירות נפש עילאית במטרה אחת בלבד: להציל את חיי מידי הנאצים שרדפו אותנו עד כלות. הוא עצמו היה נער כחוש וצנום, בהעדר תנאי מחייה בסיסיים,ולא היסס לסכן את חייו בנשיאת אחיו הקטן בתוככי השק. רק בהגיענו אל מחנה הריכוז בוכנוואלד, שם נדרשנו להטיל את כל המיטלטלין אל התנור כדי למנוע הפצת מחלות, לא הייתה ברירה לנפתלי אלא ללחוש לעבר השק: "לולק, חוטש טוטאי". כלומר: לולק, בוא הנה.

בזכות כליאתי בשק נתקיים בי הכתוב: " אל תשלח ידך אל הנער", ואחי היקר היה המלאך שנשלח משמים למלט את אחיו בן השבע ממות אכזרי.

גורלך רוזי, לא שפר עלייך כגורלי שלי. שום מלאך לא נשלח להצילך. על פי הידוע, היה זה דווקא הסבא שלך – ואולי גם בידיעת אמא שלך – שתחב את גופך הרך לתוך המזוודה האדומה והשליכה למעמקי הירקון. אני מבין היטב את תחושותייך בשעה האחרונה. אני רואה את מבטך בעיניים העצובות והמבוהלות שראו את קירות המזוודה בטרם נעצמו לנצח. אני שומע את זעקותייך, אותן לא שמע איש בשעה שניתן היה להצילך. אני מתאר לעצמי כי שאלת את השאלה של כולנו: למה? מה עשיתי רע כל כך שמגיע לי סוף אכזרי כל כך בגיל רך שכזה?

אני, לולק, שואל שאלה אחת נוספת: מה קרה לנו? הרי בשעה שהייתי בשק – לפני יותר מ-60 שנה- היינו עם של קורבנות. מה קרה שיצאו מקרבנו מרצחים שאינם חסים אפילו על ילדים קטנים, שאינם חשים חמלה כלפי פרי בטנם? איך כהו חושינו ונאטמו אוזנינו ואין אנו קולטים את הזעקה ההיסטורית: "קול דמי אחייך צועקים אליי מן האדמה"?

ייתכן וקורבנך,רוזי, לא יהא לשווא אם כתוצאה מהאסון נהיה ערים יותר, רגישים יותר, רחמניים יותר ומעורבים בכאב זולתנו, ובפרט כאבה של ילדה עצובה וחסרת ישע המסיימת את חייה, ברשעת הקרובים לה, במצולות הנהר.

אילו אני במקומך, רוזי, הייתי צועק בשארית כוחותיי אל העולם כולו במילותיו של איוב: "ארץ אל תכסי דמי ואל יהי מקום לזעקתי!"

נוחי בשלום, רוזי, ואנו לא ננוח ולא נשקוט עד כי ייערך חשבון נפש נוקב ויופקו הלקחים להבטחת שלום ילדינו מעתה ועד עולם.

ישראל מאיר לאו (לולק)  

ממ אם כבר רוז, אז שאלה.עזרא - ארכיון
דיברנו בקבוצה על רוז,וכל מה שסבא שלה,
ואמא שלה עשו לה.

על זה שכשהסבא המטורף שלה הכניס אותה למזוודה היא הייתה מעולפת,לא מתה.

כולן הזדעזעו.
אח"כ, לא יודעת איך..העלנו גם אתזה שרוז לא יהודיה.,
[ אמא נוצריה,אבא יהודי.]
אז מישהי אמרה,כאילו בחצי הקלה,
שזה פחות נורא אם היא גויה. ושרק צריך להזעזע מהמקרה עצמו,
לא להצטער,לכאורה..על זה שהיא מתה.

מה אתם חושבים?
זה באמת משנה אם היא יהודייה או לא??
לדעתי-עזרא - ארכיון
זה משנה במשו, כי היא לא חלק מעמ"י..אנחנו לא צריכים להתאבל על מותה, על חלק מהעם היהודי. אבל עדיין המקרה מזעזע ואפילו לאויבים הכי גדולים שלנו אנחנו לא מאחלים את זה.
אפשר לומר לכם משו?!עזרא - ארכיון
אוליי היא לא יהודיה,
ואז אנחנו אומרים- וואלה. היא לא חלק מעמ"י.

מה אכפת לי ממנה.

אבל תחשבו עלזה.

הרוצח שלה, סבא שלה, היה יהודי.

ה-ר-ו-צ-ח!

זה המזעזע שבעניין..

חוצמזה- עזבו יהודייה או לא.
זה מוסרי לרצוח ילדה בת 4?!
...עזרא - ארכיון
זה מוסרי לרצוח ילדה בת 4? זאת השאלה שלך..
זה מוסרי לרצוח? לאו דווקא ילדה..כל בנאדם..זקן\ה, מובגר\ת..כל הבנאדם. אפילו אם היא לא יהודיה.. זה מוסרי לרצוח?
סבבה,היא לא יהודיה וזה.. אני חושבת שזה מאוד צריך לכאוב לנו בגלל שקורים דברים כאלה,זה קורה גם אצל היהודים וגם אצל הדתיים וגם במשפחות הכי טובות..באמת.. זה מוסרי לרצוח? בואו נחשוב על זה ככה.
כן, רוקח. זה מה שהתכוונתי אליו.עזרא - ארכיון
ה' ישמור...איזה עצובעזרא - ארכיוןאחרונה
ועוד פורום כפול!מקפיצים נטושים
ואיפה ע"ל ?טויוטה
וואו, שאלה לא מעניינת, אין צורך לשאול אותה בכל מקומקפיצים נטושים

ם

במחשבה שניה אתה צודקטויוטה

באמת לא מעניין לעקוב אחרי ההקפצות שלך...

זה גם נכוןמקפיצים נטושיםאחרונה

זו בעיה שלך....

..שנהב

זה כמו להיות צמאה במדבר גדול ומישהו מביא לך מים אבל רק טיפה קטנה.

או שהוא מביא דווקא בקבוק ענק ואת שותה ושותה ושותה ולא רווה.

..שנהב

חסדים.

ה׳ חסיד וגומל באופן שאין לשער.

תאמינו. אתם לא יודעים כמה טוב עוד לפניכם. 

..שנהב
תודה ה׳. אבל כל הכאב ראש הזה לא בשבילי.
..שנהב
ניסים קורים. אנחנו נס.
..שנהב
יכול להיות שאני קצת על הרצף?
..שנהב

1. הוא חזר לארץ וזה עושה לי קשה אפילו שחשבתי שהתגברתי עליו. לעזאזל מה עשיתי לעצמי.

2. ראיתי את כל התמונות והסירטונים האפשריים. דברים מזעזעים. הרגשתי צורך לראות את זה. מין אובססיביות שנכנסה בי. מקווה שזה לא יגבה ממני מחיר יקר מידי. לעזאזל מה עשיתי לעצמי.

3. אני כל היום בבית. רוב הזמן במיטה. לא יודעת איך להרים את עצמי לעשייה. בכללי בתקופות בחיי שעשיתי דברים משמעותיים זה כי אמרו לי, כוונו אותי, דרשו ממני. אני לא יודעת *ליזום*.

4. גם אין לאן לצאת. אין לי חברות בעיר הזאת. אני לא יודעת לתקשר יותר מידי עם אנשים חדשים. באלי לעוף מפה. באלי מסגרת שתכריח אותי ליצור קשרים.

5. החברה הטובה שלי התחתנה, עברה לגור בחול, ובקושי עונה לטלפונים. מותר לי להתאבל?

6. החרדות של הימים הראשונים זה דבר שחשבתי אז שלא יעזוב אותי. חשבתי שלעולם לא אוכל להרדם בשקט. והנה הם עזבו. חוץ מהרעש של המטוסים ומסוק פעם ביום לא מרגישים שיש מלחמה.

7. גם היה מפחיד לראות את אבא ככה. יום ראשון שעבר היה פשוט זוועה. 

..שנהב
לא יכולה לסבול אנשים רגשנים. יש בי זלזול כל כך עמוק כלפיהם.

אולי יעניין אותך