בס"ד
ילד של שבת
מאז גיל 4 אני מגמגם . כשהייתי ילד גמגמתי מאד מאוד. עד כדי כך שלפעמים לא יכולתי ממש לדבר.
יחד עם זאת הייתי ילד מאד נמרץ , המון חברים , ספורטאי מצטיין ותלמיד לא רע... בקיצור- ילד די שמח...
יחד עם זאת –בכל פעם שהיה איזשהו ריב בחבורה , בכל פעם שמישהו רצה לפגוע- תמיד היה את כלי הגמגום. וזה עבד.
תמיד.
בכל אופן – יום אחד, בגיל 6 , חזרתי הביתה כולי בוכה . לא רציתי לדבר עם אף אחד. רק בכיתי . בערב, אבא שלי חזר מהעבודה. אמא שלי סיפרה לו שאני לא רוצה לדבר עם אף אחד . הוא נכנס אלי לחדר ושאל מה קרה . לא עניתי. הוא המשיך. לא עניתי. בסוף אמרתי לו שאני שונא את אלוקים ...
אני חושב שהוא לקח את זה קצת קשה.
בבוקר אבא שלי העיר אותי עם סיפור:
למעלה בשמיים יש מפעל ענק של תינוקות . כל המלאכים עובדים בקצב מסחרר, סביב השעון , ומיצרים תינוקות לכל העולם . הלחץ בעבודה מטורף. יש להם הזמנות מסין, מיפן, אמריקה ואירופה , אפריקה ואפילו אוסטרליה וכן , כן ... גם מישראל... בכל אופן העבודה רבה, הזמן קצר, והכל חייב להיות מדויק. למלאכים יש מתכונים מיוחדים ליצירה של כל סוג וסוג שלי ילדים . יש חומר שכל , חומר יופי ,חומר גובה. יש חומרים לתכונות טובות, יש חומרים לתכונות רעות . הכל מדויק . יש מכונות ענקיות ממש בגודל של כל החדר . המלאכים עובדים קשה כל יום, מבוקר ועד ערב . כמעט בלי הפסקות .
ישנים במשמרות, אוכלים בעמידה. כל השבוע.
ואז..ביום שישי... קצת לפני הצהריים ... נשמע בשמיים קול צלצול עדין. המלאכים מכבים את מכונות יצור הילדים , מכבים את האור במפעל התינוקות , והולכים להתארגן לקראת השבת . כל מלאך מתקלח במקלחת חמה. ואח"כ כולם הולכים לישון שנת צהרים . לקראת ארוחת השבת לובשים המלאכים כנפיים חגיגיות. הילה מיוחדת לשבת , בגדים לבנים , את הארוחה מכין אלוקים , והיא מלאת כל טוב , אוכל ושתייה .
המלאכים מספרים סיפורים . אלוקים גם. כולם שרים , רוקדים ונרגעים. אח"כ כולם הולכים לישון- כולם הרי עייפים משבוע העבודה בקשה.. בבוקר , כולם ישנים . אבל מי לא עייף ? נכון – אלוקים, אבל גם אלוקים לא עובד בשבת... הוא לא עושה גשם וגם לא עושה שמש, לא עושה שלום וגם לא מלחמות . הוא לא מחליט החלטות ולא מכנס ישיבות ... הכל עובד בצורה אוטומטית.. אז הוא משעמם לו... אז אלוקים מתגנב , בלי שאף אחד ישים לב , למפעל התינוקות. הוא אוסף שאריות חומרי ילד מכל השולחנות . הולך לו לשולחן צדדי, ומכין לו ילד לבד. וכשאלוקים עושה משהו – הוא עושה אותו הכי טוב שאפשר , בלי מתכון בלי תוכניות .. ומכל הלב.. אז הוא שם יותר חומר שכל , יותר חומר אופי , ויותר חומר יופי ... הוא שם רק תכונות טובת ... ואז – אלוקים מבין שהוא עשה ילד מושלם מדי . והוא הרי לא יכול לשלוח לעולם ילד משולם, כי כולם ידעו מיד שאת הילד הזה עשה אלוקים . אז הוא עשה בילד פגם קטנטן, לא חשוב, זניח... ילד אחד הוא עושה קצת צולע, וילד אחר הוא עושה קצת פוזל, אחר קצת שמנמן , ילד רגיש מדי . וכן- ילד אחד הוא עושה קצת מגמגם...לילדים האלה קוראים ילדים של שבת . ואתה... אתה ילד כזה ... ילד של שבת.
שבת שלום