קטע שכתבתי...(:עזרא - ארכיון

"החייאת השפה העברית"?!-היום.יותר מתמיד.\רבקה רודל.

טויס-אר-אס,קופי שופ,דולר,סנטר 1,פלייסטיישן וסופרסטאר. מייק-אפ וספיקר אמפי וטישרט,סוויט-סקיסטין ואייסיקיו, ספורמן ואימל. המילים הללו מוכרות וידועות לכולנו.שומעים אותם בבי"ס וברחוב. ואפילו בבית.אפשר להגיד שהן השתלבו טוב.לא?הן נכנסו אלינו בשקט אבל חלחלו עמוק.בלי שהרגשנו אנחנו מוצאים את עצמנו מדברים בה וצוחקים בה.מרמזים בה ואפילו יש שחולמים בה.לא מוזר? אחד ממהפכני הדרך בתחום השפה העברית-אליעזר פרלמן-שלימים יהיה בן יהודה,נולד באופן מפתיע למשפחה חרדית.לאחר הרבה שינויים בתפיסתו ומעברים בדרכו(תרתי משמע)הקדיש את חייו להפצת השפה העברית.-בתקווה שהיא תגרום לתחיה הלאומית. הלחימה שלו בשפה העברית היתה לחימה ערכית,משמעותית.כדבריו-היתה זו "הסגולה היקרה שנשארה לנו מכל מחמדינו ותפארתנו בימיי קדם".'ריב הלשונות' שהתעורר אז(1913) היה כמעיין ביטוי לכך שהראייה שהיתה לגבי השפה העברית היתה חשובה ומשמעותית להמשך דרכו של עמ"י-שלב נוסף במאבק על עצמאותו.יש הרואים בזה את אחד מהשגיו החשובים ביותר של הישוב היהודי באי'.אולם. המשימה לא הושלמה.,ויש להמשיך במלחמה.-ולצאת עם חרבות סמויים ולהתחיל להפציץ את העוברים ושבים ב'נשק עברי'.לא רק בשביל שאליעזר בן יהודה יהיה פתאום מאושר.כי אם גם עלינו. לכשיבואו וישאלו אותנו האם לחמנו ב'מלחמה',ולמה היא גרמה?,נוכל לענות בכנות ובאהבה,שהמלחמה הזו בנתה עוד יסוד חשוב בדרך לגאולה השלמה   -   במהרה.

פחח מזכיר לי קטע שראיתי בספר שלנו בלשון..עזרא - ארכיון
על האמריקניזציה..
חזק וברוך!עזרא - ארכיון
חזק וברוך? היא בת, י'טבע!עזרא - ארכיון
יישר כוח!עזרא - ארכיון
א. מבחן גוגל :
כ- 48,300 עבור "חזק וברוך".
1 עבור "חזקי והתברכי".
1 עבור "תתחזקי ותתברכי". (כך לענ"ד הכי נכון לכתוב במידה וכבר משנים את הביטוי ללשון נקבה, מפני שהביטוי "יישר כוח" שמשמעותו "יגבר חילך" / "יחזק ה' את כוחך" - ברכה לעתיד, ולכן צורת הכתיבה לאחר שינוי המין היא לענ"ד : "תתחזקי ותתברכי")
0 עבור "התחזקי והתברכי".

ב. למען האמת רציתי לכתוב בלשון נקבה, אך זה צרם לי בעין , כמו שהביטוי יישר כוח, הוא גם לאישה - הכוונה אצלה שיגבר כוחה, כלומר הכוח שיש לה, ובתרגום חופשי : יגבר הכוח (אותו ה"כוח" של המתברכת), ובמילון אבן שושן כתוב "חזק וברוך, קריאת ברכה ... בדומה לברכה יישר כוח", משמע שהכוונה שיתחזק ויתברך הכוח של המתברך בברכה זו, ואז נכון לכתוב "חזק וברוך" גם לנקבה, מפני שהרי אני כביכול מברך את כוחה שיהיה חזק ומבורך, ו"כוח" כידוע זכר.

ג. "אין אנו כפויי-טובה שלא לאמר 'יישר כוח' לאותן הלשונות שנעשו אכסניא לרוחנו" - ביאליק (הספר העברי ג), כלומר לשון בפירוש "שפה" - משמעותה נקבה, ואם ללשונות "נקבות" אומרים יישר כוח ולא יישר כוחן וכ'ו, אז כנראה שמדובר ב"ביטוי" - "יישר כוח", והרי הביטוי המקביל בעדות הספרדים הוא "חזק וברוך", ולכן אין שום סיבה לענ"ד שלא לעשות אנלוגיה בינהם.

ד. במידה והפימיניסטיות לא יסכימו עם האפשרות לדבר איתן בלשון "זכר" כביכול, אכתוב שוב ברכת עידוד ל"צמר גפן מתוק" : "תתחזקי ותתברכי".

ד. לא כותבים "טבע" אלא "דבע" ['dba, בעי"ן גרונית, מערבית ארץ־ישראלית מדוברת: "דְּבַּע" או "דֶּבַּע"; השווה לערבית ספרותית : ضَبْع (צַ'בְּע) ].
או מי גאד. כתבת את כל זה?עזרא - ארכיון
ח-פ-ר-ת.
אפשר לחשוב... סה"כ 244 מילים.עזרא - ארכיון
תודה ..עזרא - ארכיון
ואורטלי-יש אנשים שכותבים פי כמה יותר..(:
ווואוו מאור חפרת!!!עזרא - ארכיון
זה פורום מאמרים.עזרא - ארכיון
אם יש למישהו בעיה עם חפירות-אז שלא יכנס לפה.(!)
-לטובתו..(:
אה, אתה גם סופר. יפה יפהעזרא - ארכיון
מהמם! ממש יפה-לדעעתי!עזרא - ארכיון
לאורטל ולnadavlev111עזרא - ארכיון
>לאורטל:
לא ספרתי, אלא עשיתי העתק הדבק ל-WORD > קובץ > מאפיינים > סטטיסטיקה > וברגע זה גם את תבחיני שהמחשב ספר לך בין הייתר את מספר המילים.

>nadavlev111:
היום שאלתי את המורה ללשון בישיבתינו והוא אמר שנכון גם לנקבות להגיד "חזק וברוך" מפני שזהו ביטוי וכ'ו.
וואי זה חכם הדבר הזה.עזרא - ארכיון
פשש...רבקה ...גידול שלי....עזרא - ארכיון
יפה..עזרא - ארכיוןאחרונה
היה פה מעניין פעם?מקפיצים נטושים

כי אומרים שהיה פה שמח לפני שהגעתי...

חפשו אותי אתםאנונימי (פותח)
..אנונימי (פותח)
התקף חרדה שלום
..אנונימי (פותח)
אח
הלב
..אנונימי (פותח)אחרונה