האח הגדול,והאח הקטן. נקודה ע-נקית למחשבה!עזרא - ארכיון

אולי חלק מכם יקראו רשומה זו ויחשבו שיש לי מוח מעוות,

אבל זה בסדר. אני לא בודד יש איתי עוד 32% רייטינג של האח הגדול.

לפעמים נדמה לי שיוסי בובליל מקבל פרסום, אהבה ועניין מהציבור יותר מ - 848 הימים של גלעד שליט. אני מביט על זה ואני אומר: מדובר על שני אנשים - אחד אח גדול ואחד אח קטן, והכל כל כך  מנוגד.

האחד צעיר בתחילת חייו, סגור 848 יום בעזה ללא כל מידע על מצבו ואורח חייו.

השני כבר עבר כמחצית מחייו, סגור כ-60 יום בוילה הנצפית 24 שעות ביממה. יש לו שם בריכה, אוכל, סיגריות, רופא, פסיכולוגית, חברים  ואפילו  בתו  איתו.

אחד מת לחזור להורים, למשפחה, לחברים, ובטח מתפלל שכולנו נוציא אותו מהמקום הרע והאפל שהוא נמצא בו, אביו ואמו עוברים בכל הארץ לרוחבה ואורכה במאמץ לשחררו.

הגדול לעומתו, רוצה רק להישאר בוילה ולהיות סגור שם 100 ימים.

את  הגדול המדינה שלנו מכנה "הדורבן" ואת הקטן אפשר לכנות "הקורבן".

את יוסי בובליל דואגים להזכיר לנו 24 שעות בימים בכל אמצעי תקשורת אפשרי, ואפילו פעם בשבוע אנחנו שולחים סמס כדי שהוא יישאר, כי אנחנו "עם אוהב".

לפני שבועיים ראיתי את   התוכנית - היה פרק הדחה וארז טל אמר שנשלחה כמות סמסים מטורפת.,  אני מתאר לעצמי שזה כמה מאות אלפים, ואני שואל את עצמי - כמה מאות אלפים יכולים לשלוח סמס, אבל רבע מזה לא יכול להגיע לכיכר רבין או לפחות לזעוק בפני הממשלה והכנסת לשחרורו של גלעד שליט?

נכון,  גלעד נהפך לשגרה , יוסי נהפך לשיחת הסלון של יום שישי, לשיחה באוטובוס, לכתבות הקטנות בעיתון על זה שהוא חייב כסף לאיזה פועל ערבי.

וכמעט שכחתי, יוסי לא רוצה סתם להישאר בבית. הוא ירוויח מליון שקל... 

אז אולי זה ישמע לך מוזר גלעד,  אבל כנראה שלחופש יש מחיר. למאה יום מקבלים מליון שקל. אתה מתקרב ל-900 יום ואני בטוח שבעד שום סכום שבעולם לא היית מוותר על החופש שלך.

אני שואל את עצמי ואת אלוקים - מי ישתחרר קודם - יוסי  או גלעד ?

זה שרוצה להישאר או זה שרוצה לצאת?

כנראה שלמעלה בכנסת ובממשלה לא מבינים שהחיים שלך . זה לא תוכנית ריאלטי,     אלא הריאלטי בהתגלמותה.

זה עצוב גלעד, כי עכשיו עומדת להתחלף ראש ממשלה  .   

דרך אגב גם המפקד שלך  התחלף   [דן חלוץ]...
זוהי משוואה פשוטהעזרא - ארכיון
"לא ראו איש את אחיו
ולא קמו איש מתחתיו"
(שמות י', כג)
אומר רבי מנחם מנדל מקוצק :
"מחמת האנוכיות ש"לא ראו איש את אחיו",
באו לידי כך ש"ולא קמו איש מתחתיו".
QED
ואי איזה מפחיד ועצוב.. (ל"ת)עזרא - ארכיון
איזה הפכים!!!ואיזה עצוב..שזה המצב!עזרא - ארכיון
פשוט עצוב, אבל ממש. אנשים כ"כ מתרכזים בעצמםעזרא - ארכיון
אני לא מאמינה שאם ח"ו זה היה קורה לאחד מאלה הם היו ממשיכים בשגרה הרגילה שלהם או רודפים אחרי כסף.
אוי, לא צריך לקשר את זהעזרא - ארכיון
בס"ד

אני לא כ"כ מבין בדיוק מה היה 'האח הגדול', אבל מה לעשות? אנחנו לא יכולים לעצור את החיים שלנו. כמה שכואב שגלעד שם, אנחנו נמשיך בשגרת החיים. א"א אחרת.
אבל זה כ"כ נכון. ועצוב=[עזרא - ארכיון
*נדב,עזרא - ארכיון
אני מבינה מה שאתה אומר ואני חושבת שזה נכון במידה מסוימת-הרי אין אנו יכולים לעצור בכל פעם שמשהו יקרה ולשבת ולבכות על המצב. עם זאת אני חושבת שיש כאן אדישות אדירה-שבהחלט יכולה לגרום להרג..(כמאמר הסטיקר המפורסם..) אני רואה בקטע הנ"ל הסתכלות אמיתית על המצב(אם כי כואב)אין כאן אשליות ואין כאן הסתכלות על החיים מתוך משקפיים ורודות. עצם הגישה הזו נותנת מימד אמיתי וראליסטי שאיתו נהיה חייבים להתמודד בשלב כלשהו בחיינו..
אני המום! מקווה אני שלא הבנתי אותך היטב.עזרא - ארכיון
"...וַיֵּשְׁבוּ לֶאֱכָל לֶחֶם" (בראשית ל"ז, כה)
מדוע התורה מציינת שאחי יוסף אכלו לחם? הרי ברור שמתי-שהוא אחרי מעשיהם היו רעבים והוצרכו לאכול?
תשובת הספורנו : "וישבו לאכל לחם. שלא היה כל זה בעיניהם תקלה או מכשול שימנעם מלקבוע סעודתם" (ועיין סיפור אוריה החיתי וסירובו ללכת לביתו בזמן המלחמה)
זאת "השגרה הארורה"! (ביטוי ששגור בפיו של הרב מחנך שלי בישיבה בשם רבו)
"אין סכנה לאדם - כהרגל" (רבי מנחם מנדל מקוצק)
זאת אדישות נוראה לסבל אחיהם! האוכל לא נתקע כלל בגרונם לנוכח מעשיהם!
אם האדם רגע אחרי המעשה הרע מסוגל לאכול כאילו כלום לא קרה, מוכרח הוא בדחיפות לפשפש היטב בליבו.
כגון : אם אדם (בן אדם, יצור אנושי עם רגש של אדם) לא הרגיש אתמול הרגשה רעה (מפאת מטחי הקסאמים על ישובי עוטף עזה) אז צריך לבדוק היכן ליבו, וק"ו אם הוא ישראלי יהודי שליבו אמור להיות מזוכך ומעודן יותר.
רה"י דיבר פעם בשיחה בסעודה שלישית על רגישות חברתית, וכשנשאל ע"י התלמידים מה צריך לעשות בפועל, ענה : "לבכות" (רגע מיוחד ונדיר, קשה לשחזר את אותו רגע חמקמק ומיוחד, אך נסה להבין את הסיטואציה, ומה גם שבאופן מכוון לא נגע בצדדים המעשיים של הסוגיה כיצד ניתן לפעול בפועל, אך לפחות פשיטא לכל אדם שלב בשר לו שיש צורך לחוש במצב)
אין לי אלא להתפלל שה' יקיים בנו : "וַהֲסִרֹתִי אֶת לֵב הָאֶבֶן מִבְּשַׂרְכֶם וְנָתַתִּי לָכֶם לֵב בָּשָׂר" (יחזקאל ל"ו, כו).
או קיי,עזרא - ארכיון
בס"ד

אז מה האדישות הזאת שאתה כותב בפורום?
למה אתה אוכל?
למה אתה ישן?
הרי גלעד שליט בשבי.
צריך להבין שהמצב כואב, א ב ל עם זאת, אנחנו ממשיכים ב'שגרה' (שאין לי מושג למה אותו רב של הרב מחנך שלך מכנה אותה כ'ארורה'), כי זה הדבר הנכון לעשות.
ואגב, צר לי לאכזב אותך, אבל נראלי שהבנת אותי מצויין..
OKעזרא - ארכיון

2 תשובות לי לגבי שאלותיך :
A. והאם לא הכללתי את עצמי בתפילה בסוף ההודעה?
(ציטוט :"אין לי אלא להתפלל שה' יקיים בנו : "וַהֲסִרֹתִי אֶת לֵב הָאֶבֶן מִבְּשַׂרְכֶם וְנָתַתִּי לָכֶם לֵב בָּשָׂר" (יחזקאל ל"ו, כו)." כלומר שלצערי לא הגעתי לדרגת לב בשר, אך לפחות משתדל אני בע"ה להתקדם אליה)
B. נחלק את תחומי הפעולות ששאלתני ל-2:
א. קיומיות - כאכילה ושתיה, עליהן אין להשיב כלל מדוע אני עושה אותם, לתשובה על שאלה זו שאל ביולוג.
אך לענ"ד השאלה האמיתית היא לא "מדוע אני אוכל?" אלא "כיצד אני אוכל?" ו"כיצד מקשר אני באכילתי את עצמי, אל אלו שלא זכו כמוני לאכול?"
ב. לא קיומי - כגון הכתיבה בפורום, רק כנראה לא הבחנת על מה הדיון ומה תוצאותיו, לצורך הדגשה, חשוב לרגע מה היה קורה אילו הדיון ההזה לא היה מפורסם?
1. 198 (נכון לרגע כתיבת שורות אלו) האנשים שצפו בו - לא היו עוצרים כמה רגעים מחייהם (ואפילו תאמר נוספים, אך משמעותיים) ומקדישים למחשבה על גלעד וכ'ו.
2. לא היינו קוראים את דעתך על השגרה מחד,ומאידך גיסא לא היינו קוראים את דעת "צמר גפן מתוק", הודיה ומאור על השגרה (אפיקי מחשבה נוספים כבר הזכרתי?).
מה גם שעצם פעולת הכתיבה, מבחינתי, היא אחת מהפעולות שיש לענ"ד לנקוט ע"מ לקדם את חלק מהרעיונות, הרי מאמין אני שאתה מסכים שכתיבה מעלה מודעות, פותחת אפיקי מחשבה

נוספים ומשפיעה על הלך הרוח (לצערי אין לי כיום זמן כבעבר להיות גם בדיונים "לא דתיים", אך גם בתוך המחנה "שלנו" יש לענ"ד דברים הדורשים בירור וליבון), הרי אם חברי עזרא כותבים על כך (ואגב, לא כל מה שאנו עושים נכתב כאן, להזכירך) סימן שאנו הפוך מאדישים בנושא.

השגרה ארורה בדיוק מפני שהיא משכיחה מאיתנו את הדברים האמתיים, כתוב בתלמוד : "כדרב הונא דאמר רב הונא כיון שעבר אדם עבירה ושנה בה הותרה לו הותרה לו סלקא דעתך אלא אימא

נעשית לו כהיתר" (יומא פו: / יומא פז. / מועד קטן כז: / קידושין כ. / קידושין מ. / ערכין ל כלומר ברגע שאדם התרגל לעבור על העבירה, מוסר כליותיו כבר לא עובד,

נורת המוסריות האנושית שבו נשרפה - ממילא אין לצפות ממנו לבחינה אמיתית של מעשיו.
הרי גם הרמח"ל במסילת ישרים בהקדמה כותב שיש דברים מפורסמים - אבל נשכחים, מפני שככול שהם יותר מפורסמים, אנשים פחות בודקים אותם וסבורים בטעות שהם כבר יודעים אותם

בשורשיהם ובהגדרתם המדוייקת, ומה הגורם אם לא "השגרה הארורה"?

כוזרי מאמר ג' י"ט : "...ומשעה שהיחיד מתעלם מהיותו חלק בכל זאת אומרת מחובתו לעבד למען תקון הצבור שהוא חלק ממנו ומחליט לחסך תועלתו לו לעצמו חוטא הוא לכלל וביותר לנפשו כי

היחיד בקרב הצבור הוא כאבר יחיד בכללות הגוף שכן אלו היתה הזרוע מונעת את דמה בשעה שיש צרך בהקזתו היה הגוף כלה והזרוע כלה עמו אכן ראוי לו ליחיד לסבל אף את מר המות למען הצלת הכלל

אך לפחות צריך היחיד לחשב על חלקו בכלל למען יתן תמיד חלקו ולא יתעלם ממנו" (לא רק על גלעד שליט, אלא גם על ישובי עוטף עזה למשל).

(כמובן שיש דברים טובים בשגרה, אך הביטוי "השגרה הארורה" הוא על הדברים השליליים שבה, כגון אלו שהזכרנו לעייל)

(כמובן שלא התכוונתי שמהיום לא נעשה דבר מלבד פעילות חברתית / ציבורית, אך לענ"ד חשוב להעלות את הנושאים הללו "בכל מקום שהם", ולפעול בגדר האפשרי לקידום העניינים)

אז ע"פ דבריך - אין לנו לעשות דבר בנוגע לשיחרור גלעד? הזוהי סברתך בנידון?

שנזכה שה' יקיים בנו : "וַהֲסִרֹתִי אֶת לֵב הָאֶבֶן מִבְּשַׂרְכֶם וְנָתַתִּי לָכֶם לֵב בָּשָׂר" (יחזקאל ל"ו, כו).
ואאיי!!זה נכון...עזרא - ארכיון
מילים כדורבנותעזרא - ארכיון
על מילה נקודה למחשבה
א ני בכלל לא מבין איך אתה מקשיר בין שני המקרים....עזרא - ארכיון
בס"ד

וחוץ מזה באותו זמן ששליט נשבה ע"י הפלסטינאים ימח שמם ...

חם היו הפגנות גדושות חולצות סטיקרים צעקות....

מצב כזה לא יכול להמשך 2-3 שנים כל הזמן ברצף נכון?...

ההתלהבות וכעס עובר מתישהוא נכון שזה חשוב ולא שוכחים אבל א"א שזה יהיה מוןל ענינו כל הזמן, וגם אתה בטח כל בוקר שאתה מתעורר אתה לא חושב על גלעד שליט...

ודרך אגב גם הבובליל הזה גם בסופו של דבר יהפוך לשגרה...

ועד דבר...

אין מה לעשות , לשרוף עוד יום שלם ולחלק סטיקרים בשביל מה?...

אם באמת רוצים לעזור צריך לקיים עצרת תפילה (אגב זה מה שעשינו בסניף שלנו) או לימוד תורה ותהילים לשיחרורו...

ועוד דבר כל עוד אתה לא אחד או היה אחד שצריך לקבל החלטות במדינה אין לך זכות לבא בתלונה...

אם אתה חושב שזה כל כך פשט לשחרר אותו אז אתה טועה ואין לי כח לפרט למה.......

אני מתנצלת מראש על הבוטות.עזרא - ארכיון
אם זה היה אח שלך. עדיין היית אומר את זה?!
עדיין היית חושב את זה?!
מן הסתם היית לוחם במאבק.כל יום.כל היום.מנסה לעשות,- גם את הבלתי אפשרי.1000 יום. קולט מזה?
מישו מבין מה זה בכלל?!?
אז נכון. הפגנות וחלוקת סטיקרים היו.והשכחה אולי לא עוברת,וגם על מודעות אפשר לסמן וי.מכיר את המושג "ההצגה חייבת להמשך"?
העשייה חייבת להמשך. עצרות תפילה זה דבר טוב שיכול לעשות המון,אבל בתכלס' אם לא נמשיך בדברים הקטנים הללו לא יקרה פה כלום. כי בכנות,לאנשים אכפת הרבה יותר לשלוח סמס על המועמד הראוי בוילה הסגורה.ומדברים שוליים אחרים.
אני לא אומרת לעצור את החיים, ולשקוע בעצבות ובדיכאון. אבל יש פורפורציות בחיים,ועל כל דבר צריך שיהיה כבודו,במקומו מונח.
את ממש צודקת אני חושבת שכל אחד ואחד צריךעזרא - ארכיוןאחרונה
להרגיש כאילו נמצא במקום של חבר שלו אחרת אתה אף פעם לא מבין...
וזה ממש נכון... אולי קצת הגזימו אבל העיקרון הוא ממש נכון...
אז מה קורה?מקפיצים נטושים

אף אחד לא קיבל באימייל משהו מעניין בזמן האחרון ורוצה לשתף אותנו?

כלום?מקפיצים נטושיםאחרונה
נטוש ככל הנראהאיגנוטוס פברל
חח מה יהיה על הפורומים הנטושים האלההאנונימית~
נטוש כאן?אנונימי (פותח)

..אנונימי (פותח)אחרונה

מישו?yes123

נטוש?דשדשית

שלום איכא פה אינישי ?מאן דאמר

נטוש??

יתוש?

שלום שלוםדמעה שקופה

אהה לא נטוש?מאן דאמר