פעם חשבתם שניה למה אתם מדריכים בתנועת נוער ובעזרא בכלל??
תגידו אם זה שווה להשקיע נורא בפעולה, ואז אתה בסוף מגלה שרק 3 חניכים הגיעו אליה. בגלל שנורא השקעת בפעןלה אתה לא למדת למבחן שהיית צריך ללמוד אליו, קיבלת בו 40 ..והעיקר- רצית שהחניכים שלך יאהבו את הפעולה, וככה יבואו יותר לסניף. ניראה לך שזה באמת עוזר? מישהו רואה בכלל את ההשקעה המטורפת שלך?
לפעמים אני חושבת שזה כמו לעשות ביביסיטר בחינם.דוגרי, החניכיםלא מקבלים שום אידאלים, הם מגיעים בעיקר לאוכל ולחברים ואין להם כוח לבוא ו לשמוע חפירות.(דוגרי!)
אז אם כן, אנחנו באמת עושים משהו?
אז אני אענה את התשובה שלי- אני חושבת שכן! שאנחנו עושים משהו!משהו גדול!ענק!
באמצע שבוע לעשות פעולה לחניכים זה משהו גדול!לחשוב שבמקום שיבזבזו את הזמן שלהם על לראות דברים גרועים בטלויזיה ולשבת כמו בוקים מול מחשב, אתה מציל אותם מזה ועושה להם פגישה עם חברים, צחוקים, חיוכים , לצאת כקצת מהבית ולדבר איתם!להקשיב להם!
תמיד צריך לזכור כלל חשוב- אף פעם אין דבר שאתה עושה לחינם!כל דבר שאתה עושה לחניכים, גם אם אתה חושב שהם לא זוכרים כלום, וזה לא חשוב וזה לא מועיל וכו וכו..זה מועיל!ואתה לא שם לב! זה עבודה של הרבה זמן, אבל אח"כ יש לך סיפוק עצום!ובכלל- מה היינו עושים אם לא היינו מדריכים??אוקי, אז לא היינו מוציאים פול כסף, זמן וכו..אבל דוגרי היה לנו משעמם, ולא היינו עושים כלום חוץ מללמוד...לפחות כשאתה מדריך אתה יודע שאתה עושה משהוו ותורם...
אני שמחה שהגעתם עד פה, ואני לא כתבתי את זה לחינם, אלא למדריכים שאני מבינה אותם שמאד קשה להם והם עדיין מתאמצים ולא מתייאשים למרות שיש להם חניכים קשים.בעוד כמה זמן ניראה תוצאות..העיקר לעשות הכל עם חיוך, בגישה חיובית ובשמחה!!
שנזכה לראות דור שפורח בזכותינו...יום טוב!!
)וכן,עוד לא ראיתי תוצאות..ותמיד יש את ריגעי המשבר שאני באמת מרגישה שאני לא עושה כלום..וגם אני לפעמים חושבת שאני עושה ביבי סיטר חינם..אבל מי שחושב חלילה שאחד כזה שמרגיש ככה צריך לעזוב אז זה חבל מאד..לכל אחד מותר להישבר מתישהו ולפרוק את ריגשותיו...השאלה היא איך עולים..