תקראו ותגיבו.עזרא - ארכיון

פעם חשבתם שניה למה אתם מדריכים בתנועת נוער ובעזרא בכלל??

תגידו אם זה שווה להשקיע נורא בפעולה, ואז אתה בסוף מגלה שרק 3 חניכים הגיעו אליה. בגלל שנורא השקעת בפעןלה אתה לא למדת למבחן שהיית צריך ללמוד אליו, קיבלת בו 40 ..והעיקר- רצית שהחניכים שלך יאהבו את הפעולה, וככה יבואו יותר לסניף. ניראה לך שזה באמת עוזר? מישהו רואה בכלל את ההשקעה המטורפת שלך?

לפעמים אני חושבת שזה כמו לעשות ביביסיטר בחינם.דוגרי, החניכיםלא מקבלים שום אידאלים, הם מגיעים בעיקר לאוכל ולחברים ואין להם כוח לבוא ו לשמוע חפירות.(דוגרי!)

אז אם כן, אנחנו באמת עושים משהו?

אז אני אענה את התשובה שלי- אני חושבת שכן! שאנחנו עושים משהו!משהו גדול!ענק!

באמצע שבוע לעשות פעולה לחניכים זה משהו גדול!לחשוב שבמקום שיבזבזו את הזמן שלהם על לראות דברים גרועים בטלויזיה ולשבת כמו בוקים מול מחשב, אתה מציל אותם מזה ועושה להם פגישה עם חברים, צחוקים, חיוכים , לצאת כקצת מהבית ולדבר איתם!להקשיב להם!

תמיד צריך לזכור כלל חשוב- אף פעם אין דבר שאתה עושה לחינם!כל דבר שאתה עושה לחניכים, גם אם אתה חושב שהם לא זוכרים כלום, וזה לא חשוב וזה לא מועיל וכו וכו..זה מועיל!ואתה לא שם לב! זה עבודה של הרבה זמן, אבל אח"כ יש לך סיפוק עצום!ובכלל- מה היינו עושים אם לא היינו מדריכים??אוקי, אז לא היינו מוציאים פול כסף, זמן וכו..אבל דוגרי היה לנו משעמם, ולא היינו עושים כלום חוץ מללמוד...לפחות כשאתה מדריך אתה יודע שאתה עושה משהוו ותורם...

אני שמחה שהגעתם עד פה, ואני לא כתבתי את זה לחינם, אלא למדריכים שאני מבינה אותם שמאד קשה להם והם עדיין מתאמצים ולא מתייאשים למרות שיש להם חניכים קשים.בעוד כמה זמן ניראה תוצאות..העיקר לעשות הכל עם חיוך, בגישה חיובית ובשמחה!!

שנזכה לראות דור שפורח בזכותינו...יום טוב!!

נו נכון. אז מה הבעיה?עזרא - ארכיון
אני לא חושבת שיש כאן ובכללי מישהו שמדריך והוא חושב שהוא לא עושה כלום, וזה סתם בזבוז זמן להדריך.

אם כן- אז יש לו בעיה, אני אישית הייתי ממליצה לו לעזוב ת'הדרכה כמה שיותר מהר.
חבל..עזרא - ארכיון
התחשק לי לפתוח דיון אם זה טוב ורע ולמה כן ולמה לא אבל כבר ענית..
כל הכבוד.,..

<סתם סיפור שזה הזכיר לי שקרה היום..
הקומונרית באה לשבט שבט והקריאה להם משו בקשר למפקד.. שאם הוא נראה כל כך זוועה אז צריך לבטל אותו ואם נבטל אותו אז צריך גם את התפילה לבטל כי גם היא סוג של בזיון ואז אמרתי כזה אז קצב הזה נצתרך גם את הפעולה כי אתם <פניתי לחניכותי..> לא באמת מקשיבות למסר.. ואז חניכה שלי פשוט קפצה ונלדקה כזה עם פרצוף של דאגה.. מראה ממש נחמד ומחמםפ את הלב.. סתם התחשק לי לפרוק.>
יש דבריםעזרא - ארכיון
שאתה שיא המשקיע בהם אבל מה לעשות אתה לא רואה במהזה עוזר
אבלבעוד 5 שנים ואולי יותר אפילו 20 יום אחד החניך שלך יזכר באיזשהי פעולה עם מסר והוא יישם את המסר

לי זה קורה מלא פעמיים שבאמצע החיים אני נזכרת בפעולה שהעבירו לי באיזה כתה ה' (ואני בכיתה י') והיא (הפעולה) עוזרת לי בהמשך חיי המדהימים!!!!!!

לא נראה לי כ"כ שאני מעבירה פעולה כדי להפיג להםעזרא - ארכיון
את השיעמום מהמחשב/כדי להרגיש שאני עושה משהוא.. זה הרבה מעבר לזה.
ואם הייתי מעבירה להם פעולה רק בגלל זה, הייתי פורשת.
אולי את לא מרגישה ככה-כי את מדריכה בסניףעזרא - ארכיון
עולים. ולצערי, אני מרגישה המון פעמים שההדרכה שלי היא "ביביסיטר בחינם".
לכן צריך להדריך בסניף עולים.. ;)עזרא - ארכיון
חח..סתם-
לדעתי אם את מרגישה בייביסיטר בחינם יש בך משו שגוי.
[לוטם, לא אישי לך..]
נושא חשוב. כולם צריכים את זה באיזשהו שלב.עזרא - ארכיון
גם אם אנחנו יודעים בדיוק מה התשובה. לשנן ולרענן.
הדר..עזרא - ארכיון
לא מסכימה איתך בקטע של העולים...
נכול להדריך עולים זה ממש חשוב..ואני ממש מעריכה כל מי שמדריך עולים...
אבל להדריך ילדי שמנת זה לא פחות חשוב...סתכלי שניה על עצמך ותגידי באמת...את לא חושבת שמדריכות שלך ממש תרמו לך?אני יכולה להגיד עליי שכן...אני זוכרת מלא דברים שאני לא בטוחה שהן בכלל זוכרות..שכ"כ השיעו עליי...
והנה כמו שאמרתם..באותו רגע ספציפי הן לא ראו תוצאות...
אני מדריכה בנות חילוניות (בהגשמה)וכן,עוד לא ראיתי תוצאות..ותמיד יש את ריגעי המשבר שאני באמת מרגישה שאני לא עושה כלום..וגם אני לפעמים חושבת שאני עושה ביבי סיטר חינם..אבל מי שחושב חלילה שאחד כזה שמרגיש ככה צריך לעזוב אז זה חבל מאד..לכל אחד מותר להישבר מתישהו ולפרוק את ריגשותיו...השאלה היא איך עולים..
ושכחתי להגיד..עזרא - ארכיון
לברוח מבעיות זה לא הפיתרון;)
אני מרגישה בביביסיטרעזרא - ארכיון
רק כשאני הולכת איתם לגן שעשועים..ואני צכה לסובב אותם בקרסולה ולעלות איתן לנדנדה..סיוט
חחחח..עזרא - ארכיון
אני קצת הרגשתי ככה בל"ג בעומר..לספק להם ת'אוכל ולבוא איתם לכל מקום וכאלה..אבל זה שוב רק רגע משבר קטן..ממש מסכימה עם גילי..ובאמת זה לא פיתרון לברוח מבעיות,אלא ללכת לפתור אותם..
וואיי, גילוש- זה היה ציני לגמריי!!עזרא - ארכיון

אחרי המשפט היה סמיילי קורץ, ו"חחח..סתם".
הייתי צינית לגמרי.

בכללי, צריך לדעת שתמיד יהיו דברים שלא נראה מיד את התוצאות.
וכמעט תמיד התוצאות יגיע בהמשך,
אולי אפילו כשהחניכות יהיו אמהות [בע"ה ], או נערות, או סבתות [גם בע"ה ]..
לא יודעת!

הן [כמעט] בטוח יקחו מזה משו בעתיד..לדעתי.

דבר שני- אפילו אם מתוך ה20 חניכות שישלך ר-ק חניכה אחת תקלוט ותפנים משו, אני חושבת- שעשית את העבודה.

אבל אסור אסור לקחת את זה כבייביסיטר!

כי אפחת מאיתנו לא יודעת מה היה קורה אם החניכות שלה לא היה בעזרא/בבנ"ע, מה היה יוצא מהן, איך הן היו מתנהגות, וכו'...

כל ה'עבודה' שלנו היא לעולם לא לחינם, ולעולם לא בייביסיטר..

אבל אסור להתייאש מזה~~!

מי שרוצה נאומי חיזוק, מוזמנת לפנות אליי.

בכל משפט ציני יש מעט מן האמת;)עזרא - ארכיון
חחחחח..עזרא - ארכיון
תכלס אני כן רואה לפעמים תוצאות.. בנות באות ומספרות לי דברים או שדיברתי עם חניכה שלי והיא פתאום נכנסה לתפילה..לפעמים לא תמיד רואים אבל זה משפיעע..
ממש ממש לא. זה היה הכי ציני.עזרא - ארכיון
רננה- תכלס, זה הכי כיף :]
והנה- עובדה.

ואם זה לא יבוא לכן עכשיו- זה יבוא בעתיד.
אני ממש מסכימה עם גילי, שגם שיש זמנים קשיםעזרא - ארכיון
ומשברים, זה לא אומר שכל ההדרכה שלך שווה לפח. וכמובן שלא להתיאש. לכולם יש עליות וירידות בהדרכה, ואם לא יהיו ירידות לא יוכל להיות עליות.
מצד שני אם יש הרגשה כרונית, ואחרי כל פעולה המדריך חוזר עם הרגשה של "ביביסיטר בחינם"(או כל הרגשה שלילית אחרת) יש כאן בעיתיות מסוימת.
יש בעיתיות מסויימת, במדריכה.עזרא - ארכיון
אוי הדר זה לא תמיד נכון!!..עזרא - ארכיון
(לא התכוונתי להרגשה של הביביסיטר בחינם, אלא להרגשות השליליות...)

ו...אני צריכה נאומי חיזוק!! חחחח..;)
חחחחח..מה ז"א לא תמיד נכון??עזרא - ארכיון
מותר שיהיו הרגשות שליליות לפעמים ומותר לפעמים להיות בבאסה.. ברור שצריך תמיד לשמוח והכללל
אבל זה קשה..ואפשר להתבאס לפעמים בתנאי שאת במגמת עלייה בעז"ה.. בקטע של לעלות ולהשתפר מהירידה הזאת אבל אם כמו שלוטם אמרה--את כל הזמן חושבת שאת לא עושה כלום בהדרכה,ההדרכה שלך לא שווה כלום וכ'ו--משוו פה פגום וצריל לטפל בזה..
כן, אפרתי, מה לא נכון?עזרא - ארכיון
חיזוקים, את מוזמנת פה ואולפנא
חחחחח:]עזרא - ארכיון
אצלינו בכיתה-חברה שלי עשתה פינת הדרכה והיא עשתה כזה כל אחת איזה שבט/קבוצה היא מדריכה ואז עשתה את 2 ההימנונים וכל מיני טיפים וכאלה...חחחח..קורעעע:]
שכוייח הגעתם לנפט!!...עזרא - ארכיון
סורי שאני מגיבה בפורום שלכם, אבל הייתי חייבת...עזרא - ארכיון
<P>דבר ראשון, שיא הכיף להיכנס בפעם הראשונה לפורום שלכם, ולגלות אחלה דיונים..</P><P>תקשיבו, הדרכה (או הגשמה, כמובן..) זה ממש ממש תהליך. זה אומר שנדיר שאתה מעביר פעולה על ויתור, והם פתאום מוותרים בקלות. הדרכה זה המון עניין של זמן.</P><P>עכשיו, מה שממש צריך לשים לב, זה למטרה שלנו. זאת אומרת, לשבת ולהחליט מה החזון שלי בקבוצה, איך אני רוצה לראות את החניכים עוד חודשיים, וממש להצמד לזה.</P><P>זאת אומרת שאם החלטתם שאתם מדברים על רגישות לדוג' (נושא שהעברתי עליו מלא בהגשמה..) אז זאת המטרה שלכם לגמרי, וזה לא נגמר בפעולות.<BR>זה אומר שאם מישו מעליב מישו אחר-לא אומרים שזה לא יפה-אומרים לו שזה לא רגיש..<BR>זה אומר שכשחושבים על פעולות אמצע שבוע, חושבים על איך לקשר דברים.<BR>זה אומר שחיים את מה שרוצים להעביר, ולא מחפשים בשניה האחרונה ביום שישי איזה פעולה מהיה..</P><P>במצב כזה, לא הגיוני להרגיש ביביסטר בחינם, כי כשבאת לסניף באת עם מטרה! אתה יכול להרגיש שלא לגמרי הגשמת אותה, אבל לא שבזבזת זמן. חינכת..</P><P> </P><P>אני יודעת שבשלב שלכם עכשיו זה נשמע הזוי לחשוב על מטרות וכאלה, אבל תתחילו-זה כ"כ חשוב! תשבו על מטרות ועל מערכים, תשבו על מטרות לגבי כל חניך אישית, אל תזרמו-תחתרו! ככה בחיים לא תרגישו בזבוז זמן..</P><P>אני חייבת להוסיף, שציפי והפור היתה פעם בסמנריון להכשרת מורות להיות מורות בקיבוץ. היא הלכה לשירותים והיה כתוב שם-חלוץ/חלוצה..<BR>כשיש להם מטרה לחנך לחיי קיבוץ, כל דבר יוביל למטרה הזאת..</P><P>זהו, מלא הצלחות, סורי שחפרתי, ואם מישהו צריך עזרה/שאלות/עזרה בפעולות אני כאן לגמרי..<BR>050-8684661</P><P>ותזכרו שגדולי הדור הבא בידים שלכם..</P><P>בהצלחה</P>
יאאאאאאאא..את שיא הצודקתת:]עזרא - ארכיון
ממש מסכימה איתך..
ותודה רבה על העידוד וההכוונה:]
קלמןןן!!! כן.כן..אותה החלפתי..איז גאווהעזרא - ארכיון
די.. אני אסמיק..עזרא - ארכיון
איזה גאווה שעינב החליפה אותי (וגם שירה)
חחחח ואני גרה לידה..;)עזרא - ארכיון
וצריכה ללכת איתה לפיצה. חחחחח סתם סתם.
ואני יורדת עליה.. [ועל יונת (:]עזרא - ארכיון
עוד משהו..?עזרא - ארכיון
וואי אני ממש בעד זה!עזרא - ארכיוןאחרונה
למה קשה?רקאני
תקראי את השרשורים פה מתחת..מקפיצים נטושיםאחרונה

או אולי אל תקראי...

..מקפיצים נטושים

זה פורום כפול..

..אנונימי (פותח)
ומה אם יש עוד
..אנונימי (פותח)

אני אפס.

בין אם * ובין אם לא באמת-אני לא מבינה למה כן.

פה הנקודת מוצא.

ואז,מה עושים?!זה מבהיל.מבהיל נורא.

ואני לא ידעת מה אני מרגישה.

איך יכול להיות ש*?מה,אני עד כדי כך רעה?טוב,מסתבר שכן..

איך אפשר עדיין לאהוב?איך?!

זה פגיעה.אין סיכוי שיש אהבה עדיין על זה.ולמה אין סיכוי?לעזעזל מה יש לי?אני עד כדי כך רעה?אוף.רעה גמורה.

למה כל זה למה.ה' מה אתה רוצה ממני מה.

נכון,יש בחירה.אבל סורי גרמת לי לבחור בזה בתת מודע גם בלי להבין.למה אתה מעמיד אותי בזה למה.למה כל הבלגן למה.נמאס לי.בחיי שנמאס לי מכל זה.

אין לי כוח ל*.זהו.אני סיימתי.

שמישו יסביר לי מה נסגר איתי.שמישו יסביר.לעזעזל אוף לעזעזל.לא מכירה תעצמי.

כמה רעה אני יכולה להיות.לא מבינה אותי.

בכלל,כל העניין הזה היה רק כדי טיפה להבין אותי.ועד שקצת כן הצלחתי,אז לא.אין מה להבין פה.אין.

בסדר,אני לא אתחתן.הבנתי.הבנתי את זה מזמן בעצם.

(בטוח רבי שלמה היה אומר ש*.אבלאבל,דווקא בגלל זה הייתי מצפה ממני להתנהל אחרת.אחרת לגמריי.

באלי להיעלם.בחייאת.)

..אנונימי (פותח)

קשה לי להאמין שיש אהבה.קשה לי להבין אהבה.

(אומייגד למה הוא *.אוף.דפוקה אחת.)

..אנונימי (פותח)אחרונה

לשכוחלשכוחלשכוח.

לא רוצה לחזור.לא רוצה.

לברוח מכל מקום.פשוט לברוח.להיכחד.

..אנונימי (פותח)

וחייבת לדבר את מה שהיה לי אוף.ולהחליט.להחליט.כי הזמן עובר וזה רק מפוצץ יותר מבפנים.אנלא מסוגלת כבר לשמור את כל זה.מפוצץ מפוצץ.

הוא אמר לי שאני חייבת *.הוא אמר- שהוא אמר.ואז,זה עוד יותר גורם לי לחשוב על הדברים בכובד ראש|לא אכפת לי שהשתמשתי בביטוי חנון|. רציני העסקקק.מידיי אוף.

ככ מפחיד.ככ המון פלאשבקים.ככ המון תלישות שמחזירה אותי אחורה.פחדיי פחדים.

ואז שתיתי ושתיתי.לא רציתי להיזכר..והייתי גמורה אוף.אני נקרעת מבפנים.כלכך נקרעת.ולא יודעת מה לעשות עם הנידון

באלי להגיד לו שזה יהיה לי רק אופציה..בלי התחייבות..אבלאבל,גם זה קשה לי.עצם האופציה.כי,כי פלאשבקים.ולא הבנתי למה הוא לא הבין את זה שזה מרתיע..ולא הצלחתי להסביר את עצמי אוף

בעצם,בעצם אני כן מבינה.כי הוא אף פעם לא היה במקום הזה..אז קשה לו לקלוט.

ואז סיפרתי לו דברים ש,פפ.וואו אני מקווה שזה יועיל לפחות ושלא סתם סיפרתי..טוב,זה בטוח יועיל נראלי אוף.

אני מפחדת ש.

וגם קשה לי העניין עם ה*.

ויש פה יתוש שלא מפסיק לחפור גרררר.

באלי לשכוח הכל.לשכוחלשכוחלשכוח.ואני לא מסוגלת.כי אני * ומתכווץ לי כל הגוף ואז אני משתתקת וכמה שזה מטומטם כי עדיף כבר שלא *.אז אוליי הוא צודק?שרק אחכ אני אצליח..ושצריך להרפות מלהילחם על זה..כי חבל על הכוחות..אוליי הוא צודק שצריך את זה..אבל זה קשה.קשה לי להחליט כי דיי,זה גורלי הפעם.

וזה מגעגע אותי.רק לחשוב על זה איי.וכמה אפשר לחזור על זה שוב ושוב ושוב.זה דורש המון כוח.והמון השלמה עם זה שזה החיים שלי.וזהו אין לי דרך לשנות תמציאות.אלא נטו לשנות תפיסות שהיו בי עד עכשיו.קשה לשנות אותם.כי התרגלתי אליהם.קשה להשתנות.כי זה תלוי בי נטו.ואיןליכוחאיןליכוח.לא רוצה להשלים עם החיים האלו.לא רוצה.כי זה דורש.זה דורש מעשים שהוא אמר שאני צכה לעשות.לא רוצה לעשות אותם.לא רוצה.זה לשנות את כל החיים שלי בכללי..ולחזור אחורה בגלגל.מבחינתי זה אחורה,כן.למרות שזה קדימה.כי שוב,הפלאשבקים לא מרפים.גם אם זה קדימה-זה רק בגלל שהשכל אומר את זה,ולא כי אני מרגישה את זה באמת.מבחינת הלב,זה אחורה.כי אז,באותה תקופה,זה היה אחורה.ככה מרגיש לי לפחות כשאני נזכרת בזה.ואני לא רוצה אחורה.רק להתקדם.ולבנות בי אמון שיעבוד אוף.אני כבר לא יודעת.אין לי אמון באף אחד.אפילו בו,שיש לי אמון נורא,גם בו אני מפקפקת..כי זה קשה נו.כי הוא לא היה בתהומות האלו מהסוג הזה..אז הוא באמת לא יודע להגיד.הוא כילו היה,אבל זה אחר נו.מצד שני הוא לא אמר את זה רק על דעת עצמו..אני צכה לסמוך עליו.אבל זה קשה אוף.

הוא יודע להגיד,למרות שלא היה שם.וראיתי שהוא יודע,ושהוא אומר את זה עם כאב.שנכון,זה מה שאני צכה לעשות,עם כמה שכואב לו.ועם כמה שזה ידרוש גם כאבים נוספים שיהיו לי יחד עם זה..אבל עם כמה שיהיו כאבים על זה ופלאשבקים-זה שווה את זה.

שווה את זה?ממ.אוף.

אמרתי לו שבנתיים יחפש..אבל כרגע לא החלטתי ושנראה אחרי שימצא

צכה להרגיש כוח

וחיבוק.אני רוצה חיבוק.לאידעת מימי.לא באלי *.

חוץ מזה שהוא גם אמר את זה מזמן כבר..וריחפתי כי פחדתי..וגם היא פעם אמרה לי..אבל לא.אני מפחדת.אבל ברגע שהיום הוא אמר לי את זה-אז זהו,פתאום אני חושבת על העניין רציני.וזה מפחיד לחשוב על העניין.

מה יקרה אם *.ואם *.

אני לא יודעת כלום.גם את זה הוא אמר היום,שלא חייב תמיד לדעת..שלפעמים צריך פשוט לעשות..

וואו יום מתיש מידיי.מלא מחשבות ולב שמרגיש טוב ורע ביחד מתערבבים.

(שמישו יציל אותי)

..אנונימי (פותח)

רבי שלמה..הייליגער רבי שלמה.שינית את חיי.שינית את חיי.

אני כלום בלעדיו.כלום.

פפפפפ.אני לא מצליחה לבטא במילים.

הלב שלי לא מפסיק להתרחב היום

הייליגער הילולת רבי שלמה

..אנונימי (פותח)

אני מתחרפנת.

חבל שלא בדקתי מתי .אוף כבר עם זה.למה זה מגיע לי למה.במיוחד ש.

מצד שני נכון,מי אני שאדרוש..אבל דיי באמת שאין לי כוח כבר

ואני כל הזמן מתלוננת 

חלאס

כמה דפוקה אני יכולה להיות?!

דוקר לי בלב

..אנונימי (פותח)

למה אני חושבת שלא?!

אני סתומה.

אבאאאא אני מפחדת מידיי וזה סוגר עליי כל העניין

,

סוגר מידיי.הפחדים משתיקים אותי.אני לא מסוגלת כבר.לא מסוגלת

וחלאס עם השכל הזה שמגיב לכל רגש שיש לי.באלי להרגיש בלי תגובות של השכל.הוא רק מפריע.הוא סוגר.

סגור לי הכל

אבאאאא

..אנונימי (פותח)

חוסר מודעות

..אנונימי (פותח)

(תתפלל עליי

מתחננת)

..אנונימי (פותח)אחרונה

פיזית הקול שלו עושה לי לבכות.בכי טוב וטהור כלכך

הפעם זה דמעות שמרגיעות.

לדעת שרבי שלמה פה זה מרגיע.

תודה רב שלוימה 

..אנונימי (פותח)

אבא תחבק אותי

תראה לי כמה אני טוב

(כל הנסיעה שמעתי את זה..אוף)

דיי דיי דיייי נמאס לי כבר נמאס

מפורקת כולי

שמישו יקח ממני את *

כמה אני אפס.כמה אני לבד כמה.כמההההההההההה.

כמה בדידות אוף כמה בדידות.

שיהיה לי אומץ.שיהיה לי כבר אומץ לפתוח את הלב ולדבר נורמלי.חלאס לבד חלאאאס

כמה מחשבות כמה.מוצף מוצף מוצף

אסור לאף אחד להיות איתי.באמת אף אחד.

צכה רבי שלמה.זהו זהו זהו

שיעצרו הדמעות.אני שונאת אותם.זה דמעות לא נחמדות בכלל

..אנונימי (פותח)אחרונה

אולי יעניין אותך