תוהה לעצמי.. ומשתפת אותכם=]עזרא - ארכיון

בעזרתו^

תהיתי לעצמי.. כשאתה רואה אדם דתי.. מה עושה אותו לדתי??

כאילו יופי..

מראה חיצוני והכל....

אבל יש את הדתיות <מצטערת יותר נח לתת דוגמא של הבנות..> שכן הולכות עם קצר ולא שלושת רבעי וכן הולכות עם מכנסיים ולא שומרות נגיעה וכל הדברים האלה..

אז מה הופך אותם לתוך ההגדרה של הדתיות??

ויש את החילונים ששומרים שבת ומאמינים בה' ובאים לתפילה בשבת.. אבל מה הופך אותם לחילונים? שהם הולכים בלי כיפה ביום חול???

אמ שונאת להגיד את זה אבל יש סטיגמות ממש מעצבנותעזרא - ארכיון
אם את לובשת חצאית עזבי את זה שהיא כמעט מיני את דתייה,
ואם את חילונייה שמאמינה בה' ובאה לבית כנסת בשבתות מספיק שיראו אותך נוגעת במפתחות של האוטו כדי להדביק לך את הסטיגמה של אחת חילונייה
אממ אסנת נשמה..עזרא - ארכיון
אם מישי הולכת לבית כנסת בשבת ומאמינה בה' זה טוב יפה, אבל בדיוק כשהיא נוגעת במפתחות של האוטו ונוסעת בשבת- בואי נגיד שהיא לא ממש שומרת שבת, כך שדתיה היא לא, וגם מסורתית לא.

מה שנשאר שהיא חילוניה.
נו זה מה שאמרתיעזרא - ארכיון
את תייגת אותה בתור חילונית בלי לדעת שהיא מאמינה בקב"ה,
ואניכמעט בטוחה שאם היתת רואה טיפוס כזה בבית כנסת היית בטוחה שיכול להיות שהוא יתבלבל בביתי הכנסת והוא בדרך לעוד בר מצווה או משהו בסגנון
זה תלוי מה מגדירים כדתי.עזרא - ארכיון
אדם דתי זה בעיקר אדם שומר מצוות,מאמין בקב"ה,והכי חשוב-בנאדם.
אני לא חושבת שבנאדם ששומר מצוות,ומאמין בקב"ה,אבל מצד שני מתנהג כמו חיה לאנשים אחרים,צריך להיות מוגדר כדתי..
ואסנת,את צודקת שלא צריך לתייג אנשים, אבל בנאדם שבא לבית כנסת,ומאמין בקב"ה..אבל מחלל שבת,הוא לא נחשב דתי.הוא נחשב אדם מאמין,מסורתי.מאמין בדת,לא יודעת מה..דתי הוא לא ממש..

ושני..זה שהם לא הולכים עם כיפה לא הופך אותם לחילוניים..
זה ההתנהגות,ועצם זה ששומרים רק חלק מהמצוות <במודע>.

כמובן שאת יכולה להגיד שאני לא שומרת את כל המצוות והכל,
אבל לפחות משתדלים..

לדעתי-עזרא - ארכיון
חצאים - מכנסיים, שלושת רבעי - קצר, עם כיפה או בלי כיפה ..
מעידים על האדם אם הוא דתי או לא.

ואני מדגישה-
הלוואי וזה ל-----א היה ככה!

אבל זה ככה, אצל רוב האנשים.
זו דעתי -עזרא - ארכיון
אני חושבת שבן אדם שנוסע בשבת מתוך ידיעה שה אסור אז הוא חילוני אפילו שהוא מאמין בקב"ה-למרות שהוא סותר את עצמו אבל זה כבר בעיה שלו ולא נכנס לזה.

אך אם את רואה בן-אדם נכנס למוכנית בשבת לא מחייב שהוא חילנוי שפתו אותו לכף זכות אולי הוא נוסע לצבא כי גיסו אותו אולי אשתו צריכה ללדת אולי ואולי ואולי..אפעם אי אפשר לדעת.
לכן בואו נפסיק עם הסטיגמות האלה.
אין חילונים אין דתיים כ-ו-ל-נ-ו יהודים!!!(c)שני)
מה שהופך מישהו לדתי [או לכל דבר אחר]עזרא - ארכיון
זה איך שהוא מגדיר את עצמו.
אולי אני קצת לא קשור- ובכל זאת-עזרא - ארכיון
רב התגובות למעלה קטלו לגמרי את ענין הלבוש החיצוני, והסממנים החיצוניים.
לא מסכים ב100%.

אמנם, צריך לדעת שבאמת,לא באמת הכל הוא לפי הלבוש החיצוני והמעשים החיצוניים,-אבל:

הדת שקידשה בעולם את ענין האמונה הפנימית היא הנצרות.
מבחינתה, לא העיקר הכוונה, אלא הרב המוחלט הוא הכוונה, ולכן גם אדם שעשה את המעשים החמורים ביותר, מגיע למיסה ביום א', מאזין לכומר, שומע את המילים ite missa est=(אתם פטורים, מחולים) והכל נמחל לו.

היהדות מאמינה ב עשיית מצוות גם בפועל, ורק אמונה בל לא מספיקה. זה טוב ויפה שלאדם יש אמונה בקב"ה, אבל אם הוא לא מקיים את זה בחיי המעשה אלא רק- "דתי בלב" אז מה זה שווה?

זה נחמד שלאדם יש אמונה, אבל אם הוא לא מתנהג כמו מאמין, אלא רק מאמין בלב, אז מה בדיוק שווה האמונה שלו?
הוא יכול להיות בן אדם מאוד נחמד, שבאמת, מקיים המון מצוות שבין אדן לחבירו, אבל מה עם מצוות שבין אדם למקום?

המושגים דתי וחילוני היום הם מאוד גמישים ומאוד לא משקפים.
גם אני סובר שאי אפשר לדעת על האדם רק בראייה חיצונית- אך
יש לשים לב כי גם לדברים החיצוניים ישנה משמעות מסוימת.
כשבת/בן מתלבשים לא צנוע, מאוד קל להתחבא אחרי האמונה שבלב, אבל את כן רואה משהו על רמתם הדתית, אין מה לעשות...
איזה מצחיק...עזרא - ארכיון
בדיוק חשבתי על זה השבוע ודיברתי עם חברה שלי על איך אפשר להגדיר אדם דתי.
אז היא אמרה בהתחלה אחד ששומר שבת וכשרות..אבל זה לא מספיק.. אדם דתי צריך להאמין בכל ליבו..גם להאמין שהכל לטובה תמיד..לבטוח בה' תמיד..צריך להתפלל.. לבת-ללכת בצניעות..
לבן-לחקבוע עיתים לתורה..ואני גם חושבת כמו אחרים פה שאם האמונה שלך החזקה לא באה לידי ביטוי במעשים ואתה מרשה לעמך ללכת איך שאתה רוצה או להתנהג איך שאתה רוצה..זה מראה על משוו..נכון שגם הדתיים וכמובן אני נופלים השאלה היא איך קמים ואם אנחנו מודעים לזה והאם אנחנו משתדלים לא ליפול ולתקן..

ונכון..לבוש מראה על דתיות..וברור שאם תראי בת עם חצאית קצרה או שרוול קצר אז זה ישר יקרוץ לך-- וואלה..אולי היא בכלל לא דתייה..ולצערי יש הרבה שמגדירים את עצמם דתיים והם לא ממש.. אבל דתיות זה לא רק חיצוניות..זה המון פנימיות..אני מכירה מלא חברות שלי שמבחוץ דווקא הכל אחלה..שרוול וחצאית די ס22ה אבל שאת מדברת איתן הן בכלל לא מאמינות ואומרות כ"כ הרבה הירורי כפייה..ת'אמת שזה הגיל של השאלות..גיל התהיות.. חיפוש עצמי ולכן א"א עדיין לקבוע מי פה נחשבת דתייה ומי לא כי כולם בחיפוש עצמי ותהייה להם הם הולכים..יש כאלה שההתלבטות בין דתי יותר לדתי פחות ויש כאלה בין דתי לחילוני ויש כאלה שלא נדע בין חילוני לכופר..יש כאלה שלא בחיפוש דתי.. והם החליטו כבר להיות דתיים..אבל דיברתי על אחרים..
ולדעתי חילוני שמאמין ושומר שבת ובא לביה"כ לא פחות דתי מזה שהולך עם כיפה וחושב מה שחושב ועושה שטויות..
תאמיני שלצערי אני רואה הרבה דתיים שמדברים ומתנהגים הרבה יותר בנימוס וכבוד והערכה לאנשים ופחות מקללים מאשר דתיים..שלפעמים אני מתביישת שאחד עם כיפה או חצאית עושים את זה..כי זה מייצג ומראה המון...

סורי על החפירה.. רציתי להבהיר את עצמי..מי שקורא-אשרייו
המשך יומצויין
רננה שאת רואה אדם ברחובעזרא - ארכיון
את לא שואלת אם עצמך היא מאמינה או לא
את לא באמת מכירה אותו או אותה את בוחנת לפי חיצוניות....
לכן כל מי שמגדיר את עצמו יקח על עצמו אחריות,
לאיך שהוא מתלבש, מנתהג (קל לרשום בלשום זכר אבל זה גם לבנות)
וכן גם לאיך שאת מדברת....
אני לא אומרת לשתווק שמעליבים אותך ,לפי דעתי צריך לענות אבל בצורה יפה...
ואם כל אחד יחשוב על איך אנשים שופטים אותו ברחוב והרבה פעמים בגלל סטיגמה הוא די ישנה את הדרך...
לעניות דעתיעזרא - ארכיון
דתי הוא אדם שמנסה לשמור את כל המצוות שהוא חייב לשמור.
מסורתי זה אחד ששומר רק חלק בגלל שהוא רוצה לשמור מצווה, לא בגלל שהוא בדיוק הלך עם כובע וזה לפי ההלכה יכול לשמש גם ככיפה.
חילוני זה אחד שלא רוצה לשמור כלום ואין לו עניין בזה.
מסכימה עם הילהעזרא - ארכיון

אנחנו לא יכולים להגדיר אנשים במיוחד לא בקטע הדתי שזה כולל מלא דברים...

אם אדם מגדיר ת'צמו דתי אז זה מה שהוא!
ואפילו שהוא לא מקיים את כל המצוות 100% (הלוואי...)

כי נראה לי מה שקובע זה הרצון...

קיצור בלי סטיגמות.

שיהיה שבת שלום לכולם=]=]=]=]
ברור שחיצוניות מראה..עזרא - ארכיון
במובן מסוים..כי עובדה שאומרים הי..זה מקלל והוא עם כיפה..אם בנ"א מייצד משוו..בת הולכת עם חצאית..או בן עם כיפה..אז צריך להתנהג בהתאם..לדבר כמו שצריך..לא לפגוע,לקלל וכ'ו.. ואני ראיתי הרבה פעמים בנות עם חצאית בוגרות ביה"ס או משוו בסיגנון שעושים מעשים מגעילים ברחוב ופשוט התביישתי..אם את עושה מעשה מגעיל אז לא יודעת מה..או שתעשי בשקט בבית או שאל תייצגי משוו..כשאת עם חצאית..זה מייצג המון..ואח"כ מדברים על הדתיים האלה שמדברים ועושים ככה וככה.. וחבל שזה מה שאנחנו מראים.. רובנו לא כאלה ב"ה..אבל יש..וצריך להשתפר בזה..
דרך אגב אין חילוני ששומר שבת.עזרא - ארכיון
יש כאלה שחלק..עזרא - ארכיון
שומרי מסורת כאלה..
נו, אין דבר כזה חילוני שומר שבת.עזרא - ארכיון
קוראים לזה בימינו מסורתי.
בסיידר..איך שלא תקראי לזה..זה לא עקרוני..עזרא - ארכיון
ושמירת שבת זה חלק מלהיות דתי אבל זה לא הכל..חוץ מזה שיש כאלה שעושים קידוש ורואים טלוויזיה אח"כ..או יש ת'אלה שנוסעים לביה"כ עם האוטו בשבת..זה הורג אותי..אני מכירה כאלה..
תגובות לכמה אנשים פה...עזרא - ארכיון
<P>רננה- כתבת:"אדם דתי צריך להאמין בכל ליבו..גם להאמין שהכל לטובה תמיד..לבטוח בה' תמיד..צריך להתפלל.. לבת-ללכת בצניעות..<BR>לבן-לחקבוע עיתים לתורה.."<BR>אני לא מסכימה איתך!!!!!<BR>יש אנשים שמגדירים ת'צמם דתיים אבל הם לא הולכים להתפלל או שהם לא שומרים שבת או שהם לא הולכים בצניעות, אבל נם מגדירים ת'צמם בתור דתיים!!<BR>אז את תגידי להם שהם לא דתיים בגלל שהם לא מקיימים את המצוות ומאמינים בקב"ה כמוך???<BR>ממש ממש לא!! אני חוזרת על מה שאמרו פה- מי שמגדיר ת'צמו דתי, הוא דתי!!!!! וזה לא יעזור שתתווכחי איתו או תסבירי לו את ההגדרה שלו כי זה לא ישכנע אותו כי הוא מגדיר ת'צמו דתי!!<BR>אז עכשיו הוא בתהליכים לחזרה!! ובעתיד בעז"ה הוא יהי'ה דתי!!<BR>אבל הוא דתי! כי הוא מגדיר ת'צמו!!</P><P>מושקו- כתבת:"אם הוא לא מתנהג כמו מאמין, אלא רק מאמין בלב, אז מה בדיוק שווה האמונה שלו?"<BR>מה שווה?? שע"י כול החשיבה הזו שבלב, עם המון מחשבות והרהורים הוא עוד יחזור בתשובה!!<BR>אולי קשה לו והוא לא מתייאש ועדיין מאמין ולכן הוא קורא לעצמו דתי?? מי אמר שהוא חילוני???<BR>נכון, חיצונית הוא לא נראה דתי..אבל תתיחס אליו כאל אדם רגיל, ואם אתה רואה שהוא מאמין וקורא לעצמו דתי, אז סבבה!! מבחינתך הוא דתי!! והוא בתהליכים ובעז"ה עוד יגיע לפסגה!!!<BR>חבר'ה!! זה הזמן לעורר את העם בתשובה!!! במיוחד בחופש!!!!<BR>יש לנו את זה!!</P>
אויששש...הזה זה יותר מובן פה-עזרא - ארכיון
רננה- כתבת:"אדם דתי צריך להאמין בכל ליבו..גם להאמין שהכל לטובה תמיד..לבטוח בה' תמיד..צריך להתפלל.. לבת-ללכת בצניעות..
לבן-לחקבוע עיתים לתורה.."
אני לא מסכימה איתך!!!!!
יש אנשים שמגדירים ת'צמם דתיים אבל הם לא הולכים להתפלל או שהם לא שומרים שבת או שהם לא הולכים בצניעות, אבל נם מגדירים ת'צמם בתור דתיים!!
אז את תגידי להם שהם לא דתיים בגלל שהם לא מקיימים את המצוות ומאמינים בקב"ה כמוך???
ממש ממש לא!! אני חוזרת על מה שאמרו פה- מי שמגדיר ת'צמו דתי, הוא דתי!!!!! וזה לא יעזור שתתווכחי איתו או תסבירי לו את ההגדרה שלו כי זה לא ישכנע אותו כי הוא מגדיר ת'צמו דתי!!
אז עכשיו הוא בתהליכים לחזרה!! ובעתיד בעז"ה הוא יהי'ה דתי!!
אבל הוא דתי! כי הוא מגדיר ת'צמו!!

מושקו- כתבת:"אם הוא לא מתנהג כמו מאמין, אלא רק מאמין בלב, אז מה בדיוק שווה האמונה שלו?"
מה שווה?? שע"י כול החשיבה הזו שבלב, עם המון מחשבות והרהורים הוא עוד יחזור בתשובה!!
אולי קשה לו והוא לא מתייאש ועדיין מאמין ולכן הוא קורא לעצמו דתי?? מי אמר שהוא חילוני???
נכון, חיצונית הוא לא נראה דתי..אבל תתיחס אליו כאל אדם רגיל, ואם אתה רואה שהוא מאמין וקורא לעצמו דתי, אז סבבה!! מבחינתך הוא דתי!! והוא בתהליכים ובעז"ה עוד יגיע לפסגה!!!
חבר'ה!! זה הזמן לעורר את העם בתשובה!!! במיוחד בחופש!!!!
יש לנו את זה!!
***תסבירי לו את ההגדרה שלךעזרא - ארכיון
עינב..אחלה:]עזרא - ארכיון
אני לא אבוא ואסביר למישהו מזה להיות דתי אם אני חושבת שהוא מגדיר את עצמו כזה והוא לאא..אבל אני חושבץ שיש הרבה שוקרים לעצמם דתיים והם לא!!! מבחינתי אדם שלא שומר שבת והולך אל בצניעות(יותר מכוון לבת) הוא לא דתי..למרות שהוא מגדיר את עצמו כזה.. ויכול להיות שהוא מאמין וזה לא מספיק..אז אחלה:] כמו שאמרת..הוא בתהליך תשובה ואחלה:] אני בכייף יעזור לוו..ואני עושה את זה עם חילוניים שאני מכירה אבל זה לא אומר שהוא דתי.אחרי שהוא יעבור את השלב של החזרה בתשובה ושל האמונה והמעשים אעז אחלה:] הוא יהיה דתי..ב"ה אני מאד אשמח..
מקווה שהבנת:]
עינב- זה בדיוק מה שהתכוונתיעזרא - ארכיון
אם אדם "מאמין בלב" אבל לא מקיים או שואף לקיים מצוות, אז הוא גם לא מאמין...
כי אם הוא מאמין אז הוא צריך לשאוף לקיים את כל המצוות.
צדקת בדברייך שאמונה בלי מצוות, יש לה ערך מסוים, של תהליך הדרגתי בו אדם מתחיל מקיים מצוות.
אבל יש המון אנשים שקידשו את הבינוניות, חצי פה חצי שם. טוב להם להיות עם כיפה/חצאית, אבל לא טוב להם לקיים מצוות.

ההגדרה שלהם את עצמם, לא חשובה ולא עוזרת. אם נלך לפי מה שכל אחד מגדיר את עצמו, אז גם הרפורמים (להבדיל) הם יהודים שומרי תורה ומצוות כי כך הם מגדירים עצמם, וגם הנוצרים הם העם היהודי החדש, כי כך הם מגדירים עצמם.
לא חשוב איך האדם מגדיר את עצמו, אלא חשוב מה הוא.
לעניות דעתיעזרא - ארכיון
אמונה בלי מצוות זה הכי גרוע,
כי כשהאדם חוטא אז אין לו אפילו יסורי מצפון, כי הרי הוא בסדר,
הוא מאמין.

תלויעזרא - ארכיון
אם הוא מקדש את המצב שבו יש אמונה בלי מצוות, הוא בעצם מעין רפורמי, וזה ממש גרוע.
אבל- אם הוא בתהליך , ברצון לקיים מצוות , ועכשיו הו אלא מקיים, כלומר הוא יהודי טוב, שעובר תהליך תשובה, כמו כל אחד מאיתנו בעצם, ואז זה דבר חיובי, שמוביל אמונה
מה שאני חושב זה..עזרא - ארכיון
אדם דתי זה אדם שמאמין בקיום המצוות ויודע שיש דברים שהוא עושה לא בסדר..לעומת אדם חילוני שיקיים אולי חלק מהמצוות אבל חלק מהמצוות הוא יחשוב שבכלל לא צריך לקיים...
מסכימהעזרא - ארכיון
צריך תמיד לשאוף ולהתקדם..
יאללה חפרנו!!!!!עזרא - ארכיון
מאמי:] ככה זה דיון..חחחח..עזרא - ארכיוןאחרונה
המשך יומצוייןן
למה קשה?רקאני
תקראי את השרשורים פה מתחת..מקפיצים נטושיםאחרונה

או אולי אל תקראי...

..מקפיצים נטושים

זה פורום כפול..

..אנונימי (פותח)
ומה אם יש עוד
..אנונימי (פותח)

אני אפס.

בין אם * ובין אם לא באמת-אני לא מבינה למה כן.

פה הנקודת מוצא.

ואז,מה עושים?!זה מבהיל.מבהיל נורא.

ואני לא ידעת מה אני מרגישה.

איך יכול להיות ש*?מה,אני עד כדי כך רעה?טוב,מסתבר שכן..

איך אפשר עדיין לאהוב?איך?!

זה פגיעה.אין סיכוי שיש אהבה עדיין על זה.ולמה אין סיכוי?לעזעזל מה יש לי?אני עד כדי כך רעה?אוף.רעה גמורה.

למה כל זה למה.ה' מה אתה רוצה ממני מה.

נכון,יש בחירה.אבל סורי גרמת לי לבחור בזה בתת מודע גם בלי להבין.למה אתה מעמיד אותי בזה למה.למה כל הבלגן למה.נמאס לי.בחיי שנמאס לי מכל זה.

אין לי כוח ל*.זהו.אני סיימתי.

שמישו יסביר לי מה נסגר איתי.שמישו יסביר.לעזעזל אוף לעזעזל.לא מכירה תעצמי.

כמה רעה אני יכולה להיות.לא מבינה אותי.

בכלל,כל העניין הזה היה רק כדי טיפה להבין אותי.ועד שקצת כן הצלחתי,אז לא.אין מה להבין פה.אין.

בסדר,אני לא אתחתן.הבנתי.הבנתי את זה מזמן בעצם.

(בטוח רבי שלמה היה אומר ש*.אבלאבל,דווקא בגלל זה הייתי מצפה ממני להתנהל אחרת.אחרת לגמריי.

באלי להיעלם.בחייאת.)

..אנונימי (פותח)

קשה לי להאמין שיש אהבה.קשה לי להבין אהבה.

(אומייגד למה הוא *.אוף.דפוקה אחת.)

..אנונימי (פותח)אחרונה

לשכוחלשכוחלשכוח.

לא רוצה לחזור.לא רוצה.

לברוח מכל מקום.פשוט לברוח.להיכחד.

..אנונימי (פותח)

וחייבת לדבר את מה שהיה לי אוף.ולהחליט.להחליט.כי הזמן עובר וזה רק מפוצץ יותר מבפנים.אנלא מסוגלת כבר לשמור את כל זה.מפוצץ מפוצץ.

הוא אמר לי שאני חייבת *.הוא אמר- שהוא אמר.ואז,זה עוד יותר גורם לי לחשוב על הדברים בכובד ראש|לא אכפת לי שהשתמשתי בביטוי חנון|. רציני העסקקק.מידיי אוף.

ככ מפחיד.ככ המון פלאשבקים.ככ המון תלישות שמחזירה אותי אחורה.פחדיי פחדים.

ואז שתיתי ושתיתי.לא רציתי להיזכר..והייתי גמורה אוף.אני נקרעת מבפנים.כלכך נקרעת.ולא יודעת מה לעשות עם הנידון

באלי להגיד לו שזה יהיה לי רק אופציה..בלי התחייבות..אבלאבל,גם זה קשה לי.עצם האופציה.כי,כי פלאשבקים.ולא הבנתי למה הוא לא הבין את זה שזה מרתיע..ולא הצלחתי להסביר את עצמי אוף

בעצם,בעצם אני כן מבינה.כי הוא אף פעם לא היה במקום הזה..אז קשה לו לקלוט.

ואז סיפרתי לו דברים ש,פפ.וואו אני מקווה שזה יועיל לפחות ושלא סתם סיפרתי..טוב,זה בטוח יועיל נראלי אוף.

אני מפחדת ש.

וגם קשה לי העניין עם ה*.

ויש פה יתוש שלא מפסיק לחפור גרררר.

באלי לשכוח הכל.לשכוחלשכוחלשכוח.ואני לא מסוגלת.כי אני * ומתכווץ לי כל הגוף ואז אני משתתקת וכמה שזה מטומטם כי עדיף כבר שלא *.אז אוליי הוא צודק?שרק אחכ אני אצליח..ושצריך להרפות מלהילחם על זה..כי חבל על הכוחות..אוליי הוא צודק שצריך את זה..אבל זה קשה.קשה לי להחליט כי דיי,זה גורלי הפעם.

וזה מגעגע אותי.רק לחשוב על זה איי.וכמה אפשר לחזור על זה שוב ושוב ושוב.זה דורש המון כוח.והמון השלמה עם זה שזה החיים שלי.וזהו אין לי דרך לשנות תמציאות.אלא נטו לשנות תפיסות שהיו בי עד עכשיו.קשה לשנות אותם.כי התרגלתי אליהם.קשה להשתנות.כי זה תלוי בי נטו.ואיןליכוחאיןליכוח.לא רוצה להשלים עם החיים האלו.לא רוצה.כי זה דורש.זה דורש מעשים שהוא אמר שאני צכה לעשות.לא רוצה לעשות אותם.לא רוצה.זה לשנות את כל החיים שלי בכללי..ולחזור אחורה בגלגל.מבחינתי זה אחורה,כן.למרות שזה קדימה.כי שוב,הפלאשבקים לא מרפים.גם אם זה קדימה-זה רק בגלל שהשכל אומר את זה,ולא כי אני מרגישה את זה באמת.מבחינת הלב,זה אחורה.כי אז,באותה תקופה,זה היה אחורה.ככה מרגיש לי לפחות כשאני נזכרת בזה.ואני לא רוצה אחורה.רק להתקדם.ולבנות בי אמון שיעבוד אוף.אני כבר לא יודעת.אין לי אמון באף אחד.אפילו בו,שיש לי אמון נורא,גם בו אני מפקפקת..כי זה קשה נו.כי הוא לא היה בתהומות האלו מהסוג הזה..אז הוא באמת לא יודע להגיד.הוא כילו היה,אבל זה אחר נו.מצד שני הוא לא אמר את זה רק על דעת עצמו..אני צכה לסמוך עליו.אבל זה קשה אוף.

הוא יודע להגיד,למרות שלא היה שם.וראיתי שהוא יודע,ושהוא אומר את זה עם כאב.שנכון,זה מה שאני צכה לעשות,עם כמה שכואב לו.ועם כמה שזה ידרוש גם כאבים נוספים שיהיו לי יחד עם זה..אבל עם כמה שיהיו כאבים על זה ופלאשבקים-זה שווה את זה.

שווה את זה?ממ.אוף.

אמרתי לו שבנתיים יחפש..אבל כרגע לא החלטתי ושנראה אחרי שימצא

צכה להרגיש כוח

וחיבוק.אני רוצה חיבוק.לאידעת מימי.לא באלי *.

חוץ מזה שהוא גם אמר את זה מזמן כבר..וריחפתי כי פחדתי..וגם היא פעם אמרה לי..אבל לא.אני מפחדת.אבל ברגע שהיום הוא אמר לי את זה-אז זהו,פתאום אני חושבת על העניין רציני.וזה מפחיד לחשוב על העניין.

מה יקרה אם *.ואם *.

אני לא יודעת כלום.גם את זה הוא אמר היום,שלא חייב תמיד לדעת..שלפעמים צריך פשוט לעשות..

וואו יום מתיש מידיי.מלא מחשבות ולב שמרגיש טוב ורע ביחד מתערבבים.

(שמישו יציל אותי)

..אנונימי (פותח)

רבי שלמה..הייליגער רבי שלמה.שינית את חיי.שינית את חיי.

אני כלום בלעדיו.כלום.

פפפפפ.אני לא מצליחה לבטא במילים.

הלב שלי לא מפסיק להתרחב היום

הייליגער הילולת רבי שלמה

..אנונימי (פותח)

אני מתחרפנת.

חבל שלא בדקתי מתי .אוף כבר עם זה.למה זה מגיע לי למה.במיוחד ש.

מצד שני נכון,מי אני שאדרוש..אבל דיי באמת שאין לי כוח כבר

ואני כל הזמן מתלוננת 

חלאס

כמה דפוקה אני יכולה להיות?!

דוקר לי בלב

..אנונימי (פותח)

למה אני חושבת שלא?!

אני סתומה.

אבאאאא אני מפחדת מידיי וזה סוגר עליי כל העניין

,

סוגר מידיי.הפחדים משתיקים אותי.אני לא מסוגלת כבר.לא מסוגלת

וחלאס עם השכל הזה שמגיב לכל רגש שיש לי.באלי להרגיש בלי תגובות של השכל.הוא רק מפריע.הוא סוגר.

סגור לי הכל

אבאאאא

..אנונימי (פותח)

חוסר מודעות

..אנונימי (פותח)

(תתפלל עליי

מתחננת)

..אנונימי (פותח)אחרונה

פיזית הקול שלו עושה לי לבכות.בכי טוב וטהור כלכך

הפעם זה דמעות שמרגיעות.

לדעת שרבי שלמה פה זה מרגיע.

תודה רב שלוימה 

..אנונימי (פותח)

אבא תחבק אותי

תראה לי כמה אני טוב

(כל הנסיעה שמעתי את זה..אוף)

דיי דיי דיייי נמאס לי כבר נמאס

מפורקת כולי

שמישו יקח ממני את *

כמה אני אפס.כמה אני לבד כמה.כמההההההההההה.

כמה בדידות אוף כמה בדידות.

שיהיה לי אומץ.שיהיה לי כבר אומץ לפתוח את הלב ולדבר נורמלי.חלאס לבד חלאאאס

כמה מחשבות כמה.מוצף מוצף מוצף

אסור לאף אחד להיות איתי.באמת אף אחד.

צכה רבי שלמה.זהו זהו זהו

שיעצרו הדמעות.אני שונאת אותם.זה דמעות לא נחמדות בכלל

..אנונימי (פותח)אחרונה

אולי יעניין אותך