חבר'ה יש לי משהו לשתף אתכםרן22
היום פניתי לרב המקובל עזרא שיינברג שליט"א בנוגע למצבי ומחר הוא אמור לגיד לי מה בדיוק עובר עלי ומה עלי לעשות, אני מאוד מקווה שהמצב יוקל כי אני פשוט מרגיש סחוט וחסר-אונים בנפש למרות כל המאמצים שלי בתפילה,התבודדות,קריאת תהילים,לימוד-תורה,קיום-מצוות וכו... ודרך אגב כן פניתי לעזרה מקצועית אצל עובד-סוציאלי.

האם אתם יכולים לספר לי יותר על הרב עזרא שיינברג? כי הרב של הכולל שבו אני לומד ביחד עם החברותא שלי אמר לי להתקשר אליו על מנת שהוא יעזור לי.
רב ממש מקובל וצדיק..אש שלי
אני מכירה עוד הרבה אנשים ששואלים אותו שאלות, והוא עוזר להם..

בעזרת ה' יהיה הכי טוב! תן חיוך!!
איך הוא בודק מה עובר עלי?רן22
אתה יודע?
אני לא מכירה אותו.. אבל ממש בהצלחה..!!שמחה ואמונה

היום הוא אמר לי מה עלי לעשות, כנסו לשמוערן22
קודם כל הוא אמר וצדק שהמזוזה שבפתח חדרי פסולה!.(הרב של הכולל בדק לי את המזוזה היום) ושעלי לבדוק גם את התפילין, דבר שני הוא אמר לי לעשות פדיון-נפש וזאת לאחר שאבדוק את התפילין והמזוזות, ולאחר מכן גם ללמוד באופן קבוע 2 הלכות בכל יום.

הנה כבר שהוצאתי את המזוזה מחדרי אני מרגיש קצת יותר רגוע בנפש ולבינתיים הרב של הכולל אמר שהמזוזות יהיו מוכנות רק ביום-ראשון בגלל החג ושכרגע עד לבדיקתם  מותר להשאיר רק את המזוזה שבפתח הבית.

יש לי שאלה, האם לכל בן-אדם הוא מן הסתם אומר לעשות משהו אחר? או אותו הדבר?

וזהו אני מקווה שבעזרת-ה' לאחר כל התהליך אני ארגיש הקלה ויוכל להתקדם בעבודת-ה'.

מה יש לך? זה חרדות?דניאלה .ד.
כן לכל אחד הוא אומר דבר שונהסולי הגינגי"
הוא אבא של חבר שלי....יהודי מרמ"ג
גם חרדות ודכאון בנפשרן22
אני גם לא מצליח להתחזק למרות שאני מנסה...
וואו שתצליח! אם אתה צריך עזרהדניאלה .ד.
יש לי למי להפנות אותך!
רבנים מעולים- אנשים טובים!!
יש לי שאלה בקשר למזוזה הפסולהרן22
איך זה בדיוק יכול לגרום לכך שיהיה לי דכאון וחרדות? אשמח להסבר.
אממ..דניאלה .ד.
לענ"ד כאשר דבר פסול כמו מזוזה שזה בפתחי החדר וזה שומר בלילה+שמע ישראל, אז קורה דבר שמאותת אצל האדם.
אני אתן דוג'- שמעתי על מישהי שהיתה בהריון, ואותותו היא היתה צריכה ללדת, אבל התינוק לא התהפך לה לצד הנכון בבטן וזה היה מסוכן ללידה שלה.
היא הלכה לרב והרב אמר לה שיש ספר תורה בבית שהוא הפוך או משהו כזה.
היא הפכה ת'ספר תורה ובאותו יום התינוק התהפך לה, ב"ה לידה טובה.

זה כמו שאסור לישון בחדר ללא מזוזה כי זה מזיק, אז הנפש שלך עדינה והיא נפגשה מיזה.. כל פעם שהדיכאון והחרדות מגיעים ושוב אותה הרגשה חוזרת, תשב ותקרא תהילים או ד"ת או תיקון כללי.
דברים שעוים נחת לנפש!
ב"הצלחה!
דייייייי איזה כיף לשמוע ב"השמחה ואמונה
הוא מן הסתם לא אומר לכולם את אותו דבר.. כל אחד מה שמתאים לו..
ובקשר למזוזה היא הרי שומרת על הבית, המזוזה.. ואם היא פסולה אז כנראה שגם השמירה פסולה ומשהו פה לא בסדר.. עכשיו יהיה יותר טוב והכל יסתדר!!
יופיי.. תצליח!!
כן בעזרת-ה' יהיה יותר טוב ממה שהיה עד עכשיורן22
גם היה טוב אבל יהיה יותר טוב בזכות כל הדברים הנ"ל

מקווה שבעזרת-ה' אזכה להתחזק ולהמשיך להתקדם בלימוד-התורה וגם למצוא עבודה וכמובן גם למצוא אשה

----golani
כל הכבוד!
ידוע שאחרי מקרים כאלה יש דחף להתחזקדניאלה .ד.
בהצלחה אחינו!!
בשורות טובות!
חג שמח!
קודש נורא יש לו רוח הקודשאומן ר''ה
הרב מרדכי אליהו אמר עליו שיש לו רוח הקודש צדיק נורא
מה זה בדיוק פדיון-נפש?רן22
הרב שיינברג אמר לי לעשות פדיון-נפש, איך זה אמור לעזור לי בדיוק?
איך זה עובד?
שמעת על פדיון בכורות.?דניאלה .ד.
כפי שהבנתי זה משהו כזה..
ז"א כפרת עוונות, הנפש שלך תהיה זכה ונקיה (אני לא אומרת בפורום הזה את כל הפרטים רק שתדע שיש עוד).
תמורת משהו שאתה נון במקומו פודה- לעיניין הבכורות זה כסף! אז אני חושבת שגם את זה עושים בכסף..(לא לתפוס אותי במילה)

יש לי עוד שאלהרן22
מדוע למרות שאני ממש משתדל בכל כחי ומתאמץ להתחזק ולקיים מצוות ולהימנע מעברות הקב"ה נותן לי את הסבל הזה? כאילו אם אני ממש משתדל ובתוך תוכי אני רוצה רק את האמת אז מדוע הקב"ה נותן לי ככה לסבול?

והאם בסופו של דבר הקב"ה יקל מעלי את העול הזה? כי זה לא קל בכלל להתמודד עם זה.
למה השם נתן שיהרגו מליוני יהודים כשרים בשואה?golani
קיצר, אם אתה מבקש מהשם פיתרון ושכר כאן ועכשיו כדאי שתשכח מזה לדעתי.
אני רק אומר שזה מקשה עלי מאוד בקיום המצוות...רן22
ולפעמים כל מה שאני רוצה זה לישון עד שכל העולם ייחנק.
אתה ממש לא היחידשמחה ואמונה
לכולם זה קורה..
וזה פשוט ככה
רבי נחמן באחת התורות שלו הוא מדבר על זה, שכשאדם רוצה להכנס בעבודת ה', נדמה לו שמרחיקין אותו[יענו לא רוצים אותו, נותנים לו מלא ייסורים ובעיות]
אבל בעצם רבי נחמן ממשיך
כל ההתרחקות הוא כולו התקרבות
בעצם זה שאתה מקבל המון המון קשיים כדי להגיע לה' ונדמה לך שזה בא לרחק אותך  זה רק רק כדי לנקות אותך שתוכל לעבוד את ה' כמו שצריך.. שום דבר לא בא בקלות.. אנחנו כל כך התלכלכנו לפי שחזרנו בתשובה אז חייבים להתנקות כדי להגיע לאל האמת..
גם הרב ארז משה דורון אומר שזה כמו בפסח
האמא מוציאה את כל הליכלוך כדי לנקות, ואם נבוא הביתה  באמצע הנקיונות נראה בלאגן, ונשאל" מה, זה נקיון?. תראו איזה מסריח פה.. הכל אבק אייככ"
אבל באמת באמת  כדי שיהיה נקי יסודי צריך להוציא את כל הליכלוך שנמצא מאחורי הארונות וכו'..
וזה מה שקורה לך עכשיו.. כמדומני, ה' פשוט מנקה אותך טוב טוב טוב..
זו זכות.. ורק צריך להיות סובלני קצת.. ותמיד בשמחה..
מכיר את הרב עופר ארז?א.
מכיר את הרב עופר ארז?א.
בס"ד.
ממש ממש כדאי לך לשמוע אותו !!!
הוא ממש מדבר על מצבים כאלה!!!(גם על זה שבא לך להיכנס למיטה ולישון! בדיוק על זה....)
ממש ממש כדאי לך לשמוע אותו. יש לו אתר. הנה הכתובת שלו:
נראה לי שכדאי שתשמע עכשיו את השיעור "ניצוצות", הוא ממש מחזק!

ובקשר לשאלה...
בגלל שאנחנו דור של עקבתא דמשיחא, הקב"ה מעביר אותנו כ"כ הרבה, כי הגאולה כבר ממש ממש בפתח! ב"ה!!! איזה כיף...
בהצלחה רבה!!!
ה' כל כך אוהב אותך!!! צריך ממש לזכור את זה..!
אני מבין ומסכיםרן22
אבל אני רק אומר שזה לא פשוט בכלל לא ליפול לייאוש אם אתה לא רואה שינוי לטובה במצבך מבין? זה כאילו אין לך משהו שידרבן אותך להמשיך בגלל שאתה מרגיש ככה כבר הרבה זמן.

הרב עזרא שיינברג שליט"א אמר לי שלאחר 40 יום שאני יעשה את כל מה שהוא אמר שיעזור לי אז אני הרגיש הקלה ויותר טוב ואני מאמין לו ב100% בגלל שהוא רב מקובל וצדיק.

ושלא תבינו אותי לא נכון אני לא מוותר מלכחתחילה על עבודה עצמית ומאמצים אדרבא אני בשנה האחרונה כל כך התאמצתי והתייגעתי בקיום המצוות,התבודדות,ניסיונות התחזקות,הימנעות מעברות וכו... וכאמור עדיין מצבי סטטי וללא שינוי אז לכן פניתי לרב שיינברג מכיוון שהרגשתי כבר שאני לא יכול יותר לסבול את הייסורי נפש האלו מבינים? ועדיין כרגע אני מרגיש ככה בתקווה שבעזרת-ה' המצב יוקל לא יעלם ושפשוט אני אוכל לעבוד את הקב"ה בפחות קושי כי אני ממש מרגיש מסונדל בנפש וחסר-אונים אתם לא יודעים עד כמה המועקה הזו גדולה.

יש לי שאיפות טובות להמשיך להתחזק באמונה בקב"ה ובתורתו,ללמוד תורה ביותר רצינות,למצוא תעסוקה,להתחתן,לפעול למען ארץ-ישראל ועם-ישראל ואותם הדברים שמפריעים לי כאמור מונעים ממני לעשות את אותם הדברים כי אני מרגיש קושי עצום בנפש שלי מבינים?

הייתי מאוד שמח אם תוכלו בבקשה להסביר לי בבקשה על העניין שכל מה שעובר עלי פשוטו כמשמעו זה מהקב"ה?
מאיפה זה אם לא ממנו?..שמחה ואמונה
זה בכל רגע ורגע?רן22
כל הזמן.. השגחה פרטית נונ סטופ..!!שמחה ואמונה

מהלידה עד המוות?רן22
כן רן.. מהלידה עד המוות וגם אחרי המוותשמחה ואמונה
ה' איתך כל הזמן.. תבין, אם הוא לרגע היה עוזב אותך, הייתה מתפורר ונעלם.. ה' מחזיק אותנו-אנחנו תלויים בו.
ומה בקשר לרב עופר ארז? מכיר אותו? שמעת אותו?א.
שמעתי עליו כןרן22
אני מעדיף יותר את שיעוריו של הרב שלום הרוש שליט"א יש לך?

ותגידי מה העצה שלך על מנת לא להתייאש כאשר הכל דוחף אותנו לשם? כי זה מאבק לא קל בלשון המעטה ומאוד מתיש לא? בכל יום צריכים להילחם מחדש.
לא עצה שלי, שמעתי אותה מהרב עופר ארז שליט"אא.
פשוט לשים מוזיקה ולהתחיל לרקוד!!

ולהגיד לקב"ה: ה', אני רוקד לכבודך!

זה גורם י'יאוש ליצר הרע...

וכ"כ משמח את השי"ת!

כשהקב"ה רואה מישהו כזה שלמרות שהקב"ה מעביר אותו את כל מה שהוא עובר, הוא רוקד לכבודו, זה כ"כ משמח אותו, אין לנו מושג עד כמה!!!

הלוואי שנזה... בעזהי"ת.
נראה לי שאפשר למצוא הרבה שיעורים שלו באינטרנט, לא?א.
פשוט לשים מוזיקה ולהתחיל לרקוד!!

ולהגיד לקב"ה: ה', אני רוקד לכבודך!

זה גורם י'יאוש ליצר הרע...

וכ"כ משמח את השי"ת!

כשהקב"ה רואה מישהו כזה שלמרות שהקב"ה מעביר אותו את כל מה שהוא עובר, הוא רוקד לכבודו, זה כ"כ משמח אותו, אין לנו מושג עד כמה!!!

הלוואי שנזכה... בעזהי"ת.
אופס...א.
בס"ד.

בטעות יצא לי שוב את אותו תוכן...

יש את "רדיו ברסלב", שזה נראה לי שלו, ואולי גם ב"רבנים נט" אפשר למצוא שיעורים שלו.

אפשר לכתוב בגוגל: "הרב שלום ארוש (או הרוש), ובטח תמצא הרבה שיעורים שלו.

בהצלחה!
משהו בדוק ומנוסה נגד חרדות ודיכאון-אנונימי (פותח)
מקווה!!
על בסיס יומיומי.
לא לוותר על זה.
מנסיון!
אתה צודק מאוד מקווה מאוד עוזררן22
אני עד לפני שנה הייתי טובל כל יום במקווה כשהייתי שוכר דירה עם חבר וזה נורא האיר לי על הנשמה ועל הנפש אבל לפני שנה חזרתי לבית ובשכונה פה יש מקווה די רחוק ממני והוא פתוח רק עד שעה 8:30 בבוקר אני תיכננתי ללכת לשם למרות המרחק אבל מסתבר שהשעות לא סבירות בלשון המעטה...מעניין למה הם לא רוצים לפתוח את המקווה עד יותר מאוחר.

הלוואי והיה לי מקווה בבית

תראה..דניאלה .ד.
קודם כל אני מבינה שזה סבל לא נורמאלי.. יש אנשים שחולים שנים במחלות איומות רחמנא ליצלן!
נדע תמיד לזכור אם אנחנו רוצים לראות אנשים שבאמת סובלים יש הרבה בי"ח.. אפשר לראות את זה שם. וגם כלא מרגישים טוב אז יש פוללל שאלות השאלות לא מפסיקות כל פעם עוד אחת ועוד..
לפעמים יש דברים שעדיף לא לדעת אותם כמו שנא' "תמים תהיה עם ה' אלוקיך"
ושתדע מה שאתה עובר עכשיו זה מכת הדור.
היצר הרע לא מפסיק לחפש מאיפה להפיל, זה יגמר בקרוב ואל תדאג בע"ה יהיה טוב!
תאמין, תתפלל!
ה' לא משיב תפילות ריקם!
ב"הצלחה רבה!

השיר הזה של מתיסיהו מעודד אותירן22
הוא חסיד חב"ד ששר רגאיי והוא הוציא את השיר הזה:

"יום אחד יהיה טוב"

/News/News.aspx/202845

איך זה?
זה לא נפתח חבל......כל הזמן שמח
אוו שיר יפה... בכלל מתיסיהו הוא אחד הטובים..שמחה ואמונהאחרונה
באמת. שגם אותי הוא ממש משמח..
אם אתה אוהבת מוזיקה.. אז שמע גם את שולי רנד.. הוא מחזק... מחזק.. מחזקקק
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך