האם אתם יכולים לספר לי יותר על הרב עזרא שיינברג? כי הרב של הכולל שבו אני לומד ביחד עם החברותא שלי אמר לי להתקשר אליו על מנת שהוא יעזור לי.
חבר'ה יש לי משהו לשתף אתכםרן22
האם אתם יכולים לספר לי יותר על הרב עזרא שיינברג? כי הרב של הכולל שבו אני לומד ביחד עם החברותא שלי אמר לי להתקשר אליו על מנת שהוא יעזור לי.
רב ממש מקובל וצדיק..אש שלי
איך הוא בודק מה עובר עלי?רן22
אני לא מכירה אותו.. אבל ממש בהצלחה..!!שמחה ואמונה
היום הוא אמר לי מה עלי לעשות, כנסו לשמוערן22
הנה כבר שהוצאתי את המזוזה מחדרי אני מרגיש קצת יותר רגוע בנפש
ולבינתיים הרב של הכולל אמר שהמזוזות יהיו מוכנות רק ביום-ראשון בגלל החג ושכרגע עד לבדיקתם מותר להשאיר רק את המזוזה שבפתח הבית.יש לי שאלה, האם לכל בן-אדם הוא מן הסתם אומר לעשות משהו אחר? או אותו הדבר?
וזהו אני מקווה שבעזרת-ה' לאחר כל התהליך אני ארגיש הקלה ויוכל להתקדם בעבודת-ה'.
מה יש לך? זה חרדות?דניאלה .ד.
כן לכל אחד הוא אומר דבר שונהסולי הגינגי"
הוא אבא של חבר שלי....יהודי מרמ"ג
גם חרדות ודכאון בנפשרן22
וואו שתצליח! אם אתה צריך עזרהדניאלה .ד.
יש לי שאלה בקשר למזוזה הפסולהרן22
אממ..דניאלה .ד.
דייייייי איזה כיף לשמוע ב"השמחה ואמונה
כן בעזרת-ה' יהיה יותר טוב ממה שהיה עד עכשיורן22

מקווה שבעזרת-ה' אזכה להתחזק ולהמשיך להתקדם בלימוד-התורה וגם למצוא עבודה וכמובן גם למצוא אשה

----golani
ידוע שאחרי מקרים כאלה יש דחף להתחזקדניאלה .ד.
קודש נורא יש לו רוח הקודשאומן ר''ה
מה זה בדיוק פדיון-נפש?רן22
איך זה עובד?
שמעת על פדיון בכורות.?דניאלה .ד.
יש לי עוד שאלהרן22
והאם בסופו של דבר הקב"ה יקל מעלי את העול הזה? כי זה לא קל בכלל להתמודד עם זה.
למה השם נתן שיהרגו מליוני יהודים כשרים בשואה?golani
אני רק אומר שזה מקשה עלי מאוד בקיום המצוות...רן22
אתה ממש לא היחידשמחה ואמונה
מכיר את הרב עופר ארז?א.
מכיר את הרב עופר ארז?א.
אני מבין ומסכיםרן22
הרב עזרא שיינברג שליט"א אמר לי שלאחר 40 יום שאני יעשה את כל מה שהוא אמר שיעזור לי אז אני הרגיש הקלה ויותר טוב ואני מאמין לו ב100% בגלל שהוא רב מקובל וצדיק.
ושלא תבינו אותי לא נכון אני לא מוותר מלכחתחילה על עבודה עצמית ומאמצים אדרבא אני בשנה האחרונה כל כך התאמצתי והתייגעתי בקיום המצוות,התבודדות,ניסיונות התחזקות,הימנעות מעברות וכו... וכאמור עדיין מצבי סטטי וללא שינוי אז לכן פניתי לרב שיינברג מכיוון שהרגשתי כבר שאני לא יכול יותר לסבול את הייסורי נפש האלו מבינים? ועדיין כרגע אני מרגיש ככה בתקווה שבעזרת-ה' המצב יוקל לא יעלם ושפשוט אני אוכל לעבוד את הקב"ה בפחות קושי כי אני ממש מרגיש מסונדל בנפש וחסר-אונים אתם לא יודעים עד כמה המועקה הזו גדולה.
יש לי שאיפות טובות להמשיך להתחזק באמונה בקב"ה ובתורתו,ללמוד תורה ביותר רצינות,למצוא תעסוקה,להתחתן,לפעול למען ארץ-ישראל ועם-ישראל ואותם הדברים שמפריעים לי כאמור מונעים ממני לעשות את אותם הדברים כי אני מרגיש קושי עצום בנפש שלי מבינים?
הייתי מאוד שמח אם תוכלו בבקשה להסביר לי בבקשה על העניין שכל מה שעובר עלי פשוטו כמשמעו זה מהקב"ה?
מאיפה זה אם לא ממנו?..שמחה ואמונה
זה בכל רגע ורגע?רן22
כל הזמן.. השגחה פרטית נונ סטופ..!!שמחה ואמונה
מהלידה עד המוות?רן22
כן רן.. מהלידה עד המוות וגם אחרי המוותשמחה ואמונה
ומה בקשר לרב עופר ארז? מכיר אותו? שמעת אותו?א.
שמעתי עליו כןרן22
ותגידי מה העצה שלך על מנת לא להתייאש כאשר הכל דוחף אותנו לשם? כי זה מאבק לא קל בלשון המעטה ומאוד מתיש לא? בכל יום צריכים להילחם מחדש.
לא עצה שלי, שמעתי אותה מהרב עופר ארז שליט"אא.
נראה לי שאפשר למצוא הרבה שיעורים שלו באינטרנט, לא?א.
אופס...א.
אתה צודק מאוד מקווה מאוד עוזררן22
אני תיכננתי ללכת לשם למרות המרחק אבל מסתבר שהשעות לא סבירות בלשון המעטה...מעניין למה הם לא רוצים לפתוח את המקווה עד יותר מאוחר.הלוואי והיה לי מקווה בבית

תראה..דניאלה .ד.
השיר הזה של מתיסיהו מעודד אותירן22
"יום אחד יהיה טוב"
/News/News.aspx/202845
איך זה?
זה לא נפתח חבל......כל הזמן שמח
אוו שיר יפה... בכלל מתיסיהו הוא אחד הטובים..שמחה ואמונהאחרונה
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
געגועצאצא
וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...
יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו
ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד
מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?
סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק
היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!
ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה
אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל! על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.
מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה
אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס"
יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך
להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי
תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס
תודה!רק להידבק בצדיק
השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?
כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע
לפני שאשלח אגיד מה שאלתי ובקשתי.
1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?
2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .
וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן
אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?
שכוייח...
אומןאשר ברא
אף פעם לא הייתי אצל רבנו.
ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..
קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.
ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.
האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?
כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.
רעיונות? מחשבות? הגיגים?
תודה!