לא פעם ולא פעמיים שמעתי בפורום פה לגבי התייחסות לבן זוג שלך או לגבי התייחסות לפורום הזה או על הפייסבוק ועוד נושאים ביחסים שבין בני זוג ועל יחס התורה את המשפט "רבי מאיר - רימון מצא, תוכו אכל, קליפתו זרק".תאכל את הטוב ואת הרע תברור.ככה תתייחס בכלל למציאות.
אני בדילמה בעקבות הדברים שלכם כי
1. רבי מאיר לא אמר את המשפט הזה סתם אלא בתור דיון בגמרא וחכמים חלקו עליו וחכמים נפסקו להלכה.
אז אם אתם הולכים כמו רבי מאיר שלא נפסק להלכה זה כמו שאני הולך כמו המסכת בבא מציעא שאומרת שגזל הגוי מותר ועוד גמרות משהותר גופם הותר ממונם ואני יגיד שמותר לקחת מכל גוי מה שבא לי,קייצר אני לא יודע מאיפה קבעתם שמה שכתוב בגמרא זה מה שצריך לנהוג.
כתוב דיקא אחרינא אחרי חכמים ואם יש לך דרך חלקה ללכת בה חובה עליך ללכת בה!ואסור לך ללכת למקום שיש לך תוכו אכל קליפתו זרק!זה ההלכה.
2.תגידו לי בתור דבר הגיוני אני מבין את חכמים הרי אנחנו אומרים כל בוקר "ואל תביאני לא לידי חטא
ולא לידי עון, ולא לידי נסיון! מה אנחנו מחפשים כל הזמן לנסות לאכול את הבפנים....כמה נפלו בדרך לאכול את הבפנים ובסוף נגעו גם בקליפה! רוב האנשים הפשוטים לא בטוח שרבי מאיר היה הולך להם ואולי מובן לי למה לא נפסקה ההלכה כמותו!
3.אני מוכן לחתום לכם שרבי מאיר לא היה מנסה למצוא ולראות דרך משקפיים את הבת זוג של לאכול את התוכן ולזרוק הקליפה ולא היה נכנס לא לפייסבוק ולא היה עם אינטרנט חופשי והוא היה אוכל את הקליפה רק.אני תמיד תמהה לעצמי אולי זה תרוצים של בינוניות ולא באמת ירדנו לסוף דעתו של רבי מאיר בכלל.
אשמח לשמוע מה דעתכם!
כל הישועות!