הבעיה היא שעכשיו שמתי לב שעל שקיות האורז כתוב אופן הכנה שונה: בכמות המים, בזמני בישול ועוד. לאורז הלבן מספיק פחות מים וזמן בישול קצר יותר ובלי טיגון קודם. השאלה היא: לפי מה עדיף לבשל, לפי מתכון האורז המלא או האורז הלבן? כמובן שאני רוצה שיצא אחד אחד ולא דביק ורטוב מדי, ומצד שני גם לא יבש מדי.
האם זה נורא משנה אם אני משתמשת בשני סוגי אורז שונים מאוד, כמו אורז בסמטי ארוך, ואורז ועגול? העגול הרי יוצא יותר דביק מטבעו.
ומה אם אני מוסיפה לאורז עוד מרכיבים כמו: חתיכות עוף קטנות, ירקות כמו תירס, אפונה, פיטריות? יש בהם כבר מים, אז צריך להפחית קצת את כמות המים במתכון הרגיל לאורז בסיסי, נכון? בכמה? ומה עם צימוקים? הם דווקא סופגים אליהם מים. מה אז?
)
)

