נסיעת נשים לאומןרצון הרצונות
מה קורה? אף אחת לא רוצה לבוא??רצון הרצונות
בטח רוצים, מניעות.. (:אוהבתותך
רוצים רוצים!היא אמרה באישי.,..קראתיך
אנחנו שיא הרוצות אבל אין לנו כסף..שובי אמונה
שנאמר-אוצי אוצי..[רעש של כאב] חחשמחה ואמונה
אם יש פה איזה אחד שבאלו לתרום לנו כסף לאומן<<קראתיך

חחחחחחחחחחשובי אמונה
ר' נתן אומר שכסף זה לא מניעות!! (='ערבות הדדית'
אז? מה המניעות אם לא זה?15
הרבה הרבה מניעות!!הכסף זה בקטנה.קראתיך
תגידו מה אתן עושות צחוק?רצון הרצונות
נכון מזמן לא הייתי כאן?? חחאוריין
אסור לצאת מארץ ישראל ולא מפרנסים גויים רוצחים!!!! אז אנחנו לא רוצות/רוצים לסוע לאומןן הטמאה.!!!!!!!!!!1
אורייין!!!אני רואה השיחות שלי לא עזרו..קראתיך
לפני כמה שנים שאלו את הרב אליהו שליט"אאלעד
אל תדאג.הייתי שם וחוץ מקדושה לא ספגתי טיפת טומאה.קראתיך
ברור שהם לא עזרו והם לא יעזרו
אוריין
תעשי הכל רק אל תשלחי אותי לאומן
עד כדי כך?נעשה עלייך תפילות!!קראתיך
אפשר לחשוב שהארץ נקיה מטומאה!!''בונייך''
אבל לפחות הארץ לא טמאה ואומן טמאהההאוריין
הארץ קדושה..אוריין
אני חוזרת ואומרתאוריין
אומן זה לא בחינת ארץ ישראל אומן טמאה ארץ ישראל טהורה.
אז לפי מה שאת אומרת רבנו יגיד לו תישאר בטומאה תבחר בטומאה כי אני בחרתי בטומאה...?!
תשובהאוריין
תשובה לטענה שרצונו של רבינו להקבר באומן ולא במקום אחר :
המעיין בימי מוהרנ"ת (ח"א ס' כו) ובמיוחד בחיי מוהר"ן (נסיעתו לנאווריטשס' יב) יראה בצורה גלויה שנהפוך הוא שרצונו של רבינו היה להקבר רק בא"י ( ורק מפני כורח השעה וכלשון ראב"ן בשם מוהרנ"ת " בסיבת הדחיה מפני השעה" נמנע הדבר) ומשלא ניתן הדבר רצה להקבר עכ"פ בלעמבערג מקום מנוחת צדיקים, אלא שמפני החשש הגדול שלא יבואו לקברו הוסכם בליבו בתור אפשרות שלישית להקבר באומן עיי"ש בחיי"מ הנ"ל ( ועיי"ש הלשון " היה רצונו לנסוע לא"י להסתלק שם וכו') ( מתוך חוברת רצון רבינו הננמ"ח )
"
אוריין,כנסיי...קראתיך
וואי אוריין פשוט באלי להעיף אותך על איזה מטוסשובי אמונה
לאומן ונראה אותך חוזרת לנו ברסלבית שרופה...
וווווואוווווו איזה אורות ותיקונים היה בדרך לצדייייקקק כל העולם הזה הוא הבל הבליםםםם מלבד רבינו..
חחחחחחחחחחחחח כפרה עלייך י'מותק!

מממ..האמת שאחותי בת 20 רצתה לטוס לחו"ל ו...מתו"ש
אמא פסלה כל מקום (מסוכן, יקר, אין יהודים וכו'..) ואז עלה הרעיון של לטוס לאומן (חו"ל גם כן
), אני ישאל אותה...חחחחאוריין
5. תשובה לטענה שרבינו ז"ל לא אמר במפורש שיעלוהו לאחר הסתלקותו,
על זה אני תמה וכי יש יותר מפורש מדברי רבינו ז"ל בעצמו שגילה כל רצונו בצורה גלויה ביותר. והרי דבריו בזה הם יותר ויותר מפורשים מההתקבצות על שמו בראש השנה אחרי הסתלקותו, ועיין בשו"ת מהר"י בי רב סי' לח, שאפילו לא פקד במפורש להעלותו לא"י מצוה לעשות כן וכ"כ ג"כ בהדיא בשו"ת ר' לוי בו חביב סי סג, וע"ע לעיל בדברינו בעניין בתשובות 2 ו 4 . וע"ש בדברי ר"ל בן חביב שאפילו אמר להיפך וסבר שאין להביא נפטר מחו"ל לא"י מצוה לעשות היפך מדבריו, ורק אם צוה בפירוש שלא לפנותו לא"י שומעין לו , עיי"ש. וכן מצינו במדרשים שבנ"י העלו את עצמות כל השבטים לא"ח אע"פ שלא צוו במפור שיעשו כן. וכ"כ הגאון משה שטרן מדעברעצין ( שו"ת באר משה ח"ג סי' קע"א ) בפשטות וזה לשונו : לעניין עיקר הדין לקבור בארץ ישראל אין שום שאלה אפילו שלא גילה דעתו מחיים חיותו שרצונו לשכב בא"י, עיי"ש, וק"ו לעניינו . ( וידוע שרבינו אמר למשה חינקעס ע"י מעשה שהיה, מחותנים כבר לא נהיה ואח"כ בתו התחתנה עם נכד רבינו ר' אברהם בער. וסוף כל סוף נתקיים דיבור רבינו ונתגרשו, ונתקיים דבק קדשו, כי שפת אמת תקום לעד וה"ה וכ"ש בענינינו) ( מתוך חוברת רצון רבינו הננמ"ח )
. תשובה לטענה שרבינו ז"ל עוסק שם בתיקון הנשמות , ע"ז נענה 2 דברים :
א. מי שיודע מגדולת אדוננו מורינו ורבינו זצ"ל יודע כי רב חיליה לא בעי מאות בשנים לתקן מה שבכוחו לתקן כלי רצון ורשות ה' יתברך
ב. תיקון הנשמות לא בעו שכל הזמן עצמותיו של רבינו יהיו שם, וכי הנשמות הם דווקא שם? והלא עיקר מקום מחצב התקבצות הנשמות הוא למעלה כנגד ארץ ישראל דווקא.
8. ,תשובה לטענה שבכל דבר שעשה רבינו ז"ל יש עוד טעמים נסתרים
שבכל דבר שעשה רבינן ז"ל יש עוד טעמים וסיבות נסתרות. אמנם כן, אבל כידוע הנסתרות לה' אלקינו והנגלות לנו ולבנינו עד עולם לעשות את כל דברי התורה הזאת (דברים כט, כח). ואחרי שרבינו ז"ל גילה דעתו בצורה מפורשת כל השתלשלות הענין וכל הסיבות והחישובים שעל פיהם פעל, ושמהן יש נ"מ לענינינו, על פיהם יש לפעול, ואין לעשות את העיקר טפל והטפל עיקר, וכן הוא בכל התורה כולה כי איך אנו יכולים להתיר שום שאלה בהלכות שבת או בהלכות גיטין וקידושין ועגונות שבהם יש נ"מ לממזרות, הלא בלי ספק כלל שבכל הלכה והלכה חוץ מהטעמים הנגלים יש ויש עוד ועוד טעמים נסתרים וכמ"ש הבעש"ט זצ"ל על תהלים יט, ח) תורת ה' תמימה, שעוד לא התחלנו להשיג בה, והרי גם איכא אורייתא דעתיקא סתימאה דעתידא להתגליא, ואיך אנו מעיזים להתיר שום היתר בשום נושא, אלא ע"כ כמ"ש, שהנגלות לנו ולבנינו, וזהו ורק זהו רצונו יתברך.
חח סורי על החפירות, אבל רבי נחמן לא רוצה להיקבר בחו"ל, ואסור לצאת לחו"ל. וזה מכוער לפרנס גויים אנטישמיים.
ודרך אגב הר הבית יותר קדוש, והרבה יותר חשוב לעלות ולהתפלל בו.
חחח... אני משלם מהכסף שלי טיסה לאומןkehati
אשריך!שובי אמונה
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
געגועצאצא
וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...
יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו
ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד
מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?
סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק
היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!
ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה
אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל! על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.
מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה
אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס"
יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך
להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי
תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס
תודה!רק להידבק בצדיק
השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?
כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע
לפני שאשלח אגיד מה שאלתי ובקשתי.
1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?
2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .
וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן
אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?
שכוייח...
אומןאשר ברא
אף פעם לא הייתי אצל רבנו.
ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..
קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.
ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.
האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?
כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.
רעיונות? מחשבות? הגיגים?
תודה!