דייט ודייט ודייט!!EINAV17
בס"ד

שלוווווווווווווום לכולם..
זה רק אני?!!?...או שגם אתם מרגישים ככה....
לא נמאס מדייט אחר דייט אחר דייט...
בהתחלה זה נחמד..אך כשמתחילים להגיע.. למספרים נכבדים..זה כבר מתחיל...
כל פעם להתחיל מאותה נקודה.....להתחיל לספר על עצמך.... להתחיל להשקיע.... ולהתחבר לאותו בן אדם..
ואז..בנקודת השיא... פתאום את מרגישה שזה לא זה....שזה לא מתאים.. שזה לא מה שאת רוצה..ואז שוב להתחיל הכל מההתחלה..
בשלב כלשהו ....זה כבר מתחיל לשבור אותך... פיזית וגם נפשית... צריך המון כוחות נפש בשביל זה... מאיפה מוצאים אותם..!?!? לא דבר פשוט...לפעמים כבר נגמר.... וזה מתחיל להיות קשה!!ואת יודעת שאת צריכה להמשיך הלאה..להתקדם... להמשיך..ולחפש.. ולחפש..אך!! אין כוחות...לכל התהליך הזה שוב ושוב ושוב....
אני יודעת..שהכל לטובה... ושכל דייט מקדם..ומכל דייט לומדים...וכו'..וכו'...

אשמח לשמוע את דעתכם... הרגשתכם ... עצות.... וכל מה שעל ליבכם......

שבעז"ה..נשמע בשורות טובות!!!
אני חושבת שמאוד חשובפלפלתי
לגוון. מאוד חשוב. ויעידו החבר'ה שכאן שיודעים שהעליתי את ההצעה של הטיול, סיור, קומזיץ ועוד כל מיני רעיונות כאן במהלך השנים כדי לגוון את החיים עם הדייטים. מילא יוצאים - אבל לפחות שיהיה כיף, לא? ואם לא יוצאים - אז אי אפשר שיהיה קצת כיף במהלך החיים?

בדיוק בגלל שגם אני הרגשתי את זה לפני שהתחתנתי - אנחנו מעלים כרגע בצוותא כמשפחה את הקטע של סיור פורום, שיתן מענה בדיוק לזה, שיקל קצת את החיים, יוסיף להם קצת צבע ושמחה, קצת אויר לנשימה, קצת רעננות שתתן כוחות להמשך. ואם מוצאים מישהו מתאים על הדרך -  עוד יותר טוב.

מזדהה איתךens62
אני נפאדתי היום מבחור שהשקעתי המון כוחות נפש בקשר איתו וממש רציתי שזה יסתדר אבל בסוף זה לא.
אני מרגישה מרוקנת לחלוטין ומרגישה שממש אין לי כוחות להמשיך להכיר עוד בחור אבל אני לא מעיזה לקחת הפסקה מעולם הדיטים.
שהקב"ה ישלח לנו כח להמשיך...
לא מחייב שזה כ"כ חכם..הקולה טובה
לפעמים, כן, כדאי לקחת הפסקה. לקחת זמן שבו אומרים לכל ההצעות לחזור אלייך בעוד שבועיים-שלושה.
זה גם לא חכם להגיע לפגישה בלי כוחות, בלי רצון להכיר, בלי שמחה. זה לא ממש יעזור לך להתחבר לבנ"א שמולך... 
לקחת הפסקה, לקחת קצת חופש מהחיים ולצאת עם חברה ליום-יומיים טיול, לחזור לעצמך עם כוחות מחודשים וחדשים ומוטיבציה להמשיך.
זה לא חכם "להריץ" את הדייטים, עוד אחד ועוד אחד, זה סתם שוחק וחבל. וזה סוגר אותך. תנסי להיזכר בהתחלה, איך הגעת לכל דייט עם התרגשות ותקווה, ואיך עכשיו?  
אם את מרגישה מרוקנת- אל תמשיכי הלאה! זה לא פייר כלפי הבחור שתצאי איתו! את לא באמת יכולה ליצור קשר כשאת במצב כזה. 
ב"הצלחה לכולנו! 
ושבאמת ריבוש"ע ישלח לנו כוחות להמשיך הלאה, מתוך שמחה והתלהבות 
איך...?!? פלפלתי ...איך??ens62...איך!!?!?הכלטובה..EINAV17
בס"ד

פלפלתי -  צודקת.... זה הרעיון הכי טוב...להכיר ככה..באופן טבעי..לראות את הבן אדם לפני וכו'..וכו'..
הבעיה!! שכל אחד מאיתנו נמצא די בקבוצות נפרדות.. ואין חיבור בין 2 הקבוצות(של בנים ובנות..)כל קבוצה יוצאת לבד..נמצאת לבד וכו'.. וכו'... כך אין פגישה של 2 הקבוצות.. והדרך היחידה להכיר זה דרך חברות וכו'... שזה דבר מתיש ושוחק מאוווווווווווווד...
וכל הטיולים והסיורים האלה.... תמיד זה מגילאי 23 או 25 ומעלה....וגם מי שבא לשם....

ens62- אני מזדהה איתך!!! אני ממש מרגישה ככה... השאלה מאיפה שואבים את הכוחות להמשיך... אחרי בחור כזה...שכל כך השקעת ונתת מעצמך.. והתחברת אליו...  נגמר!! ועכשיו שוב להתחיל מההתחלה?!?!?.. שוב לספר על עצמך.... להתחיל להלכיר.. להשקיע....ולתת..  את לא שבורה ...בשביל להתחיל את זה שוב..!?!?...יש לך כוחות...!?!?...

הכלטובה- זה באמת חכם לפעמים לעצור.. לחשוב.. ללמוד מהטעויות... השאלה אם זה באמת חכם.... לסרב לאנשים שמציעים ...לפעמים...כשאתה לא יותר מידי חושב אז זה בא הכי טוב....ולפעמים... זה עוזר להתגבר..ולהמשיך ...ולא לעצור באותה נקודה...
אני לא מסכימה. זה לא נכון.  או - נכון  חלקית.פלפלתי
ולמה?
אני אסביר.
כשאנחנו מוציאים או חושבים להוציא סיור לקבוצות כאלה אנחנו חושבים שצריך שיהיה לזה המשך. כי נגיד ואני רואה מישהו שמתאים לי, לא תוך שניה אני נפתחת  ולא תוך שניה מישהו יתן לי את הפרטים שלו. אז צריך עוד כמה פעמים, קבוצה מתגבשת, מדברים, הולכים, שומעים, צוחקים  - חיים חיי חבר' הגרילים ונורמלים ואז פרטים מגיעים, אז טלפונים מועברים, אז אנשים רואים אותך, מ כירים אותך ואם יש להם רעיון הם גם יכולים לפנות אליך.
ככה זה עובד.
איך בדיוק מישהו אמור להציע לך מישי או לה מישהו כשאין לו  מושג ירוק מי זה בכלל?
ונגיד עכשיו יש סיור לחבר'ה של הפורום - את באה? זה מינימום שצריך לעשות לדעתי.. זה הכי קרוב, עם חבר'ה טובים, אנחנו משת דלים לארגן קבוצות לחבר'ה איכותייים ולא למי שבא... אז צריך לנצל את זה. לא לדחות הכל. כי לכי תדעי מאיפה זה יבוא...

לי בנדא הציע מישהו - וזה יצא הבחור שאיתו בסוף התחתנתי. אם לא הייתי פה, אם לא הייתי פוגשת אותו הוא לא היה חושב לא עלי ולא על הרעיון...
צריך לנסות ולפתוח את הראש.

אמממממ...לפי דעתי...EINAV17
בס"ד

אממממ אם זה סיור.. אז זה יום שלם... והמטרה שלו היא בשביל להכיר... אז אני מאמינה... ככה לפחות ראיתי.. שאם בחורים/בחורות חושבים על מישהו/משהי מסויים/מסויימת מישם... אז היא/הוא יכול/ה ללכת למארגנים... שיבדקו לה/לו..ויבררו לה עליו/עליה... או לנסות להתחבר לאותו בן אדם... ולבדוק..אם הוא מתאים או לא..

הייתי בסיור כזה.... ואני אגיד לך דיי התאכזבתי... כי מי שבא... הוא לקראת שנות ה-30....
או ממש בכיוון אחר ממה שאני מחפשת....
קודם כל שכוייח!!! על אירגון זה...(סיור לפורום..) על הרעיון...ועל היוזמה...

את אומרת שיש סיור לחבר'ה של הפורום....אז את מכירה אותם או את מי שנרשם... בשביל להגיד שהם חבר'ה טובים!?!?..אכותיים!?!?.. כי ראיתי..שהסיור הזה מפורסם לא רק כאן... אלא בעוד אתרים...

תשובות:פלפלתי
לגבי הסיור של הפורום הזה - אנחנו פרסמנו אותו רק כאן כי זה מיועד בעיקר לחבר'ה של הפורום הזה. מי שמצטרף מבחוץ הוא בגדר נספח. אין לי בעיה שיבוא - אבל הוא לא עיקר הקבוצה.
לגבי הגילאים - כמעט [כמעט לגמרי] לבר'ה בני שלושים שמתכוונים להגיע - אז אפשר להרגע. וגם אם יש אני לא רואה שהם ממש מתכוונים להגיע לסיור הזה.
ולגי איכות החברים כאן - אז כן, אני  מכירה אותם, חלק נכבד מהם - והם חבר'ה איכותיים.
ועוד משהו  - בלי אחד מהם גם אני אישית לא הייתי מתחתנת. כי הוא הכיר אותי מפה, ואז הכיר לי את המדריך שלו.

הבינות?

[ואשמח לדעת באיזה עוד אתרים ראית את זה, אפשר גם במסר או ש"א.] 
הכי קשה,מסכת יומה
זה לקחת הפסקה.
אף פעם לא יודעים מאיפה זה יבוא, ובדיוק כשמחליטים על הפסקה- מגיעה הצעה מקסימה,
שלא תחכה לך יותר מדי. וחבל לפספס, ואם זה יהיה זה, אז נצא עכשיו להפסקה ונצטרך אחרכך לחכות שוב?
וחוצמזה שמה כבר עושים בזמן ההפסקה? נחשוב על מה שהיה? נקבל החלטות על מה שיהיה?
נסיק מסקנות שעוד לא הגענו אליהן? מה עוד יש שלא עבר לנו בראש? 
ממילא טוחנים כל הצעה, פגישה, תובנה, לפני, אחרי, תוך כדי.
לא תודה, לא צריכים גם זמן לחשוב על זה, שוב... 
אין לך מה לעשות בהפסקה?רחלקה
בעזהי"ת.

בעיקרון אוגרים כוחות..
הרבה פעמים הלחץ הנפשי מעיק, וצריך להשתחרר ממנו ע"מ לצאת לדייט עם אנרגיות טובות.
מה נעשה בהפסקה?!הקולה טובה
כאילו, כל החיים שלך מורכבים מדייטים? לא חושבת.. לא חסר מה לעשות בחיים כדי לקבל כוחות.
הולכים לטייל, ללמוד, ליצור, משקיעים את הזמן בדברים שאת אוהבת ונהנת מהם, כדי לאגור כוחות להמשיך מתוך שמחה והתלהבות.

כל דבר שתעשי במשך תקופה ארוכה יימאס עלייך, ק"ו כשזה דבר שוחק ומתיש כשלעצמו.
וכן. אפשר לדחות גם את הצעת המאה- כמו שכשאת בקשר את דוחה הצעות. את עכשיו יוצאת עם עצמך. משקיעה בעצמך.

וזה כמו שהורים לילדים יקחו פתאום שבוע חופש ויצאו לטייל רק שניהם- מה זה? הזנחה! ילדים צריכים לגור עם ההורים ולא אצל סבא-סבתא. אבל לא, בעצם זה שההורים משקיעים עם עצמם- הם משקיעים גם בילדים שלהם. כי אח"כ יש להם הורים שמחים יותר, הם חוזרים מהחופשה עם מלא געגועים ומתנות וכו'

(ולא, בהפסקה, כמו בהפסקה, חיים כאילו אנחנו לא בתקופת דייטים.לא צריך לטחון את הנושא- זה גם דבר שוחק.)

לא חייבים לעבור את "תקופת הרווקות" במסכנות, תהני ממנה! תנצלי את כל היתרונות שלה! כי כן, יש דברים שא"א לעשות אח"כ.. (יאללה, מי באה איתי לטרק בהודו?)  
הי, לא נמאס לי מדייטים!מסכת יומהאחרונה
אני לא בדיכאון ולא באפיסת כוחות, ב"ה.
ולא, זה לא כל החיים שלי, -יש לי עוד תחביבים.
אני פשוט נהנית מכל רגע, ולא חשה כל צורך בהפסקה.
רק תהיתי לעצמי לשם מה באמת אנשים לוקחים הפסקה מהעניין,
על מה הם חשבו בדיוק בזמן שאמרו: די חושבים על משהו אחר.
מה, מה עשיתם עד עכשיו? ישבתם 24 שעות על הספסל בגן סאקר?
ואם תפסיקו לצאת, גם תפסיקו לחשוב? על דייטים/פגישות/תקוות...
פתאום לא יעניין אותכם וזהו? עוברים נושא, סבבה, אולי גידול ילדים?
בהתחלה חשבתי...מאמע צאדיקה
הי זה לא פצל"ש של מישו פה?!?!
עד שהבנתי שהכותבת- בת- בכלל....

אז ברוכה הבאה לפורום- וקבלי בזאת הזמנה לסיור שפלפלתי מארגנת- זה ביום חמישי הזה!!!!! יוהו!!!
(פרטים אצלה או אצל עדיאל או בשירשורים למטה>>>>)

אם אין לך כוח- צאי להפסקה
לכי להנות מהחיים כאילו אין דייטים בעולם
אם את מהסוג שיוצא לחו"ל- צאי לטיול, תתרענני, תנוחי מהסמסטר\ העבודה\ כל החיים
אם את המסוג של טיולים רק בארץ- לכי לטיול ארוך, משו כמו חצי-שביל-ישראל\ סובב כינרת\\\ לא מסובך מידי...
תתרענני. תעשי "פוס משחק" לכמה זמן... ותחזרי עם כוח חדש- ואולי גם איזו תובנה...

ואם את מפסידה הצעות- לא נורא... אנשים נורא ישמח שתחזרי אליהם- ההצעה שרציתם להציע- עכשיו אני פנויה- זה עוד אקטואלי? ואם זה כבר לא- תגידי להשם תודה שסינן לך עוד דייט לא שיייך בדרך הכי נעימה!

ברוך/ברוכה הנמצא/תEINAV17
בס"ד..

שלום...

אז אכן..כן אני בת...
וברוך/ברוכה הנמצא/ת....

אני לא כל כך מסכימה לשיטה הזאת של לעשות הפסקה... מצד אחד זה רעיון טוב...נחים..חושבים..ומקבלים כוחות.. אך מצד שני...אם ממשיכים... אז לומדים להתמודד עם זה...ולהתגבר על זה...ומתקדמים....
ואי אפשר כל פעם לעשות הפסקות...
הפסקה זה לא שיטה. זה מחוייב מציאות לפעמיםמאמע צאדיקה
לא בתור שיטה..הקולה טובה
לא אמרתי לעשות כל שבוע הפסקה של חודש.
אבל אם מגיעה למצב כזה מותש- אז כן!
והמטרה שלך כרגע זה לא ללמוד להתמודד עם מצב, זה להתקדם למצב הבא- שאיתו את באמת תצטרכי להתמודד לאורך זמן בעז"ה.
אל תחנקי את עצמך רק כדי לומר "הנה, הצלחתי, עבודת המידות" זאת לא עבודת המידות שלך כרגע. העבודה שלך כרגע היא להגיע לפגישה במצב שהכי יעזור לך לעשות דברים בצורה הנכונה. ואם את מגיעה לפגישה כשאת מותשת וחסרת כוחות- זה לא ממש יעזור לך, זה סתם יתקע.

להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

מדובר כאן על ההערכה והערכה לא שווה "מוצלחות"advfb

הערכה כמשמעה כל דבר שהוא בעל ערך. לפיכך, ילדים הם בעלי ערך עצום מעצם היותם.

ילדים בודאי שיש להם ערך עצמי שלא תלוי בערך משתנה כזה או אחר.

גם החיבור לחברים ולחברות נובע גם מתוך הערכה. חברות ללא הערכה איננה חברות.

וב"ה בחיים צפויים להיות הרבה חיכוכים, השאלה היא לא נראת לי איך למנוע אותם, אלא איך להתמודד איתם..

דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

צדיק, כולנו איתך בלחץ, מחכים לשמוע שהיה טוב ב"ה😃יהודי שואף לטוב
עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)

לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.

הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

אולי יעניין אותך