באיזה שעה ההפגנה היום בירושלים?*מוריה 2*
םחזק. אולי אסע לב"ב.צחקן
אתם הולכים לזה? אוי נו.פגזניקית גאה!
מי הולך...בן של מלך
שימו לבבעזרת ה'!!
הרב מלמד: להשתתף בעצרת החרדית
רב הישוב בית אל וראש הישיבה במקום, הרב זלמן ברוך מלמד, מביע תמיכה מלאה בהפגנת החרדים בבג"ץ וקורא לציבור להשתתף בה.
"ההפרדה בעמנואל אינה על רקע עדתי. כמובן ידוע כי אנחנו בעד שילוב של כל העדות במקומותינו וכך אנו פועלים בכל מוסדות החינוך שלנו אף על פי כן אני קורא להשתתף בהפגנה כדי למחות על התערבותו של הבג"ץ בענייינים חינוכיים", אמר הרב לערוץ 7.
מוקדם יותר נפגש נשיא המדינה שמעון פרס עם הרב מאיר פרוש והרב יצחק דוד גרוסמן, בניסיון אחרון להרגיע את הרוחות. בפגישה אמר הרב גרוסמן לפרס, כי "בעוד שעות יצאו אלפים לרחובות בראשות הרב אליישיב אשר ירידתו לרחוב כמוה כפיקוח נפש כשברקע אנו כציבור חייבים בכיבוד החוק והמשפט , אני פונה אלייך כבוד הנשיא שתמצא דרך לעצור את ביצוע המעצר לכמה ימים ותאפשר לנו, לרבנים למצוא דרך של פשרה".
הרב פרוש הדגיש כי הוא מייצג ציבור שאינו רוצה לבזות ולהכפיש את בית המשפט ועל כן הוא מציע להקדים את חופשת התלמידים ובשנה הבאה ניתן יהיה לפעול למתן אישור לבית ספר כמוסד פטור עבור ילדי חסידות סלונים . הרב גרוסמן הציע כי הוא באופן אישי ילמד את כל הילדות בבית הספר, ללא כל אפליה במהלך השבועיים שנותרו עד לחופש הגדול.
אולי תתבגרי כבר?*מוריה 2*
בדיוק!!צחקן
יצחק ומוריה,דאץ
א"כ-tomerittal
ואגב, נראה לי שזה היה בגרות בלשון..
tomerittal
לדאץ ותומר*מוריה 2*
תשובה-tomerittal
אולי הם לא חושבים שזה....כל הזמן שמח
לא, כי פשוט זה מאוד בוגר להגיד למישהו עם דיעותפגזניקית גאה!
לא כי פשוט נורא קל ובוגר---אפוש
זה לא הבגרות שלי, אבל זו באמת עוגמת נפש.פגזניקית גאה!
יש הבדל בין רב שאמר לא ללכתלבין רב שלא אמר כלום*מוריה 2*
אביה, יש לי הרבה אהבת ישראל אליך,פשוט התגובה שלך*מוריה 2*
לא צריך להמשיך את זה לעיני כולם. קיבלתי. תודה רבה.פגזניקית גאה!
לא אמרתי ההפך. הפוך!tomerittal
היי חבר'ה, לא לריב עלי ;)דאץ

לא היה חילול ה'טוביה2
מוריה-הסנה-בוער
אוקיי , תגובות.*מוריה 2*
הכל תשקורת!! מחזקת את מוריה!!!אוריה שמחה

תשובה..
tomerittal
שבוע טוב~אוריה שמחה
משו אחד אני חייבת לומר- אל תאמינו למה שהתקשורת מכניסה. ברמת העקרון- אני דווקא במאמינה *ב*תקשורת [בתקשורת ככלי, לא לתקשורת איך שהיא כיום].
התקשורת של היום אוהבת ורוצה להוציא את כל מה שקשור לדתיים\חרדים\מתנחלים ד-פ-ו-ק-י-ם, מגעילים וצבועים, ויש לה את כל היכולת לעשות אתזה. אז פשוט לא להאמין.
אני מכירה אתזה כ"כ מקרוב, כי גם לאולפנא שאני לומדת עשו אתזה, הפכו אותנו לגזענים נגד אתיופים וכו' וכו', כואב להזכר בכמות השקרים והוצאת שם רע שיאה דרך העיתונות והחדשות.
[וזה פוגע בנו במקומות מסויימים עד היום- כשרוצים לעבוד בקייטנותץ מתנ"ס, וכו!! אתם קולטים?! על כלוום!! פשוט על כלום! על זה שמאמינים לכל מה שהתקשורת מאכילה אותנו!]
קיצר, מה שבאתי להגיד- אל תגידו "חילול ה'", "גזענים" וכו וכו וכו- זה לא נכון, אל תסחפו אחרי הרדידות הרחובית.. באמת.. כי באמת נורא קל להגיד אתזה בעקבות איך שמדברים עליהם בארץ וכו'.
ובאמת כואב לי שהמאבק הוא רק של הציבור החרדי- כי בעצם הוא לא. זה מאבק גם שלנו על החינוך הדוסי בכל מקום בארץ [הדוג' של האולפנא שלנו [אולפנת למרחב למי ששמע]- היא אחת קטנה, ובאמת שאסור להיות חלשים, ולהאבק על זה בערך כמו שנלחמנו על הגוש. כל העניין עם החרדים אמור לעורר אותנו להפסיק להיות ילדי הכאפות של כולם..]
בואו לא נגיד שכולכם מושפעים באפן ישיר מהתקשורת..אנונימי (פותח)
מראש יש איזו שהיא נטיה ('טבעית ביותר') להפיל האשמות על החרדים, ולראות כל דבר שהם עושים בתור דבר רע ופסול, ועוד יותר- דבר שגורם חילול ה' נורא...
מה קורה לנו, עם ישראל?! אנחנו עושים את זה אמנם בתת מודע, וזה מלווה בהמון הסברים הגיוניים והוכחות מהשטח - של יחדים ששמעונו מה.
אוקי, אני לא באה להצדיק פה את החרדים על כל מה שקרה, וגם לא את בג"ץ. באמת מאוד נוח לנו להצדיק את בית המשפט ובדרך אגב להראות עד כמה אנחנו פתוחים לציבור אחר ומקבלים את מה ששונה מאיתנו. רק חבל שזה פונה רק לכיוון אחד.
לא יודעת עד כמה אתם באמת מעודכנים, אז לשם העניין, זה הלך ככה:
בבית יעקב בעמנואל היו שתי מגמות - אחת חסידית ואחת שלא. בשתי המגמות חיו בשלווה ובנחת ספרדיות ואשכנזיות. הבית ספר היה מחולק לשניים ע"י קיר מפריד. - מה שנקרא ע"י התקשורת - חומה. מי שמכיר קצת חרדים יודע שמאוד חשובה להם דרך החינוך של הילדים שלהם. החסידים רוצים להתחנך לפי החסידות בלבד, והליטאים מתרחקים ( / מורחקים..) מהחסידות. ולכן חילקו את בית הספר לשני אגפים שונים עם כניסות נפרדות. בקלות אפשר לראות בזה גזענות ומחלוקות בתוך עם ישראל שכוחו באחדותו.. אבל אין כאן מה לעשות, מה להתלונן, ומה לשנות (בשביל האידיאליסטים שבנינו). זאת המנטליות שלהם, ועם זה הם חיים עד הסוף. בלי פשרות.
בג"ץ מתערב. זה מצב שחורה לבג"ץ ממש. הוא דורש שבית הספר יתאחד מחדש. כולם עם כולם. כאחד. לאנשי בית הספר זה לא נראה, אבל בגלל שבג"ץ דורש, אין ברירה. כאן מתחלקות הדעות - יש את המשפחות ששולחות את הבנות שלהן לבית ספר בבני ברק כדי שלא יצטרכו להתעמת בשאלה עם ללמוד עם ליטאים או לא. אבל יש גם את המשפחות שמחליטות לעשות רעש. ועליהם המהומה. הבעיה היא שבג"ץ לא כ"כ מתעניין בזה, ומכליל בבעיות את ההורים כולם, גם את אלו ששלחו לבני ברק.
מתחילים הסיפורים והתקשורת עולזת. היא מצוטטת אנשים והורים ומוציאה את דבריהם מהקשרם. דבר שמאוד עוזר לנו לשפוט צד כלשהו כרצון הצד האחר.
החרדים לא מסכימים ומגייעים עד להקמת ההפגנה. ומי שלא בדיוק יודע - זאת הייתה הפגנת מחאה תרבותית משהו, ללא אלימות ובהנהגת רבנים גדולים.
זה הסיפור בפשוטו. עכשיו אולי יהיה לכמה אנשים פה יותר קל להסתכל על המצב לא כמו שהסתכלו עד עכשיו.
עכשיו, לגבי הרבנים מהציבור הדתי - לאומי. שוב, כנראה שלא הייתם שם ולא ראיתם מי בדיוק היה וגם לא עקבתם אחרי הוראות של רבנים. רבנים מאוד גדולים וחשובים אצלנו הורו במפורש שצריך ללכת להפגנה הזו. כן, היו גם רבנים שהלכו, וגם היו ישיבות שהוציאו הסעה. זאת לא הפגנה רק של הציבור החרדי שמפלה ספרדים מאשכנזים, זו הפגנה על הרעיון הגוזמאי שבג"ץ מתערב בעניני חינוך וקהילה שעל פי דרך התורה ( גם אם לא כולכם מסכימים עם כל צעד ושעל בה ). כולנו יודעים שבתי המשפט לא בדיוק הולכים לפי הדרך המקובלת בתורה.תגידו אתם, זה מצב הגיוני שבמדינת היהודים יהיו פסיקות שלא מתקבלות על ציבורים נרחבים מהעם?! אוקי, הכל פוליטיקה, וגם יש את הציבור החילוני.. זה עדיין לא מצב טוב בכלל. תגידו, פעם עשינו משהו נגד זה?! פעם הראנו שזה בעמת אכפת לנו?! איך?!
אם מארגנים לנו אפשרות שכזאת, למה שלא נקפוץ על המציאה?!
לא הסכמתי פה עם שום משתתף בדיון הזה.
נראלי שגם יש כאן בעיה של חוסר פורפורציה, ושיכחת המוקם האישי של כל אדם בפדמירת העם. צריך לדעת ולזכור תמיד - את הפה שלנו אנחנו צריכים לשמור. גם אם יש לנו קבלות על אנשים אחרים, קל- וחומר רבנים, צריך לדעת מי אני ומי הוא. הוא מבין עניין, אני מבין תקשורת. הוא נציג של תורה, של דרך ה' , אני נע ונד.
עודבר באותו עניין- יש השפעה גדולה מאוד למילים שלנו (ותעזבו שניה את הכבוד שלא התבגר, שאני- כבר יודע זאת טוב מאוד.. אפילו העברתי על זה פעולות..) לדבר רע על אדם בישראל, זה ממש קטרוג. קל וחומר על ציבור. לא חבל?! לפגום עוד יותר בתהליכי הגאולה?! מי באמת רוצה לתקוע מסמרים בגלגל הרץ הזה? כולנו עושים זאת בלי לשים לב.
תחשבו על זה.
בהצלחה.
מקווה שהצלחתי לשנות איזה משהו במגילות שלי, אפילו למישהו אחד. היה שווה.
מאיפה הבאת את כל המידע הזה?רחל=)
לשם התזכורת -אנונימי (פותח)
ב. לא הפרכתי את האפליות שיש בין אשכנזים לספרדים בציבור החרדי, בשום אופן. אבל זה לא כמו שהתקשורת מציגה את זה. כשאנשי עמנואל שהסכימו להכנס לכלא ואמרו שזה: "לא עניין עדתי, זה עניין הלכתי", הם לא התכוונו להפרשים שיש אצלם בין ספרדים ואשכנזים, אלא להבדלות בין הציבורים החסידיים והליטאים. תחשבו על זה, את זה התקשורת שמה ככותרת לסמל של גזענות אצל החרדים. להוציא דברים מהקשרם זה חצי שקר. חצי שקר זה שקר.
למה אנחנו הולכים להפגנות האלה?!?!?!nehora8
נהורא\ה*מוריה 2*
התנצלות,(אביה כנסי)*מוריה 2*אחרונה
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים
פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,
אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,
וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....
*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*
למה ערוץ 7קעלעברימבאר
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים
אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.
אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.
אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...
המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
כן גם ליקעלעברימבאר
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי
מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל
לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה
😜
סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז
מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?
צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה
מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).
בהצלחה רבה
הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb
או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?
צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל
מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,
ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל
מאוד
לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה
ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"?
בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?
מבחינת סגנון דתי/חרדי, מה חשוב לך?
איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...
הכנסה נוספת 4נטע ברזני
דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗
(ללא השקעה) וללא ניסיון!
ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי
👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇
זמינות מיידית!
יש פה איראלנקים?בת סוד
בואו נעשה מאגר פעולות