בעז"ה
הרב פינקוס נהרג בתאונת דרכים בתשס"א. היה רב הקהילה באופקים, ואאל"ט מייסד שלה.
המכתב שמובא לעיל הוא כמעט נבואה. כמעט.
(מובא בסוף הספר - "נפש שמשון - התורה וקנינה"- עמוד ש"פ). עברתי על המאמר פעם אחת לוודא שלא התרתי והחסרתי ממנו משהו.
(הוספתי הערה אחת בסוגריים -שענינה פתיחת ראשי תיבות, וחתמתי שמי בה)
בענין הנהיגה במכונית
לאחי ורעי בני הקהילה הקדושה, וכו'.
ה' עליכם יחי'!
נפשי בבקשתי לכם על ענין שאני מצטער עליו עד עומק דכדוכה של נפש. אמרתי אישית לפני אהובי ורעי, אולי בקולי ישמעו וירווח לי.
לאחרונה נתרבו בתוך קהילתנו הקדושה בעלי מכוניות, ונפש יודעת מאוד ומבשרי אחזה שהוא רעה רבה וצרה גדולה מכמה וכמה סיבות. אשתדל כאן לפרט מעט מהן. ישמע החכם ויוסף לקח להתרחק מזה וכל הדומה לו. אם לא מצד ההכרח הגמור ממש.
א. במא שבחו חז"ל התנא רב, שלא הסתכל מעודו חוץ מארבע אמותיו. אנו אין לנו שייכות למדרגה זאת אבל כל דור כפי ענינו. לא להרחיב הד' אמות במאות קילומטר. היקף קומת האדם גדול ועצום מסוף העולם ועד סופו, והאדם מתאוה בטבעו להרחיב היקף חייו. ללכת לראות ולדעת ולכבוש שטחים יותר רחבים. אבותינו טיילו מעולום לעולם, מהיכל להיכל ומקדוה לקדושה- ואנו עם כח רחבות זה, מטיילים ממקום למקום מעיר לעיר ומגשמיות לגשמיות. ממקום של טומאה ונסיונות למקום חדשעם נסיונות אחרים. בעל מכונית מרחיב היקפו בעניני העולם הזה כפל כפליים. הוא מוצא לעצמו כל מיני אופנים להרוויח, לערוך "קניות בזול". שמירת העיניים יורד פלאים, ולעומת מאות הקילומטרים שהוא גומא היקפו בקדושה יורד פלאים. כל בעל דעה יודע פשטותם של הדברים עד היכן מגיע. ומה שנראה לדעתי בלי ספק, שגדול בתורה אמית עם מכונית הם תרתי דסתרי גמור, וגם לכל אחד ואחד יהודי או אופילו להבדיל גוי, ת"ח או ע"ה (עם הארץ, י.ל.), המכונית היא ירידה עצומה.
ב. (בראשית לב) "וירא יעקב ויצר לו" - וברש"י - "יירא שמא יהרג, ויצר לו אם יהרוג את האחרים"". בחיים המודרניים שלנו אנו תמיד תחת "וירא" מהמכונית המשתוללת ר"ל ושאר סכנות אשר "התקדמו" ע"י המדענים בדורנו. אבל למה להוסיף על זה "ויצר לו" שהוא סכנה גדולה יותר, "ה' צבקות יגן עליהם - כן תגן על עמך ישראל בשלומך".
ג. המכוניות מביאות איתן הוצאות גדולות עצומות ואי אפשר לתאר עד היכן דברים מגיעים. והשפלות והחטא שנגרמים מהחובות ידועים.
והנה הצער שלי בזה גדול כפליים, באשר ידוע לי כי בשלי הרעה הגדולה הזו, שיש לי מכונית, ורבים למדים ממני. וע"כ אני בא כאןלגלות דעת ולהתחנן לפני הציבור: אל תביאו עלי עונש זה. המכונית שלי היא אנוס על פי הדיבור בכמה חיובים כלפי יחידים וציבור וענינים שא"א לפורטם. כבר ביקשתי משלושה גדולי ישראל שליט"א ואין מתירין לי לזרוק המכנית. מפני כך אני חייב לסבול בכמה אופנים, אבל לכם אחי נאי פונה אם יקפוץ אדם מן הגג כדי להציל איזה ענין מוכרח, וע"י כך שבר את ידיו ורגליו ויצא הכה ופצוע- וכי נלמד ממנו לעשות כן גם אנחנו בלי ההכרח ההוא?!
וע"כ אני מבקש חוסו על נפשותיכם, תתחזקו בתורה ויראת שמים טהורה. מי שחשקו להרחיב היקף חייו יטייל בפרדס הש"ס ומי שצריך אוטו מפני לקצר דרכו, אדרבה זה מרחיק הדרך ומרחיב ההוצאות. חוץ מאלו שבאמת הההכרח מחייב אותם לזה.
אלו הדברי המצטער ומבקש בבקשה גדולה ועצומה, להתגבר למנוע מהעניין הנזכר.
ממני אוהבכם, קטן שבחבורה
שמשון דוד פינקוס
(...)
אופקים