אומן ר"ה'ערבות הדדית'
בע"ה יתברך

יש עכשיו כרטיסים (נתן אמר לי שספק אם נישאר מקום אז להיזדרז) ב700 דולר (ר"ה יוצא רביעי בערב-חמישי שישי- ערב שבת יוצא החג) משלישי עד מוצאי החג, הרבה חבר'ה קנו אותו כבר מי שמעוניין-

לישלוח בפקס צילום דרכון ל-0577961645- לנתן ארוש. ולירשום מספר כדי שיחזרו אליו.
נתן ארוש- 0528953694

בהצלוחה!

"כי כל אלו שזוכין... ונוסעים לצדיקים אמיתיים לראש השנה, כולם נקראים בשם צדיקים, על שם הצדיק שהם מקורבים אליו..." (רבי נתן, ליקוטי הלכות, הלכות פקדון)

"אמר, הראש השנה שלי עולה על הכל. והיה פלא אצלי, מחמת שהמקורבים אלי מאמינים לי, ולמה לא יזהרו כל האנשים המקורבים אלי שיהיו כולם על ראש השנה, איש לא יעדר, כי כל ענין שלי הוא רק ראש השנה. והזהיר לעשות כרוז שכל מי שסר למשמעתו ומקורב אליו יהיה על ראש השנה אצלו, לא יחסר איש. ומי שזוכה להיות על ראש השנה ראוי לו לשמוח מאד מאד. "אכלו מעדנים ושתו ממתקים כי חדות ה' היא מעוזכם" וזה נאמר על ראש השנה" (חיי מוהר"ן ת"ג)

"אני רוצה להשאר ביניכם, ואתם תבואו על קברי" (חיי מוהר"ן)

כדברים האלה נשמע מפיו הקדוש כמה פעמים, שרמז לכל אחד ואחד כמה גדולה המעלה של מי שיזכה לבוא על קברו הקדוש והנורא, כי בודאי ישמע דבריו ויעזור ויושיע לו בכל מה דאפשר (שיחות הר"ן קנ"ו)

ומי שעדיין לא היה אצל רבה"ק ר"ה שיכנס לכאן- http://www.breslev.org/pages.php?subaction=showfull&id=1124223043&archive=&start_from=&ucat=38

אנחנו לא נוסעים לחו"ל ולא מפרנסים אנטישמיים!אוריין
דיי אוריין!אני רצינית עכשיו!קראתיך
הבנו בצורה הכי ברורה שאת נ-ג-ד אומן!
אבל תני לאנשים להתבטאות...לא רוצה אל תכנסי לפה..
פה זה פורום ברסלב.
ויש אנשים עם דעות שונות ממך ותכבדי אותם!

שבת-שלום!
לא נוסעים לאומן!!אוריין
חחח מה את רוצה ממנה?!גם היא רוצה להתבטא!lior3

מה שהיא עושה זה כבר לא התבטאות...קראתיך
זה הפך לקדיחה...פעם,פעמיים זה סבבה...אבל די כמה אפשר...?
סבבה הבנו שהיא נגד אומן...היא לא צריכה להגיד את זה בכל הזדמנות......
לא נוסעים לאומן!!אוריין
זה ישיר???kehati
כן נוסעים לאומן!!אנונימי (פותח)
אם תשלם הוא גם ירקוד.'ערבות הדדית'
שמעתי דווקא עולה 600 דולר.אנונימי (פותח)
אם אוריין נגד אומן אז למה היא נכנסת לפורום ברסלב??kehati
אפשר להיות ברסלבר בלי לרצות לטוס לאומן....שואפת למעלה..!
אז זה לא ברלסבר אמיתי..קראתיך
איך יכול להיות מישו ברסלב שלא רוצה לטוס לרבי שלו??
הוא יכול לקרוא לעצמו ברסלב  עד מחר..אבל זה לא אומר שהוא באמת כזה..

במקרה שלנו אוריין נגד אומן אבל היא גם לא מגדירה ת'צמה ברלסבית....
אפשר להיות ברסלבר גם בלי לנסוע לאומןשמחה ואמונה
כמו שהרב ארוש יכול להיות הרב שלי גם אם אני לא לומדת איתו ומדברת איתו , כל עוד אדם לומד מהספרים שלו וכו' הוא יכול להיות הרב שלו..
אפשר להיות ברסלב...קראתיך
השאלה אם זה באמת נקרא ברסלב....
אנחנו קצת טועים בהגדרות..
זה שמישו שם עליו שרשרת של הפיתקא וצמיד של נ נח,
זה לא הופך אותו לברסלב.
אז בנאדם שבאמת מגדיר ת'צמו ברסלב הוא גם מן הסתם רוצה לטוס לרבי שלו שהוא כ"כ מחזיק ממנו..
ואני לא מתכוונת לאנשים שרוצים לטוס אבל לא יוצא להם מכל מני סיבות..
אני מתכוונת לאנשים שנגד לטוס...

אני לא מסכימה איתך, כי לדעתישואפת למעלה..!
יכול להיות מישהו שהוא ברסלבר יותר מכולם כאן, לומד ת'ספרים של רבי נחמו ועושה הכל לפיו, אבל הוא נגד לטוס לאומן כי הוא חושב שאסור, למרות שהוא ממש רוצה.
לדעתי אפשר להיות תלמיד של מישהו גם בלי ללכת אליו, וקל וחומר ללכת לקבר שלו...
יש הרבה שהם תלמידים של... והם מעולם לא היו אצלם וזה לא נראלי סותר....
מעבר לזה שמי שנכנס לפה הוא לא חייב להיות ברסלברשואפת למעלה..!
הראש השנה שלי עולה על הכל...נ נח זה הכל
בס"ד בר"ה

זה שמישהו לומד בספרי רבינו זה לא עושה אותו ברסלב'ר..גם האדמו"ר מסערט ויז'ניץ לומד בספרי רבינו אבל הוא עדיין מסערט ויז'ניץ ולא ברסלב (אני לא מזלזל בשום חסידות..שלא ישתמע כך)....רבינו הקדוש אמר "הראש השנה שלי עולה על הכל איש בל יעדר" יש לנו ציווי מהרבי שלנו, אז ברגע שאדם מפר את הציווי איך הוא יכול להיחשב כחלק מהחסידות הקדושה?? רבינו אמר-אנחנו עושים..ואם את זה, שזה ציווי מ-פ-ו-ר-ש הבן אדם לא מקיים אז לא נראה לי שהוא יכול להחשיב את עצמו ברסלב'ר..כי אתה תלמיד של הרבי שלך מה שהוא יאמר לך אתה תעשה!!! ואם לא אז....
אשרינו לגמרי שזכינו להתקרב לרבינו...נ נח נחמ נחמן מאומן!!!!!
בועת סבון-תחלקי עלי בכיףף...חופשי...קראתיך
נגעת בנקודה...
אם מישו לומד ספרים של רבנו אבל הוא לא טס כי הוא חושב שאסור מחילה מכבודו אבל הוא לא ברסלבר...ולא משנה כמה הוא ילמד..

מישו שהוא באמת מחשיב ת'צמו ברסלב'ר הוא צריך להשמע לציווי של ר' נחמן..

טוב אין לי כח כבר לחפור בזה כל היום..
מקווה שהבנת!
א. אתם לא תחליטו מי כן ומי לאאוריין
בס"ד! הרב כהנא צדק!
אם למישו אין כסף לסוע לאומן? הוא לא ברסלב אמיתי?
אם אני הולכת לפי הרב כהנא, אבל אני נגד המדינה אני לא כ"חניקית?
שטויות במיץ גזר
יש הרבה ברסלבים שלא טסים ועושים מאמצים להעלות את ארונו של רבי נחמן לארץ ואתם לא תעשו להם ועדת קבלה ותחליטו שהם לא מתאימים לכם..
ובייחוד אם אסור מקשיבים להלכה ולא לר' נחמן אם כל הכבוד..
אני לא מגדירה ת'צמי ברסלבית אני לומדת קצת לפעמיםם.. 
אי אי אוריין...קראתיך

אי אי מעיין... =)אוריין
בס"ד! הרב כהנא צדק!
סתם שתדעו שאני עברתי שינוי מאוד גדול חח פעם התנגדתי לחסידות.. ועכשיו אני בסבבה עם חסידות אבל אני נגד לעשות משו שהוא נגד ההלכה גם אם רבי נחמן אמר... ואני גם לומדת קצת ברסלב..חחח
(אבל ברור שהדרך של הרב כהנא זה מה שהכי צריך היום כדי להציל את העם והארץ!!! )
רבי נחמן ברסלב טיטיפונת יותר רחמן מהרב כהנאאנונימי (פותח)
בס"ד

אפשר לחשוב גבירתי שטיסה לאומן תזיק לארץ ישראל.

הצלת העם והארץ הצילו את המולדת.

תאמיני ליט בתור אחיות טובות אני אומרת לך שטיסה לאומן תאמיני לי לא תזיק זה דווקא לטובת הארץ והמולדת ולכל מה שאת רוצה אם באמת חשוב לך כל העניין הזה אז לטובת הארץ טוסי לאומן

גם הרב ברלנד שליט"א אמר שעוד שניה יקרו לא עלינו מילחמות כבדות על עם ישראל ולכן הוא אמר לטוס לאומן לר"ה כדי להתפלל על הארץ דווקא.

כמובן שגם בארץ אפשר אבל גם לטוס זה יעזור מאוד.

סליחה??!!!??אוריין
בס"ד! הרב כהנא צדק!
עלפי מה את קובעת מי יותר רחמן??
רק שתדעי שלרב כהנא היתה אהבת ישראל עצומה והרבה רחמים על כל יהודי!!!
ומזה הדביליות הזאת לבדוק מי יותר רחמן??
טיסה לאומן תפרנס גויים ותוסיף עוד לקיטרוג שיש בשמיים על שאלפי יהודים נוטשים את הארץ החביבה על הקב"ה מידי שנה.
וגם ככה כל התפילות עולות דרך ארץ ישראל.
היי היי היי לא להיסחף...נ נח זה הכל
בס"ד בר"ה

אתן כבר גולשות לדיבורים על צדיקים וזה לא לעניין...
ואוריין..אם אין כסף אבל יש כיסופים ורצונות אז זה לא אשמתו והוא לא חולק על רבו פשוט אין לו ת'יכולת..והטיסה לא מביאה שום קטרוג אדרבה..אני מאמין שלקב"ה יש נחת רוח עצומה מהקיבוץ הקדוש בר"ה..שעשרות אלפי יהודים עומדים יחד וצועקים "אמן יהא שמיה רבא" זה עושה רעש גדול בשמייים..ואם כולם שם יתפללו על ארץ קודשינו זה יהיה הכי טוב בעולם ואני מאמין שאם זה יקרה הארץ תהיה שלנו עוד השנה ומשיח יגיע ויהיה ניסים...שנזכה למלא ישועות והכי חשוב לעבוד את ה' יתברך באמת...נ נח נחמ נחמן מאומן!!!!!!!!!
פעם אפילו היית קצת "ברסלב'רית"....חחחקראתיך
מה אני יגיד לך..
כל אחד והצדיק שלו..
רק לא לפסול דרכים אחרות..כל אחד עובד את ה' בדרך שלו!
שלקב"ה יש נחת רוח מיזה שהוא נתן לנו את הארץ שחביבהאוריין
בס"ד! הרב כהנא צדק!
עליו והוא רואה איך בשמחה אלפי יהודים יוצאים מהארץ הטובה!!!
בחו"ל בכלל לא שייך מצוות. רק בא"י, וכל התפילות עולות דרך ארץ ישראל ואתם יוצאים להתפלל בחו"ל?? 
יהא שמה רבא בארץ ישראל שווה פי מיליון תאמין לי!! אם כולם יעלו להר הבית ויתפללו על ארץ קדשנו זה יעזור יותר. וגם לא תפרנסו גויים מסריחים אנטישמיים. ולא תעשו עבירה.  ותעשו פי מיליון יותר נחת רוח לה'. 
תודה לה' שזיכה אותי להיות בארץ הקודש ולא לצאת ממנה!!! תודה ה'!!!!

עזבי אוריין..זה עמוק מידי...קראתיך
אף אחד לא עוזב בשמחה...נ נח זה הכל
בס"ד בר"ה

אנחנו שמחים כי אנחנו נוסעים לציון של רבינו הקדוש לא כי אנחנו עוזבים את הארץ הקדושה.. אני מדבר עם הרבה יהודים שבצער גדול עוזבים את הארץ..אבל רינו אמר אז עושים..אשריהם!!! בע"ה שנזכה שרבינו יהיה פה איתנו, ונשמח שמחה כפולה ומשולשת..אמן...נ נח נחמ נחמן מאומן!!!!
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחאנונימי (פותח)
בס"ד

"תוסיף לקיטרוג" חחחחחחחחחחחחחחחחחחח  מצחיק מאוד ילדה

מי אמר לך את השטות הזאת שאני יבין?

מה חשבת? שרבנו נחמן מטיס אותנו לקיברו כדי להוסי קיטרוג? הוא חייב אותנו לטוס אליו כדי להביא קיטרוג על עם ישראל? זה ניראה לך הגיוני? טוב אם זה מה שאת חושבת...

לא יפה לצחוק על אנשים...קראתיך
חח בת מלך לפחות את משועשעת.. חשוב להיות שמחים אוריין
בס"ד! הרב כהנא צדק!
בתקופה של רבי נחמןן איפה העם היה?? בגלותתת!!!!
רבי נחמן לא רוצה להוסיף קטרוג!!!! ח"ו!!! בגלל זה הוא לא רוצה שיצאו מהארץ...
ולכינוי עם המלא מספרים הרב כהנא טס לחו"ל כדי להביא יהודים לארץ!!!!
אוריין כנסי...נ נח זה הכל
בס"ד בר"ה

א. מאיפה את יודעת שרבינו לא רוצה שנטוס אליו?? את אומרת את זה כזה בוודאות כאילו אתמול דיברת איתו...

ב. איך החלטת שמותר לטוס בשביל להביא לפה יהודים.. אבל בשביל להתחזק או לקבל תיקון אסור!!!

זה רק מראה כמה כל המחלוקות האלה זה דווקא כי זה ברסלב...כי בשניה שדיברו פה על הרב כהנא ישר קפצת והבאת תוך שניה תירוץ!! ההלכה היא שמותר לצאת לחו"ל לקברי צדיקים..אסור זה לא..אז זהו!! מי שרוצה להישאר פה ולחשוב שזה עבירה לטוס לרבינו שיעשה מה שבא לו..אנחנו רוצים לטוס לרבינו לקבל תיקון לנשמה שלנו..רוצים שהשנה שלנו תיראה אחרת..אז שחררו לחץ ותפסיקו להיכנס למחלוקות מיותרות כל היום!!!! ה' עמכם..חזקו ואימצו בעבודתיכם...נ נח נחמ נחמן מאומן!!!
ננחאוריין
בס"ד! הרב כהנא צדק!
כי רבינו אוהב את ארץ ישראל וכי אסור לצאתת מא"י ואין לי כח להתווכח עלזה כבר חח אני מרגישה חפרנית.. תקרא את המאמר של הרב משה צוריאל.. |

כי אפשר להתחזק בארץ לא צריך לצאת לחו"ל הטמאה. וכדי להביא יהודים מותר כי אז אתה עובר על מצוה כדי שיהודים יוכלו לקיים את המצוה ויעלו לארץ.

זה לא דווקא כי זה ברסלב!! נגיד חב"ד אני נגד, ברסלב אני לא נגד אני קצת אוהבת אבל אני נגד לסוע לאומן ולעשות מהצדיק אלו-הים.

זה לא תירוץ גמני שאלתי למה הרב כהנא יצא לחו"ל וזה מה שקראתי שהרב כהנא אמר... 

תעשו מה שאתם רוצים אבל זה ממש עצוב לראות כל כך הרבה יהודים עוזבים את הארץ.. בעז"ה עוד מעט נביא את המשיח נבנה את המקדש נעלה את עצמותיו של רבי נחמן לארץ ושלום על ישראל
מה הקשר לתקופתו?אנונימי (פותח)
בס"ד

אוריין, כל אב כל התורות של רבנו נחמן זה של הדור הזה !!!!!!!!!!!!

הוא חזה את הדור של היום והוא כתב את כל ההליקוטי מוהר"ו והכל הכל הכל לדור הזה דייקא.
אז למה הרב כהנה טס לחו"ל???kehati
סבא- בגלל שהיא זקנה!.. ואם היו לה גלגלים?אנונימי (פותח)אחרונה
די שטיות. חפרתם. שכול אחד יעשה מה שרבו אומר, בשביל זה יש רב, ומי שלא נוח לו אם ברסלב-ראש השנה-אומן- שפשוט לא יכנס לפורום ברסלב.. (שילך להיתווכח ב"חב"ד" שם טסים לנויורק..
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך