שאלה להורים לילדים בגןאמא ל-5
אני גננת
לאחרונה העלתה אחת האימהות טענה מסויימת, לגבי תשלומים בגן (לא מעון)
אשמח לשמוע מה מקובל אצלכם בגן ומהי עמדתכם בנושא.
השאלות שלי:

האם יש חוגים פרטיים שההורים משלמים? כמה?
האם יש גבייה נוספת מעבר לסל-תרבות(הצגות) , הוצאות כלליות (בערך-200 ש"ח לשנה)

מתנה לגן?צוות?סוף שנה
קבלת מתנות ביום הולדת ומתן מתנה לגן.
טיולים/הסעות?

מי מחליט על הסכום? במידה ויש הורה שמתנגד- מה עושים? הרוב קובע , או שפשוט אסור לגבות.?

עד כמה חשובות לכם מתנות מהגן?
תודה רבה, זה יעזור לי מאוד
תשובה מאמא לילד בגןs83
בני נמצא בגן-ת"ת פרטי אז אולי זה קצת שונה מגן ממ"ד עירוני

שילמנו השנה קופת גן - 600 ש"ח למתנות לילדים בחגים, חוגים (נראה לי 2 חוגים: טבע וג'ימבורי), מתנת יומולדת לילד ואולי עוד כמה דברים לא זוכרת בדיוק.
בנוסף שילמנו 61 ש"ח על טיול ו-35 ש"ח נוספים למסיבת סוף שנה.

מתנות לצוות - 30 ש"ח (גננת, סייעת, מלמד וריטמיקאית)

את הסכום קבעה הגננת (למעט מתנה לצוות) וכמובן שיש הורים שלא שילמו, אבל לא נראה לי שיש הרבה מה לעשות בנדון.

מהי עמדתי? מוסדות חינוך זה עסק יקר!

בהצלחה!
עונהאמא מסורה
אמנם הגדול שלי רק בשנה הבאה עולה לגן, אז לא יודעת להגיד לך מה מקובל.

לדעתי- חוץ מהתשלום הקבוע לגן+ תשלומים לטיולים (אם זה לא כלול בתשלום השנתי), מה שמקובל במקום אחד יתכן שלא יהיה מקובל במקום אחר ולכן, לא בהכרח שזה יעזור במקרה הזה.

נראה לי שמה שמחוץ לתשלום הקבוע וההורים/ ועד הורים רוצים- זה צריך להיות מתוך תשלומי הורים.
אם יש חוג שמתקיים במהלך שעות הפעילות הרשמיות של הגן- יתכן שיהיו הורים שירצו, אבל כלכלית לא יכולים ואז צריך לבדוק מה עושים בכזה מצב, קשה לחייב הורה לדבר שהוא לא חלק מהמסגרת ומצריך ממנו תשלום נוסף, מצד שני חבל שהילד יפסיד רק בגלל זה.

אני זוכרת מאחים שלי- שילד שיש לו יום הולדת צריך להביא מתנה לגן, זה יכול להיות משחק שעולה 20-30 ש"ח, לא צריך להפריז ולא צריך לבקש משחקים/ ספרים יקרים, רק בגלל שלגן אין תקציב לקנות את זה.

מתנה ליום הולדת- הכוונה לתת מתנה מהגן למי שיש לו יום הולדת, או שהילד שיש לו יום הולדת מביא מתנות לילדים בגן (חוץ מהמתנה לגן)?
אם זה מתנה מהגן, צריך לדבר עם ההורים בתחילת שנה אם הם רוצים כזה דבר ואם הרוב מחליט שכן, לקבוע סכום שההורים ישלמו למטרה זו והסכום שיתקבל למטרה זו, ישמש אך ורק לזה (לחלק את הסכום שמתקבל למס' הילדים).
אם זה מתנות לילדים בגן- שכל הורה יחליט בעצמו כמה הוא מוציא לצורך זה, ויקנה את המשחקים הפשוטים שעולים כמה שקלים בודדים.

אולי כדאי, בתחילת שנה למנות שניים- שלושה הורים שהם יהיו הוועד ואחראיים על גביית התשלומים השונים (בעיקר מתנות לצוות, זה לא נראה לי שייך שגננת תאסוף כסף למתנות של הצוות), וכך הפנייה תבוא מהם ולא מהגננת, יתכן שברגע שזה יבוא מהצד של ההורים. תהיה פחות התנגדות מאשר אם זה בא מהצד של "הנהלת" הגן, כלומר הגננת. ואם יש התנגדות, אם ההתנגדות באה מרוב ההורים- צריך לשקול שוב, אם זה הורה ספציפי, אין מה לעשות, תמיד יהיו כאלה שמה שלא יעשו לא יתנו את הכסף או רק לחלק הדברים, גם אם זה סה"כ לטובתו של הילד שלהם ובמקרה כזה צריך לחשוב מה עושים, האם לא לתת לילד להנות כיוון שההורים שלו לא שילמו או שתהיה "קופת צדקה" שתממן מצבים כאלה, כי כמובן זה לא צריך לבוא על חשבון אחרים.

באופן כללי, אסור לשכוח שכמה שאת רוצה בתור גננת, לתת לילדים דברים ולצ'פר אותם, מישהו צריך לממן את זה. רוב רובם של ההורים עובדים קשה כדי להביא פרנסה הביתה ובד"כ יש להם יותר מילד אחד וככל שהילדים גדלים ההוצאות גדלות וא"א לבקש מההורים על כל תוספת תשלומי הורים.
את בתור גננת צריכה לחשוב, אם יש וועד הורים אז ביחד איתו, על מה א"א לוותר (למשל- טיול- שניים במהלך השנה/ מסיבות) מה חשוב יותר, איפה אפשר לצמצם הוצאות, כדי שלא כל דבר יצריך הוצאה כספית של ההורים, בסופו של דבר זה מצטבר לסכומי עתק שההורים מוציאים ובד"כ זה בשביל דברים שאולי יעזרו לגון השגרה אבל הם לא מאוד הכרחים.

אני באופן אישי, לא עובדת בשביל לממן את כל ההוצאות של הגן שהתשלום הקבוע לא מכסה ושהגננת החליטה ש"כך זה צריך להיות".
שמעתי מחברה שעבדה פעם בתור סייעת בגן ששמעה הורים שבאים בטענות לגננת למה אין יצירות מיוחדות כמו שעושים ב... אני מעדיפה שתעשו את הדברים הפשוטים בלי חוגים/ תרבות שלא מצריכים כמעט הוצאות ולא תגרמו לי לפשוט את הרגל. 
ועד הוריםחלושי
בכל מקום יש את הנורמות המקובלות. באופן כללי אני חושבת שמעבר לתשלום הכללי (תמי שכלול) שמשלמים לגן (נע לפי מה ששמעתי בין 200 ש"ח ל700 ש"ח), מן הראוי לתת לצוות העובד עם ילדינו מתנה בסוף שנה כהכרת הטוב, ואת הסכום הזה מחליט ועד ההורים, מי שיש לו השגות בנושא יכול לפנות אליהם.
הגננת של בתי בחוכמתה עשתה מחברת הוצאות לגן וכל הורה שחפץ בכך יכול לראות בדיוק לאן הלך הכסף שלו.
הבהרה לדברים שליאמא מסורה
המשפטים האחרונים שלי, לא כוונו חלילה ספציפית אליך, אמא ל-5, אלא למדיניות הכללית בחלק מהגנים שהולכת וצוברת תאוצה שצריך "לשכלל" את הפעילויות ולהשתמש בדברים יקרים/ אטרקטיביים יותר ומה שחורג מהתקציב של הגן- ההורים משלימים מכספם.

אני ממש בעד לחזור לתקופה שלנו- שההורים כמעט לא הוציאו כספים, מעבר לתשלום הקבוע והיתה לנו ילדות מאושרת ולא הרגשנו שחסר לנו משהו.

תשובה ממשפחה ברוכת ילדיםאחותו
חשוב לציין משפחה ברוכת ילדים כי לדעתי זה מאד משפיע על חישוב הוצאות הבית
1. לא , אין חוגים בגן. יש מגוון חוגים אחה"צ וההורים מחליטים על מה יוציאו כספם( ספריה פעילה/ ריתמיקה/ יצירה וכד')
2.אין גביה נוספת פרט לדמי שכלול
3. מתנת סוף שנה- השנה שילמנו לועד ההורים בין 10 ל14 ש"ח כל הורה, ( בן של 30 ילדים זה מגיע לסכום מכובד דיו ע"מ לקנות מתנה מכובדת לגננות וסייעות. לדעתי יותר חשוב הברכה שמגיעה עם המתנה מאשר המתנה עצמה).
4. מתנות יום הולדת מהגן - ערכן כ5-10 שקלים לילד להערכתי ואפשר לשמח ילד בקלות בסכום שכזה (טושים, אקדח מים, יצירות שונות וכו')
5. איזה טיולים והסעות? מדובר בגן, לא? אצלנו לא זכור לי טיול שכזה פרט לטיול אחד בשנה אולי שניים. אז שילמנו רק עבור הסעה (25 אם אני זוכרת נכון) כי זו היתה נסיעה לפעילות בהמועצה אירגנה. ובכלל יש הרבה מקומות נחמדים וזולים לקחת ילדים (פינת חי ולא גן חיות לדוג'- הוא הרבה יותר זול.
6. הסכום נקבע ע"י- גננת בהתיעצות עם ועדת חינוך (או בעצם הפוך), גם ועד הורים של הגן אומר דעתו. ואין לי מושג מה עושים עם מי שמסרב (המחירים כ"כ סבירים שכנראה אין ממש סרבנים). אני יודעת שפוטרים מי שידוע כנתמך.
7. דעתי על מתנות- כבר כתבתי: זולות ונחמדות. הלב חשוב יותר

אגב, נשמע גן תפרני מחריד אבל הגן שלנו מ-ד-ה-י-ם, גננות מקסימות, ילדים יוצרים יצירות מופלאות מחומרים ממוחזרים (אגב, גם חסכון, שיביאו את כ---ל הזבל היבש מהבית, מדהים מה אפשר ליצור!) הם לומדים נהדר, עושים חוברות עבודה בהתאם לגילם והכי חשוב- שמחים בצאתם וששים בבואם!

בהצלחה
תודה על התשובותאמא ל-5
אצלנו בגן גובים 600 ש"ח לשנה וזה כולל חוג אחד ומתנה לגן- הצוות לא מקבל -אנחנו לא מסכימות, המתנה נקנית לגן  (טיפ-500 ש"ח)

גם אני בגישה של פשטות, אני משדרת את זה להורים במתנות פשוטות מעשי ידיהם ממחזור כמובן.

הבעיה מתחילה עם ועד הורים שלא מוכן לוותר להורה שלא שילם (ויכול לשלם, כפי הנראה)
אני רוצה לוותר, הם לא. הם חוששים שזה יגרור הורים אחרים, למרות שמשרד החינוך מציין שאין חובה לשלם, אבל ההורים רוצים לשלם כדי שילדיהם יהנו מחוג, חומרים ליצירה (200 ש"ח לשנה- הרשות לא נותנת הרבה).
עכשיו אני די נקרעת בין ההורים, כיוון שהם גובים ובשנה הבאה אמנה גם גזבר שינהל את קופת הכספים, מכאן שניהול הכספים וגבייתו לא בידיי- הדילמה שלי היא האם אני יכולה לפתור הורה מלשלם? או ששוב זה נתון בידי ההורים כמשלמי התשלומים.
ועד הורים הוא גוף "חיצוני"אחותו
וטוב לך שכך, שיהיה להם גזבר משלהם אם הם רוצים.
אין שום אפשרות חוקית להכריח הורה לשלם תוספות ואין שום רשות למנוע ממנו השתתפות בפעילות השגרתית של הגן ( וגם בחוגים- אלא אם כן הם אחרי שעות הגן ולא במהלך שעות אלו). גם אם נראה לועד ההורים שיש הורה שיכול לשלם זה עדין לא מתיר להם לקבוע לאותו הורה מה סדר העדיפויות שצריכות להיות לו ביחס לכסף האישי שלו.( לא תמיד מה שנראה לעין הוא מה שנסתר ממנה...) ולא באתי לדבר כאן על הורים שממש "מופרעים" וחסרי אחריות מבחינה כלכלית. (ואם ועד הורים רוצה לחנך אותם שישלח להם את "פעמונים"...)  אל לנו לשכוח שבהרבה מועצות גם הגנים כבר לא מסובסדים ומשלמים גם כך כ700 ש"ח לחודש-חודשיים . מה קרה שנוסיף? אוניברסיטה? יש לכל משפחה בליח עין הרע מספיק הוצאות וכל אחד יחליט מה חשוב לו. לפעמים מאבדים פרופורציה ושוכחים, שעם כל הכבוד לצוציקים שלנו, את צרכי ההתפתחות שלהם ניתן להשיג די בקלות, אח"כ ישנם תשלומים לא מבוטלים לדברים מהותיים יותר להמשך החיים- ישיבות , אולפנות, מורי עזר, חוגים מחוץ לשעות הלימודים, הוצאות רפואה אם צריך, הורים זקנים שצריך לתמוך בהם (גם זה עולה הרבה כסף) וכמובן גם: ביגוד, חשמל, כביסות, לפעמים תרופות ל"ע, ועוד כהנה וכהנה. כל אחד- יפשפש בכיסו ובמעשיו ואנא, ידחוף עצמו החוצה מכיסו של השני.

טוב לך שועד הורים יטפל בכסף- ככה את נשארת לגמרי מחוץ לעסק הלא נעים הזה.
אמרת יפהאמא ל-5
אבל נגדת את עצמך בסוף.
אני חושבת כמוך לגבי העול הכספי שיש להורים (גם אני אמא ל-2 בגן, ועוד)
חשבתי שזה עניין ההורים ואוכל לא להתערב , אך החלטתי שלא אעמוד מנגד ואתן להם ללחוץ הורה מסויים יתר על המידה.
לכן הודעתי באופן נחרץ שאני לוקחת את הטיפול עם האמא הזאת לידיי ונראה שאצטרך להילחם על כך עם הועד, הם רוצים להיכנס לריב, לא נעים למרות שאיני מנהלת את הויכוח הזה.
לא פשוט בכלל, אבל אני מאמינה שזה הדבר הנכון לעשות ואחרת זה ינגוד את אופיי ואת אופי הגן אותו אני מייצגת.
תודה, עזרתם
אצלנוראו כי טוב
גבו 430 ש"ח, כולל 30 ש"ח שועד הורים גבה למתנות לצוות בסוף שנה (ויש צוות מכובד), אך הדבר התאפשר בשל מס' גדול של ילדים בגן וזה הוזיל את הסכום לעומת שנה קודמת.
הסכום כלל תשלום לריתמיקאית, מתנת יום הולדת לכל ילד ומימון לסעודת ר"ח מידי חודש.
אני יודעת שלא כולם יכולים וגם אני לא עשירה, אך בשביל חוויה מדהימה כזו - הייתי מוכנה לשלם יותר, אפילו על חשבון לחם וחלב.
מה לגבי הורים שלא יכולים? נראה לי שכמו בבי"ס צריך לתת להם הנחה ולנסות לגייס עבורם עזרה כספית כדי לשלם מה שצריך. 
חולקת עלייך בעניין המתנות לגננותAvrechit
300 ש"ח נשמע לי מעט מאוד עבור מתנות לגננת, לסייעת, ולמחליפות - ולא ציינת אם יש בנות שירות, מלמד וכו'.
גם לי יש כמה ילדים בגן, והאמיני לי שאנחנו חיים מאוד בצמצום, מתנה ליום הולדתי מבעלי לא תעלה על 50 ש"ח (וגם זה לא כי אני אומרת לו שלא יקנה, חבל על הכסף).
ואף על פי כן אני מאוד מתרגזת על הורים שטוענים ש-15 או 20 ש"ח זה הרבה עבור מתנה לנשים (או אנשים- המלמד...) שהשקיעו את הנשמה בילדים שלנו במשך שנה שלמה, קרעו את עצמם בעבודה שהיא קשה גם פיזית וגם נפשית, הכינו המון גם בבית בזמנם ה"פנוי", ולא התעשרו מזה במיוחד.
הברכה חשובה מאוד - זה נכון. ובכל זאת, לדעתי חשובה מאוד גם המתנה, שתהיה משהו מושקע ומשמח מאוד, שכשהגננת תראה אותו עומד או תלוי בבית זה ייתן לה כוח ותזכורת שההורים ממש מעריכים, ולא קנו איזה פיצ'פקע כדי לצאת ידי חובה.

תחשבו לבד, האם באמת מתנות קטנות שימחו אתכן באותה מידה כמו מתנות גדולות, אבל גדולות כאלה שמרגישים שהנותן חיפש משהו שממש תאהבי.
15 שח כפול 35 ילדים=525שחאחותו
לחלק ל2 גננות ו2 סייעות (כמובן שגננת אם מקבלת מתנה גדולה מגננת משלימה, כנ"ל לגבי סייעות) משאיר מעל 150 ש"ח לגננת אם וכ90-100 שח לכל השאר. אם יודעים היכן לקנות זה בהחלט יכול להיות מאד מכובד   

אוקיי, עכשיו הגדלת את הסכום...Avrechit
קודם אמרת 10-14 ל30 ילד.
בקיצור, אני מסכימה עם הסכומים שהצעת למתנות, אבל הקוראות צריכות לקחת בחשבון שאם זה גן של פחות ילדים (35 זה המון! אמא'לה!) ו\או יותר אנשי צוות (כאמור בנות שירות, מלמד, לעתים הגננת יצאה לחופשת לידה ואז צריך לקנות גם לה וגם למחליפתה), אז מתבקש לשלם יותר מ-15.
מתנה לגן ולא לצוותאמא ל-5
אנחנו מתעקשות שיקנו מתנה לגן ולא לצוות.

אני לא צריכה שיתנו לי מתנה אישית, כך טענה גם הסייעת והרתמיקאית.
אצלנו גבו 25 ש"ח לילד , בגני 23 ילדים. קנינו טיפ חדש ב-500 ש"ח.
אם ההורים ממש מתעקשים אפשר לקנות משהו לצוות שישמש בגן, כמו קומקום חשמלי, כוסות, סט קפה סוכר וכד'.
כך אנחנו דוגלות.
ובאמת באמת הברכה הכי חשובה והוקרת התודה.
גם 30 ילדים יוצא סכום מכובד אצלנו יש 32 בלעה"ראחותו
וגם ב70 ש"ח יש מתנות מבוכדות. (אם הגן קטן אז ההורים "אכלו אותה" וישלמו יותר?)
חישבי מה היית רוצה לקבל,יהודית פוגל
מה ישמח אותך ואת הצוות באמת ולפי זה הכוויני את ההורים, ישירות או דרך צד שלישי.
כאמא וכגננת.....חמסה עלינו
בשנים האחרונות אני גננת משלימה כך שנחסכה ממני כל מועקת התשלומים וכו'.
דבר ראשון: לך כגננת אסור בתכלית האיסור (!!!!!) לאסוף כספים לגן, גם אם זה לחוגים וכו'- הדברים צריכים לבוא מטעם ההורים. יצירות יפות הן לא ע"ח ההורים זה מהתקציב.
אני בתחילת שנה באספת ההורים הראשונה הצגתי להורים באופן כללי מהן העלויות שצריכות להיות עבור ריתמיקה- (וההורים רוצים אז הם צריכים לשלם....) ועוד כל מיני שהסברתי להם שזה להחלטתם- למשל: מתנת יום הולדת: האם לחלק הפתעות לחברים וגם שהחברים יביאו מתנות, או לקבל מתנה (משחק קופסא) או לתת מתנה לגן- כל האופציות עמדו לנגד ההורים והם החליטו.
עכשיו, לפני אספת ההורים הודעתי עליה וכתבתי- שיתקבלו החלטות שכוללות את כולם, לכן מי שרוצה להשפיע שיגיע...

בסוף האספה נבחרים/ מתנדבים הורים לועד. והם אלו שעשו את החשבון כמה לגבות ועל מה בהתייעצות איתי- למשל: ריתמיקה, מתנת יום הולדת, סכום לצ'ופרים, מתנת סוף שנה לילדים,ארוחת ר"ח (וכמובן הכל נתון לשיקולם) אני הצעתי לגבות כספים מראש להכל ושלא אצטרך במהלך השנה לבקש: פרות יבשים לט"ו בשבט, משלוחי מנות, אוכל לר"ח פשוט ערכתי קניה מרוכזת. וכו'. הכל היה כלול. ובסה"כ ההורים שילמו 300 ש"ח לשנה!
בניהול נכון של הכספים וללא בזבוז נשאר בסוף השנה סכום כסף גדול שההורים השתמשו בו לפעילות חוויתית לצ'פר את הילדים (והכל בהחלטתם).
ועוד היתה שנה שהוחלט שהילדים כולם יקבלו במתנה משחק קופסא- אני בררתי אצל סוכנים והבאתי להם משחקי קופסא ב- 12 ש"ח. וההורים  בחרו איזה משחק הם רוצים.

כאשר הורה לא שילם הם התעסקו מולו ולא אני. אבל אני לא הוצאתי ילד מריתמיקה כי לא שילם, ולא קרה מקרה שילד לא אכל איתנו סעודת ר"ח כי לא שילם- לא אני התעסקתי ואני כאילו לא ידעתי מי לא שילם..

וכאמא- אני שונאת בזבוז כספים (לכן אני נזהרת גם כגננת בהוצאת הכספים) חשוב לי שלא יגבו סכו\מים גבוהים ולכן אני מגיעה לאספות, מביעה דעה.  לפעמים מצליחה להשפיע ולפעמים לא...

ולגבי חוגים ותקציב הגן- מי שלא מתעסק בעניינים לא יודע כמה מעט כסף מקבלים עבור ההוצאות הגדולות.
ואפילו שממחזרים ו"מתקמצנים על חומרים" עדיין-יש חומרים בסיסיים שצריך- טושים צריך. אתם יודעים כמה עולים טושים???? וזה לא חבילה אחת בשנה. צריך כמה וכמה לפעמים אפילו בחודש.פלסטלינה, גואש, צבעים, קרפים כל הדברים האלה עולים כסף והרבה!!!
ומשחקים, וספרים- עולים כסף. וחומרי ניקוי, ונייר טואלט, ונייר צץ- רץ (ולא לא קונים סוג א'..), וחשמל, ארנונה, טלפון (רק החזקת הקו עולה...)

אז כן כדי  שבכ"ז יהיו בגן  דברים קצת מעבר לעבודות יצירה על משטחים שגזרו מקופסאות קורנפלקס ההורים משלמים... 

אכן את נשמעת גננת מהמנייןאמא ל-5אחרונה
אנחנו לא נותנים משחק ליום הולדת הילד.
אני מכינה עם הילדם בריסטול , הילד מקשט, אני מדביקה תמונה מהוואי הגן ומניילנת, מצרפת אלבום נחמד עם ציור הילד וכמה פרטים וברכות.

החינוך לבזבוז כספים בא כבר מהגן, מהתרבות החזותית.

כמה דברים מגיעים בסוף לפח? ולפעמים בצדק, הרי עבודה של ילד היא חלק מתהליך שהוא עובר, תרגול שלו בכתיבה, ציור ושאר ביטויים. אז לא כל דבר נשמר.

גם אם ועד-הורים גובה את הכספים, אני לא יכולה להעמיד פנים שאינני יודעת כשעושים בהורה מסויים "לינץ'" כדי שישלם את הכסף.

בסוף דיברתי עם האמא והיא קיבלה הנחה ממני, הסברתי לה את סכומי התשלום מבקש משרד-החינוך ויחד עם זאת את הקושי במימון חומרים בסיסיים בלבד.

היא באה לקראת וגם אני, למדנו מזה המון והיא פירגנה ואפילו קיבלתי נשיקה.

מאוד חשובה לי דרך הארץ בה הדברים מתנהלים, וכאן העבודה של אנשי חינוך להוות דוגמא ובמיוחד אנשים דתיים שמסתכלים עליהם ומצפים להתנהגות יותר הולמת (אני עובדת עם ציבור חילוני).

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך