''אדם יוצר מתוך צורך 'לומר דבר מה'. כל שרבוט ראשון של פעוט מוביל ל"ראו!". והרצון לתת ביטוי מדויק, ללא לבושים מיותרים, פעמים רבות מצליח'', אומר בניון. ''אך כשהנולד מנסה לצאת לעולם, 'להיאמר', מלבישים עליו חזרה לבושים פונקציונאליים של פלסטיקה, שיווק, רישיונות הדפסה, חוזי הפצה, סינגל שלחתם? פוליטי מדי, למה לא רצועה 6? למה אין לך דואטים? איפה העוד? תשלח בעוד חודש, יש יותר מדי בלדות''.
''נניח ובא לי לשבריר שנייה (שכבר חלפה) להיות זמר-יוצר נורמטיבי, ואני מקבל את תחלואי הענף כגזירת שמים, אבל למה זה צריך לקחת שנתיים?'', הוא מוסיף. ''על כל אלבום שרואה אור יש לי עוד שניים על המחשב, בחשבון פשוט. למה אני לא יכול, כמו אותו פעוט, לרוץ אחרי יום באולפן ולומר "ראו!"?''
''התהליך שאני עובר בשנים האחרונות, של ניסיון להשתחרר מכבלי התעשייה (או מה שמכונה בתקשורת "המאבק של עמיר בניון בתעשיית המוסיקה בחברות התקליטים בפדרציה ובאקו"ם", להלן 'הרוגטקה'), לימד אותי המון. למדתי על עיצוב פנים של משרדים לעריכת דין, על התפריט במזנון הכנסת, על גבהות לבב של מגישי חדשות ועל עזות הנפש של רוב חברי למקצוע. אבל מה שחשוב יותר, למדתי שיש מי שלוקח אוטובוס מירושלים לבאר שבע לקנות אלבום שאין בחנויות, שאלבום שאינו בחנויות יכול למכור תקליט זהב, ושמה שיוצא מהלב נכנס אל הלב''.
את השיר ''חזון יחזקאל'' שכתב עמיר בניון באינטרפטציה על פי ספר יחזקאל, מגדיר הזמר כ''מעין חגיגת עצמאות קטנה''. בסוף המאמר מסר כי ייתכן ששירים חדשים יצופו ללא התרעה ושהוא לא פוסל אופציה שיוציא בעתיד גם אלבומים ''רגילים''.
המילים של השיר "חזון יחזקאל"
מילים: עמיר בניון
לחן: עמיר בניון ויהודה מסס
בן אדם, התחיינה העצמות האלה
ויאמר אליו
ה' אלוקים אתה ידעת
כה אמר ה' אלוקים לעצמות האלה
הנה אני מביא בכם רוח וחייתם
ויהי כל כהנבאו ויהי רעש
ותקרבו העצמות עצם אל עצמו
והנה גידים עליהם ובשר עליו
ויקרם עליהם עור למעלה