שלום תוכלו לעזור לי שוב?רן22
היום עשיתי ברוך-השם עוד צעד בדרך לבניית סדר יום בכך שהלכתי ללשכת-התעסוקה ושם ביקשתי שיחפשו לי עבודה של מספר שעות לבקרים מאחר שאני מתכוון ללמוד בחברותא לאחר העבודה(כרגע אני לומד איתו בבוקר).

אבל הבעיה היה שכאשר הלכתי הרגשתי איום ונורא בתוך הנפש מין הרגשה חזקה של תשישות נפשית וחוסר אנרגיות ומוטיבציה שאני נורא חושש מזה(כאילו אם היה לי את זה היום אז איך אני אצליח לעבוד???) וגם הרגשתי מלבד זה גם הרגשה חזקה של חוסר-ודאות כי אני אף פעם לא הייתי עובד ועכשיו זה נורא מלחיץ אותי מאוד כל העניין הזה ואני ממש מרגיש עובד עצות וחסר-אונים אני לא יודע מה לעשות בנוסף לכל הדברים שאני עובר(החוסר בטחון עצמי,הבדידות,האי ודאות בנוגע למצבי) ג הבעיה הזאת מצטרפת ומוסיפה לי יותר אי-ודאות וחוסר אונים.

לישועתך קיויתי ה'...!  אני כבר מרגיש שהנפש שלי נאכלת ונשרפת מכיוון שאני מרגיש כך כבר שנה ללא שינוי
אין לי כבר כח לחיות באי ודאות הזאת ובסבל הנפשי הזה אוףףף מה עושים? איך מתקדמים? אני ממש מרגיש לא טוב בנפש כרגע בגלל כל אותם הדברים שציינתי,אתם לא יודעים כמה אני משתוקק כבר שהחוסר-ודאות בנוגע למצבי יחלוף כבר.

ולדאבוני זה משפיע עלי גם בעבודת-ה' אני מרגיש שאין לי כוחות-נפש ללכת להתפלל ולקיים מצוות מסוימות וזה גם מוסיף לי דאגה מכיוון שאני מרגיש שהידרדרתי בשנה האחרונה באופן קטסטרופאלי לחלוטין.

אני ממש אשמח לשמוע מה דעתכם,אם תוכלו להסביר לי מה בדיוק עובר עלי והאם אין לי מה לדאוג? כי זה ממש קשה לי.
מישהו?רן22
עלה לי רעיון שאולי יכול לעזור;פאתחתותח
מה דעתך ללכת לישיבה? מקום שיהיה לך בו סדר יום קבוע, וגם זמן מידי פעם ללימודים. לפי דעתי, החברותא לא תספק אותך, הנשמה שלך רוצה יותר.
יש לדוג' את ישיבת נתיב מאיר. יש שם סדר יום שכולל את כל היום, אבל יש המון גמישות גם לעבודה וכאלה.
בכל מקרה שווה לברר גם על עוד מקומות. ב"ה יש היום מגוון של ישיבות, וכמו שכבר נאמר "שבעים פנים לתורה".

בקשר לעבודה - אל תחפש עבודה כדי להרוויח כסף, תנסה גם להנות ממנה. זה יכול לשנות לך את היום לגמרי לגמרי!
^^^ מסכימה מאוד^^^שמחה ואמונה
באמת אני חושבת שאם תכניס את עצמך למסגרת אז יהיה לך הרבה יותר קל להתמודד עם זה.. אז אם אתה לא רוצה ישיבה, תלך לעבוד גם אם יש לך חששות, זה טבעי שזה יהיה לך.. אתה תתחיל תתרגל ותראה, זה רק יעזור לך בעבודת ה'. כמובן שרצוי מאוד שתבחר עבודה שאתה אוהב לעשות אותה... כי אם לא.. חבל על הזמן..

גם אני מסכימה! זה יעזור לך המוןבת מלך!
הצעתי לך מה לעשות.golani
אתה מתעקש לסבול.
אנחנו לא יכולים לעשות במקומך את העבודה, אתה תצטרך בסוף לקחת את עצמך בידיים.
אולי בכל זאת תשמע את הרב עופר ארז שליט"א?א.
בס"ד.

לפחות שיעור אחד...

נקודות טובות, ניצוצות או משהו כזה...

אם תרצה להשיג, אשמח לעזור...

ממש ממש כדאי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
כדאיבחור זהב
מאד
איך להתעלות כאשר נופלים שוב בדאון?רן22
איך להתייחס לירידה ולעצבות ולייאוש? כי זה כמו גלגל כזה שחוזר על עצמו.
בקרוב מאוד בעזרת-השם ימצאו לי עבודה ואז יהיה לי סדר יום שאז אני גם אלמד וגם העבוד

איך הייתם מציעים להתייחס לירידות שתוקפות את האדם?
אתה צריך להאמין, להתגבר על העצבות.הוד':)
מה לחשוב באותם רגעים?רן22
והכי חשוב איך להפנים זאת?
תחשוב,הוד':)
שמה שקרה, ה' רצה, זה היה לטובה ממש, תלמד, תקרא, תראה שיעורים, והכל- על אמונה.
אני לא כל כך הבנתי מה הכוונה שלך, אז בנתיים זה מה שיש לי להוסיף.
אין לי למי לברוח ולפנות רק לקב"הרן22
עכשיו קראתי תהילים ואמרתי לקב"ה תודה על "הצרות" שיש לי, מה זה עושה בשמיים?
כי אין לי למי לפנות רק לקב"ה הוא המפלט שלי בכל הצרות לו אני שופך את הלב ומספר את מה שעובר עלי.

תוכל לפרט לי מה בדיוק הכוונה באימרה "הכל לטובה"? נגיד שאני מרגיש תשישות בנפש בכל יום? אז מה הכוונה שזה לטובה? אני אף פעם לא הבנתי את זה בדיוק.
מה זה עשה בשמים???א.
בס"ד.

מן הסתם שהרעיש עולמות ועשה נחת רוח עצומה להי"ת!!!!!!!!!!

והי"ת קרא לכל המלאכים והתפאר בבן שלו....

זה לטובהשמחה ואמונה
הכל לטובה, למה?.

ה' נותן לנו נסיונות ולא סתם הוא נותן לנו כי משעמם לו.. הוא נותן לנו כי הוא יודע שיש לנו את הכוחות לעבור את הנסיונות האלה..
ולמה הוא נותן לנו אותם?.. כדי לעזור לנו להתקרב אליו.. נוו אז מה הקשר לטובה?..
כי ה' נותן לנו נסיונות שלנו זה נראה סוף העולם אני עוד שניה שוכה מרוב קושי צער דיכאון ואני לא יודעת מה.. אבל בעצם, המטרה של ה' בכל נסיונות האלו היא לעשות לנו טוב.. לקדם אותנו, לתת לנו חלק לידו בעולם הבא.. אז הכל הכל הכל לטובה.

יש לל תשישות בנפש?.
אני לא יודעת למה יש לך את זה, וגם אתה לא יודע, מה שכן, ה' רוצה לראות אותך עובר את הנסיון הזה אם הוא נתן לך אותו אז הוא מאמין בך באמונה שלמה שאתה יכול לעבור את זה..ולכן גם זקוק לאמונה בעצמך]
זה בשבילך וזה לטובתך..

אני מקווה שהסברתי מה שרצית..
כל טוב=]
והוא נותן אותם כדי שנעזור לעצמנו.golani
באמת שחבל עליך, ייתכן שאתה סובל מדיכאון, בעייה נפוצה ביותר ובהחלט ניתנת לטיפול אם רק תפנה אליו.
אל תיתן לעצמך לסבול!
.......ףהוד':)
ההשתדלות שלך שווה הרבה בשמיים, כל טיפת השתדלות, נחת רוח לבורא...
אתה יכול לספר גם לאיזה חבר טוב, ה' יכול להעביר גם דרכו את התשובות....

ה' מכוון שהכל יהיה לטובה, כל דבר שקורה ה' מכוון את זה להכי טוב שיכול לקרוא, יותר מפורט אצל שמחה ואמונה..
אולי יחזק אותך..הוד':)
כתבתי למישי ואולי יחזק אותך..

תכל'ס ה' ואנחנו זה כמו בעל ואישה והניסיונות שה' נותן לנו הם כמו ניסיון שבעל יתן לאישה, הוא יבדוק האם היא נאמנה לו, ולא יספר לה שהוא נותן לה ניסיון, כדי לראות, האם..., כל פעם שהיא עוברת ניסיון, אז הוא יעשה ניסיון יותר קשה עד שיהיה בטוח שהיא נאמנה לו, ככה גם ה' הוא עושה לנו ניסיונות יותר קשים כדי להבטיח את נאמנותנו, ואח"כ, אם היא עמדה בניסיון, בעלה יתן לה כ"כ הרבה דברים טובים, שהיה שווה לה בשבילם לעמוד בניסיון, וככה הקב"ה, הוא נותן לנו את השכר בעולם הבא, אבל השוני אצל ה' הוא שהוא גם אם לא נעמוד בניסיון, הוא לא יוותר עלינו וייתן לנו עוד את הניסיון כדי שנצליח לגבור עליו!!
איך להמשיך לתפקד כאשר סובלים הרבה זמן?רן22

אני אשמח לשמוע את עצתכם לגבי התפקוד בזמן שאנחנו נקלעים לתקופה ארוכה של סבל ושאנחנו מרגישים שהמצב שלנו תקוע ולא משתפר,כאילו איך לשמור על שפיות ולתפקד כרגיל במצב הנ"ל? כי זה לא פשוט בכלל!

אני שואל זאת מכיוון שאני מרגיש שהמצב שלי התדרדר מאוד בשנה האחרונה מכל מיני בחינות,ויותר חשוב מזה אני לא רואה כיצד המצב יתייצב וישתפר בגלל שזה כבר שנה שלמה של סבל וייסורי נפש קשים.

ומעבר לזה שתדעו שאני עושה מאמצים גדולים על מנת למצוא עבודה וגם פניתי לפסיכולוג חרדי כך שזה לא שאני יושב בבטלה ומחכה שהמצב ישתפר מעצמו! לא ולא! אני מתפלל הרבה ומבקש מהקב"ה שיעזור לי וגם עושה מאמצים פרקטים על מנת לנסות ולשפר את המצב שלי לאיכות חיים טובה יותר מבינים?

רק מה שקשה זה ההרגשות בין לבין דהיינו התפקוד היום יומי כי זה נורא קשה לתפקד כשאתה מרגיש שאתה סובל בנפש ושאתה לא רואה כיצד המצב ישתפר ומאיפה תבוא לך הישועה. גם זה שמצבי ככה כבר שנה גורם לי להתייאש יותר מלהאמין שהמצב הנ"ל יחלוף/ישתפר מתישהו מה שעוד יותר מוריד אותי וגורם לי רצון עז מלחדול לתפקד גם במינימום שאני עושה היום( הולך ללמוד בחברותא בכולל ולהתפלל).

מבינים את הסיטואציה?
מכירה את ההרגשה...הוד':)
תנסה "להכריח" את עצמך להתחזק, תקרא איזה ספר באמונה, תלך לשיעור, ואתה חייב לדבר עם איזה חבר קרוב שיבין אותך ואולי יוכל לעזור, אל תתבייש לפנות למישו!
לפני כמה זמן פנית לפסיכולוג?golani
האם אתה ממשיך לבקר אצלו?

אני נפגש איתו פעם בשבוערן22
ולפני חודש פניתי..מה אתה היית עושה לו היית במקומי?
יש לי דבר אחד לומר לך.golani
קח בחשבון שטיפול עלול להיות תהליך ארוך.
יותר מזה - הפסיכולוג בטח מבין יותר ממני.
בהצלחה! חשוב מאוד שפנית לטיפול מקצועי!
בינתיים מה היית ממליץ לי לעשות?רן22
בנוגע לעליות ולירידות שאני מרגיש בנפש.
אני חושבת..שמחה ואמונה
פשוט לחשוב טוב.. רק תחשוב על דברים טובים ותאמין במה שאתה חושב..
יש כוח אדיר למחשבות תשכח מכל החסרונות שלך ומהבעיות שלך.. אם חשוב עליהן יותר מידי הן סתם יפילו אותך..
רק טוב!!
אני ממליץ לך כמה דברים.golani
א.. לקבוע לעצמך סדר יום יחסית קבוע, כלומר לקום בשעה זאת וזאת, להתפלל בשעה זאת, וכו'.
ב. לעשות דברים שמשמחים אותך, ספר טוב, טיולים וכו'
ג. לנסות להיות בחברה. להיות כל היום בחדר/בדירה לבד זה לא מסויף למצב רוח בלשון המעטה.
וכמובן, להקשיב למה שהפסיכולוג אומר.
ודבר נוסף.golani
לא להלקות את עצמך "אני לא מאמין מספיק, איזה רשע אני", כלומר כן לעבוד על האמונה אבל לא לחשוב שאתה לא בסדר או משהו.
קודם כלשפיפול
קודם כל מפסיק עם סיסמאות ה"ערבים החוצה" האלו.

כל כך וולגארי.
זה לא שייך לעניין.golani
הבחור מבקש עזרה, בא נתעלה רגע מעל הוויכוחים האידאולוגיים.
הכל לטובהאנונימי (פותח)
בעזרתו יתברך.
הכל לטובה-אומר שכל דבר שקורה בעולם מהדבר הקטן ביותר עד הדבר העצום ביותר הוא בהשגחה פרטית מד'  יתברך. שכל דבר שקורה בעולם קרה בגלל שככה ד' רצה!
ואם כך ד' רצה בוודאי שהכל לטובתי הנצחית , שהרי יכול להיות שאב יכאיב לבנו סתם-מה פתאום!!! ד' כולו טוב ורוצה רק להיטיב תמיד עם בניו, אנחנו לא מבינים דברים הרבה נסתר בתנו לכן אנו נאחזים באמונה שהכל לטובה וד' תמיד עוזר ושומע אותנו.(אני ממליצה בחום על הספר "בגן האמונה" של הרב שלום ארוש-אני קוראת לספר הזה "פוקח עיוורים" חייב לקרוא אותו מחזק נורא!!!)
תוכלו בבקשה לקרוא פרקי תהילים עבורי?רן22
השבוע האחרון היה לי נורא קשה ובגללו לא הלכתי להתפלל בכלל נורא קשה לי.
אני אשמח מאוד אם תוכלו לקרוא עבורי פרקי תהילים לרפואתי ולהצלחתי! קוראים לי רן בן עדנה.

אני גם כאשר הרגיש יותר יציב ויותר טוב אשמח לקרוא עבור אחרים,אבל כרגע אני בתקופה קשה.

תקראו במיוחד עבור רפואת-הנפש ולכך שהמצב שלי יתבהר והאי ודאות  בנוגע לחיי תפחת כי אלו הדברים שהכי הכי מפריעים לי- הקושי הנפשי-חברתי, וכן האי ודאות בנוגע למצבי על אף המאמצים הרבים שלי לשיפור המצב(תפילות,קיום מצוות,פנייה לגורמים מטפלים וכו..) אז שתדעו שהאי ודאות זה הגורם העיקרי לצער.

אני ממש לא יודע מה עובר עלי בשנה האחרונה! ממש הייתה לי שנה קשה מאוד! אני פשוט לא יודע מה לעשות ומתי האי-ודאות הזה יפחת או לחלופין יחלוף מתי הדברים יהיו לי יותר ברורים? מתי ארגיש יותר טוב בכדי שאוכל לעבוד את הקב"ה ביותר שמחה ויותר אנרגיות? כי כרגע אני כאמור מרגיש אי ודאות נוראה בנוגע לעצמי שמתבטאת בדברים הבאים:

1.מה יהיה עם הקשיים החברתיים שלי והחוסר בטחון-עצמי

2.הקושי להתחזק באמונה על אף המאמצים הרבים שאני עושה

3.החששות לגבי העתיד כמו למשל בנוגע למקום עבודה ואיך שאני אסתדר בחיים האלו אם למשל אתחתן

4.הקושי לקיים את המצוות מתוך המצב שאני נמצא בו(לא הלכתי להתפלל לצערי כבר הרבה זמן!) וגם אני מרגיש שנהיה לי קשה מאוד בכלליות לקיים את המצוות. אבל למרות זאת יש דברים שאני לא מוותר עליהם כמו להניח תפילין,לשמור שבת,לשמור את הברית,כשרות,ללמוד בבית. זה לא קל לקיים מצוות מתוך מצב כזה.

מה אתם אומרים? המצב הזה ימשך לעד? או שאני ארגיש קצת יותר טוב ודברים יהיו לי יותר ברורים?
אני שוב רוצה לציין שהמצב עליו אני מדבר נמשך כבר למעלה משנה שלמה.ופשוט אין לי כבר כח לחיות
קודם כל נתפלל בעז"ה.שמחה ואמונה
דבר שני, אתה יכול להרגע, נגמרה השנה..
שנה חדשה דף חדש התחלה חדשה חיים חדשים, תמשיך להיות עוד טיפה סבלני ותראה שהכל יסתדר.
כל הכבוד לך על ההתמדה והאמונה בה', שתדע לך שכמה שקשה לך אתם פשוט מעורר עולמות זה משהו מדהים... כל הכבוד לך ואשרייך.
שיהיה לך בהצלחה-
רן בן עדנה..
וואי תודה רבה לך שמחת אותי בהודעה הזו..!רן22

מה הכוונה שנה חדשה? הרי עוד לא תשרי לא? ודרך-אגב מי אמר שהמצב הנ"ל יחלוף? חח.
יש לי משהו לשתףרן22
החלטתי שהיום בלי נדר אני אומר קריאת שמע על המיטה ושמחר אני הלך להתפלל מנחה וערבית למרות מה שעובר עלי(לא הלכתי הרבה זמן להתפלל ולא אמרתי קריאת שמע גם הרבה זמן) וגם בשבת העשה מאמצים גדולים בכדי להתפלל למרות שקצת קשה לי.

אני מאוד מקווה שאני התמיד בזה ושזו תהיה דרך חדשה.

ושמחה ואמונה אני נורא אשמח אם תפרטי לי למה שאת התכוונת בהודעה האחרונה שלך.
שנה חדשהשמחה ואמונה
הכוונה כפשוטו שנה חדש.. אתה יודע שתמיד לקראת הסוף כבר מריחים את הסוף באויר ותמיד מתכוננים לדבר החדש שיבוא. להבדיל, תראה באופנה, כבר מעכשיו הם מתכננים מה תהיה האופנה של החורף, ואנחנו עדין בשיא החום.. אממה?.. כבר זהו מרגישים שהסוף קרוב אז מתכוננים.. ככהאותו דבר, יאללה זהו שנה חדשה, עוד פחות מחודש אנחנו בחודש הרמים והסליחות, מתנקים מכל העוונות ואז מגיע ראש השנה.. לא נשמע עוד הרבה נכון?.. אז אנחנו מתכוננים לשנה החדשה כבר מעכשיו.. מבין?.
ועכשיו בקשר למצב אם הוא יחלוף, וודאי שהוא יחלוף, אדם לא נשאר כל הזמן באותו סטטוס.. אני מכירה הרבה אנשים שהיו בדיכאון במשך כמעט שנה וחצי.. היינו בטוחים שזה פשוט לא יעבור וכבר כמעט התייאשנו אבל בסוף זה עבר.. כי אין זה ככה, אדם משתנה, וגם אתה תשתנה, ועוד בעז"ה תגיע לדרגות גבוהות..
בהצלחה!!!
וכל הכבוד שאתה מתחיל שוב לבתפלל שחרית וקריאת שמע
ממש חרוף נפש, שתדע לך שאם אדם עושה דברים למרות שקשה לו איתם,אז הוא יענו שובר את הטבע שלו, אז ככה גם ה' נותן לו מידה נגד מידה, ומה שהוא מבקש ה' ישבור את הטבע בשבילו... מבין?..=]
תלוי מי הפסיכולוגחמשוש...
אני כולי צעיר ולא כ"כ מבין אבל קראתי בזמן האחרון משו בקשר לפסכיולוגיה של הרב ארז משה דורון ושל הרב שמואל טל ושמה ממש דיברו על העניין הזה של תלוי מי המטפל  ושמאוד חשוב בזה דרך הטיפול, והביאו שם שתי שמות של פסיכולוגים שהרב ארז מאוד המליץ עליהם כדאי לך להיכנס לפורום לב הדברים ולשאול שם או משו ,  בהצלחה אחי מבין אותך -כל דבר עובר!!! כל המתנה תימלא! תינסה  לא לשקוע בזה, ה' אוהב אוהב אותך! בהצלחה בעולם הזה נשמה!!
תודה רבה על התמיכה! זה ממש מחזק את נפשי!רן22
זה ממש מחמם את הלב לדעת שיש אנשים שמוכנים לשמוע ולעזור, ובקשר לפסיכולוג אז מי שהמליץ לי עליו זה הרב של הכולל שבו אני לומד עם החברותא שלי.

ודרך-אגב האם חתונה יכול לעזור לי? כי מצד אחד אני חושש מכך שלא הצליח להסתדר במידה והתחתן מבינים? הכוונה לכך שאני בחור עם נפש עדינה חסר בטחון ולהתחתן זה לקחת אחראיות לא? אני חושש מזה גם איך אני אתמודד עם כל הדברים של ניהול והחזקת בית וילדים בשעה שאני בקושי מסתדר עם עצמי לא ככה? ומאידך אני מרגיש קושי בחזרה-בתשובה לבד וגם רבנים אמרו לי שכדאי לי להתחתן.

כאילו אני עדיין לא עובד(מחפשים לי משהו שיתאים לי) וגם אני מתקשה חברתית. אז איך אוכל להתחתן ולשאת בכל המטלות שקשורות לזה אם אני מרגיש חלש וחסר-אונים בנפש?
בקשר לחתונה.golani
בה באמת מוגזם לשאול אותנו.
זו שאלה כ"כ גורלית, מומלץ שתתיעץ עם מי שמבין יותר.
עומס מיאשקשקשן
לדעתי אתה צריך להפסיק להעמיס ולהציף את כל הבעיות ולחפש להם פתרונות.

צריך לדעת שא"א לעבוד על כל הדברים בוות אחת, ציך פרה פרה לתפוס נקודות ולעבוד עליהם.

לכן, קח נשימה עמוקה, שכח מהכל, ותתחיל מהתחלה.

תפוס לך נקודה אחת שאתה כרגע עובד עליה, למשל שמחה, אבל רק עליה (כמובן שאסור לעבור עבירות, אבל אני מדבר מבחינת ההתחזקות), ואחרי שתקנה אותה בכל מיני דרכים תעבור לנקודה הבאה.

כי כשאדם מעמיס עליו ומציף מלא בעיות (שבאמת יש לו) הוא לא מצליח להתמודד איתם וסתם נשבר, ושמתי לב לזה על עצמי שכשאני חושב יותר מידי מה יהיה ומתכנן 10 שנים קדימה מה אני יעשה אני נכנס ליאוש.

בגלל זה, במיוחד במצב שהגדרת, נראה שאתה מנסה להעמיס יותר מידי הפעם אחת ואז אתה קורס.

אז תפוס נקודה ולעבודה.

ה' איתך תמיד!
כדאי לך לקרואקשקשן
במוסר אביך (של הרב קוק, נמצא בחמישיה של אורות התשובה וכו') בפרק ד' אאל"ט הוא מדבר שם על חשבון נפש ואיך עושים אותו בצורה נכונה. 

ממולץ לכולם!
היום למשל שוב היה לי דאון חזק ורציני...דכאון חזקרן22
פשוט תתעלם מכל הבעיות שיש לך..שמחה ואמונהאחרונה
זה שתגרד פצעים לא יעזור לך.. תנסה שלא לרחם על עצמך, אתה כבר גדול ואתה צריך ללמוד איך להתמודד עם בעיות, ואם אתה רואה שאין לך שלוות נפש בעבודת ה', אז כנראה שאתה עושה משהו לא טוב.. עבודת ה' היא עבודת חיים.. אמור להיות לך טוב עם כל מה שאתה עושה.. תחשוב עם עצמך אם אתה באמת שלם עם העובדה שיש אלוקים, שגם אם יוכיחו לך שאין אלוקים אתה תמשיך להאמין בן, ואם תגלה שהתשובה היא כן, אני חותמת לך שלא משנה כמה קשיים תעבור וכמה קשה יהיה לך, אם אתה חי באמונה מתמדת שה' איתך כל הזמן והוא משגיח עליך ושומר עליך והכל ממנו אז שום דבר לא יזיז לך שום דבר לא יפיל אותך כי יש לך אבא שיכול לפתור לך את כל הבעיות... אם רק תגיד לו.. רק תבקש..כי הוא הרופא והוא המליונר והוא השדכן והוא הטוב והמיטיב...
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך