רציתי לשתף אתכם באירוע לא נעים אשר ארע לי בשבוע שעבר( כך כותבת הילה לוקסנבורג ) .
בשעה ארבע אחה"צ בערך עליתי במעלות בני מרשק (מי שלא מכיר או לא זוכר זוהי העלייה המפותלת להולכי רגל שמגיעה מהכביש בסמוך לבריכת השולטן עד לחומות העיר העתיקה- לשער ציון ).
באמצע העלייה, ממש באור יום, תקף אותי ערבי, על רקע מיני, והתנהל ביננו מאבק פיזי ממושך. לבסוף, עם הרבה מזל, הצלחתי לברוח חזרה לכייון הכביש מבלי שארע לי דבר.
לאחר יום שלם במשטרה ושיחה עם מביני דבר התברר לי כי כל האזור הזה, כולל משכנות שאננים, בריכת השולטן , גן גן הפעמון וכו', הינו אזור מועד לפורענות מהבחינה הזו, ותלונות רבות מגיעות למשטרה בגין תקיפה מינית כזו או אחרת
אנו, מדריכי הטיולים, מרגישים בסמטאות ירושלים כמו בבית, וכך גם צריך להיות, אך אנו צריכים להיות הרבה יותר זהירים ופחות שאננים.
אם אירוע כזה קרה לי בשעה ארבע אחה"צ, באור יום מוחלט, ממש מעל כביש סואן, זה יכול לקרות לכל אחת, בכל מקום, לצערי הרב...
בנות- תשתדלו לא להלך לבד ולהיצמד למישהו, ואם אתן הולכות לבד, ואין מה לעשות, זה קורה ויקרה, אז שימו לב - תהיו ערניות, הצטיידו בגז מדמיע או בכל אמצעי הגנה אחר העולה על רוחכן ובעיקר- תפקחו עיניים
אל תתנו לשאננות לפגוע בכן.
הכוונה היא ממש לא להלחיץ אתכן, אלא להעלות את הנושא למודעות.
זהו, אני אשמח אם תעבירו לכל מי שאתם חושבים שהדבר רלוונטי לגביו, כי אני באמת רואה את החשיבות שבעניין.
תודה הילה לוקסנבורג