מה הכי חשוב שיהיה מורה נהיגה?צוויג^^
אני מתכוונת- איזה נתונים הכי חשוב שיהיו (נחמד,דייקן,עקבי...)

וגם-מה עדיף: ללמוד במקום שיותר קל לעבור טסטים (אבל זה אומר שלא מתנסים במקרי אמת לא נחמדים...)  או במקום שקשה אבל אז אתה באמת יודע לנהוג?
תשובה:רותי7
אני אכתוב בלשון זכר...הכי חשוב שהמורה יהיה מסודר-יהיה לו יומן,א יבטל שיעורים כל הזמן...
ושיהיה נחמד ולא צועק..כי אם הוא כזה שצועק זה מוריד את הבטיחון העצמי..צריך כזה שיהיה נעים ונחמד שאפשר יהיה לדבר איתו..

בקשר לשאלה השניה: אם הטסט יהיה קל זה מעולה..בשיעורים תלכי גם למקומות קשים כדי לדעת מה לעשות במצבים כאלה..אבל בטסט עצמו יהיה קל לעבור..

מקווה שעזרתי
מצטרפת לגמרי ^^פעימה
>>>שירה כים
שיהיה רגוע סבלני ולא מתעצבן וצועק על כל טעות שעושים

זה הדבר הכי חשוב!!!

ולפי דעתי לא משנה כ"כ  באיזה איזור-מפני שבסופו של דבר את המיומנות והניסיון לא רוכשים בשיעורים עצמם-אלא רק מתי שאת מקבלת את הרישיון ,נוהגת לבד,ואין מי שיעיר\יתקן את הטעיות שלך.
בשיעורים את מקבלת את הכלים הבסיסים לנהיגה בלבד!

לבנות - שתהיה דווקא מורה (בת)צחקן
מסכימה עם נועלה-נאוה-
הכי חשוב שיהיה רגוע וסבלני!!!
אם המורה שלי לא היה כזה, הייתי משתגעת ומאבדת את כל הביטחון העצמי .

אני דווקא לא חושבת שזה חייב להיות מורה בת.
לי יש מורה בן והוא כזה מעולה וכזה נחמד וסבלני וכו.. שלא הייתי מחליפה אותו באף אחד אחר.

אגב, כדאי שהוא גם יהיה  נחמד ומדבר ולא דג כי זה שיעמום טוטאלי לשבת שעות בלי לדבר...חחח
מספיק 5 דקות בלי לדבר ואני נרדמת על ההגה ;) חחח
בקשר למורים-כבר אמרו לפני,אך בקשר למקום הלימוד...yael...
אם ענין הכסף חשוב לך-לכי ללמוד במקום שקל לעבור בו טסטים, אבל אם את מבינה את הכוח של מה שיש לך בידים, ואיזה כלי מסוכן זה, לעזאזל הכסף (ואומרת את זה ילדה שהוציאה 7000 על נהיגה, לא סתם..) ותלמדי במקום שיתן לך
כלים איך להתמודד עם עומס תנועה, עם אנשים שחותכים אותך כל הזמן, עם מצבים מסוכנים!!

ברור שאת עיקר הלימוד עושים אח"כ, אבל הלימוד בהחלט מקנה לך כלים חשובים! שמעתי כמה וכמה פעמים על כאלו שלמדו באריאל (מקום שאין בו כמעט מכוניות, שקל לעבור שם טסטים, או שככה אומרים, לפחות) וכשהם פתאום הגיעו לכבישים של ירושלים הם קפצו מבהלה בכל פעם שמכונית ננסה להם לנתיב. אז נכון, מתלרגלים ולומדים לאט לאט, אבל גם באותם פעמים ראשונות-יש כלי מסוכן בידים, כלי שעלול להרוג...
את צודקת חלקיתצחקן

בעז"ה

באריאל יש רוסים וכנראה שגם שיכורים, אז מה שאת כותבת כנראה לא מדויק בכל שעות היממה. ובאריאל יש גם אוטובוסים, כיכרות, ו-גם - תתפלאי- את הכביש המהיר חוצה שומרון (5).

אז זה לא מדויק.

בדיוק בשביל זה המורים שמלמדים באריאל=)חושבת(=
עושים שיעור ירידה לעיר
זה עדיין לא מספיק. שיעור אחד זה לא נקרא...yael...
זה לא ממש שיעור אחד=)חושבת(=
אלא 3-4 שיעורים, תלוי במורה...

מסכימה מאוד שזה לא מספיק, אבל מה לעשות שאי אפשר לנסוע מלא שיעורים מחוץ לעיר כי בכל זאת את הטסט צריך לעבור באריאל..

באריאל אין סמטאותשרבוב
אז לדעתי, בשביל זה לא הולכים ללמוד באריאל..yael...
סבבה-=)חושבת(=
אז כמו שכתבת מי שמתלבט יעשה את השיקול: כסף או שהעיקר לעבור
השיקול צריך להיות שונה...ויקי7
עד כמה חשוב לי לדעת לנהוג? או שאולי יותר חשוב לי לעבור את הטסט... 
כמו שyael אמרה- 
אם את מבינה את הכוח של מה שיש לך בידים, ואיזה כלי מסוכן זה, לעזאזל הכסף (ואומרת את זה ילדה שהוציאה 7000 על נהיגה, לא סתם..) ותלמדי במקום שיתן לך
כלים איך להתמודד עם עומס תנועה, עם אנשים שחותכים אותך כל הזמן, עם מצבים מסוכנים!!
זה בד"כ שעור כפולטלוש.
ואל תבנו אל טסט ראשון באריאל, שמעתי על יותר מדי שלא עברו...
בגלל שהיא נחשבת לעיר קלה- מכשילים על דברים שבי-ם לדוג', לא היו מכשילים
ובדיוק חברה אמרה לי שהיא קראה מחקר שערים בלי רמזורים הרבה יותר קשות לנהיגה כי הן דורשות הפעלת שיקול דעת של הנהג, אם לעבור- או לא.
אין רמזור שקובע בשבילך...

בכולופן, בהצלחה לכולם וטסטים מהירים
איכס, גזענות בוטה ומגעילה.מרימיש
(לצחקן)

נחמד מאוד שיש שם כיכרות, אוטובוסים, ואפילו כביש אחד של 80 קמ"ש - אבל זה לא כמו לנהוג באמת בירושלים.
אריאל זה משחק, ירושלים וערים גדולות זה קרב השרדות.
אתה נוהג? נשמע שלא.
איכס. שחצנות בוטה ומגעילה.ח ד ש ה
>צחקן
בעז"ה.

תודה על התגובה. לצערי, אני צודק לחלוטין. כמובן, שאני מדבר על חלק קטן אך משמעותי לצערנו באוכלוסיה הרוסית.

וכן, בהחלט בירושלים זה סיוט גדול יותר לנהוג.

סדר ואי מריחה!צעיר ושרוט
צריך להתרחק כמו מאש ממורים שמורחים, זה כל כך מייאש!
מריחה יכולה להיות לימוד ממש איטי, או שהוא מכניס לראש שאתה לא מוכן, או שהוא מבטל כל הזמן שיעורים.
יש לי כמה חברים שלמדו אצל מורים שמרחו אותם, ביטלו להם שיעורים שעה לפני השיעור ואפילו פחות.

אם את חושבת ללמוד באריאל (או שסתם כולם פה דיברו על אריאל?) אני אשמח לתת לך באישי פרטים על מורים שם..
דברנו על אריאל כתשובה לשאלה איפה כדאי ללמוד..yael...
אם במקומות שעוברים בהם טסטים מהר, אבל תכלס זה לא מאוד מכין אותך, לעומת מקומות שקשה לעבור בהם טסטים, אבל נתקלים שם ביותר מצבים שיש בדר"כ על הכביש וכו'..
יש בזה משהוצעיר ושרוט
אבל לא הרבה..
שום מקום לא יכין אותך באמת למצבים שיהיו לך בחיים על הכביש.
יכול להיות שאצל אנשים מסויים זה שונה, לא יודע.
אבל מה שנראה לי הכי יעיל זה ללמוד ולסיים עם זה. אחרי שיש לך את הבסיס תלמד לאט לאט, תיסע עם מלווה, תיסע לאט, תיסע במקומות שאתה מכיר. ואז תהיה מוכן לכמעט כל מצב.

תודה! שנחליט מהר,אמן!צוויג^^
את האמת?כתמר יפרח

מורה לנהיגה צריך להיות יסודי, דקדקן סבלן ונעים. זה צריך להיות מישהו שכן הצלחת להתחבר אליו. הכל נכון מאוד אבל,בסופו של דבר, הוא צריך להיות אחד שיגיש אותך לטסטים ולא ימרח אותך 40 שנה בשביל לשחרר טסט פעם בחודשיים.

כדאי לבדוק כמה המורה עמוס לפני שהולכים ללמוד אצלו.אנונימי (פותח)
החיסרון במורה עמוס שאם אתה לא קובע שבוע לפני אז המורה קובע לך שיעורים בשעות לא נוחות,
מסובך יותר לקבוע טסטים ויש הרבה יותר ביטולים של שיעורים.
תשובה:כל הזמן שמח
אני דווקא חושב שהמרה צריך שיהיה דקדקן ממש ואפילו קצת עצבני כזה ברור שלא עצבני סתם אלה אחד שלא מחפף בכלל ועוד שהדבר נירא לי הכי הכי חשוב שהוא לא חפפניק כזה וגם אחד שרוצה באמת להעביר אותך טסט ויש הרבה מורים כאלו
תגובות על דברים שנאמרו...תולעת_ספריםאחרונה
1. לי אישית, בתור בת דתייה, היה יותר נח עם מורה דתי (אבל דוס) שכיבד אותי ושמר נגיעה ממש ולא התקשקש איתי סתם יותר מדי, וכו' , ולא עם מורה חילונית. (היו לי חברות שלמדו אצל מורה חילונית והיה להן קשה).
2. גם מורה עמוס זה לא כ"כ נורא - אם הוא יודע לתקתק את התלמידים שלו ולא למרוח אותם סתם. (לפעמים זה שהוא עמוס מעיד על זה שהוא יודע להעביר תלמידים טוב)
3. באמת הכי חשוב זה מורה עם סבלנות ואמונה, שלא מלחיץ אותך ומשדר לך שאתה דפוק.
מה מחירי השיעורים היום?מקפיצים נטושים
אצלי זה היה 90 שח לשיעור של 40 דקותפשוט אני..
ובזה הרגע חשפת בדיוק כמה אתה זקןקפיץ
אם הייתי זקן זה היה בלירות או שקלים...פשוט אני..
שואל ברצינותמקפיצים נטושים

לא למדתי עדיין..

בשביל לדעת מחיר אתה צריך לציין איפה. המחיריםאנונימי (2)

פסיכיים ומאד שונים בין מקומות שונים

אז לא משנה מה המחירמבולבלת מאדדדד
בהמשך בטוח יהיה יותר. עדיף לך כמה שיותר מהר. ובפריפריה. 
מתחיל מ170מחפש שםאחרונה
עיר מומלצת לעבור בה טסט?אנונימי (פותח)
בגדול אעבור לכל מקום חוץ מאילת
שדרותאנונימי (3)
כרמיאלרקאני

בית שאן

אופקים

קרית ארבעעזריאל ברגר

שם עברתי טסט לפני שנים רבות, למרות שאת רוב השיעורים (ואת הטסט הפנימי) עשיתי בירושלים.

הבנתי גם שקרית מלאכימקפיצים נטושיםאחרונה
מידע מורה נהיגה בפתח תיקווהאנונימי (פותח)

אשמח אם מישהו יוכל להמליץ לי על מורי נהיגה בפתח תיקווה 

ואם אפשר גם זול 

בתודה מראש

מחפש מורה נהיגה במעלה אדומיםמתוחכם

אשמח להמלצות.

גם במייל: XPSHAROT@GMAIL.COM

אשמח לעצות..אנונימי (פותח)

אני נמצאת כרגע בשיעור 9, לומדת בעיר מאוד יקרה..

אני לא מצליחה להתקדם בשיעורים, מהסיבה שאני מאוד בלחץ. אני כל השיעור מחזיקה את ההגה בצורה ממש חזקה (הוא רועד כזה..), לוחצת גז וברקס בזמנים ממש לא נכונים, או יותר מידי גז.. בקיצור ממש ממש לא נוהגת טוב. לא יודעת למה אני ככ בלחץ..

המורה שלי טוען הרבה פעמים במהלך השיעור שאני צריכה לשנות גישה, שתכלס נהיגה זה עסק ממש קל ואני סתם מסבכת את זה.. לא יודעת למה..

אשמח מאוד לשמוע עצות, טיפים..

...אילת השחר
עבר עריכה על ידי אילת השחר בתאריך כ"ג בכסלו תשפ"ה 21:53

תפילה להצליח להיות ברוגע ובתפקוד נכון על הכביש,

דימיון מודרך של הצלחה, לנסות לדמיין את איך שאת רוצה להיות במהלך הנהיגה, לערב את כל החושים בדימיון הזה. 

בנוסף לזהות את גורמי הלחץ במהלך הנהיגה (מה הפחד שלך שם?) ולעשות איתם עבודה, אם צריך עם מאמנת. 

בהצלחה! 

לא טרוויאלילא שלם,משתלם
אבל אם את גרה בישוב תבקשי מאבא שלך שיעשה איתך סיבובים בשבילים צדדים עד שתתרגלי לנהיגה 
כיוון למחשבהadvfb

לקחת קלונקס או כדור הרגעה כזה או אחר. שמעתי שזה עוזר בהקשר הזה

צריך זהירות עצומהאנונימי (3)

כשממליצים למישהו על תרופות פסיכיאטריות שדורשות מרשם רופא (בדר"כ נוירוחוג או פסיכיאטר). זה לא צחוק, ולא פיתרון קסם.

על אחת כמה וכמה שאינך מכיר את השואלת, ושבעתיים ברגע שאינך איש טיפול.

ולשואלת - אם לא תצליחי להתגבר על זה, אז יש כמה אפשרויות:

1. להמתין. אני לא יודע בת כמה את, וייתכן שזה גיל קצת צעיר בשבילך. אני התחלתי ללמוד בגיל 17 ואח"כ עשיתי הפסקה והוצאתי רישיון רק בגיל 22. זה קצת באסה, בטח חברתית, אבל לא נורא.

2. אימון טכני. כמו שהציעו כאן, אולי להסתובב קצת עם אבא שלך (אם הוא יסכים לזה) בסביבות מקום המגורים שלך (חניון ציבורי, אזור שקט ודל תנועה וכדומה) בשעות הלילה.

3. אימון רגשי. אולי אימון קצר יכול לסייע לך. סי-בי-טי או משהו בסגנון הממוקד הזה.

4. אם יש לך קשיים כאלה בתחומים נוספים, אולי לשקול איש טיפול מעמיק יותר כתרפיסט/ית או פסיכולוג/ית או עו"ס/ית קליני/ת. אבל זו הצעה שנכתבת רק כדי "לצאת ידי חובה". ממש אין צורך להתחיל מהמחשבה הזו או מהכיוון הזה. לחץ ומתח ואתגרים זה דבר לגיטימי וטבעי, בדר"כ פתרונות בסגנון סעיף 1 ו2 שכתבתי הם הדרך הרגילה בחיים.

מחזקת את התגובה הזואנונימי (4)

כתבת יפה וברגישות, ומרגישים שזה בא עם ניסיון.

חשוב לי להצטרף לקריאה לזהירות עצומה כשממליצים על תרופה פסיכיאטרית, כמי שראתה את ההשפעות שלה. וחושבת שלא רק שצריך זהירות עצומה בהקשר הוירטואלי, גם אם זה היה איש טיפול מקצועי שכותב *אסור* לשלוח לקחת תרופות ככה בלי קשר ישיר בלי הכרת הרקע האישי והרפואי. וגם לא סביר שאדם עם הסמכה רפואית מתאימה, היה לוקח סיכון ושולח מישהו לקחת תרופה כזו ככה.

מה גם, שלקחת תרופה כזו צריך לדעת את המינונים המתאימים, את ההשפעות לטווח קצר וארוך, להבין שזה משפיע לא רק על תחושת הרוגע המבוקשת אלא הרבה הרבה מעבר... ולצורך העניין זו רשימת תופעות הלוואי של הקלונקס שהוזכר כאן (העתקתי את הרלוונטי לעניין) :

"תופעות הלוואי השכיחות יותר כוללות עייפות וחשק לישון, בלבול וערפול, קושי בדיבור,... סחרוחורת, קשיי שיווי משקל,..., כאבי שרירים וחולשה,...ערפול ראייה, ... תחושות שמזכירות חמרמורת, חוסר מוטבציה, הזיות וקשיי ריכוז, לחצים בחזה ועצבנות. "

לא חושבת שזה מתאים למי שמבקש לעלות על ההגה...

כן שמעתי על מי שנעזרו בתמצית המוכרת של פרחי באך שמרגיעות (רסקיו), שהיא כן בלי צורך במרשם רופא.

@advfb

תודהאנונימי (3)
יש גם קלמנרבין שעושה עבודה טובה למיטב ידיעתי. זו תרופה טבעית וצמחית ללא מרשם. גם המחיר יחסית נמוך בבית מרקחת של קופות חולים, עד כמה שאני זוכר.
ואוו מזדהה ממשרוצה להיותילד🙃

יותר בקטע של טסטים, ומשפט שאמרו לי מלא זה שאחרי הטסט הנהיגה לא בשיעורים זה ממש לא אותו דבר.

אבל בשיעורים זה כן מלחיץ אז מה שלי עזר זה להסיח את הדעת. כלומר לתת לעצמך תחושה שזה לא שיעור אלא סתם נסיעה שגרתית. אצלי  זה יותר לדבר עם המורה או לגרום לו לדבר, ולנסות להבין לאיפה מה הדרך, כל זה כדי להרגיש אחרי וקצת להסיח את הדעת מזה שאני בשיעור ופשוט לנהוג חלק, כי אני לא בשיעור מלחיץ שכל שנייה חייב להסתכל במראה. וכו' ואז זה נהיה יותר קליל וסתמי. 

חוץ מזה להיות ליד נהג שנוהג ממש חלק וזהיר וטוב כזה לטסט נתן לי ביטחון מודל לחיקוי. (נניח סבא..)

לכולם זה ככהשרה כהנא

אל תדאגי שיעור 9 זה ממש בהתחלה,ובסוף יש שיעור אחד שבו הכול נקלט ויודעים לנהוג.
שיעור 9 זה ממש סבבה

אולי לבקש שיעור אחד בכבישים צדדיים ?בננה1234

או אפילו ברחבת חנייה גדולה, קורדינציה של גז ברקס ותמרון בסיסי עם ההגה, להרגיש שאת שולטת במכונה הזו. רק כדי לצבור ניסיון וביטחון באזור לא מלחיץ שאין אף אחד.. אבל אין לי מושג אם אני מגזים, זה תלוי בך ובסיבה של הקושי. אם זה נשמע הגיוני, זה לא יכול להזיק להקדיש לזה שיעור אחד..

לא לוותרshindovאחרונה

תני לעצמך עוד כמה שיעורים. אם לא עבר הלחץ. קחי חופש. אבל תבטיחי לחזור. אין שום סיבה להיות בלחץ. הלחץ על המורה לא עלייך. תאכלי משהו לפני השיעור. תשני טוב. ותבדקי אם זה רק בנהיגה או בעוד דברים. שוב, אין סיבה להיות בלחץ.

טיפים לנהיגה על ידני?דודס

דרך אגב אתם עושים ידני או אוטומט ולמה?

שמיניסט? באת לפה כי אתה לומד נהיגה?חסום לשעבר
מחפשת משפטים מצחיקים5+

לכתוב לנהגת חדשה בשלט ברכות. למישהו יש רעיון?

או שאולי היה פה כבר שרשור דומה ויש קישור?

אולי יעניין אותך