אני כותבת פה בפעם הראשונה, וזה בעיקר בגלל שכל פעם מחדש כשאני טועמת את כדורי השוקולד האלה, אני מתפעלת מרמת הטעם שלהם ומרמת הבריאות שלהם - שזה שני דברים שלרוב לא הוכלים ביחד... ולכן חשבתי שחייבים לשתף את העולם הרחב במתכון הזה!
אז ככה - אחותי המציאה אותם (נראה לי...) והיא טוענת שההרכב שלהם תלוי בעיקר במה שהיא מוצאת במטבח, ונראה לה מתאים לשים בפנים.
כשביקשתי את המתכון - היא צחקה ואמרה שהיא אף פעם לא מדדה את הכמויות, ושאני אעשה לפי הרגשתי, אז מתנצלת שאין כמויות (עשיתי כמו שהיא אמרה לי, וגם לא מדדתי כמויות...)
הבסיס הוא, כמובן, ביסקווטים מפוררים. אני עשיתי שתי חבילות ויצא יותר מדי אלא אם כן אתם רוצים להכין כמות ממש גדולה. אני ממליצה בניסיון הראשון - לעשות רק חבילה אחת.
לביסקוויטים מוסיפים:
אגוזי מלך ושקדים טחונים (לטחון ביחד כי האגוזים לא נטחנים טוב כשהם במטחנת תבלינים)
זרעי פשתן טחונים
שומשום (איך שהוא...)
מערבבים הכל היטב.
במקביל, ממיסים על אדים שוקולד מריר (נראה לי ש-3/4 חפיסה זה מספיק)
מוסיפים לתערובת של הביסקווטים:
דבש
תירוש
את השוקולד המומס
שמן זית (מבטיחה לכם שלא טועמים אותו אחר כך)
אם רוצים להגביר את השוקולדיות אבל בלי השוקולד - אפשר להוסיף קקאו ולהגדיל קצת את כמות השמן והדבש/תירוש.
מערבבים הכל (כן, עם הידיים, כמו בכדורי שוקולד הרגילים) ומנסים ליצור כדור. אם יוצא כדור שלא מתפורר, ולא רך מדי, ממשיכים ליצור כדורים ולצפות אותם בקוקוס או שמה שמתחשק (אנחנו אוהבים את זה בלי שום ציפוי...)
אם זה רך מדי - אפשר להוסיף ביסקוויטים, ואם זה מתפורר - להוסיף שמן/דבש/תירוש - לפי הטעם (פשוט תטעמו חתיכה קטנה ותחליטו).
ובאמת - טעמו אותם הרבה אנשים ואף אחד לא ניחש שיש בפנים שמן זית או זרעי פשתן. זה מעולה לילדים שלא מוכנים לאכול בריא, רק תזהרו לא לגלות להם מה שמתם בפנים...
בהצלחה ולבריאות!

עוגת גזר

אבל להציג משהו בלתי בריא בעליל כבריא זה בערך כמו הדגני בוקר שמלאים בסוכר ושאר מרעין בישין והם מוצגים כבריאים.
)
)