כדורי שוקולד בריאים!חיפושית אדומה
כמובן - ללא מרגרינה!!!
אני כותבת פה בפעם הראשונה, וזה בעיקר בגלל שכל פעם מחדש כשאני טועמת את כדורי השוקולד האלה, אני מתפעלת מרמת הטעם שלהם ומרמת הבריאות שלהם - שזה שני דברים שלרוב לא הוכלים ביחד... ולכן חשבתי שחייבים לשתף את העולם הרחב במתכון הזה!

אז ככה - אחותי המציאה אותם (נראה לי...) והיא טוענת שההרכב שלהם תלוי בעיקר במה שהיא מוצאת במטבח, ונראה לה מתאים לשים בפנים.
כשביקשתי את המתכון - היא צחקה ואמרה שהיא אף פעם לא מדדה את הכמויות, ושאני אעשה לפי הרגשתי, אז מתנצלת שאין כמויות (עשיתי כמו שהיא אמרה לי, וגם לא מדדתי כמויות...)

הבסיס הוא, כמובן, ביסקווטים מפוררים. אני עשיתי שתי חבילות ויצא יותר מדי אלא אם כן אתם רוצים להכין כמות ממש גדולה. אני ממליצה בניסיון הראשון - לעשות רק חבילה אחת.

לביסקוויטים מוסיפים:
אגוזי מלך ושקדים טחונים (לטחון ביחד כי האגוזים לא נטחנים טוב כשהם במטחנת תבלינים)
זרעי פשתן טחונים
שומשום (איך שהוא...)

מערבבים הכל היטב.

במקביל, ממיסים על אדים שוקולד מריר (נראה לי ש-3/4 חפיסה זה מספיק)

מוסיפים לתערובת של הביסקווטים:
דבש
תירוש
את השוקולד המומס
שמן זית (מבטיחה לכם שלא טועמים אותו אחר כך)
אם רוצים להגביר את השוקולדיות אבל בלי השוקולד - אפשר להוסיף קקאו ולהגדיל קצת את כמות השמן והדבש/תירוש.

מערבבים הכל (כן, עם הידיים, כמו בכדורי שוקולד הרגילים) ומנסים ליצור כדור. אם יוצא כדור שלא מתפורר, ולא רך מדי, ממשיכים ליצור כדורים ולצפות אותם בקוקוס או שמה שמתחשק (אנחנו אוהבים את זה בלי שום ציפוי...)

אם זה רך מדי - אפשר להוסיף ביסקוויטים, ואם זה מתפורר - להוסיף שמן/דבש/תירוש - לפי הטעם (פשוט תטעמו חתיכה קטנה ותחליטו).

ובאמת - טעמו אותם הרבה אנשים ואף אחד לא ניחש שיש בפנים שמן זית או זרעי פשתן. זה מעולה לילדים שלא מוכנים לאכול בריא, רק תזהרו לא לגלות להם מה שמתם בפנים...

בהצלחה ולבריאות!


איך בריא??? כ"כ הרבה ביסקויטים...!!אני ירושלמית
את יודעת כמה שומן טראנס יש במוצרי מאפה פרווה, קנויים???
 
כבר עדיף לאכול סתם עוגת שוקולד מעשה בית, אפילו עם מרגרינה ביתית ללא שומן טרנס- תהיה יותר בריאה!
סליחה על הבורותחיפושית אדומה
אבל מי אמר שבביסקווטים יש שומן טראנס?
ואני חשבתי שרק אם כתוב "שומן צמחי מוקשה" על האריזה צריך לדאוג...
ועל האריזה של הביסקוויטים רשום רק "שומן צמחי".
גם אם את צודקת זה לא בריא - קקאו, שוקולד, סוכר.איזה טוב ה'!!!!
חבר'ה, חבר'החיפושית אדומה
אתם יודעים - זה עדיין כדורי שוקולד...
הם פשוט הרבה יותר בריאים מהגרסה הרגילה.
והסוכר היחיד בהם זה זה שמגיע עם השוקולד... המתיקות מגיעה דווקא מהדבש.
אני מסתכלת על העובדה שהעלנו להם את הערך התזונתי מאוד, למרות שנשאר בפנים גם שוקולד וקמח לבן של הביסקוויטים...
קשה לי להאמין שאין בבסיקוויטים קנויים שומן טראנסאני ירושלמית
בלי שזה יצוין במפורש על האריזה מטעמי קידום מכירות
 
מן הסתם שומן צמחי זה שומן צמחי מוקשה, תסתכלי בכמות השומנים ובחלוקתם לשומן רווי ובלתי רווי
אם אני לא טועה - זה לא חוקיחיפושית אדומה
לא לרשום שהשומן מוקשה, לא?
אז נראה לי שאם קונים ביסקוויטים של חברה גדולה ואיכותית זה מוריד את הסיכוי שהם לא ירשמו את האמת על האריזה.
אולי במקוםאמא ל-5
תציעו תחליפים?
למתכון הנ"ל?
ובכלל צריך לעשות שרשור של עוגות/עוגיות בריאות , בריאות יותר.
האמת?חיפושית אדומה
יש לי מתכונים לעוגות ועוגיות בריאות, אבל אני רוצה לציין שקצת הוציאו לי את החשק פה...
צריך לזכור שקינוח או בכלל דברים מתוקים הם לא הדבר הכי מזין ובריא מעצם הגדרתם - מטרתם לספק את הצורך שלנו בהנאה מהמתוק. ובל נשקח שחלק מהבריאות שלנו באה מהנפש, ושכאנחנו אוכלים מתוק וזה משמח אותנו - זה תורם לבריאות מהצד הנפשי דווקא.
את עיקר התזונה שלנו אנחנו אמורים לקבל מהאוכל הרגיל, והעוגות והעוגיות אלה רק נישנושים כשבא משהו מתוק - הרי לא אוכלים אותם בכמות של ארוחה שלמה. ולכן אם הם מכילים פה ושם דברים שלא נחשבים הכי מזינים, זה לא נורא, כי אז הכמות מספיק קטנה ככה שזה לא יזיק.
כמובן כל זה בהנחה שהאוכל הרגיל שלנו לא מכיל את כל החומרים המזיקים...
 
יום טוב ובריא לכולם!
 
אולי בכל זאת?נחשונית
מצטערת שיצא לך החשק. אני דווקא אשמח אם כן תכתבי כמה מתכונים מתוקים ויותר בריאים. אני מחפשת כאלה. אחרי מה ששמעתי בהרצאה על תזונה בריאה בכנס בניין שלם, כמעט נדרתי שלעולם לא אקנה יותר עוגות בחושות. אבל איך אפשר שבת בלי עוגה/עוגיות? תודה.
רק בשבילך עוגת גזרחיפושית אדומה
שאפילו בעלי, שלא רגיל לטעמים בריאים למיניהם, מחמיא לה כל פעם מחדש...

400 גרם גזר מגורר
100 גרם אגוזי מלך חתוכים או קצוצים
100 גרם צימוקים (אפשר להחליף בפיצפוצי שוקולד בכמות לפי הטעם )

מכינים את כל אלה מראש ושומרים לסוף...

מדליקים תנור על חום בינוני (175 מעלות צלזיוס)

4 ביצים (ב"ה לא צריך להפריד...)
1.5 כוס סוכר (חום אם יש) אפשר להפחית מהסוכר  - אם רגילים לאכול פחות מתוק.

מקציפים - עד לקבלת קצף סביר (בגלל החלמונים זה לא יהיה הכי יציב, אבל זה מספיק)

מוסיפים קצת יותר מ-1/2 כוס שמן (רצוי שמן תירס או קנולה) בהדרגה תוך כדי ההקצפה.

בקערה נפרדת מערבבים:
2.25 (שתיים ורבע) כוסות קמח
1+1/4 כפיות א. אפיה
1+1/4 כפיות סודה לשתיה
1 כפית קינמון
1 כפית ג'ינג'ר (אני משתמשת בחוויג' לקפה של תימנים כי זה מה שיש לי בבית )
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר

לגבי התבלינים: העירבוב שלהם גורם לכך שאף אחד מהם לא יהיה דומיננטי מדי בעוגה. כמו בכל תיבול - אם יש משהו שאתם לא אוהבים לא חייבם לשים אותו. וכמובן - אפשר להוסיף או להפחית מהכמות של כל תבלים לפי הטעם (רשמתי פה מראש כמות קצת מופחתת מהמתכון המקורי)

מוסיפים את תערובת הקמח לקצף הביצים תוך כדי הקצפה על מהירות נמוכה - עד שהכל מתאחה (שוב, רצוי בהדרגה ולא את כל הקמח בבת אחת - כי בבת אחת הקמח יכול להתעופף מחוץ לקערה)

עכשיו הגיע הסוף - מוסיפים את הגזר, האגוזים והצימוקים. מערבבים בכף (כי בהתחלה זה קשה וחבל סתם לאמץ את המערבל). אחרי שמקבלים בלילה אחידה - שופכים לתבנית הכמות מתאימה לתבנית 26 - אני אישית עושה בפיירקס מלבנית שהיא יותר גדולה וגם אז היא יוצאת יחסית גבוהה אז תעשו את השיקול שלכם...

מכניסים לתנור - לא כתוב לי לכמה זמן, אז תצטרכו להשגיח לבד...
העוגה מוכנה כשהקיסם יוצא יבש.

תהנו!

האמת?אחותו
גם אני קצת חטפתי חום כשקראתי את התגובות.
אין ספק שזה יותר טוב מהרגיל עתיר המרגרינה . וגם אם לא ממש בריא אז למה התוקפנות הזו? עניתם ממש בצורה תוקפנית.
 
חוץ מזה- לא ראיתי שלפורום הזה קראו: פורום בישול ומתכוני בריאות ...
לשם כך יש פורום טבעונות כמדומתני. קצת להרגיע יקרות.
 
לעניננו- נדמה לי שבשוקולד יש שומן טראנס. אבל , כפי שאמרת, זה נשנוש, לא אוכל ואין מטרה שילד יאכל יותר מ2 ליום... או רק בשבת אז זה עדין בפרופורציה סבירה.
 
רוצות תחליף? בבקשה:
כוס תמרים דחוסים ( אפשר לקנות טרי, לגלען ולקבצ'ץ')
כום שקדים טחונים.
 
ועכשיו התהליך מממממש מסובך: מערבבים הכל יחד ( כן, עם הידיים, מקבצ'צ'ים היטב) וצרים כדורים !
 
אפשר לגלגל ב: קוקוס, קקאו ( אל תתקפו אותי) והפשע הכי טעים זה לגלגל בשוקולד מותך למי שלא מפחד מתגובות הפורום הזה
 
יוצא טעים !
אולי בכל זאת ?אמא ל-5
אין לי בעיה עם אוכל לא בריאאיזה טוב ה'!!!!
להיפך, בדר"כ הוא יותר טעים  אבל להציג משהו בלתי בריא בעליל כבריא זה בערך כמו הדגני בוקר שמלאים בסוכר ושאר מרעין בישין והם מוצגים כבריאים.

השילוב של כדורי שוקולד ובריאות כמעט לא קיים אלא אם כן את לוקחת ביסקוויטים ביתיים מקמח מלא ומערבבת עם סילאן אורגני ואבקת חרובים - תספרי לי איך יצא.....
כן, ראיתי את הסלט מפלצות שלך...אחותו
בהחלט אין לך בעיה עם אוכל לא בריא...
 
ושלחתי מתכון אחר לכדורים , אז למה לעבוד קשה?
שו הדא סלט מפלצות?נחשונית
תקראי שרשור או שתיים למטה...אחותו
אהההם , חמישה שרשורים למטה...אחותו
זה לא חוקי. אבל שומן צמחי נדמה לי משמש לציון שומןאני ירושלמית
מוקשה להבדיל משמן צמחי. וחוץ מזה גם חברות גדולות עשויות לעבור על החוק וכבר היו דברים מעולם.
 
מניסיוני בחטיפים שאין בהם שומן מוקשה, היצרנים טרחו והודיעו זאת בריש גלי.
 
התנצלות ומתכון בריאאני ירושלמית
קודם כל התנצלות לחיפושית האדומה החמודה...! לא התכוונתי לתקוף, רק להדגיש באותיות של קידוש לבנה שכמעט ולא יתכן מצב של שימוש בחומר גלם תעשייתי- והתוצאה תהיה בריאה.
 
רעיון לכדורי שוקולד בריאים:
 
במקום ביסקויטים ליצור את המסה מפירורי עוגות בחושות מקמח מלא שנאפו בבית. כל פעם שיש שאריות עוגה כאלו להקפיא ולשמור, עד שמצטברת כמות  שמספיקה ליצירת כדורי שוקולד.
 
להוסיף את החומרים מהמתכון של חיפושית והרי לכם כדורי שוקולד דלי שומן, נטולי שומן מוקשה ומקמח מלא...
 
כמובן שאם משתמשים בפירורי עוגת שוקולד זה יוצא עוד יותר שוקולדי וטעים...
זה מה שעושה חמותיחיפושית אדומה
ומה לעשות - התוצאה לא הכי טעימה לי...
מסוכן ביותר!!!!!heh
לא קראתי את כל התגובות, אז סליחה אם אני חוזרת על דברי מישהו.
זרעי פשתן טחונים מותר לאכול רק סמוך לטחינה, אחרת הם מפרישים רעל מסוכן.
כמו כן הוא לא בריא לנשים בהריון.
סליחה שהרסתי, כי חוצמזה זה נראה לי אחלה של מתכון!!!
שאלה לגבי הזרעי פשתןעוד כינוי
א. למה לא טוב להריון?
ב. אם טוב רק סמוך לטחינתם ועושים איתם עוגיות אפויות או כדורי שוקולד שלא יאכלו מיד זה לא בריא?
אשמח להתעדכן.
תודה 
אכילה מיידית במידה,heh
אסור לצרוך לאדם מבוגר יותר מ2 כפיות ומיידית לאחר הטחינה., לא יודעת לגבי ילדים.
 
בכלל כל השימוש בעשבי מרפא ובזרעונים פחות שיגרתיים חייבים התייעצות עם מרפא שמתמחה בתחום. יכול לגרום להרעלות קשות.
רק הערה כללית קטנה:נפשי ישובב
שימו לב שהעוגות הבחושות עדיין ראויות לאכילה ולא בעלות טעם לוואי או שלא אהבתם את טעמן (אפשר שיהיו קצת יבשות, אך לא מעבר) כי זה ממש משפיע על טעם הכדורים.. מניסיון מעצבן אחד, שהעוגה היתה בעלת טעם לוואי חזק, וזה השפיע על כל הכדורים שהלכו לפח אחר כבוד....
 
 
לבריאות!!
עוד מתכון - קצת יותר בריאמומין אמא
קיבלתי את המתכון מגיסתי
אז ככה
2 כוסות שקדים טחונים או אגוזי מלך- לטחון דק ( לי יש טוחן קטן ממש מומלץ  תוך שניה הכול נטחן )
כך שאין בעיה לתת לילדים הקטנים שקדים ואגוזים
להוסיף מה שיש בבית- גרעיני פשתן,קוקוס,שומשום
1/4 כוס אבקת חרובים או אבקת קקאו 100% ( לדעתי אפשר לשים פחות)
1 כוס דבש ( אני חושבת שזה מוגזם מספיק חצי מהכמות אבל גיסתי אוהבת מאוד מתוק...)
מערבים הכול
מכינים כדורים קטנים, מגלגלים בתוך קוקוס... ולפריזר
רצוי לתת להפשיר כ- 10 דקות לפני הגשה.
אני שמתי פחות דבש ובגלל שהדבש שלנו לא נוזלי הוספתי מעט מים לפי הצורך עד שהמוצרים יתגבשו יחדיו.
 
הילדים שלי ממש אוהבים- אפשר להכין אתם ביחד
 
ואפשר גם...חמסה עלינו
פצפוצי אורז במקום הביסקוויטים.
 
ויש לי יש לי יש לי...
ממסים שוקולד מריר מוסיפים טחינה גולמית (נגיד- ל200 גר' שוקולד 3-4 כפות טחינה גולמית)
מערבבים...
דוחסים פצפוצי אורז ומערבבים
 
אפשר לקחת עם כף ולשים בעטרות נייר או להכין "נקניק" ארוך.
להכניס למקפיא ל 10 דק' לפחות.
להוציא ולאכול.
יאמי...
 
וכן- אין כאן סוכר ואין בו צורך.
 
 
אני מוסיפה למתכון...Curious
יין מתוק וזה מה זה טעים... (הטעם מזכיר לי קצת את מה שעושים בפסח - עוגת מצות טבולות ביין מתוק עם קרם שוקולד...)
הכנתי, נהננו והי טעים מאדאממה
עוד אפשרויותנחשונית
אני מוסיפה לתערובת הכדורים צימוקים, צנוברים, שיבולת שועל מרוסקת ופירורים של כל מיני דגני בוקר. מצפה באגוזים/שקדים טחונים או בשיבולת שועל מרוסקת במקום הקוקוס הפחות בריא. הילדים אהבו להכין ואהבו לאכול...
כדורי שוקולד בריאיםאנונימי (פותח)
הכנתי לשבת כדורי שוקולד מהחומרים הבאים :יצאו מצויינים
שאריות של עוגיות שאפיתי מקמח מלא [מתכון בנפרד]-בערך חצי קערה בינונית- מפוררים. מרטיבים את הפירורים עם יין מתוק מהול במים או מיץ תפוחים טבעי.הכמות -לפי העין -לא מדדתי כמויות .
חצי כוס טחינה
כ-12 תמרים מרוסקים [משרים אותם בחצי כוס יין מתוק או מיץ תפוחים ולאחר שהתרככו מרסקים אותם יחד עם הנולים]
סילן טבעי -לפי הטעם
2 כפות קקאו + 2 כפות אבקת חרובים [אפשר רק עם חרובים]+רבע כוס מים - מבשלים על אש נמוכה וכשזה רותח מוסיפים קוביות מחפיסת שוקולד.מערבבים היטב ומוסיפים לפירורי העוגיות. מוסיפים כחצי כוס אגוזים קצוצים.מערבבים הכל ויוצרים כדורים. מגלגלים אותם בקוקוס. שומרים בקופסא סגורה במקפיא.
לבריאות ובתיאבון
עוגיות קווקאר מקמח מלאאנונימי (פותח)אחרונה
150 גר' שוקולד מריר קצוץ. [לא חובה]
2 כוסות קוקוס
1 ק"ג קמח מלא
800 ג' קווקאר שלם-
1+שלושת רבעי כוס שמן קנולה
1+1/4 כוס מים או מיץ תפוזים [אם הבצק יבש מדי אפשר להוסיף עוד קצת נוזלים לפי הצורך]
5 ביצים
1+3/4 כוס סוכר -עדיף חום
2 סוכר וניל
2 אבקת אפיה
כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
1/3 כוס דבש
גרידת קליפת לימון- מוסיף המון
כפית קינמון
1/2 כוס טחינה גולמית
מערבבים היטב ומשטחים גוש בצק בין שני דפי אפיה בעזרת מערוך. מעבירים את הבצק המרודד יחד עם דף האפיה שמתחתיו. חותכים לריבועים ואופים עד להשחמה.
לבריאות ובתיאבון
 
איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
אנחנו עושים מושט מתובל בתנור. לא יקראוריןאחרונה
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולות

אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.

(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)

זה יכול להיות סושי

או פיצות

או פסטה וסלט

פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)

שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות

מוקפץ נודלס עם או בלי דג

ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

אבל לוקח המון זמן וסבלנות לשפוך לתניות הקטנות. אזאורין

חזרתי לתבנית הגדולה ופשוט חתכתי לריבועים.

לי זה בסדר מבחינת זמן וסבלנותיעל מהדרום
לק"י


שווה לפותחת לנסות פעם אחת.

מה שבאתי לכתוב... יוצא מעולהגלויה
חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור

*נייצ'ר וואלי*

4 כוסות קוואקר דק

כוס קמח

כפית סודה לשתיה

3/4 כוס פיצפוצי אורז

כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן

אפשר כפית קינמון

אפשר טיפה מלח

*נוזלים בנפרד-*

כוס שמן

ביצה

2 כפות דבש

2 כפות טחינה- פחות קראצ'


לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..

לשטח ממש

180 רבע שעה

לקרר ולחתוך


לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה


אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח

מושלם! שומרת לייראת גאולה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כשיש לי קצת זמן להשקיע אז מכינה שבלולי שמרים(אהבת עולם)אחרונה
גליל של עוגת שמרים ואז פורסת, מניחה ואופה.


יש עוד כל מיני מתכוני עוגיות שמכינים גליל ופורסים. אני עושה את זה עם עוגיות שוקולד צ'יפס. מכינה בלילה, מניחה פס על ניילון נצמד או נייר אפייה ומגלגלת חזק, מקפיאה ואז פורסת ואופה.


אפשר גם מעמולים.

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27אחרונה
וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

אולי יעניין אותך