המתכון המקורי על השקית:
1 חבילה מרגרינה
1 כוס סוכר לבן
חצי כוס סוכר חום דחוס
2 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
2 ורבע כוסות קמח
1 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
1 שקית אופנהיימר שוקולד צ'יפס
תוספות אפשריות: 100 גרם צימוקים, אגוזים או קוקוס
המתכון המשופצר שלי:
1 חבילה חמאה - קצת יותר בריא ממרגרינה.
1 כוס סוכר חום - לא צריך כ"כ הרבה סוכר ובטח לא לבן.
2 ביצים - משתי תרנגולות: אחת לבנה ואחת חומה.
2 כפיות תמצית וניל - וניל זה וניל.
1 כפית תמצית רום - זה היה בקופסה ליד הוניל והילדים אמרו: "ועכשיו מהבקבוק הזה! והפעם אני מקבל את הטבעת!" נו שוין...
2 ורבע כוסות קמח מלא עדין - במקום קמח לבן כמובן.
1 כפית סודה לשתייה - בטעות נשפך לי קצת יותר, אבל זה לא קילקל.
קורטונצ'יק מלח - לא סובלת טעם מלוח בעוגיות שוקוצ'יפס, אפילו לא טיפה. אני יודעת שזה עוזר לאפייה מבחינה כימית, אז בכל זאת שמתי טיפונת.
חצי שקית אופנהיימר שוקולד צ'יפס - כי שקית שלמה נראה לי מוגזם לגמרי. עושים עלינו קופה אופנהיימר האלה. וזה גם לא טעים עם כ"כ הרבה שוקולד.
4 כפות קוקוס טחון - ישר מהוואי.
6 כפות שיבולת שועל מרוסקת - לזכר חורבן בית המקדש. המדרש עם רבי עקיבא והשועל, זוכרים? ככה אני דוחפת לילדים קצת שועלים בריאים משביעים ומבורזלים בלי שירגישו ויתלוננו: אמא זה לא טעים לי...
חצי כוס צימוקים - אני שמתי כוס אבל נראה לי שהגזמתי קצת.
אופן ההכנה אותו דבר: לחמם תנור לחום בינוני גבוה 190 מעלות. להוסיף ולערבב את החומרים לפי הסדר. לערבב אחרי הוספת כל מרכיב. ליצור גבשושיות מדודות בכפית ובכפית שנייה להוריד לתבנית לא משומנת במרווחים של 5 ס"מ בין העוגיות. לאפות כ-10 דקות. הכמות מספיקה לכ-70 עוגיות. רצוי לשמור בקופסת פח ואולי גם במקרר או בכספת עם קוד סודי מאוד. אשמח לקבל רעיונות, הערות, הארות, טיפים וכוס קפה עם העוגיות.

)
)

