בחינת עצמת הנכונות להשקעה אישית בעבודה:
1. האם העבודה שלך דורשת השקעה מעבר ל"שעות העבודה" המוקצות לך מטעם ביה"ס?כן.
2. כמה שעות שבועיות מעבר ל"שעות העבודה"? הרבה, הפסקתי לספור.
3. אילו ערכים מניעים אותך להשקיע ולעבוד מעבר למה שאת/ה חייב/ת?אהבה לתפקיד, האחריות, השליחות שבתפקיד, מסירות.
4. האם קרה שהעבודה שלך, מעבר לשעות החובה "מתנגשת" עם ערכים אחרים? עם אילו?בטח- המשפחה האישית: הבעל והילדים. התפקוד בבית.
קשר טוב עם הצוות:
5. האם חשוב שיהיה קשר טוב בתוך הצוות? מאוד!!!
6. ציינ/י 2-3 נושאים מרכזיים לדעתך שהקשר עם הצוות משפיע עליהם. תמיכה, עידוד והגברת המוטיבציה לעבוד. שיפור והתייעלות בעבודה ע"י משוב או רעיונות.
7. האם יש השפעה של הקשר בתוך הצוות על התלמידים? כיצד זה בא לידי ביטוי? כן. תלמידים שקשורים למורה מסויימת, הרבה פעמים המחנכת אבל לא רק, יושפעו ממידת יחסה למורה אחרת למשל: אם היחס שלילי והיא גם פולטת בטעות אמירות שונות, זה יכול להשפיע על יחס התלמיד ומידת מעורבותו בשיעור ואפן התנהגותו, לשלילה.
8. האם יש השפעה על המורים בצוות ועל איכות ההוראה כאשר הקשר ביניהם אינו טוב? כיצד זה בא לידי ביטוי? יתכן, הפגישה בחדר המורים מן הסתם תהיה מלווה בחשש, מרירות, תחרות- ייתכן מצב בו מורה יוצף רגשית ולא יהיה לו הכוח לעשות הפרדה בכיתה ולהתנתק.
חיכוכים בצוות:
9. האם שווה לדעתך לסכן את הקשר הטוב בתוך הצוות לטובת החלת שינוי או חידוש בשיטות ההוראה בבית הספר? לא נראה לי שזה צריך לסתור. מהלכים שבאמת נראים חשובים ונכונים צריכים להעלות באסיפת מורים ולדון יחד ולשכנע במידת נכונותם- אני מאמינה שכדי לחולל שינוי צריך את שיתוף הפעולה והרצון של כלל המרים, אם לא, זה יכול להכשל.
10. האם קרה שהיו חיכוכים בינך לבין שאר הצוות בעניינים הקשורים לבית הספר? כיצד הם נפתרו?ב"ה, לא.
11. האם את/ה מאמינ/ה שניתן תמיד להגיע לידי פשרה בחיכוכים הנוגעים לנושאים אלו? כן.אם לא, איזו אווירה זה ייצור לדעתך בתוך הצוות?
12. האם קרה שהיה מורה או מספר מורים שהיו נחושים להחיל שינוי או חידוש כלשהו בבית הספר וזה יצר חיכוכים בתוך הצוות? כיצד התמודדתם?לא. אני כן יכולה לומר שההנהלה ניסתה לחולל שינויים עקרוניים עבורה על דעת עצמה. זה גרם למרמור רב בצוות וזה גרם להנהלה לשבת ולדבר עם הצוות וכל הצדדים התגמשו והגיעו להחלטה משותפת שלמרות שלא היתה עדפה על אף צד וכל אחד הרגיש ויתור על משהו- זה היה שדווה. החזיר את האמון וההרגשה של עבודת צוות משותפת. בהצלחה בעבודה!!