הרעיון הוא לשנות את סדרי החופשים בבית הספר התיכון, החט"ב והיסודי. במקום הצורה בה זה מחולק כרגע, אני מציע את הצורה הבאה:
השנה מתחילה שבוע אחרי פסח עד ט´ באב, בט´ באב יוצאים לחופשת קיץ בת שלושה שבועות עד ר"ח אלול, חגי תשרי יוצאים לחופש כרגיל, נר ראשון של חנוכה חופשת חורף של שבועיים עד 10 בטבת(חוזרים לבית ספר לטקס יום הקדיש הכללי), משבוע אחרי פורים החופש הגדול של חודש ושבוע עד שבוע אחרי פסח.
ס"ה ימי חופש בדיוק כמו שיש כיום, רק הפיזור שונה.
היתרונות שבדבר:
1. החופש מפוצל מקל על ההורים והתלמידים שמתחילים לטפס על הקירות עד סוף החופש הקיים היום(לצמצם ונדליזם של נוער ופגיעות של ילדים שפוגעים בעצמם ובחברים מתוך שיעמום וחוסר מעש).
2. רוב ההורים כיום לא יכולים להרשות לעצמם לממן קייטנות לחודשיים של החופש כי זה נטל כלכלי כבד מידי עבורם, עכשיו יהיה יותר קל להורים לממן קייטנות קצרות יותר במועדים מפוצלים בשנה(ערך כלכלי להורים וחיזוק כלכלי לאומי).
3. כל שנה לקראת פורים יש התרופפות של חודש הדר, גם בסוף השנה יש התרופפות של סוף שנה, אני מאחד אותם להתרופפות אחת ומרוויח חודש של לימוד רציני.
4. יותר קשה ללמוד בקיץ מאשר בחורף, כאשר אני שם את מבחני סוף השנה והבגרויות אחרי החורף אני גורם לכך שהתלמידים מגיעים יותר מוכנים למבחני סוף השנה והבגרויות(יוצר ריכוזיות לימודית, מגביר את ההישגים, חוסך זמן של סטודנטים שצריכים לשפר בגרויות וכו´).
5. הניסיון מוכיח שהקופצניות של הקיץ ביחד עם אווירת סוף השנה לא עוזר במיוחד לתלמידים, בתכונת הזאת אני עוזר לתלמידים להישאר בפוקוס עד כמעט סוף השנה.
6. מונע בעיות של התחלות שנה מקוטעות כמו שהולך לקרות למשל בשנה הקרובה ששבוע אחרי תחילת השנה יתחיל רצף של חגי תשרי, במתכונת החדשה אני יוצר רצפים לימודיים שמאפשרים לימוד רציני ומנצל בצורה יעילה יותר את החופשים למנוחה לה התלמידים באמת צריכים
7. כאשר רוב המורים הם מורות, שצריכות להיות יותר בבית לקראת פסח, אני מאפשר להם חופש גדול עם ראש פתוח לפני חג הפסח רווי הניקיונות וההכנות (לדתיים וחילונים כאחד)
8. כאשר כל התלמידים יוצאים לחופש בפורים אני מביא לשוק העבודה הרבה כוח עבודה צעיר וזול שרוצה לעבוד בניקיונות.
9. מסלול השנה בצורתו הנוכחית מאפשר ליצור תוכניות בית-ספריות בעלות ערך חינוכי-יהודי, כאשר אפשר ליצור מהלך לקראת הימים הנוראים מתחילת חודש אלול (אולי ליצור סיורי סליחות לבתי ספר כמו שקיים בצבא), תוכנית הכנה לחופש הגדול בדגש על ערך החופש והחירות בהקשר של פסח.
10. ארצנו היפה מאפשרת לנו לטייל בכל תקופות השנה ע"פ התוכנית הזאת יהיה אפשרות לטייל גם בחורף וגם באביב(מחזק את תיירות הפנים בתקופות קשות יותר, ערך כלכלי לאומי).
מה אתם אומרים?