בלאגן!!!!!!!!!!!!!!אנונימי (פותח)
הי, אני חדשה כאן בפורום,  מנסה לוודא  שאני לא היחידה שהבית שלה, מאז תחילת החופש, כל הזמן מבולגן!!, האמת היא שיש לי שמונה ילדים כשהקטן הוא תינוק מקסים ומתוק ויונק בלבד בן 7 חודשים שבאופן ברור  מעדיף את השהייה על הידיים שלי ולא של אף אחד אחר. הכביסה, נערמת, הכלים כמעט תמיד במדיח,עד שאני מגיעה לסדר חדרים כבר מגיע הזמן שוב לישון..... ואני כבר לא מכירה את עצמי,לא ממש מוצאת את הרצפה ואני רגילה לבית מסודר ונקי. אין ספק שכל ילד שנולד הוא משהו מיוחד, אבל הקטנצי'יק שלי מיוחד כפליים. האם אני חיה בכוכב משלי או שיש לי עוד כמה שכנות על הפלנטה הזאת??
בלאגן בכיףאנונימי (פותח)
ליולי היקרה... בחרת תקופה נחמדה להתלונן על הבלאגן.... גם חם בחוץ גם חם בפנים הילדים בחופשה {של המורים}.... זה לא בדיוק הזמן שבו הבית אמור להיות מוזיאון. יש לי שתי הצעות בשבילך. הראשונה- זה לשמוח במה שיש ב"ה יש ילדים בריאים וחמודים שמחים ומבלגנים.... דבר שני- מעבר לתפקידים שיש לכל אחד מהם בחיי היום יום לתת לכל אחד תפקיד לימי החופש העליזים על מנת שיהיה אפשר לזוז בבית. אחד אחראי על הנעליים והסנדלים שיהיו במקום. אחד, על המגבות {מהבריכה } שיהיו פרושות ויתיבשו למחר בקיצור כיד הדימיון הטובה. המון בהצלחה תהני נשאר רק עוד חודש וקצת תנסי לנצל אותו בדרך השמחה ביותר שיש. למשל לאסוף את הצעצועים לפי צבעים/ אותיות/ בקפיצות וכ'ו.....
בלאגן בכיף-אבל.....אנונימי (פותח)
בד"כ אין לי בעיה עם בלאגן, הבית שלי לא היה וגם לא יהיה מוזיאון.אבל התחושה הזאת שאני לא מצליחה להספיק גם דברים רגילים היא מתסכלת משהו.... אני יודעת שאני צריכה לעשות איזשהו שינוי מערכתי כמו להרגיל את הקטן לישון לבד,כמובן שבילד שמיני מעמידים אותי בנסיון והוא לא מוכן לקחת מוצץ/בקבוק/אוכל שלא כמו אחים שלו.
נחשוב טוב.... יהיה טוב..... בעזרת ה'!!!!!!!!!!!
אוקי, לא 8 אבל בדרך...אחותו
וגם אצלי יש קטנה בת שנה שמאד מחבבת באופן אישי דוקא את אמא שלה.
איני יודעת מי הגדול אצלך ומה גילו, אבל אצלי כבר מגיל צעיר מאד משתתפים בעזרה בבית.
לקראת כל חופש גדול אנו יובים יחד לתכנן "קיטנת אמא" לימים החופשיים שלי או לשמרטף שנשארת איתם, השנה ננסה קצת גם את הבת ה"גדולה"
לאחר שמתכנני מה נעשה כל יום : יום בישול, הקמת אוהל בחצר, יצירות שונות, יום   סרט (במחשב) ,יום מים ( בגיגיות ובריכה קטנה) חפש-את-המטמון (אני מכינה עם צילומים של מקומות בישוב לטובת אלו שאינם יודעים לקרוא) וכן הלאה... ( רק דברים פשוטים!!!) אני כותבת סדר יום מאד מסודר ותולה על המקרר ליד לוח ה"קיטנה" והוא כולל- שעת קימה, ארוחת בקר ותפילה ואח"כ- משימות בבית, רק לאחר מכן הפעילות הכיפית. כל ילד מקבל לפי צורך של אותו היום רק משימה או 2 זה יכול להיות- לפנות זבל, להוריד כביסה או להעביר למייבש, לשטוף כלים של ארוחת הבקר ( כך לא מצטברים) לעזור לאמא בקיפול כביסה, סדר בחדר, סדר בסלון וכד'. במצב כזה- אין הרבה עומב על אף אחד, כולם עובדים יחד וזה יותר נעים וזה מאד מובן לכול---ם שזה חלק מובנה של סדר היום. הבית נהיה "אנושי" ברמה סבירה אחרי כרבע שעה ולא יותר! ואז אפשר להתחיל פעילות. בסדר יום שלנו יש גם שעה וחצי של פעילות שקטה מאד בשעת הצהרים (שיבחרו לבד- סרט, מחשב, חוברות עבודה, לצייר) ככה אני והתינוקת יכולות קצת לישון. בערב- כולם מוזמנים על ידי לפני השינה לסלון וכל אחד מפנה "רק" את חפציו ועוד 3-5 פריטים (תלוי ברמת הברדק...) את חפציהם הם מקבלים בהבנה שהם צריכים ל]פנות ו3 פריטים נוספים זה לא נורא- צעד קטן לילדים, צעד גדול לאנושות וצעד ענקי לאמא שלהם... אנחנו גם אוכלים יותר בחד פעמי בתקופות שכאלה. או בחצר (שהנמלים יטאטו...)
בהלצחה רבה, נשימה עמוקה עמוקה, עוד מעט זה יעבור... (ואז יבואו החגים חחח)
חחח כתבתי בהלצחה,זה נראה כמו הלחצה אבל צ"ל בהצלחה!אחותו
גם אני לא הייתי שמה לב/מתעצבנת על הבאלגןיהודית פוגל
עבר עריכה על ידי יהודית פוגל בתאריך י"ז אב תש"ע 20:55
ודואגת שכולם יהיו שמחים, שבעים, עד כמה שניתן לא רבים וכו'. יעברו יולי-אוגוסט שוב תתפני לבית ולשיגרה. כ"ט
אשרייך! אשרייך שאת מסוגלת. עם זאת אני עדין חושבתאחותו
שיש את  "גבול הטעם הטוב" גם בחופש הגדול. ושילדים יכולים לקבל אחריות גם על המראה הכללי של הבית והחדר שלהם.

שיחה מהרבנית קנייבסקי: כשרבקה שלחה את יעקב מפני עשו נתנה בידיו רק לחם לאכול ובגד ללבוש, וכך ניחמה אותנו הרבנית: בימים "קשים" ראוי לזכור את סדר העדיפויות. אוכל וביגוד אלו הדברים הבסיסיים שחייבים להיות (וכאוכל נאמר:לחם. לא סעודות גורמה...) כל השאר- מותרות   אחחח כמה מנחם...
יולי: נחמת רבים :אחותו
אצלי: 6 כ"י בבית.  אמא עובדת (להלן:אני).  ו.....שיפוצים!!!
את מתארת לעצמך מה הולך פה????  ( אין מספיק סמיילים כדי לתאר...)
אל תשאלי למה קבעתי שיפוצים לקיץ כי זה לא מה שעשיתי....זה פשוט נמשך ונמשך ונמשך...

עם זאת- ה"קיטנה "שלנו מתאמצת מאד להמשיך לפעול, הילדים ממשיכים לקבל אוכל ( יותר פשוט, יותר קנוי, יותר כלים ח"פ) אנחנו עדין דבקים בסידור הבית באופן משותף למצב סביר כל ערב ( סביר יחסית לשיפוצים- כן?) ו... מתעלמים מהמוווווווווווווווון דברים שלא היינו מתעלמים מהם בעבר. ואמא שלהם? אה... היא עייפה יותר מאי פעם, אהל מאמינה שאלו ייסורים של גאולה כי כנראה שבסוף יהיה כאן בית משופץ

בהצלחה בחופש!
מה שמצחיק בכל זה....אנונימי (פותח)
אני אוהבת את החופש, אני אוהבת שהילדים איתי בבית, מה שכן, זה כנראה לא מסתדר עם הציפיות שלי  לבית מסודר.... החלטתי לקחת נשימה עמוקה, וכמו שאמא שלי אומרת (והיא גידלה 10 ילדים-שתהיה בריאה
):"בית מבולגן-סימן שהילדים שמחים ומשחקים",תודה על כל העצות הטובות, אנסה ליישם.
עוד רעיוןאנונימי (פותח)אחרונה
לגבי הסדר- אצלנו אפשרבלאגן כל היום (ובלגן זה בלגן ברמה שהשכנות מעירות...)
אבל בערך בשלוש , מספיק זמן לפני שיוצאים החוצה (4), מטאטאים הכל למרכז הבית ומסדרים כולם בייחד. יש יותר מרץ כי זה כולם וזה לפני ההחוצה....
אח"כ פופאיס (שלוק) ועפים החוצה 
מחפשים קהילהאבא פגום

אנחנו הורים ל 7 ילדים גרים היום בשכירות ברמלה, בגרעין התורני ומחפשים להשתקע במקום עם קהילה תורנית אבל לא לוחצת. בגלל שאני עובד בבני ברק, מחפשים מקום שמצד אחד המחירים עדיין שפויים ומצד שני לא רחוק מידי מהעבודה. חשוב לנו קהילה תורנית שמשקיעה בילדים ונוער.

נשמח מאד להמלצות ☺️

ילגים מפרק א וצוואהיל 000

לא מצאתי פורום מתאים מקווה שפה אפשרי

שלום  בעלי נפטר יש לו ילדים קודמים

לנו משותפים

הכל היה בסדר לא ראיתי את זה בא

סעדתי את בעלי בזמן שילדיו קודמו בעבודות

אימא שלהם הילה חכמה הגיע חטפח בו בבית חוליל לגבות טת הילדים מול המשפחה שלא תראה שלא באים

ואני לא יכלתי לעבוד

כי גם לא רציתי בעלי קודם להכל

מבעל חזק שלא היה חולה  אף פעם לא ראיתי אותו שוכב עם חום או משהו דומה לא כדורים כלום

עובד פיזית קשה כל חייו

לא יכולה לפרט הכל

שמר הכל בפנים עד שהגיע למחלה ומהר הלך

ילדיו רצו מידע על כל  דבר

על עורך דין שמטפל אפלו אני ובעלי לא התענינו

לא הבנתי מה ילד שבקושי רואה את אבא שלו מתענין בקצבה

מאשים אותי שאני יודעל אל כל המידע

אין לי תו ירודה לא נותנים מידע  גם לאישה

אבל הם בשלהם

עכשיו הכל מובן הכינו את הקרקע

ילד שכל חייו לא הספיק לו מה שנתן רצה עוד

עגשיו מרגיש שיכול להכניס לי

אני לא בתחרות

הם יושבים מולי ומחלקים  את הבית

החלק שהם לא הבינו שאטאמטית הבית נאשם על שמםץ מי שמדריך אותם מהמשפחה לא מבין ולא אמר להם

הם אמרו לא נוציא אותך מהבית

לא בטוב לב,בהתנשאות

פה שתקתי

שאני רצתי עליו בעלי עבד ואני נלחמתי לקנות אותו כן מפרנבס עיקרי

כי לא היה שעות בבית וכל עול הבית היה עלי עד שהתמוטטתי בעבודה

ועבדתי פחות

לא היה לו עזרה משום צד

המשפחה שלו ידעה על מצבו הקשה

ולא באו לבקר פעם אחת

לא יצאו לקפה או שהבאו אליהם

רק רצו שנפכש במסעדה פעם בחודשים

אבל הוא לא יכח רצו לעשות וי

התנהגו אלי לא מכבד בבית חולים

קראו לי בשמה של,גרושתו

ולא אמרתי כלום

בעלי גוסס והם אבים איתי מולו

שתקתי

אבל הילדים שלו איתם יד ביד

אז גם אני שינתי את גישתי ואהיה בקשר עם משםלתן גם לי יש,ילדים

אימא שלהם השחקנית הראשית פה

הראתה לי שהיא איתי

ותקעה לי סכין בגב חיממה את הילדים שלא מבינים הרבה

על התערבות בכל נישא

לקחה את הפיקוד על משפחת בעלי לא ידעתי שהיא כל יום מדווחת עלי היתה מגיעה כאלו לעזור

ומדווחת הכל לא הבנתי למה המשפחה שלו לא מתיחסת

אלי

אני איתו בכל הטיפול והם  לא מתיחסים אלי רק לגרושתן אפלו קוראים לי בשם שלה

בשבעה היא לא יכלה לראות שברים חברים של בעלי הכל  רצתה לדעץ להתערב

היום הילגים שלו מתנהגים אלי כאלו זהו

הוא מת את כלום

רוצים את חלקם לא  מוותרים על כלום

אני לא גרה בבית ויש להם פה זכות

הכי כאב לי שהם התנתקו מאחים שלהם

ובקשר טוב עם המחה שלא ביקרה את האבא כי הם בדיור כמוהם

לא הבנתי איך אני הרעה פה

מה עושים אין לי עורך דין כל מי שהגעתי אליו לא היה בטוח במצב

חיבת עורך דין שיתן לי בטחון

אין פה מיילוינים אבל יש לי ילדים קטנים ואני לא בריאה מצבי לא ממד טוב נםשי פיזי

מצטערת לשמוע על בעלך ועל המורכבותנעמי28אחרונה

תפני לעורך דין.

לחוק לא אכפת מרגשות ומי מסכסך.

אם מגיע להם, מגיע להם, מה ששלך יהיה שלך בעזרת עורך דין טוב שישיג לך אותם.

פרסום הנסחן120

שלום וברכה,

חשוב לי מאוד לשתף בנס עצום שנעשה לנו.

לביתי הקטנה חולשת שריר בעין הגורמת לפזילה, לאחרונה הפזילה החמירה ונוירולוג מומחה הפנה אותנו לבדיקת הדמיה של המוח בהרדמה.

הילדים הם האוצר הגדול ביותר שלי והתפללתי לבורא עולם שיעזור לי לחזק את הביטחון והאמונה ולהילחם בפחד ובחששות שהרי הכל מאיתו יתברך מאבא מלך העולם.

ב"ה הבדיקה חזרה תקינה וקיבלנו את התוצאות מבלי להמתין את כל זמן ההמתנה המקובל.

"הודו לה'כי טוב כי לעולם חסדו" תודה רבה ריבונו של עולם,

כמה חשובה ויקרה הבריאות , כלום לא מובן מאליו .

בתפילה  לבשורות טובות ישועות וחיזוק הביטחון והאמונה והקשר התמידי לריבונו של עולם והבנה והכרה בכל הטוב שבורא עולם עושה איתנו.

עבודה סמינריונית על ליקויי למידהEva

שלום רב,

שמי חוה.

אני בהחלט מבינה שהפורום הזה לא בנוי לשליחה של שאלוני מחקר, אך אני לא יודעת לאן עוד אפשר לפנות.

אני והשותף שלי לכתיבת עבודה סמינריונית מפצים את השאלון מחקר שלנו כדי לסיים בהצלחה את לימודי התואר הראשון באוניברסיטה הפתוחה.

אנחנו מחפשים אנשים עם ליקויי למידה אשר מתבטאים בדיסלקציה או בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה, אשר מילאו להם 18.  

אנחנו צריכים עוד 21 תשובות של אנשים עם ליקויי למידה לשאלון שלנו, אשר בוחן את ההשפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית.

האם יש בקרבתכם אנשים שיש להם ליקויי למידה ומעוניינים להשתתף במחקר או שאתם עצמכם עם ליקויי למידה שפירטתי בשורה למעלה?

אולי אתם מכירים מקומות לאן אפשר להפיץ את השאלון שלנו?

אם כן, אנחנו נשמח לכל עזרה אפשרית.

השאלון אנונימי וקל. אנחנו נתנו זמן מענה עליו עד 30 דקות, כך שלא צריך למהר לשום מקום ולהילחץ מהגבלת זמן.

קישור לשאלון: השפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית

תודה רבה לכם בכל מקרה.

יום טוב ונעים לכולם.

עוד הרבה ועוד קצת בבת אחתEvaאחרונה

אנחנו צריכים עוד 20 תשובות מאנשים שיש להם לקויות למידה המתבטאות בדיסלקציה, בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה!

תעזרו לנו לסיים בהצלחה את תואר ראשון.

תודה רבה. יום טוב.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית

אולי יעניין אותך