אוף אוף אוף עוף!ט'
שרשרו נא מתכונים מענינים לעוף, אבל - לא בתנור.
מבושל, עם ירקות, עם תוספות, מקורי, רגיל, מתובל, מטוגן, מאודה וטעים
משהו של אמא שלי -קל נורא וממש טעים.פלפלתי
קחי עוף, משולשים, פולקע, מה שבא לך.
 קחי בצלים (אני אוהבת את זה עם המון בצל, אבל זה תלוי בכמות העוף) ואיזה שתי שקיות של תה ארל גריי.
עכשיו ככה:
את הבצל תיקצצי לקוביות קטנות, שימי קצת שמן בסיר, וטגני את הבצל.
אחרי שהבצל נהיה שקוף מוסיפים את העוף, (אמא שלי תמיד שמה עוף בלי העור ואז זה נותן טעם וצבע לעוף עצמו ולא לעור שלו, מה גם שהעור לא בריא).
אח"כ -  תרתיחי קצת מים בקומקום, ותעשי תמצית תה (בכמה דקות) מהשקיות תה של הארל גריי שיש לך בצד.
את התה הזה שופכים לתוך העוף. אם זה לא מספיק אפשר להוסיף עוד מים.  לתוך הסיר מצרפים גם את השקיות של התה שמהם עשית את התמצית תה - רק בלי הנייר שבקצה. תולשים את הנייר ושמים את השקיות בפנים. כל אחד במקום אחר בסיר. זה מפזר את הטעם והצבע  יופי.
מוסיפים עוד קצת פלפל - נותנים לזה להתבשל (ואל תעשי את הטעות שאני עשיתי פעם כשאמרו לי לעשות את זה, כי שמתי אותו הרבה יותר לבישול וזה הופך להיות עוף מכובס... )
 
וזהו.
 
זה הולך  מעולה מעולה אצלנו עם אורז, כי אפשר לאכול את זה עם הרוטב שהוא נותן, ועם הבצל.  עוד תוספת של אפונה או שעועית ירוקה או משהו כזה - וזה סוגר את הארוחה. לגמרי.    
כמה מים צריך?חילזון 123
לכסות את העוף או פחות?
וכמה זמן מבשלים? מחכים עד שהמים מתאדים?
לא צריך שהמים יכסו את העוף,פלפלתי
אני פעם הטבעתי את העוף כשאמא לי אמרה לי להכין את זה, ולא רק שעשיתי צרות הצרה הגדולה היתה שלא ידעתי בדיוק כמה זמן עוף צריך להתבשל. (עד היום אני לא ממש יודעת ולא אלופה בענייני עוף..)
מה שאני יודעת זה שאת שמה מים עד חצי מגובה העוף, אפשר לשים את העופות הפוך ככה שיקבלו צבע ולא העצמות..  ומכסה סגור.
אם עדיין צריך לברר בדיוק בדיוק זמן בישול  -אני מוכנה לשאול אם צריך. [כי אני עצמי בורה גדולה בזה..]
 
 
תיקונים!!!!!!!!!! היום בררתי את זה סופית.פלפלתי
עושים ככה:
מטגנים את הבצל הקצוץ, מניחים עליו את העוף, אחרי כמה זמן הופכים כדי שיקבל טעם משני הצדדים.
לא מוסיפים שום מים כי העוף מפריש הרבה מים. מידי פעם מסתכלים אם נשארו מים, כשכבר לא נשארו מים בסיר מוסיפים את התמצית תה. ואת השקיות. התמצית הזאת צריכה להיות בכמות של כוס. לא יותר.
אחרי חצי שעה מכבים את האש.
אני אישית אוהבת את זה עם הרבה צבע, אז אצלנו פשוט משאירים את התה שם כל הזמן, עם הזמן זה מוסיף עוד צבע.
 
וזהו.
מקוה שעזרתי.
מה זה עוף מכובס??אור77
כמדומניאנונימי (פותח)
עוף מבושל במים..
נראהלי שזה כינוי לעוף תפל (או טפל, לא סגורה על כותבים את זה...) חסר טעם, שהטעם שלו זה כאילו בשלו אותו רק במים.. 
תודה! אור77
מתכון שאמא מכינה כל שבת...רחלקה
בעזהי"ת.
 
מטגנים מלאמלא טבעות בצל בסיר רחב ושטוח
אחרי שנהיה שקפקף, מוסיפים רבעי עוף מתובלים- לפי הטעם (אפשר גם כנפיים).
כדאי להוסיף עלי דפנה.
 
מכסים ומבשלים על אש קטנה.
 
[אם יש שאלות- תשאלו, ואני אשאל אותה...]
מרק תימני כמובןאחותו
עוף עם חומוסים וחציליםקצת אחרת
מבשלים מראש את החומוסים 1/2 בישול
חותכים את החצילים לקוביות מאורכות או לחצאי עיגולים
מזהיבים גלגלי בצל בסיר רחב ושטוח
מוסיפים את החצילים והחומוסים עד שהכל מקבל צבע שחום וריח טוב
מתבלים לפי הטעם (אצלנו זה הולך עם מלח, פלפל והרבה כמון)
מוציאים את הירקות, מניחים את העוף בתחתית הסיר (אני מניחה הפוך, כדי שהצד העליון של העוף יקבל שיזוף) ומעליו את הירקות
נותנים לעוף קצת להשחים ואח"כ מוסיפים מים (לא יודעת כמות מדויקת, כל פעם אני עושה משהו אחר) ולחובבי האדום גם רסק עגבניות. מוסיפים תבלינים כיד הדמיון
מבשלים
אם יש יותר מדי מים, מסירים מכסה לקראת הסוף
בתיאבון!
 
 
והמתכון של אמי ז"ל (לא מטגנים)Curious
מרפדים את הסיר בפרוסות בצל, על זה העוף (אחרי שלחוד שפכתי עליו מים חמים וניקיתי מהשומנים) , על זה שיני שום חתוכות, הרבה פפריקה מתוקה, עגבניה חתוכה לחתיכות, מכסים (אופציונלי...) או בפרוסות תפו"א או חתיכות בטטה (עדיף שניהם...) מכסים ובלי טיפת מים מבשלים שעה ומשהו (אני עושה את זה על אש גדולה מוקטנת, אבל תלוי מה החוזק של הגאז שלך)
מתכון קל וטעים!מים רבים
מטגנים מלא בצל [בערך 2 גדולים, אבל זה תלוי כמה עוף] עד שכמעט משחים אבל לא....
מוציאים חצי כמות מהבצל בערך ושמים בצד.
שמים על הבצל שבסיר שיכבה של עוף, מעליה פלפל שחור ועליה מלח ובצל, ככה ממלאים את הסיר עד שנגמר העוף.
מכסים, מביאים לרתיחה (הבצל והעוף מוציאים מלא נוזלים...), מנמיכים את האש ומבשלים שעתיים בערך.
צריך לנער את הסיר מידי פעם כדי למנוע החרכות. 
 
בפעם הראשונה שהכנתי הייתי צריכה להוסיף מעט מים (אין לי מושג מה קרה שם...) אבל מאז הכנתי את זה בערך שנה כל שבת ותמיד היו מלא נוזלים (כאלו שטעימים עם קוסקוס..)
 
זהו!
 
בהצלחה!!! 
עוף מקורי במיוחדיהודיה מא"י
מבשלים עוף עד שהוא מתרכך טוב טוב - הכי מתאים משולשים, אבל אפשר גם עוף שלם או פולקע.

מפרקים את העוף לרצועות דקות. זורקים את כל העצמות.
מחממים בסיר 50 גרם מרגרינה או כמות מקבילה של שמן זית.
מוסיפים שתי כפות קמח
כשזה מקציפים מתחילים להוסיף ממי הבישול של העוף בערך כוס של נוזלים. אם רוצים להשקיע מוסיפים גם תחליף חלב במקום חלק מהמים. רק לשים לב שהוא לא יהיה מתוק. מתבלים בשום, פלפל לבן ומעט מלח. אם יש אז גם אגוז מוסקט.
מביאים לסף רתיחה בבחישה מתמדת. צריך להתקבל רוטב סמיך. במידה ויש צורך מוסיפים עוד מים או מבשלים עוד את הרוטב.
מערבבים את העוף עם הרוטב. הכמות הזאת של רוטב מספיקה למגש אחד של ירכיים.

ועל אותו עיקרון אפשר לבשל את העוף, לפרק אותו ואח"כ לערבב אותו עם ירקות שונים (אפונה גזר ותירס נשמע לי כמו רעיון ממש טעים), אפשר להוסיף לרוטב פטריות ולקבל עוף ברוטב פטריות. 
ומופתעת שאף אחת לא הציעהיהודיה מא"י
מוקפץ.

חותכים חזה עוף לקוביות/רצועות. משרים אותו בחלבון ביצה.

ואלו הירקות, הם נכנסים לסיר לפי הסדר בו הם כתובים. לא חייבים להשתמש בהכל, אפשר להוסיף כיד הדמיון הטובה.

בצל
מקלות גזר, רצועות פלפל
מקלות קישוא
שעועית ירוקה (עדיף עדינה, קפואה)
נבטים עבים, כרוב
אפונה, תירס (קפואים)
נבטים דקים
פטריות פרוסות, עדיף טריות.

מחממים שמן בסיר רחב/ווק
מתחילים מהבצל, כשהוא מתרכך קצת מוסיפים את הגזר והפלפל וכן הלאה.מוסיפים את העוף ומערבבים שום טוב מתבלים בשום, זונגוויל ורוטב סויה. ממשיכים לערבב עם שהעוף מוכן.
אורז בוכריאנונימי (פותח)
מתכון של חמותי ז"ל
מטגנים 2 בצל בסיר גדול,
מכניסים את חלקי העוף,הופכים מצד לצד כמה פעמים,
עד שהעוף מוציא נוזלים.
מטבלים במלח, חוויג' תימני, (יש בתוכו כבר פלפל שחור)
חותכים גזר לרצועות דקות ואחרי 20 דק' בישול מכסים את העוף,
בינתיים- בסיר נפרד מכינים אורז בחצי בישול.
מוסיפים אחרי שהעוף התבשל לפחות חצי שעה ומכסים את כל הסיר,
מבשלים עוד 20-30דק'(אצלנו אוהבים שהבשר מתפורר...).
בתאבון
 
ולא מוסיפים בכלל נוזלים? להבה קטנטנה?אחותו
אושפלו! יאמי...רחלקה
עוף מתוק בבטטהפפריקה--
לטגן בצל, להוסיף פרוסות גזר מקולף ומעליו לסדר את העוף (כל חלק יתקבל בברכה- חוץ מידידנו החזה),
3 כפות דבש- ולבשל על אש נמוכה כחצי שעה.
להקפיץ את העוף, להוסיף בטטות מקולפות וחתוכות לעיגולים ברוחב אצבע, עוד כף דבש והעופות מעליהן ולבשל עד שהבטטות מתרככות- בערך 20 דקות.
 
אפשר להוסיף יין לבן מתוק- כרבע כוס.
 
לבריאות.
עוף חמוץ מתוק באננסאיזה טוב ה'!!!!
1 קופסת שימורים של חתיכות אננס
1 עוף
רוטב סויה

וזהו...

מבשלים הכל ביחד (אם צריך אז להוסיף קצת מים) כשעה +
עוף ביין, למי שאוהב מתוק!אנונימי (פותח)
מטגנים בצלים (איזה שניים) עד שנהיה שחום
מוסיפים:
2 כפות גדושות סוכר חום,
כף פפריקה,
כפית אבקת שום,
מלח.
מערבבים ומטגנים על זה את העוף עד שמתקבל צבע יפה.
 
מוסיפים:
3 כפות קטשופ,
 1/4 כוס יין מתוק,
מים
מרתיחים ומבשלים על אש נמוכה .
 
יוצא מ-ע-ו-ל-ה!!!
 
עוד עוף ביין- פשוטדידי
מטגנים בצל- רצוי פרוסות, רבעים או בצלצלים קטנטנים שלמים, מוסיפים שום- שיניים חתוכות או שלמות, מוסיפים את העוף (אפשר לפני כן לעטוף אותו בפפריקה מתוקה כדי שיקבל קצת צבע), מוסיפים כוס יין אדום מתוק ואם צריך- מעט מים. מרתיחים ומבשלים על להבה בינונית-גבוהה עד שמתרכך (בודקים מידי פעם שלא נשרף...). אפשר להוסיף לבישול תפו"א, גזר וכו'. לדעתי אין צורך בעוד תבלינים, אבל על טעם ועל ריח...
העוף המנצחאנונימי (פותח)
פורשים בצל לטבעות-לרפד תחתית של סיר אבל שיכסה לגמרי.
שמים על זה את העוף המחולק
זורקים חופן צימוקים, חופן משמשים יבשים וחופן שזיפים מיובשים.
מכסים, מרתיחים  ומבשלים איזה שעתיים על האש הכי נמוכה כדי שלא ישרף.
כן, המתכון בלי מים ובלי שמן, מתבשל רק מהמיץ שהעוף מפריש.
זה הכי עסיסי שיש!!!
לכל מתכוני העוף: אפשר לחמם אותו בשבת בבוקר?כלנית1
את המוקפץ אפשריהודיה מא"י
והעוף ברוטב לבן תלוי במנהג שלך. מותר למי שנוהג לשים רוטב קרוש על הפלטה.
סופריטונץ1
מתכון של חמותי ז"ל ממצרים.זה הולך ככה.לטגן בצל.להוסיף חתיכות עוף(מבקשים מהקצב שיפרק עוף שלם ושמים את הכל.)לתבל בגריל עוף,כורכום,מלח ופלפל שחור.לאדות הכל ביחד.אני מוסיפה מים שיכסו.צריך לבדוק כל פעם אם חסרים מים.לבשל על אש קטנה.במקביל לטגן עיגולי תפוחי אדמה בסיר אחר.לתבל בכורכום ומלח.כאשר הכל זהוב ולא בדרגה של צ'יפס,להוסיף לעוף ולבשל יחד. כאשר הכל מוכן להעביר לתבנית,לזרות גריל עוף ולהשחים בגריל.הולך מעולה עם אורז לבן.אם אתן רוצות תיבול עירקי מענין לאורז אז קבלו:לטגן הרבה בצל.כאשר הוא זהוב ממש להוסיף שום כתוש וכמון,קארי,כורכום ומלח.לא לטגן את השום הרבה זמן כיון שהוא נחרך.הבית מקבל ריח של מסעדה.יאמי.מזל שאני לא בהיריון אחרת הייתי רצה עכשיו להכין............
והעוף של פלפלתי- יכול להישאר על הפלטה כמו חמין?כלנית1
אנחנו לא אוהבים עוף שנשאר יותר מידי,פלפלתי
כי אנחנו סתם כאלה... אבל אפשר לנסות.
הרב דב ליאור אמר פעם שאם יש משהו מוצק (כמו ת"א) אפשר לחמם את זה על הפלטה תוך כדי שבת. זה נקרא מוצק ולא נוזלי. אז אפשר לחמם את זה בשבת בבוקר למשל, רק בלי הנוזל. אפשר להוציא את הנוזל העיקרי, וכל מה שמצטרף לעוף - לא נחשב לנוזל.
 
לדעתי כדאי לנסות את זה פעם אחת או פעמיים כמו שהוא - ואח"כ לנסות לשחק עם זה. יכול להיות שעל הפלטה כמו חמין הוא יצא מעולה, פשוט לא ניסינו. אני פעם אחת ניסיתי רק לשים לזה המווון מים ולבשל את זה המון זמן - וזה יצא גרוע, אבל יכול להיות שאם תוסיפי מים, תבשלי קצת ואת שאר הבישול הוא יעשה לבד על הפלטה - זה יצא סבבה.
 
הכל יכול להיות. אבל ממש אשמח אם כשתנסי תגידי לנו איך יצא....
 
יישר כח ושבת שלום! (והרבה הצלחה!) 
את העוף המנצח אפשראנונימי (פותח)
המתכון הכי מוצלח שטעמתי בחיי-וטעמתי הרבה...אנונימי (פותח)

מטגנים המון בצל חתוך לרצועות דקות עד להזהבה.

שמים בכוס 2 כפות דבש , הרבה שום כתוש או שיני שום חתוכות לקוביות פצפונות(לפחות 4 שיניים) .מוסיפים קצת מים רותחים כדי להמיס את הדבש ושופכים על הבצל.

לוקחים בקבוק קוקה קולה או ארסי ושופכים לתוך הבצל .

פורסים חלק מהבצל על תבנית או הסיר ועליו מניחים את חתיכות העוף, מעל העוף למי שאוהב צבע אפשר לפזר קצת פפריקה, תבלין גריל עוף מעט פלפל שחור

וטאז להוסיף מלמעלה את שארית הבצל.

 

בתנור זה יוצא מושלם,אבל טעים מאד גם בסיר.

בהצלחה!

זה באמת מתכון ארסיט'

 

.

וואואנונימי (פותח)אחרונה

ט' את ממש שנונה!

איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולותאחרונה

אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.

(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)

זה יכול להיות סושי

או פיצות

או פסטה וסלט

פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)

שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות

מוקפץ נודלס עם או בלי דג

ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

מה שבאתי לכתוב... יוצא מעולהגלויהאחרונה
חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור

*נייצ'ר וואלי*

4 כוסות קוואקר דק

כוס קמח

כפית סודה לשתיה

3/4 כוס פיצפוצי אורז

כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן

אפשר כפית קינמון

אפשר טיפה מלח

*נוזלים בנפרד-*

כוס שמן

ביצה

2 כפות דבש

2 כפות טחינה- פחות קראצ'


לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..

לשטח ממש

180 רבע שעה

לקרר ולחתוך


לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה


אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח

מושלם! שומרת לייראת גאולה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27אחרונה
וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

אולי יעניין אותך