שמעתם מה החלבן והרב ברלנד אמרו?אנונימי (פותח)
"סעו לאומן - לביטול מלחמה בחודש הבא"

הרב אליעזר ברלנד, מבכירי רבני ברסלב, קרא לחסידיו לצאת לאומן ולהתפלל על עם ישראל עד כב' באב - מועד מלחמה אפשרי עם איראן. תלמידו ל-ynet: "בשנה שעבר דין המלחמה הומתק בסופו של דבר". בתוך כך גם המקובל "החלבן" מתריע: "להתפלל שלא תהיה מלחמה" .

ראש ישיבת "שובו בנים", הרב אליעזר ברלנד, אמר באחרונה בשיעורו השבועי כי בחודש אב הקרוב תפרוץ מלחמה עם איראן. הרב ברלנד נחשב אחד הכוחות העולים בקרב רבני המגזר החרדי, והוא נחשב למחזיר בתשובה הגדול ביותר בחסידות ברסלב.

בשיחה עם ynet סיפר אחד התלמידים כי הרב התייחס בשיעורו לפיתוח פצצת האטום בידי האיראנים ואמר אף כי, בתאריך כ"ב אב תפרוץ מלחמה. עוד הוסיף הרב ברלנד בפני תלמידיו כי עליהם לנסוע לפני כ"ב באב לקברו של רבי נחמן באומן, ולהתפלל שם על עם ישראל. אולם יחד עם זאת לדברי התלמיד, הוא עדיין לא הזמין כרטיס לאומן וממתין לשיעורים של הרב בשבועות הקרובים כדי לראות מה הוא יגיד לגבי הנסיעה.

תלמיד נוסף שהיה בשיעור אמר ל-ynet כי גם בשנה שעברה אמר הרב את אותם דברים, והוסיף כי "הוא לא יודע עם זה היה ברצינות". לדבריו, בשנה שעברה בסופו של דבר, דין המלחמה הומתק.

יחד עם זאת בישיבת "שובו בנים" לא כולם לוקחים את הדברים ברצינות. אחד התלמידים הוותיקים בישיבה שלא השתתף בשיעור, אמר כי גם אם הרב אמר את הדברים הוא לא מאמין לכך. "כוונתו של הרב הייתה שאנשים יתחילו להתעורר ולעבוד את הקדוש ברוך הוא, כי העולם הזה לא נברא לאלף שנה, ואם היום נגיד מחר נתחזק - אף פעם לא נתחזק". הסביר.

בתוך כך, התייחס באחרונה גם המקובל המכונה 'החלבן', הרב חיים עזרא הכהן, למצב הביטחוני המתוח ואמר בראיון לרדיו "קול חי" כי "אנחנו רואים שכל הסימנים של מלחמות ישנם".

בנוסף אמר החלבן בראיון כי "התרענו בזה ואנחנו מתריעים בזה כל הזמן שאנחנו חייבים לעשות תפילות למען עם ישראל, ולמען זה שלא תהיה מלחמה. אנחנו רואים שכל הסימנים של מלחמות ישנם והקמים עלינו חייבים צריכים להיות ניגפים בפנינו. אנחנו עשינו שבוע של תפילות כדי שלא תהיה מלחמה"

כ"ב אב??? זה מחר...שמחה ואמונה
דיייי
לביטול מלחמה - התגייסו לצה"ל.golani
ואל תשלחו את החילונים למות במקומכם.
וואלא!golani
באמת קרה היום מה שקרה.
לא האמנתי אבל אני חייב לומר שזה מדהים.
מדהים?.. זה הרב ברלנד..ענק שבענקים..שמחה ואמונה
תתחיל להעריך..[ואני מקווה שאתה לא ציני...=\
באופן כללי אני לא מת על נבואות זעםgolani
אבל המקרה הזה מדהים, אין מה לומר.
כמובן שזה לא סותר את דברי על הגיוס.
אחי אתה צריך לישמוע את עצמך ....חחחחח.....''בונייך''
איזה מלחמה הייתה בכ"ב אב?קשקשן
סליחה על השבתת השמחה...
לא ממש מלחמה אלא 'תקרית'חילא דמשכנא
יכוליות שהומתק הדין "בתקרית" קטנה בצפון..'ערבות הדדית'
טעיתי, זה היה בכף גימל אב...golani
אז הרב ברלנד פספס ביום?
לא זה היה בכ"ב באמת.שמחה ואמונה
רק שאנחנו שמענו על זה בכ"ג..
זה היה בכ"ג.golani
אתם בטוחים שהחלבן אמר את זה?שובי אמונה
חפרתם.  לא משנה ולא חשוב'ערבות הדדית'אחרונה
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך