כמה דברים חשובים בנוגע לעניין ההשגחה הפרטיתרן22
עכשיו שמעתי את ההרצאה של הרב הרוש שליט"א על עניין ההשגחה הפרטית וזה נורא מעניין ומחזק! אבל לא הבנתי כל כך למה בדיוק הוא התכוון,אז הייתי שמח אם תוכלו להסביר לי על ידי השאלות שאני התאר לכם

1.אוקיי אז נגיד סיטואציה למשל אני בדרך לתחנה של האוטובוס ופתאום כשאני קרוב ממש לשם אז בדיוק האוטובוס עבר מבלי שהספקתי לעלות עליו אז הכוונה שככה הקב"ה בכבודו ובעצמו רצה שאני יפספס את האוטובוס?

2.למשל שאני בתור לשלם בקופה בסופר ומישהו מתחיל לקלל אותי אז זה פשוט הקב"ה בכבודו ובעצמו שם לו מילים פה על מנת לעורר אותי לתשובה?

3.אם למשל נחתכתי באצבע לאחר שהכנתי סלט אז זה הקב"ה שרצה שאני אחתך באצבע?

4.אם למשל נאבד לי הפלאפון אז זאת אומרת שהקב"ה בכבודו ובעצמו עשה שיאבד לי הפלאפון?

אז הבנתי נכון את העניין הזה של ההשגחה הפרטית?
תשובות:שמחה ואמונה
1. כן
2.אני לא יודעת מה הסיבה שהוא קילל אאותך אבל אם תשאל אותי אם ה' שלח אותו אליך כי הוא רוצה לרמוז לך על משהו, אז התשטבה היא כן!
3. כן
4.כן, שה' סיבב שהפלאפון יאבד לך בדרכים לא דרכים..

עכשיו שמע, יש גם דעה אחרת בענין ההשגחה שהיא ממש לא כמו ברסלב, אז אם משהו יענה לך על אחת מהשאלות האלו בשלילה,תדע שהוא לא בדעה של ברסלב ואל תיבהל מזה כי יש כמה דעות בעניין
ו.. כן, הבנת נכון מאוד! כל הכבוד על הבירור!!שמחה ואמונה
וואי אשריך לגמרי הבנת מעולה!!!שובי אמונה
בס"ד בר"ה

מה שכן כל מה שיקרה לך אם זה יהיה האוטובוס או הקללות ח"ו וכ'ו הכל הכל זה לטובתך בלבד..
בהצלחה בכל ה' איתך תמיד!
ותוכלו להסביר לי בבקשה על עניין הפחד שזה דמיון?רן22
הייתי שמח אם תסבירו לי על עניין הפחדים שיש לבן-אדם מכל מיני דברים כמו למשל מפני בני-אדם וכו.. כי שמעתי שאומרים שכל הפחדים זה דמיונות נטו, האם זה נכון?

ואם כן איך ניתן להתגבר על זה?
וככה גם הבן-אדם לא יאשים את עצמו במה שעובר עליורן22
כי אם זה הכל רצון הקב"ה בדברים שלא הולך לאדם כמו למשל שהוא חולה או שנאבד לו משהו אז הוא לא יאשים אף אחד בזה כי הכל מאת הקב"ה.
נכון, אתה צודק לגמרי.שמחה ואמונה
ובקשר לפחדים, אני לא מבינה גדולה, אבל ממה שאני יודעת. רבי נחמן מכנה את היצר הרע כ"הכוח המדמה"[מדמה מלשון דמיון,] היצר הרע יענו מפחיד את האדם בכך שהוא מדמה לו בראש מה יכול לקרות לו אם  הוא יעשה כך וכך, לדוגמא, אדם רוצה לחזור בתשובה אז הכוח המדמה מראה לו בדמיון מה יקרה לו עם החברים עם המשפחה עם החיצוניותוכו' ואז זה מוריד לו את הרוח והוא מתחיל לקבל חרדות וכו' הקיצור שטויות.. אם לא היינו מקשיבים לו היום היינו בטופ שבטופ תאמין לי..
איך להתגבר?.. להתפלל על זה כמובן וכמובן וגם לעבוד על עצמינו בעניין המחשבה, כמו שאנחנו עובדים על עצמינו לא להכניס מחשבות לא ראויות כך גם צריך להכין חומה לכל ההפחדות האלו!
בהצלחה!!

אז ממש כל שנייה ושנייה הכל מונהג למעלה מאת הקב"ה?רן22
ממש הקב"ה בכבודו ובעצמו מנהיג אותי במשך היום? הכוונה שגם אם פתאום אני מרגיש מדוכדך אז זה פשוט רצונו של הקב"ה שאני ירגיש ככה? וגם למשל אם אני לא אצליח להירדם בלילה?

אז שאני הבין הקב"ה בכבודו ובעצמו משגיח עלי 24 שעות ביממה וקובע לי את כל מה שיעבור על במשך היום?
אז זאת הכוונה שאומרים הכל פשוטו כמשמעו בידי שמיים? יענו שאסור להאשים אף אחד אחר במה שעובר עלייך כי זה פשוט רצונו של הקב"ה שתרגיש מדוכדך/עייף/מיואש/מפוחד וכו...?

זה מאוד מחזק העניין הזה אבל רק שזה משתכח ממני למרות שאני משתדל לשנן את זה בשכל וגם לפני כמה ימים שמעתי הרצאה של הרב הרוש בנושא וכבר שמעתי את ההרצאה הנ"ל מספר פעמים וזה ממש מחזק.

הייתי שמח לקבל עצות/דרשות בעניין ההשגחה הפרטית וחשוב מזה איך לגרום לכך שהדבר הזה יהיה מופנם עמוק בלב כך שנבין בוודאות גמורה שהכל זה מאת הקב"ה ולא מאת אף אחד אחר.
כן, כן, כן,וכן!!!שמחה ואמונה
השגחה של ממש, כל הכבוד..!
באמת זה ממש מחזק,זה עוזר לדון יופי לכף זכות חח..
ממ עצות?..
אוקי, דרך טובה שאולי תעזור לך לזכור את זה, אתה יכול לכתוב על מלא פתקים כאלה "הקב"ה משגיח עלי 24 שעות" או משהו בסגנון, ואת כל הפתקים הקטנים האלו לתלות מול המחשב או ליד המיטה, יענו כל מקום שאתה נמצא שם ותיתקל בו במשך היום שלך, ואז לא משנה איפה תהיה תמיד תראה את הפתק הזה שיזכיר לך שה' איתך כל הזמן..
ורצונו הוא שתעזור לעצמך, כמובן.golani
אז כנ"ל גם בכלליות?רן22

למשל החום הכבד שיש בקיץ הנוכחי אז זה פשוט כי ככה הקב"ה בכבודו ובעצמו רוצה?

וגם למשל אם ח"ו יש מלחמות אז הקב"ה בכבודו ובעצמו מחליט באיזה יום תתחיל ומתי תסתיים? כאילו מה הוא נותן פ'ודה למנהיגי העולם לפתוח במלחמה והם רק הבובות שלו?

כן.שמחה ואמונה

אבל בנוגע למלחמה, זה לא מוחלטת לגמרי, כלומר, בוא נגיד שיש גזרה על עמ"י וה' רוצה להביא עלינו מלחמה, אז  אנחנו בתור עם יכולים לבטל את הגזרה ע"י חזרה בתשובה וקיום מצוות ואז הגזרה יכולה להתבטל, מבין?.. אבל בגדול כן, אם ה' רוצה להביא עלינו מלחמה אז הוא יביא אותה ע"י מנהיגי העולם.

אז מה ההבדל עם החמסין?רן22

אז למעשה לבן-אדם אין בכלל מציאות משל עצמו? כי הכל זה מאת הקב"ה כל דבר קטן שקורה אם האדם כמו למשל אם הוא יחתכך באצבע וכו...

לא הבנתי בדיוק מה שאלת..אתה יכול לחדד ת'שאלה בקשה?שמחה ואמונהאחרונה
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך