אני משער שזה קשור לכך שאני נמצא במצב ללא מוצא כבר מעל לשנה שכאמור כבר סיפרתי לכם עליו( חוסר תעסוקה,בדידות,קשיים חברתיים,תשישות בנפש) וכפועל יוצא מכל המצב שנקלעתי עליו אני מרגיש ייאוש ולכן אני מרגיש את מה שאני מרגיש כלפי רוחניות, אולי אני טועה וזה לא קשור לזה? אז למה זה יכול להיות קשור? אני ממש מרגיש חוסר חיות וחוסר הנאה מכל מה שקשור ללימוד,תפילה וקיום מצוות מין הרגשה כזאת של עול ושל בלית ברירה וגם כשאני עושה אותה אני מרגיש כבדות וחוסר חיות ושמחה, ושוב הדבר הזה גורם לי לצער שאני לא יכול לתאר לכם אותו! זה ממש ההפך ממה שאני רוצה! וגרוע מכך אני ממש אובד עצות ולא יודע מה לעשות בנוגע לזה

גם עכשיו העבודה שמצאו לי לא התאימה לי בכלל אז כרגע אני שוב בבטלה כך שזה גם לא מוסיף למצב רוח.
מצד אחד אני נורא משתוקק לתורה ולרוחניות ולחיות ומצד שני אני מרגיש כבול ומנוע מלהשיג זאת מכיוון שאני לא יודע מה לעשות וגם בגלל שאני מרגיש שאין לי כבר כוחות נפש לחיים האלו בעולם-הזה ובא לי כבר למות או שמישהו ירה בי בראש.
אני גם נעשתי עצבני ומחורפן מכל הדברים האלו עד כדי כך המצב שלי אבוד שאני כבר חושב על התאבדות(אני בחיים לא יעשה את זה ח"ו אבל כן עולות בי כבר מחשבות כאלו שעדיף כבר למות ולסיים את הסיפור הנורא הזה שנקרא חיים).
מה אני אגיד לכם לא קל לא קל בלשון המעטה החיים פה בעולם המחורבן הזה קשה קשה במיוחד גם כשאתה חוזר-בתשובה לבד עם כל הקשיים הנפשיים שאתה סוחב איתך מהילדות וגם שאתה היחיד בסביבה שמשתדל איך שהוא לשמור מצוות.
זו ממש הרגשה שכאילו אני נמצא בסרט רע כבר המון זמן! אני כבר לא אותו בן-אדם כמו בעברי! איבדתי את החיות את שמחת החיים ואת התקווה שעוד איך שהוא היו לי! וגרוע מזה אני מרגיש שאני מתחיל לאבד את האמונה שגם ככה לא הייתה 100% אצלי בגלל כל אותם הדברים שאני נאלץ להתמודד איתם
זה ממש כמו סרט רע שלא נגמר למרות המאמצים הרבים.אני יודע שזה מהקב"ה הכל אבל זה לא מנחם אותי בכלל כי אני סובל נורא בנפש שלי ממש סבל בל יתואר.