מה אתם חושבים על ישיבות ההסדר?golani
יוואוו גולני אתה ילד קטן!!בן של מלך
אאל"ט זו כבר הפעם השנייה שאתה מתבטא לא ראוי.golani
אתה משמיץ את הבינישי"ם שלומדיםבן של מלך
ב"ה
וכן מה שקשור ללימוד תורה אני הולך עד הסוף!
אמרתי לך כבר הצבא בנה את שני המסלולים האלו.
ושאתה צריך להבין את משמעות הלימוד תורה.
חשבת על זה שחייל שעושה 3 שנים הוא הסה"כ באותו מסגרת 3 שנים ואילו ביני"ש במסגרת הזו 5 או 6 שנים.
קל להגיד
ok הבנתי.golani
אתה לא יודע לשמור על תרבות דיבור, אפילו לא מנסה.
אם אתה חושב שהסגנון הילדותי הזה מביא כבוד לישיבות ההסדר אתה טועה בגדול.
בי בי.
אני חושב שהם משרתים יותר מכל חייל אחר בצה"לאליסף ט
בואו נצא מתוך נקודת הנחה שתחי"ם לא פטוריםgolani
מה פתאוםאליסף ט
א. מי אמר שהם פטורים,הם מתגייסים לשירות קרבי ב90% פחות או יותר.
ב. הם החיילים הטובים ביותר.
ג. מי שמתאים לקצונה וסיירות,הולך.
ד. מלבד בצבא,אותו ציבור של ביינישים תורם בלימוד תורה,בישיבה בהתנחלויות הרבה פעמים,בגרעינים תורניים,בהוצאת אנשי מעשה שמשלבים תורה. צריך לזכור שתרומה למדינה היא לא רק בצבא אלא באה לידי ביטוי בעוד עשרות תחומים.
ה. כמובן ילודה יותר גבוהה מחילונים.
ו. תרומה בחינוך, שמבטיחהשיהיו יותר חיילים בדור הבא,מה שאצל החילונים הולך ומתמעט.
וכן עוד ועוד דרכים שונות ומגוונות של תרומה לציבור לחברה ולמדינה, התרומה מתבטאת בכל המישורים, ואין וויתור בצד הצבאי או בכל צד אחר.
---golani
ההשמצות המכוערות האלה על החילונים מרתיחות אותי, החיילים החילונים הם ברובם חיילים טובים, מלאי מוטיבציה ותורמים יותר מחייל הסדר, כמה יותר? חצי שירות בערך.
אז יללא התירוצים, זמן לתרומה (בלימוד תורה) וזמן להגנה, יש תחי"ם ששירתו שלוש שנים ולא קרה להם כלום, מי שבאמת רוצה תורה - שישקיע ויקריב בשביל זה, לא על חשבון צה"ל.
אני משמיט את המילה "מכוערות".golani
אבל זה עדיין השמצות, החילונים הם חיילים טובים מאוד.
מי אמר שהם לא טוביםאליסף ט
קודם כל - אכן החיילים הדתיים יותר טובים (פחות ניסיות עקיצה,יותר דבקות במטרה,יותר רוח התנדבות,אלו עובדות שאפשר לראות בשטח), זה לא אומר שהחיילים הקרביים לא טובים, כל אדם שמתנדב לשירות קרבי (לא שמכריחים אותו) הוא ביסודו אדם וחייל טוב,אבל אפשר לראות בעין את ההבדלים, אפשר אפילו לשמוע שיחות של חיילים בדרך לביקורופא בשביל להבין את ההבדלים.
אם הצבא מסוגל להעניק לספורטי מצטיין הקלות עד אין סוף,ולמוזיקאי מצטיין הקלות, ועוד אלפי מסלולים מיוחדים שיש בצבא, הצבא יכול לראות לעצמו זכות גדולה לתת לחיילים דתיים ללמוד תורה במקביל לתרומתם למדינה.
כמו שכתבתי התרומה לא באה לידי ביטוי רק בצבא,וגם שם היא לא נופלת בכלל.
ok נגיד.golani
א.מחלקת הסדר צורכת יותר שירותי דת, וטוב שכך, אבל זה כבר מקזז.
ב. השיקול צריך להיות האם לימוד התורה ייפגע משמעותית מהשלוש שנים האלה, אם כן - אז צריך לקצר אבל כמה שפחות, אםלא - להתגייס לשלוש שנים ולא להתחכם.
בא נאמר שחייל דתי יילמד 3 שנים וישרת שלוש שנים, מה הבעייה? שוהא יחזור עם פחות מוטיבציה ללימוד? שיעבוד על עצמו.
מסכיםאנונימי (פותח)
קטונתי להבין את גודלם של שני הדברים הנשגבים הנקראים תורה וצבא,אבל צורמת העובדה שציבור ששם עצמו בחוד החנית מתחמק ממשימה זו.איך צעיר חילוני,שלא למד על חשיבות הצלת הנפשות הזו,עוזב את ביתו לשלוש שנים ומתגייס למקום בו אינו מכיר איש,ואתה,שיודע מה היא חשיבותו של הצבא מתגייס לפחות ממחצית מזמנו,עם חבריך.אתה רוצה לאחד את העם?תבוא ממקום שווה אל אחיך,ותעשה שלוש שנים.
ואם תשאל:"תורה מה תהא עליה?"תלמד לפני ואחרי.אין בעיה להתגייס גם אחרי שמונה שנות לימוד.
ואם תשאל:"מה עם חתונה?הרי איני יכול להתחתן בגיל שלושים"תעשה את השיקולים שלך,או שתעשה שירות נשוי,או שתעשה ג'וב,או שתתגייס מוקדם יותר.
ואם תשאל:"מה עם לימודים?"שמע,לאידיאלים יש מחיר.אמנם יצאת מאוחר יחסית למעגל העבודה,אבל מאחוריך שנות תרומה לעם ישראל ברוח ובנפש.וזה שווה את זה.
בברכת שנה טובה.יהונתן
למה מאוחר?golani
הנה חישוב: גיל 18: שנה לימודים עד גיל 19 בתור הכנה לצבא.
גיל 19 - 22 צבא.
22 - 25 לימוד תורה
25 - 27 תואר ראשון ואולי אף מוקדם יותר אם גם בזמן הלימוד בישיבה יילמד הבחור את המקצוע בו הוא מעוניין בזמנו החופשי.
לדעתי לא נכון ולא ריאלי.אנונימי (פותח)
עם איזה מטען אתה בא לצבא?נכון,ישיבה תיכונית זה דבר נפלא,אך הדבר העיקרי הוא התמסרות בלעדית לתורה,אשר אותה עושים בישיבה.הצבא שוחק,קשה להאמין שאחרי שלוש שנים מישהו יצליח ללמוד שלוש שנים תורה.הייתי ממליץ יותר על:
18-20,21 ישיבה
20,21-23,24 צבא
אחרי הצבא-כל אחד לפי מעלתו.
.זית שמן ודבש
שרות ארוך בצבא כן פוגע בלימוד התורה. בישיבות תיוכוניות לא לומדים בצורה עמוקה.
הפיתרון הוא לא להשתמט מצהgolani
קפץ.golani
הפיתרון הוא לא להשתמט מצה"ל ולהשאיר לחילונים את ההגנה.
אבל הפתרון היותר רצוי הוא שילובזית שמן ודבש
שילוב של צבא ולימוד תורה.
ולכן אין כאן כלל השתמטות.זה מעוגן בחוק.
לא נכון.golani
המצב היום הוא שרוב העול המעשי מוטל על הציבור החילוני.
חצי שירות זה לא באמת השתלבות - זה ניסיון לתפוס שני ציפורים בירייה אחת, וזה גם סתם מגעיל, כי כמו שאמרתי - חצי שירות = חצי השתמטות.
השאלה מה את מגדיר שירות...הבעטליר החמישי
( זה קצת ארוך אבל הייתי חייב...)
לפני שאני יפריך את דעותיך מיסודן, שאלה קטנה: מי הכי תורם למדינה (במושגים שלך-לא כולל תורה) בכללי (לא רק בצבא -למרות שגם בצבא- ,אלא גם בהתנדבויות- "קו לחיים" וכו')?לא במספרים! -החילונים זה רוב הציבור במדינה. באחוזים. קח את הציבור של ישיבות ההסדר (דתיים-לאומיים בעברית) ותבדוק כמה אחוזים תורמים יותר למדינה ותווכח לדעת שזה הרבה יותר ממספר אחוזי התורמים בציבור החילוני. רואים כאן שישיבות ההסדר מגדלות אנשים שיותר תורמים ויותר עוזרים למדינה מאשר חילונים.
וכעת- לדבריך: "רוב העול המעשי מוטל על הציבור החילוני". אתה חושב שלימוד תורה לא מועיל?
מה אתה אומר על ישיבות גבוהות, כגון "מרכז" שבהם כמעט ולא משרתים? (לא כולם,תמיד אפשר גם וגם- אני מכיר "מרכזניק" שהתחתן ובצבא, הייתה עליו אפילו כתבה:
http://dover.idf.il/IDF/News_Channels/Personal/10/01/1903.htm )
הרי רבותינו למדו אותנו שההשפעה הסגולית הרבה יותר גדולה ממעשים קטנים. אם אתה אומר ככה אני חייב להסביר לך כמה דברים על חשיבות למוד התורה: (מעובד על פי החוברת "על לימוד התורה בגיל הנעורים" של הרב עמיאל שטרנברג שליט"א, ראש ישיבת "הר המור". ראה שם בפירוט.)
הקב"ה הקדים את הופעת התורה כיון שראה שאין העולם מתקיים בלא תורה (מובא ברש"י תהילים קה, ח, עפ"י תנחומא לך-לך יא ועוד). משמעות הדבר היא שהתורה הופיעה בעולם לפני שהוא הוכשר לקבל אותה, וזה דומה להשתלת לב חדש בגופו של חולה.(יע'ני העיקר של הגוף). כדי לראות כיצד התורה מחיה את המציאות נדרשת ראיה פנימית ואמיתית, למשל- כאשר רואים אתלט מוצלח אפשר לדעת שלא רק ידיו ורגליו חזקות אלא יש לו גם לב בריא וחזק, כאשר החקלאי משקה את השורשים יודע הוא שהם מקור חיים לאילן כולו, ואם השורשים ישתו מים- כל האילן ילבלב.(כעת אני מגיע לעיקר הדברים-) העמידה על משמרת הקודש היא בנפשנו, ופגיעה בו, ולו הקלה ביותר חמורה לאין ערוך מפגיעה התחומים יותר חיצונים של חיינו. ביוה"כ, רק קורבן אחד הינוכפרה על כל החטאים-שעיר המשתלח. כל יתר קורבנות החטאת של יום הכיפורים (וכך גם שעירי הרגלים) עניינם לכפר על טומאת מקדש וקדשיו, כלומר על פגיעה בשגגה, חלילה. בגלל ערכו הפנימי של המקדש, בגלל הליביות שו, כל פגיעה בו יוצרת פגם קשה מאוד, הרבה יותר מאשר בגוף כולו, משום שזו פגיעה בלב של המפעל. כך גם חס התורה אל מול יתר המצוות(כגון צבא)."ותלמוד תורה כנד כולם"(פאה א,א),"אין מבטלין תינוקות של בית רבן אפילו לבנין בית המקדש"(שבת קיט,ב) מן המשל של הלב נוכל ללמוד עד כמה הכרחי הדבר להעמיד את ערכה של תורה באמת, בתלמוד וגם במעשה, כי בנפשנו הדבר. האומה כולה זקוקה ללב.. זקוקה היא לאנשים שיעסקו בתורה בערכה הקדוש, זהו 'מקדש מעט' שלה!"
למען האמת- קיצרתי קצת. זה כתוב בניסוח הרבה יותר מעורר. עוד משהו שלי: לא נאמר "גדול מעשה הבא מתוך התלמוד" אלא "גדול תלמוד המביא לידי מעשה"- רואים מכאן מה בכל זאת יותר חשוב. בנדוד שלי חרדי, והוא אמר לי שבישיבה שלהם קוראים למי שאין לו כח ללמוד והוא הולך לצבא "משתמט". הסיבה היחידה שאני רוצה להתתגייס לאור הדברים כאן היא משום שאני רוצה לקיים את המצווה הזאת (מלחמת מצוה) בגופי. כמו שאמרו רבותינו שהיא מצווה המוטלת על כל יחיד ויחיד (כמו מצוות תפילין!)
אשריך גולני שאתה מעורר כאלה דיונים חשובים. באמת צריך לחזור על הדברים.
וודאי שלימוד תורה חשוב מאוד.golani
אבל אין הוא דוחה צבא.
ואשאל אותך מה ששאל משה רבינו את שבטי ראובן, גד וחצי שבט המנשה "אחיכם יצאו למלחמה ואתם תשבו פה?".
אבל אז היה מציאות אחרתהבעטליר החמישי
כל העם היה שקוע בתורה והיה שומר מצוות. אז יכלו לעשות את האיזון הזה. אבל כאשר יש כ"כ הרבה אנשים שאינם שומרי תורה ומצוות חייבים לרומם את המצב הרוחני בעם. למה אתה לא שואל למה החילונים לא משתמטים מלימוד התורה? זה צריך להיות הרבה יותר שאלה זועקת מהשאלה שלך. (לאור הדברים הנ"ל)
ויורשה לי לצטט גמרא ממסכת מועד קטן (דף ט,ב) :
"הדר יתבי וקא מבעי להו (ר' יונתן בן עסמיי ורבי יהודה בן גרים ישבו והקשו קושיא): כתיב (על התורה) "יקרה היא מפנינים וכל חפציך לא ישוו בה" (משלי ג) הא חפצי שמים ישוו בה (בפסוק כתוב שצרכי האדם וחפציו לא משתווים לתורה. אז אפשר לדייק ששאר מצוות כן משתווים לתורה) וכתיב (אבל כתוב)"כל חפצים לא ישוו בה"(משלי ח) - דאפילו חפצי שמים לא ישוו בה ! (אי אפשר להשוות את מצוות לימוד תורה אפילו לשאר מצוות!) - (והתירוץ
-כאן במצוה שאפשר לעשותה על ידי אחרים כאן במצוה שאי אפשר לעשותה ע"י אחרים"
מכאן רואים שלימוד תורה דוחה את מצוות צבא. ואם תאמר: אי אפשר לעשותה ע"י אחרים- שתי תשובות לי אליך: 1. אפשר לעשותה על ידי אחרים, המצב לא כ"כ נורא כמו שמציגים אותו. 2. ואף אם יש קצת אמת בטענה זו- חיילי ההסדר מתגייסים לשנה וחצי שרות צבאי ואינם "רק" לומדים.(אני בכלל לא מדבר על עוד 3 שנות השרות הרוחני).
בעניין הישיבות התיכוניות- אין מה להשוות ישיבה תיכונית להסדר/גבוהה! חברים שלי שונאים גמרא. תגיד לי אתה כמה חברים שלך יודעים ללמוד -עזוב אותך ללמוד- לקרוא גמרא כמו שצריך? כמה חברה שלך יודעים ללמוד בעיון- ראשונים ואחרונים? ישיבה תיכונית זה מקום לעשיית בגרויות לדתיים. בלי לימודי אמונה סדירים, בלי תלמוד כמו שצריך. הכל רק בשביל הבגרות.
כמובן שישיבה תיכונית זה לא מספיק! יש לי חברים שלומדים ב "מרכז הרב". יש עליהם עול תורה רציני. כשהם הגיעו לישיבה הם קיבלו "חלישות". כמה מהם "נפלו למשכב" ולא הרגישו טוב. חבר שלי שוחרר לאיזה חצי שנה כי הוא לא יכל ללמוד- מגרנות, הקאות וכו'... נראה לך שזה קל? קשה שם. הלימוד בישבה תיכונית לא משתווה ללימוד בישבה גבוהה- "מתים באהלה של תורה" כפשוטו. שלא נדבר על התנאים. הם עושים לעצמם את כל הסבל הזה לא סתם: כי זה מה שנחוץ לאומה.
ונסיים בהוראת רבותינו ז"ל: "הוי גולה למקום תורה"- אין תלמוד תורה נקנה באופן אמיתי אלא אם כן מתפנים מכל דבר אחר. צריך התנתקות -(זמנית)- כרשב"י בשעתו על מנת לקנות את התורה. מה שאין בישיבה התיכונית.
מבחינה הלכתית "יבשה" וודאי אפשר למצוא היתרgolani
מי אני שיחלוק על פוסקים שעומדים בראשי ישיבות הסדר?
מבחינה ערכית ישנו זמן מסויים שבו כולם צריכים להגן, והתרומה הגדולה של לימוד תורה לא יכולה לבא על חשבון ההגנה.
אני כותב לך מפורשות:הבעטליר החמישי
"כל חפצים לא ישוו בה"(משלי ח) - דאפילו חפצי שמים לא ישוו בה! כאשר אפשר לעשות את המצווה על ידי אחרים.כלומר- צבא. זה לא הלכה יבשה- זוהי העדיפות.
ואני חוזר:א. "תורה מגנה ומצילה"-כפשוטו. אל תאמר: "והתרומה הגדולה של לימוד תורה לא יכולה לבא על חשבון ההגנה." אלא: "והתרומה הגדולה של לימוד תורה היא ההגנה."
ב. למה תלמוד תורה לא קודם להגנה? בטוח שמעת את הסיפור עם ר' עקיבא(?) שהיה מלמד תורה ברבים אע"פ שהיה סכנת נפשות. נכון שהמקרה לא דומה, אבל עלינו למסור את נפשנו על התורה! "זאת התורה- אדם כי ימות באהל"-אין התורה נקנית אלא במי שממית עצמו עליה! כיצד הגעת למסקנה שההגנה קודמת לצבא? ואני לא מדבר על זה שהרבה מאוד מגנים שומרים חוץ ממנו, לכן לנו מותר "לחפף" קצת וללכת ללמוד. -מה שמועיל הרבה יותר. ואני לא מדבר על זה שחיילי ההסדר עושים מילואים. אין זו הלכה יבשה- אלא עדיפות!
ועדיין לא הבנתי למה אתה לא שואל את אותה שאלה בכיוון הפוך על החילונים.
אם אתה מרגישgolani
- שזה בסדר בשבילך לחיות כטפיל על גב החילונים אז סבבא.
לימוד תורה זו ההגנה?golani
ההגנה היא בחרב, לא בשום דבר אחר, אמנם גילו לנו חכמינו ש"תורה מגנא ומצלא" אבל האם עשו זאת בשביל שנשתמט מהגנה מעשית? חלילה!
לשרת בצבא שנה וחצי זה לחיות כטפיל על גב החילונים?הבעטליר החמישי
לא הגזמת! חוץ מלימוד התורה ושאר התרומות למדינה אנחנו עושים שנה וחצי ומילואים. ההפרש הנוסף של השנה וחצי הופך אותנו לטפילים עליהם?
וההגנה אינה רק בחרב! אתה רוצה להגיד שאימרת חז"ל "תורה מגנא ומצלא" היא סתם בשביל הקטע? שכל מה שהם לימדונו הוא "לראותם בלבד"? התורה שייכת למציאות!
וכמובן שאי אפשר בלי השתדלות, ולכן עושים צבא. אבל צריך לצאת מהראש הזה שהתורה לא מועילה. אל תגיד לי "ההגנה היא בחרב, לא בשום דבר אחר" הרי אתה סותר את עצמך! -"וודאי שלימוד תורה חשוב מאוד." (תגובתך לעיל)" אנחנו משלבים גם תורה וגם צבא ולפעמים גם מוסיפים. "לחיות כטפיל ע"ג החילונים???" אני כבר מתחיל להתעצבן. עד עכשיו הדיון היה לגיטימי. התחלת להגזים.
הבאתי לך הרבה מאוד הוכחות מפורשות בעניין מעלת לימוד התורה שמשפיע השפעה סגולית. נראה לך שהצלחנו במלחמת המפרץ ובמלחמת ששת הימים רק בזכות החרב? היה שם ניסים גלויים! אף פעם לא שמעת על רחל אימנו במבצע "עופרת יצוקה"?(אני לא בא להגיד שהסיפור נכון, אבל הבאתי דוגמא) אף פעם לא שמעת על חיילנו שרק יצאו בניין ואז הוא התפוצץ כי הוא היה ממולכד? צריך להיות ממש טיפשים בשביל להבין שלא היה כאן השגחה מכוונת, שה' עזר לנו.
ולמה הוא עזר לנו? בזכות מצבנו הרוחני! בזכות לימוד התורה! לאחר אחת המלחמות (ולא מלחמת המפרץ) אחד הת"ח הגדולים התלוצץ ואמר שכשהטילים הגיעו לבני ברק הם ראו שהכל שחור ואז הם אמרו אחד לשני "כאן כבר היינו". -בזכות לימוד התורה ניצלים! כפשוטו! בזכות לימוד התורה, בזכות גילוי דבר ה' בעולם- ה' עוזר לנו!
אני חולק על התלמיד חכם הזה רק בכך שלדעתי הלימוד תורה של בני ברק לא מגן רק על ב"ב, כי אם על כל העם. במצב האידיאלי- שכולם עושים רצונו של מקום- "ה' ילחם לכם ואתם תחרישון!"- יע'ני- לדבריך- "להשתמט מהגנה מעשית".
ואנחנו לא משתמטית מהגנה מעשית! אנחנו משרתים רק שנה וחצי פחות מכולם בצבא, ועושים מילואים ועושים הכל וגם לומדים תורה. ומי שרוצה גם מאריך. אין בעיה להאריך שירות.
ותן לי לספר לך משהו: 4 מתוך 5 המג"דים של חטיבת גולני, שעל שמה אתה נקרא, הם דתיים-לאומיים. שלושה מהם בוגרי ישיבת "הר המור". אתה לא יכול לזלזל בישיבות ההסדר. מי שרוצה מאריך שרות.
ולסיום: ידוע ומפורסם שמאז בבל לא היה מפעל תורני כה גדול כמו עכשיו . אפילו באירופה לא. כל אחד יכול להגיד לך את זה. אני בטוח שבזכות זה המדינה שלנו קיימת. ואני לא יזכיר לך את "אל תאמרו כוחי ועוצם ידי עשה לי את החיל הזה".
נראה שקצת פספסת את הנקודה.אנונימי (פותח)
אין ספק באשר לחשיבותה של התורה,ואל לנו להשתמט ממנה.אם תגיד שאתה מעוניין ללמוד 10 שנים בישיבה,תעשה שנה וארבע ותבורך.אבל מתכונת ההסדר הנוכחית היא של בערך 3 שנים בישיבה ושנה ו4 בצבא היא השתמטות.תעשה 3 בישיבה ואחר כך 3 בצבא{תצא "לחיים" קצת מאוחר,יש מחיר לאידיאלים}.למה אתה תעשה שנה ו4 כשחילוני ממוצע עושה 3?
כן, זה לחיות כטפיל על גב החילונים.golani
לא סומכים על "תורא מגנא ומצלא"במקום שבו שכיח היזקא.
דברי הרב זוין על אלה שמשתמשים במשפט מהגמרא "תחי"ם לא צריכים נטירותא":
"
וואלק לא ידעתי. בכל אופן בטוחזית שמן ודבש
שרבני ההסדר יודעים את זה וזה לא חדש בשבילם.
ברור שלא!הבעטליר החמישי
אבל חז"ל עדיין אמרו את זה! הם לא חזרו בהם אע"פ שידעו (ולמען האמת הם גם אמרו לנו) שאין סומכים על הנס ! ולכן כן מתגייסים שנה וחצי, וכן עושים מילואים ( -שכולל גיוס בזמני מלחמה).
-זה לא אומר שלימוד התורה לא מועיל. הניסים שקורים לחיילנו במלחמותיהם הם בפירוש בזכות לימוד התורה. מאז שקמה המדינה יכולים ללמוד בשקט בזכות הצבא, ואז הצבא מצליח בזכות לימוד התורה וזה מן "הביצה והתרנגולת". ישיבת חברון של תרפ"ט לא הייתה גדולה כמו עכשיו. בזכות לימוד התורה והצבא אנו מצליחים. אי אפשר זה בלי זה.תסביר לי אתה את הפשט של "ה' ילחם לכם ואתם תחרישון". בסדר?
ואני לא מבין איך הגעת למסקנה של "לחיות כטפיל על גב החילונים". שנה וחצי בלבד הופכים אותם לבוני המדינה? ואותנו לטפילים? תעזור לי להבין אותך, בחיאת.
כתוב גם "והיית משוגע"(ממראה עיניך).golani
הרי לך מצוות העשה התרי"ד
...
זה מה שקורה כשאין פירוש נכון, "ה' יילחם לכם" זה בזמן קריעת ים סוף, לא כל הזמן.
אתה לא עונה לי על שאר מה שאני אומר לךהבעטליר החמישי
בס"ד.
ברור ש"ה' ילחם לכם ואתם תחרישון" זה לא כל הזמן! ולכן מתגייסים! לכן עושים גם וגם! אתה נטפל לשנה וחצי שהם לא עושים ומקשה ש"אי אפשר ללא הגנה". ולכן כן מגינים במשך שנה וחצי! לכן יש שילוב!
בא נלך פרה-פרה. שנינו מסכימים באשר לחובת הגיוס ולחשיבות הצבא. כל מה שנדבר עכשיו בקשר להשגחה האלוקית וללימוד התורה לא יהיה רלוונטי אם תגיד כל הזמן שצריך להתגייס. אני מסכים איתך שצריך להתגייס! במקום לסתור את כל ההוכחות שלי אתה מוצא איזה משהו אחד ששמעתי פעם ושהוא לא נכון. תענה כמו שצריך! אנחנו לוחמים במשך שנה וחצי+מילואים+זמני מלחמה (אתה מביא לי כל הזמן הוכחה הלכתית שאנחנו במצב מלחמה וש"לא סומכים על התורה לבדה". -אבל אנחנו לא כל הזמן נמצאים במצב מלחמה! במצב מלחמה כולנו מתגיסים!!!)?
כן! אז מה אתה רוצה? אפשר ללמוד תורה!
מה יש לך להגיד נגד כל שאר הטענות שמראות לך שהתורה עוזרת לנו?(אתה רוצה שאני יחזור עליהם עוד פעם?)
התורה עוזרת לנו - זו הסתמכות על הנס.golani
זה לא טיעון בעיני.
זו לא הסתמכות על הנסזית שמן ודבש
וזה טיעון יהודי מצוין.
בבסיס התפיסה שלי נמצא הרעיון שכל ליומוד תורה שלי מציל את העולם. שמעת? מציל את העולם!
אז למה ללכת ולחפש ניסים כשיש לך מתכון בדוק לחיים טובים?
מי שמרגיש אחרת זאת בעיה ולא דבר טוב.
^^^^הבעטליר החמישי
ונריה זאת לא סיבה למסיבה>>>זית שמן ודבש
אתה יכול להסתובב במדינה ולראות מה התוצאות של נטישה המונית של הישיבות שהייתה לפני 50-100 שנים.
זו בדיוק הסתמכות על הנס.golani
הסתמכות על הנס פירושה - השתמטות מהשתדלות מעשית בגלל ציפייה להתערבות אלוהית.
ומהי לדידך התערבות אלוקית?זית שמן ודבש
ומי אמר לך שהמאמינים נמנעים מהשתדלות מעשית?
אני חושבgolani
- שאנחנו לא אמורים לסמוך על התערבות אלוהית בחיי המעשה ואין לנו היתר להשתמט בגללה מעשייה.
זה, אגב, הוסבר ע"י אחד מגדולי החסידות כשורש הטוב שבכפירה - היא לא נותנת לנו להשתמט מאחריות מעשית.
אבל ברגע שיש חילונים שמשרתים שלוש שנים במקומינו הרי שהכפירה באה על סיפוקה (בעקבות החילונים הנ"ל) והמצפון בא על סיפוקו בעקבות האמירה "אני גם מגן אז זה פוטר אותי מהשתדלות" רק יש איזה פרט קטן שלא בא על סיפוקו - האמת והשוויון.
אגב, ההתנגדות שלי להסדר היא רק במקרה שבו יכולת הלימוד של הבחור תיפגע ובעקבות כך - רמתו הרוחנית תרד מאוד, אם זה אכן כך אז אין ברירה - צריך למצוא קיצורים. אבל מי שיכול גם ללמוד באופן משמעותי וגם לשרת באופן משמעותי - אשריו.
ואני שמעתי שלעיתים אנחנו כן צריכים לבטוח באלוקיםזית שמן ודבש
ולהמנע מעשייה. כמובן זה לא באופן גורף לכל המקרים.
ועדיין לא הסברת מה זה התערבות אלוקית.
אז שמעת לא נכון.golani
לחשוב שאני יילמד תורה והקב"ה יביס את האוייבים - זה לסמוך על התערבות אלוהית.
ואל תומר לי "זה דרך הטבע", זה לא דרך הטבע, זה נס.
אני מרגיש לא פייר שאנחנו שניים על אחד....הבעטליר החמישיאחרונה
א.רק רציתי שתדע ששרות בצבא מוריד משמעותית את הרמה הרוחנית. אח שלי חזר בשאלה בצבא. לשרת 3 שנים עם חילונים מבית מוריד את הרמה הרוחנית. וזה בדוק.
ב. למרות שאני לא סובר שתועלת לימוד התורה היא בגדר נס לא טבעי, אף לדבריך- אנחנו לא סומכים על הנס. אנחנו כן מגינים "מעשית". אחרי השירות הצבאי המקוצר שהגנו אנחנו כן פטורים מהשנה וחצי הנוספות כי הגנו מספיק ברובד "המעשי". גם אתה מסכים שלימוד התורה מועיל, רק שאתה אומר שאין לסמוך על זה- אז הנה: אנחנו לא סומכים על זה.
(ולזית שמן ודבש- לא אמרתי שזה סיבה למסיבה...)
ישיבות ההסדר דבר נפלא ומרומם.הבעטליר החמישי
במיוחד במצבנו כאשר אין מי שמשלב את שני הדברים ביחד. גם תורה וגם צבא.
שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?
כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt
הי לכולם,
פטור מגיוס מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.
אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה.
מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל
מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד?
כי בפועל לא הייתי בקבע
אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג
יש משמעות לצבע?
יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.
בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה
הצבע היה נגזרת של תפקיד.
ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.
מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש
מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה