-צריך לקבל באהבה את כל הצפיפות, הדוחק והבלאגן. זה ממש קל "לתפוס דינים" על ההוא שעקף אותך בתור בביקורת דרכונים או להתעצבן על ההוא שדרך עליך בירידה מהמטוס, או לקלל את ההוא שכבר 20 דקות משתטח על הציון ולא נותן לאף אחד לההשתטח גם-כן.
בטוח שרבינו ישמח שנהיה מכבדים אחד את השני, מוותרים וסולחים. ממש מתאים לערב ר"ה ועשרת ימי תשובה.
- באומן עצמה- יש מלא פיתויים, ואני לא מדבר על מה שאתם חושבים, אלא על פיתויים אחרים: כל הזמן יש ריקודים ליד הדוכן של הנ-נחים ושמחה עצומה. מה יותר מגרה מללכת ולרקוד שם עד כלות הנשמה? זה לא משהו רע לרקוד, כמובן, אלא סתם מאבד את האפקט: לרקוד אפשר גם בארץ, לאמר תיקון-הכללי על הציון של רבינו א"א, אז תנצלו את הזמן היטב!!! אפשר ללכת ברחוב ולפגוש חבר'ה, וזה ממש סבבה, וגם יש כל הזמן עוגות ושתיה בהכנסת אורחים וארוחת שלמות גם, אבל אסור לשכוח בשביל מה שילמנו כל כך הרבה כסף, צריך לזכור שהעיקר זה הציון כמו שאמר אחד מזקני אנ"ש: "הציון זה גן-עדן, בחוץ זה גיהנום"
תכל'ס, שווה לרקוד בתשליך ליד האגם ובמוצאי ר"ה.
-יש ממש "יצר הרע" להתבודד ביערות שמה: יערות עצומים וענקיים ממש כמו בסיפורי הבעל שם-טוב... אבל כל זקני אנ"ש אומרים שבאומן צריך להתבודד על הציון דווקא: אפשר להתעטף בטלית או להיצמד לציון ולהתבודד...
- לא נכנסים לציון בלי טבילה. המקווה הגדול (שמתחת לקלויז) נהיה יקר משנה לשנה, והמקווה מול הציון בחינם, צפוף והמים שם מטונפים. אני ממליץ לטבול באגם טבילה למי שלא מפחד ממים קרים ויודע לשחות(תשאלו איפה זה, בעיקרון מול האגם תשליך יש שביל ימינה ואז אחרי 5 דקות הליכה תראו את זה כבר).
- בערב ראש השנה אומרים "וידוי דברים" לפני הצדיק ומזכירים את החטאים שעברנו עליהם במהלך השנה.
- אם נמאס להיות כל הזמן בציון (וזה נהיה משעמם אחרי כמה שעות...) יש כל הזמן שיעורים בקלויז של הרבנים הכי טובים בברסלב. לי אישית השיעורים האלה פשוט עשו לי את השנה (כפשוטו!) ונכנסתי לשנה החדשה עם דעת יותר עמוקה וחידושים.
תולים שמה מודעות גדולים ומפרסמים את רשימת השיעורים. תראו איזה שיעור הכי יכול לחזק אותכם, ותגיעו מוקדם, שתתפסו מקום ישיבה.
- תפילות בחג עצמו: לא מתפללים בציון (למרות שהמניין התימני שם...). בקלויז יש את המניינים המרכזיים (אשכנזי\ספרדי) עם בעלי תפילה של ברסלב ובמנגינות.
יש עניין להתפלל שמה רק שתדעו שצפוף, בקושי שומעים, התפילות ארוכות, כדי לקנות מקום תאלצו להיפרד מכמה עשות דולרים.
יש הרבה חבר'ה שמארגנים מניינים ויש גם באמצע הרחוב מניינים אבל זה בעסה לעמוד כל התפילה.
בקיצור: אם אתם לא מאורגנים מראש על מניין שאתם מחוברים אליו- אתם בצרה: מתחילים פה, עוברים לשם ומגלים שנגמרה התפילה ואתם מתבעסים, אבל חשוב תמיד לזכור את דברי רבינו":כן יאכל, לא יאכל. כן ישן, לא ישן. כן יתפלל, לא יתפלל (זה לא משנה) העיקר יהיה אצלי בראש השנה"!
יש לי עוד מה לכתוב, אם יש עוד שאלות, רוצים הסברים והדרכה אפשר לפנות אלי באישי.
בהצלחה בהכנות וההתארגנויות!!!