אנשים אני צריך קצת עזרה....נ נח זה הכל

בס"ד בר"ה

בע"ה עוד 3 שבועות אני טס לאומן והייתי רוצה לנצל את השבועות האלו בשביל להכין את עצמי לקראת הקיבוץ הגדול והקדוש, אז יש לכם עיצות אולי איך אני יכול לעשות את זה??? ללמוד על הקיבוץ הקדוש? להתבודד הרבה? ללמוד על גדולת רבינו הקדוש? הבו עיצות...ה' עמכם חזקו ואמצו בעבודתכם נ נח נחמ נחמן מאומן!!!!!!

הנה:תיקון הכללי

תשמע את דיסק מס' 20 של הרב ארז משה דורון: http://www.levhadvarim.com/index.php?option=com_content&view=article&id=731:-20-&catid=34:2009-04-30-06-43-33&directory=97

אומן ראש השנה מהאתר "ברסלב" של "חוט של חסד": http://www.breslev.co.il/categories/אומן_ראש_השנה/ברסלב.aspx?category=92&pageid=1&language=hebrew

האתר "אומן- כל מה שרצית לדעת" http://www.uman.co.il/- גם קצת גשמיות...

והכי חשוב: להתוועד ביחד עם חסידי ברסלב שיש להם דעת אמיתית של רבינו הקדוש, כדי לזכות להתחזק אחד מהשני, כמו שאמר רבינו הקדוש סמוך לפטירתו":רק תחזיקו עצמכם ביחד", וכתוב בזוהר הקדוש:"אנן בחביבותא טליא מילתא", כלומר, אנחנו יותר חביבים לפניו יתברך כשאנחנו מדברים ביחד.

שנזכה לחזות בגאולה השלמה ובהתגלות רבינו הקדוש, בבניין בית המקדש בקרוב אמן!

בהצלחה! שתזכה לנצל את הזמן כמו שצריך!!!תיקון הכללי
עוד כמה טיפים למי שטס (במיוחד בפעם הראשונה)!תיקון הכללי

-צריך לקבל באהבה את כל הצפיפות, הדוחק והבלאגן. זה ממש קל "לתפוס דינים" על ההוא שעקף אותך בתור בביקורת דרכונים או להתעצבן על ההוא שדרך עליך בירידה מהמטוס, או לקלל את ההוא שכבר 20 דקות משתטח על הציון ולא נותן לאף אחד לההשתטח גם-כן.
בטוח שרבינו ישמח שנהיה מכבדים אחד את השני, מוותרים וסולחים. ממש מתאים לערב ר"ה ועשרת ימי תשובה.

- באומן עצמה- יש מלא פיתויים, ואני לא מדבר על מה שאתם חושבים, אלא על פיתויים אחרים: כל הזמן יש ריקודים ליד הדוכן של הנ-נחים ושמחה עצומה. מה יותר מגרה מללכת ולרקוד שם עד כלות הנשמה? זה לא משהו רע לרקוד, כמובן, אלא סתם מאבד את האפקט: לרקוד אפשר גם בארץ, לאמר תיקון-הכללי על הציון של רבינו א"א, אז תנצלו את הזמן היטב!!! אפשר ללכת ברחוב ולפגוש חבר'ה, וזה ממש סבבה, וגם יש כל הזמן עוגות ושתיה בהכנסת אורחים וארוחת שלמות גם, אבל אסור לשכוח בשביל מה שילמנו כל כך הרבה כסף, צריך לזכור שהעיקר זה הציון כמו שאמר אחד מזקני אנ"ש: "הציון זה גן-עדן, בחוץ זה גיהנום"
תכל'ס, שווה לרקוד בתשליך ליד האגם ובמוצאי ר"ה.

-יש ממש "יצר הרע" להתבודד ביערות שמה: יערות עצומים וענקיים ממש כמו בסיפורי הבעל שם-טוב... אבל כל זקני אנ"ש אומרים שבאומן צריך להתבודד על הציון דווקא: אפשר להתעטף בטלית או להיצמד לציון ולהתבודד...

- לא נכנסים לציון בלי טבילה. המקווה הגדול (שמתחת לקלויז) נהיה יקר משנה לשנה, והמקווה מול הציון בחינם, צפוף והמים שם מטונפים. אני ממליץ לטבול באגם טבילה למי שלא מפחד ממים קרים ויודע לשחות(תשאלו איפה זה, בעיקרון מול האגם תשליך יש שביל ימינה ואז אחרי 5 דקות הליכה תראו את זה כבר).

- בערב ראש השנה אומרים "וידוי דברים" לפני הצדיק ומזכירים את החטאים שעברנו עליהם במהלך השנה.

- אם נמאס להיות כל הזמן בציון (וזה נהיה משעמם אחרי כמה שעות...) יש כל הזמן שיעורים בקלויז של הרבנים הכי טובים בברסלב. לי אישית השיעורים האלה  פשוט עשו לי את השנה (כפשוטו!) ונכנסתי לשנה החדשה עם דעת יותר עמוקה וחידושים.
תולים שמה מודעות גדולים ומפרסמים את רשימת השיעורים. תראו איזה שיעור הכי יכול לחזק אותכם, ותגיעו מוקדם, שתתפסו מקום ישיבה.

- תפילות בחג עצמו: לא מתפללים בציון (למרות שהמניין התימני שם...). בקלויז יש את המניינים המרכזיים (אשכנזי\ספרדי) עם בעלי תפילה של ברסלב ובמנגינות.
יש עניין להתפלל שמה רק שתדעו שצפוף, בקושי שומעים, התפילות ארוכות, כדי לקנות מקום תאלצו להיפרד מכמה עשות דולרים.
יש הרבה חבר'ה שמארגנים מניינים ויש גם באמצע הרחוב מניינים אבל זה בעסה לעמוד כל התפילה.
בקיצור: אם אתם לא מאורגנים מראש על מניין שאתם מחוברים אליו- אתם בצרה: מתחילים פה, עוברים לשם ומגלים שנגמרה התפילה ואתם מתבעסים, אבל חשוב תמיד לזכור את דברי רבינו":כן יאכל, לא יאכל. כן ישן, לא ישן. כן יתפלל, לא יתפלל (זה לא משנה) העיקר יהיה אצלי בראש השנה"!

יש לי עוד מה לכתוב, אם יש עוד שאלות, רוצים הסברים והדרכה אפשר לפנות אלי באישי.

בהצלחה בהכנות וההתארגנויות!!!

למי שנעצר\עוכב מסתובב בגבעות\ חבר של פרלמן...:תיקון הכללי

גם למי שהגיע ללשכת גיוס, לא הגיע מעולם, בהליכים:

על מנת לא להיות מופתע ולגלות בפעם הראשונה כי הוצא נגדך צו עיכוב יציאה מהארץ רק בהגיעך לשדה התעופה, כשהכל כבר מוכן, והמזוודות בידך- דבר שיסב לך נזק כלכלי ועוגמת נפש כאחד, כדאי לבצע בדיקה קטנה מבעוד מועד אשר ניתנת ללא כל עלות מול משטרת הגבולות.

את הבדיקה יש לבצע באופן הבא:

יש לשלוח צילום תעודת הזהות לפקס: 02-5898819
כעבור מספר דקות יש להתקשר למענה הטלפוני בחטיבת המודיעין של משטרת הגבולות במספר: 02-5429392
בתום מענה על מספר שאלות שמטרתן אימות זהותך, תינתן התשובה המיוחלת האם קיים כנגדך צו עיכוב יציאה מהארץ.
שעות הפעילות של משטרת הגבולות הן בימים א'-ה' 08:00-18:00(בימי ו' השירות אינו פועל).
מענה קולי כללי ניתן במספר: 02-5429167.

חשוב לציין כי גם במידה וקיים צו נגדך, אין זה מחייב את ביטול הנסיעה המתוכננת, שכן בנסיבות מסויימות קיימת אפשרות ריאלית לביטול צו עיכוב היציאה מהארץ, גם אם באופן זמני, כנגד ביטחונותמתאימים.

על כן כדאי במקרה כזה להקדים ולפנות למשרדי על מנת למצוא את הפתרון ההולם והמהיר, ויפה שעה אחת קודם

מקור: http://articles.law-portal.net/Articles/Article246.aspx

תעלה להר הבית!!!אוריין
וככה גם תוכל לראות אם אתה דרוש חקירה...תיקון הכללי

וגם לזכות במצוות מורא מקדש (שאפשר לקיימה כיום רק בהר הבית), וכן להבין מה הכוונה "גלות", "חילול ה'"", וכו'...

תישמור תעניים.על תיסתכל על בנות...אנונימי (פותח)

''כל הנושים שק נחושים''

וואי אהבתי את העצות של תיקון הכללי!שירו למלך

זה עושה לי חשק לטוס גם!

בע"ה שאזכה!!

תהנה אחי! ואין לי מה להוסיף על העצות של תיקון הכללי. באמת שהוא כבר אמר הרבה

יש עוד המון מה להוסיף...תיקון הכלליאחרונה

ובעקבות כמה אנשים ששאלו אותי באישי הנה עוד כמה טיפים:

-שמגיעים לאומן, הדבר שהכי רוצים לעשות, זה לרוץ לציון ולהישאר שמה עד שכבר "תרגיש בבית", ותרגיש שאתה אפוי בלב הצדיק, אבל אסור להכניס תיקים לציון, ואתה יורד עם התיק הגדול (שבוע בחו"ל[!]...) ברחוב מתחת לציון ואתה עומד ומתלבט: מה עושים עכשיו???
זה קטע ממש קשה אבל תנסו: קודם כל תתארגנו איפה שאתם ישנים (לחפש דירה, לבנות אוהל, לאוהלים של זינגר וכו') תראו שהדרכון והכרטיס טיסה חזור והכסף במקום בטוח (בכיס עם רוכסן, למשל.) ורק אז אפשר ללכת לטבול ואז- לרוץ לציון! ו..(אהה!)  |נאנח|...

-באומן בטח תפגוש חברים שיציעו לך ללכת איתם לשוק הראשי, לקנות דברים בזול (סיגריות, אקדחי אוויר מזויפים, אלכוהול... וכו') ברור שזה שיקול שלך אם ללכת לשם או לא, רק חשוב שתדע: המצב שם הוא על הפנים מבחינת צניעות, השוטרים הרוסים הם אנשים גסים, רשעים ותאבי ממון. ברחובות שמחוץ לציון אתה נמצא ממש בגיהנום!!!

וגם סתם ככה, זה מגעיל לפרנס את האוקראינים המטונפים האלה שרצחו אלפי יהודים לפני לא הרבה מאות שנים, והדם של העיר אומן במיוחד ספוגה בדם הזה...

- כמו שאמרתי, השוטרים הרוסים הם פשוט רעים והם עושים כל הזמן מלא קטעים לאנשים. לדוגמא הם באים למישהו ומבקשים ממנו דרכון. הוא מביא להם, וכדי לקבל אותו בחזרה הם דורשים 50 דולר, לכן, מהשוטרים האוקראינים צריך להתרחק מהם, ושהם מבקשים ממך משהו או פונים אליך, תמלמל משהו לא מובן בעברית, ותיעלם מיד. 
כמו כן, לא כדאי להסתבך שם עם החוק. אלימות ברחוב, להשתין ברחוב (מחילה...) ועוד זה עבירות פליליות.
לפעמים הם גם מרביצים, וזה נראה שיש להם כח...

-המים בברזים באומן לא ראויים לשתייה, לכן צריך להביא מים מהארץ או לקנות מים מינרליים באוקראינה (אפשר גם להשיג ג'ריקנים של 5 ליטר)

-רבינו אמר לתת פרוטה לצדקה, ולכן זכינו להמון-המון-המון קופות ואנשים שאוספים כסף בציון, ברחובות, בקלויז, ובכל מקום!.   א ב ל    צריך להיזהר מאוד מעניים שאינם הגונים, ולא צריך לתת כסף לכל איזה ילד שרוצה סיגריות ומתחנן על נפשו.

ויש עוד עצות... בעז"ה אולי נעלה בהמשך...
אם גם לכם יש עוד נושאים שמסקרנים אותכם ואין לכם את מי לשאול- אפשר לשאול באישי...

הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך