משהו ממש ממש מוזר...שמחה ואמונה

שאלה:

האם יש מקום להקל לבנות אשכנזיות ללכת בלי גרביים? כי הרמ"א מתיר...

תשובת הרב ארוש:

רוב ככל גדולי ישראל אסרו ללכת כך, בלא גרביים, וזו גם דעתי האישית, ואין מקום להקל.

בברכת התורה

הרב שלום ארוש

עכשיו איך זה יכול להיות?.. אין מקום להקל?.. כל הרבנים בציבור הדתי לאומי כן מקילים בזה...

זה לא מוזר. כי---*ים*

יש הלכות צניעות ויש החמרות. המון חרדיות שהולכות ב"צניעות" הם מאד לא בצניעות ויש כאלה שמחמירות מעבר לגדי ההלכה. תלוי מי הרב שלך.

גרביים- אז ככה, להגיד ש"כל הרבנים בציבור הדתי לאומי כן מקילים בזה..." זה לא נכון כי יש כאלה שכן אומרים לשים גרביים. דבר שני, גם אלה שלא- אומרים שאם את שמה חצאית ארוכה- את לא צריכה לשים גרביים.

אני לא רוצה חלילה לקטרג, אבל בחיים לא שמעתי דעה שאומרת שאפשר ללכת גם עם חצאית קצרה וגם בלי גרביים. (גם לא מרב "דתי לאומי"...)

הלוואי שחידשתי משו.

אם אני לא טועה הרב שמואל אומר ועוד כמה רבנים..שובי אמונה

בס"ד בר"ה

שאם את הלכת כל החיים שלך עם גרביים אז עדיף לא להוריד, אבל אם את לא הלכת אז את לא חייבת..

אצלנו בבית נוהגים שאסור שהאצבעות ברגל יהיו גלויות זה משו על פי הקבלה אנערף, אבל אני לא מסוגלת ללכת עם הדבר הזה,  אולי בחורף אני ישמורקורץ שנזכה לשמור בהידור על צניעות,  ולא נכשיל אף צדיק של ה' יתברך!

אשריכם צדיקותנשיקה

אני הבנתישירו למלך

שאצל האשכנזיות יש יותר מקום להקל..

וכן, יש רבנים שמתירים ללכת בלי גרביים. נגיד בהרבה אולפנות בכלל לא מקפידים על זה..

אז זה כבר מראה שהם לא מייחסים לזה חשיבות.

ים, את רציני אף פעם לא שמעת?..שמחה ואמונה

חח תגידי לי איפה גדלת במאה שערים?..

אה וחשוב מאוד להבהיר, אני ממש לא מתכוונת שיהיה פה קיטרוג.. נראה לי באמת הכי טוב לשאול רב.. זה פתח ליצה"ר משהו לא טוב..

חחח לא גדלתי במאה שערים כפרה,*ים*

מה שנקרא- "ממש לא"...

"שירו למלך" יקרה צדיקה, גם באולפנה שאני למדתי בה רוב הבנות הלכו בלי גרביים ולא חייבו את זה. [אגב,זה לא שלא מייחסים לזה חשיבות פשוט צריך לדעת מה המקום של הבנות. אם אין מצב שכולם יתחילו ללכת עם גרביים אז אי אפשר לכפות את זה כי מאבדים מהאפקט, יש מספיק דברים אחרים להקפיד עליהם(כמו אורך השרוול למשל, או שהחצאית לא תהיה קצרצרצרצרה...)]

מצד שני, כששאלתי את הראש אולפנה מה ההלכה אומרת הוא אמר שיש מחלוקת, אבל בסופו של דבר, שורה תחתונה(כך הוא אמר--) זה שאם את רוצה להקל וללכת בלי- את צריכה לשים חצאית ארוכה.(ב"ה  שנזכה כולנו להתחזק בצניעות)

והוא רב דתי לאומי כן?(זה מופנה ל"שמחה ואמונה"חושף שיניים)

אני צריכה יותר בירור בהלכה..שמחה ואמונה

אני לא מצליחה להבין איך כל זה עובד...

הרב הזה היה רב אשכנזי?..[זה שאמר לך שבכל מקרה צריך חצאית ארוכה?.]

כן. הרב אשכנזי*ים*
את צודקת חלקיתבחור זהב

מה שאת מורת נכון מאד לגבי הפסיקה הספרדית.

ע"פ הפסיקה האשכנזית היינו ע"פ מרן החפץ חיים בעל ה"משנה ברורה" זה לא כך.

שורשה של המחלוקת היא שכתוב
"מה דברי תורה בסתר אף ירך בסתר" ההלכה היא שהירך צריך להיות מכוסה ונחלקו מה זה ירך ע"פ הספרדים זה החלק שלמטה מן הברך.

לעומת זה המשנ"ב הכריע שירך זה החלק עד לברך לכן מותר ללכת עם חצאיות "קצרות" בתנאי שהברך מכוסה בכל מצב אפשרי.

מעברל כך כמובן הרוצה להחמיר ולנהוד במידת חסדות תבא עליה הברכה אך לאשכנזיות מעיקר הדיןם אין חובה לכסות את כל הרגל ומה לי גרבים מה לי חצאית ארוכה.

כמו כן ראוי לציין שדעת המשנ,ב היא דעת יחיד אך נהגו ישראל לפסוק כמותו.

אבל יש גם עניין של שוק באישה ערווהשירו למלך
בחור זהבשמחה ואמונה

אז זה מה שאני אומרת, יש דעה שכן מקלה בעניין, אבל הרב ארוש אמר שאין מקום להקל ז"א הוא כולל כאן את כולןן, אני בטוחה שהוא למד גם את המשנ"ב. חוץ מזה שאיך אפשר לפסוק ע"פ דעת יחיד?.. ז"א איך אפשר להרשות לכולן לעשות את זה אם זו רק דעה אחת?.. יחיד ורבים הלכה כרבים לא?..

יש דעה ויש דעה.בחור זהב

דעת המשנ"ב יא כפי שכתבתי הרב ארוש מציין "רוב" בואו נדייק דבריו והוא אומר שגם ע"פ דעתו זו השיטה אך מנגד ש רבנים אחרן שמתירים  לכן כל אחד יעשה ע"פ רבותיו והרב ארוש פוסק בהכרח ע"פ הפסיק הספרדית כך שזה ברור.

ולשומע ינעם...

(המשיב אינו רב) 

ע"פ המשנ"ב שוק זהו החלק העליוןבחור זהב

לא משנה כל אחד ילך ע"פ הנהגת רבותיו כמאמר חכמינו ז"ל "עשה לך רב והסתלק מן הספק"

טוב נכון, צודק!שמחה ואמונה
חחחח...golani

המבזה הסדרתי שתוקף כל מי שמעיז לסטות במילימטר מהקוו המחשבתי שלו מטיף לאחרים על ביזוי?

לישיבת מרכז הרב, שאתה, טרול שכמוך, לא מגיע לקרסוליה, קראת "ערב רב".

לרב אבינר שמציל נפשות מבחינה רוחנית ותלמידיו מחזיקים ברובע ה"מוסלמי" עד מסירות נפש קראת "רשע וסוטה"

לרבי נחמן מברסלב, אחד מגדולי התורה והחסידות שקמו לעמ"י שמוערך היום ברוב החוגים והזרמים קראת פה "אותו האיש".

למועצת יש"ע שהקימה במאמצים אדירים ומוך אידאליזם את ההתיישבות ביש"ע קראת  - אתה, נער צעיר שמה כבר עשה בחיים שלו? - "מועצת הישועים".

אתה תוקף כל משתמש בפורום שמעיז לחלוק על דעתך המעוותת משנאה באלימות מילולית שמגיע עד איום מרומז.

עכשיו אתה מגן על חוות גלעד? לא נורא, מחר הם לא יסכימו עם שיטתך לגבי מינוי הנהג של מאחז "מעלה פצפצים דרום מזרח ג" ואתה תתקוף גם אותם כדרכך בקודש.

סבלנות.

מוחה מחאה נמרצת על ביזוי ת"ח.אוהבתותך

בס"ד בר"ה

גם אם דעתך שונה וברצונך לחלוק- יש דרך מכובדת ומכבדת לעשות זאת.

מילא היית מביע את התנגדותך במילים עדינות, ניחא. אבל להשתמש בביטויים כה אומללים וחריפים?

בוש והכלם!!

המשנ"ב התיר.golani

והרצי"ה תמה על זה.

איזה ביזוי... איזה ביזוי...שמחה ואמונה

תתבייש לך ואל תכנס לפורום הזה אתה לא רצוי כאן פשוט לא רצוי..

הדעות שלך לא מעניינות אותנו ואתה לא מועיל בשום דבר.. חבל לך על עולם הבא שלך פשוט חבל

חודש לאלול יום כיפורים זה הזמן לחזור בתשובה..

אבל למה את מגיבה אלי?golani
אאופס, סליחה.. לא אליך..שמחה ואמונה
בנות תראו תשובה יפה שמצאתי!מעריצה של אבא
האם בנות צריכות ללכת עם גרביים?
השאלה
בישביל מה צריך ללכת עם גרבים וסנדלים? אני שואלת כי אני רוצה לדעת ולהתחיל לעשות את זה ממש תודה!
התשובה
שלום רב
אני שמח שאת רוצה ללכת עם גרביים, שאת רוצה להוסיף בצניעות, זו בהחלט דרך נכונה, שאיפה טובה לנסות להתקדם, ובמיוחד בצניעות שזה דבר חשוב מאד, שכבר מצאנו במקומות רבים שהצניעות היא תפארת של ישראל, ובת ישראל הצנועה היא גאותם של ישראל.
אכן, מלבד הענין של מעלת הצניעות רצוני להתחיל את הענין בהלכה, ואביא דברים אשר כתב הרב אבינר שליט"א בספר צניף טהור על נושא הגרבים בקצרה ואלו דבריו שם: "כמעט כל רבותינו פסקו שמלבד השמלה עד למטה מן הברך יש לגרוב גרביים, ויש מי שמקל. הגורבת גרביים תבוא עליה ברכה והמקלה יש לה על מה לסמוך (מ"ב ע"ה ס"ק ב. עיין חזו"א או"ח סי´ ט"ז אות ח).
במקום שנשים יראות שמים גורבות גרביים, אין להקל (הגרש"ז אויערבך, ועלהו לא יבול, עמ´ שיא-שטז). אם השמלה מגיעה עד הקרסול, אין צורך בגרביים, ויש מחמירים (לעיל בפרק חצאית). לאוסרים, גם בבית יש לגרוב גרביים כדין שאר מקומות מכוסים שבגוף (מנחת יצחק ח"ו סי´ י´).
אין לגרוב גרביים שמגיעים רק עד מתחת הברך, היות ועלול להתגלות מקום החייב כיסוי, אלא אם כן השמלה הינה ארוכה... "התחיל הנער לספר בשבחה ובצניעות שבה (רות): הרי יש לה כמה ימים שהיא עמנו שלא נראית אפילו אחת מאצבעות ידיה ורגליה" (מדרש זוטא רות ב).
"יש היתר ידוע של החפץ חיים שמותר לאישה לגלות את רגליה מתחת הברך. אם היה מוותר על קולא זו, היה טוב יותר. היינו מוותרים על דקדקנותו ההלכתית הזאת" (רבינו, הרב צבי יהודה הכהן קוק).
במחנה ההשמדה, הלך האדמו"ר מצאנז בנעליים ללא גרביים. היכן נעלמו? הוא ראה נערה הולכת בלי גרביים. באמצע הרחוב הסיר את גרביו, מסרן לה ואמר: לגבי זו נוחות בעבודה הקשה, בעבורך זו חובה"
לכן לפי ההלכה הרוצה לסמוך על דברי החפץ חיים בספרו המשנה ברורה יש לה על מי לסמוך אך צריך לדעת שרבים מן הפוסקים החמירו ובהחלט בנושא של צניעות יש מקום להחמיר ולהשתדל לצאת ידי חובת הדעות המחמירות ולא לנסות לסמוך על הדעות המקילות. אמנם אנו לא יכולים לחייב בת ללכת עם גרביים אם היא לא רוצה אך חשוב הדבר לנסות להתקדם, לנסות להיות יותר צנועה ויותר לפי דעת הפוסקים ברובם.
צריך לדעת שמידת הצניעות היא מידה חשובה מאד, וכבר בעבר גדולי ישראל ניסו כמה שיותר להוסיף על הצניעות הקיימת, ניסו לקדם את ישראל ואת בנות ישראל להיות יותר צנועות, שהם הבינו שהצניעות היא הדבר המתאים לרוח התורה, וגם בדברים שהם לא חיוב לפי ההלכה ניסו להוסיף בהם.
בזמנו הרב צבי יהודה הוציא חוברת, ולאחר מכן פורסם המאמר שלו בספר אור לנתיבתי הדן בחשיבות הצניעות וכן בספרים רבים דנים בכך וחשוב ביותר ללמוד על הענין, לראות עד כמה הוא חשוב, עד כמה הוא מתאים לעם ישראל, עד כמה הוא פאר לעם ישראל ולבנות ישראל ולכן חשוב מאד להתקדם אל דברים שהם מעבר לחיוב. אמנם צריך לדעת שלא לבוא בביקורת על מי שאיננה מקפידה על ללכת עם גרביים שהרי יש לה על מי לסמוך, אך בהחלט טוב להוסיף ולעשות את הלבוש יותר צנוע ויותר שומר על קדושת בת ישראל.
לכן שיהיה לך בהצלחה, ושתמשיכי לשאוף ולהתקדם, להוסיף עוד ועוד, יותר קדושה יותר טהרה בעם ישראל במיוחד במצב שלנו שהדבר כל כך נדרש, וכל כך חשוב.

צרפתי קישור לספר "פניני הלכה" של הרב מלמד, מומלץ לעיין בו:
http://www..yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=1830

בברכה
יצחק, חברים מקשיבים.

וואוושמחה ואמונהאחרונה

תראו מזה צניעות.. וואחח

מישהו יודע כמה זמן הליכה מבני ברק לירושלים?abrahami

לפי מה שכתוב המרחק הוא 50.5 קילומטר

https://nearby.co.il/%D7%9E%D7%A8%D7%97%D7%A7/%D7%91%D7%A0%D7%99-%D7%91%D7%A8%D7%A7/%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%9D

סליחה אם הנושא קצת לא קשור, לא ידעתי באיזה פורם לשאול.

מתכנן ללכת?זיויק
אם המטרה היא להנות ולא רק להגיעפתית שלג

אז  כדאי להיצמד לשביל ישראל. לפי המקטעים הרגילים של שביל ישראל זה בערך 3 ימים.

תודה רבה!abrahamiאחרונה
אומןרק להידבק בצדיק
עבר עריכה על ידי רק להידבק בצדיק בתאריך ט"ו בטבת תשפ"ו 1:23

אהלן
מישהו או מישהי פה טסו פעם לרבינו?
היה לכם מחשבות על היציאה מארץ ישראל?
אני ספציפית מאד רוצה לטוס ודיברתי עם מישהו, אמרתי לו שאני מרגישה שזה חלק מהעבודת ה' שלי,
הוא אמר לי שעיקר עבודת ה' זה להיות חלק מכלל ישראל, מתהליך הגאולה שעמ"י עובר, 
וארץ ישראל היא חלק בלתי נפרד מהתהליך הזה..
הוא אמר שאי אפשר לטוס כדי לעבוד את ה' עם עבודת ה' היא כלל ישראלית..
אבל אני מרגישה שיש פה נקודה שהיא מעבר...
אז אשמח לשמוע מחשבות ותשובות נוספות..
תודה רבה!

מותר לטוס לקברי צדיקים.אני:)))))

אני גם רוצה 

זה לא כ"כ פשוטברגוע
לא פשוט, אבל אפשרי למאן דאמר.נפש חיה.
נכוןברגוע
מבינה אותךאשר ברא

גם אני עסקתי רבות בסוגיה הזאת.. והייתי מהמתנגדים ליציאה מהארץ.

ובסוף כשקיבלתי הזמנה מרבנו, אמרתי לעצמי שאני נוסעת לצדיק באמת בשביל לחזק את עבודת ה'- להיות בבחינת תלמיד שהולך לרבו.

לי מאוד הפריע שהרבה נוסעים לאומן וגם לשוק שם לעשות קניות... אז אמרתי לעצמי שאני מגיעה באמת בשביל להשתטח ולא לשופינג.

וגם לפני ובמהלך הנסיעה עזר לי מאוד ללמוד את שיחות הר"ן ט"ו שם רבנו מספר לר' נתן על מעלת ארץ- ישראל.

וכשחזרתי לארץ התחברתי הרבה יותר לקדושתה ומעלתה..

ולגבי עם מי מתייעצים על זה, כל אחד יגיד לך מנקודת ההשקפה שלו. וצריך לדעת עם מי להתייעץ בנושא- בצד ההלכתי ובצד ההשקפתי.

שתזכי להזמנה אישית!

קצת כמו השיר של בינינפש חיה.אחרונה

כל צעד מקרב אותנו

לגלות שוב את פנייך

הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה

אולי יעניין אותך