ראשית, כל מה שאני אומרת - ממה שלמדתי ממכון פוע"ה כמובן שאיני פוסקת וחובה לשאול רב!!!
1. לא ברור יחסיות הנשים הסובלות מדימומים כי: א. נשים שאינן דתיות שרואת הכתמה קלה פעם ב10 ימים לדוגמא, לא תגענה לרופא לדווח על דימום לא סדיר... ב. לא ברור אם דימומים לא סדירים נובעים מנטילה לא מדויקת. בכל מקרה, ב"תנאי-מעבדה" ( נשים שנבדקו אבל גם לקחו מדויק להפליא) אחוז ההכתמות רק מעט יותר גבוה מהפמולן הזכור לטוב שהיה לפני כעשור. כך שלרוב כנראה שבסדר. העניין הוא שבציבור הדתי ה" רוב" הזה מסכן מיעוט לא מבוטל של נשים ( כ20 אחוז כנראה)
2. לרב הדימום בעיקר בהתחלה ואח"כ מסתדר, שוב, בתנאי של נטילה מדויקת. נשים שכבר קיבלו וסת- יש להתחיל ביום הראשון של הוסת לקבלת יעילות מקסימלית וסיכון מינימאלי להכתמות.
3. טוב... איך לזכור? (כי חובה לזכור) חוץ מתזכורת בנייד- לא יודעת. אף אני גרועה בזה . (ואל תשאלי מה היה לי בגלל זה עם הסרזט) שעה קבועה היא עד 30 דק' לכאן או כאן, תמיד רצוי חפיסה בבית, חפיסה בתיק...
4. לעניין מניעת הריון- כמו שאומרים במכון פוע"ה - לפעמים מניעתה היא קיומה ( של המצווה ללדת...) כי אשה וגם משפחה צריכים לאסוף כוחות כדי לגדול היטב וכפי שיש מצווה ללדת יש מצווה לחנך ויש מצווה לשלום בית.
לעניין המיקרולוט שהציעו לך- בד"כ ירשם רק אם סרזט לא הלך טוב מכיון שאינו משווק דרך הקופות לדעתי הוא יקר בהרבה.(במקרים חריגים של אי התאמת 2 התרופות ניתן לקבל אישור לפמולן נקרא טופס 19 ואפשר לקנות בבתי מרקחת העושים יבוא אשי.יש כמה בתי מרקחת של הכללית שמוכרים. אבל זה באמת חריג)
קיימים אמצעים אחרים המותרים גם הלכתית: נרות גלובן,קוטלי זרע, יעילותם לטעמם של רופאי נשים ( המעדיפים מניעה באחוז גבוה ביותר) היא לא מן הטובים ביותר. במכון פוע"ה ממליצים לשים 2 ביחד נותן מניעה טובה. לא להתבלבל בינן לבין ספוגיות משום שספוגיות קשות יותר הלכתית משום שיש בזה גם אפקט של מניעה מכנית ואז נכנסים לספק הלכתי גדול בהרבה ( שוב, כל מה שאני אומרת - ממה שלמדתי ממכון פוע"ה כמובן שאיני פוסקת וחובה לשאול רב!!!)
ובמקרים ממש חריגים כן נותנים גלולות במעלות מינון אסטרוגני נמוך, בעיקר אם מדובר בתינוק מעל 6-8 חודשים שאז ההנקה פחות מושפעת הורמונלית ויותר מושפעת מיחס של ביקוש- היצע. (המקביל לגלולות שלא צריך לזכור היא טבעת חודשית המפרישה הורמונים , רק להסיר לפני טבילה או בדיקה)
בהצלחה, שתזכי לאגור הרבה כח ובשמחה לקראת הבא בתור בעזרת ה'