מה כוחו של סיפור חסידי, חב"ד-ברסלב, ו-סיפור...אוהבתותך

בס"ד בר"ה

וואו חברים יקרים.. אני עדיין באורות אין סוף ממה שאני הולכת לספר לכם, אבל קודם כל הקדמה הכרחית: אני יודעת שזה נשמע הזוי לגמרי, מסוג הסיפורים שנראים כדמיון מוחלט, אבל מה שתיכף אכתוב- אני שמעתי מכלי ראשון ראשון!! מבעלי הסיפור עצמם!!

אז הנה הסכיתו אוזנכם לסיפור המדהים והמחזק כ"כ:

שבוע שעבר, פרשת שופטים. ערב שבת קודש, צפת. הדודים החב"דניקים היקרים שלי, כמידי שבת בשבתו, מסבים לסעודת שבת עם כמות נכבדת של אורחים.

נו.. כמנהג החסידים, תוך כדי סעודה, דוד שלי מספר את הסיפור החסידי הבא: לפני יותר מעשרים שנה, אע"פ הקשיים המרובים, הצליח הרבי הריי"צ מחב"ד (חמיו של הרבי מחב"ד האחרון), לצאת בעור שיניו מרוסיה ולהגיע לאמריקה.

החסידים נשארו מאחור, ברוסיה הקומניסטית, שחומות הברזל האימתניות מונעות מהם להגיע אל רבם האהוב.

כמה שניסו ופעלו- לא עלתה בידם לצאת מן המדינה.

יום אחד, כשהגעגועים לרבם היו בלתי נסבלים, ישבו מספר חסידים, לקחו כסאות, סידרו אותם כרכבת, אחד מהם התמנה לתפקיד הקטר, שאר החסידים ישבו כנוסעים, והחלו לשים עצמם כאילו באמת הם נמצאים בעיצומה של נסיעה ברכבת המובילה אל מחוץ לגבולותיה של רוסיה...

מס' חסידים אחרים שהיו באזור, לא הסתירו חיוכים לעגנים, ואף מלמלו בינם לבין עצמם עד כמה נמצאים החסידים הללו על קו המציאות..

עברו ימים, והתבררה הידיעה: כל החסידים, ש'שחקו', באמונה תמימה ופשוטה, שהגיעו לרבם- אכן בסופו של דבר הגיעו. כל אחד בדרכו המופלאת והניסית שלו.

דוד שלי הוסיף, ששנה שעברה רצו הוא ועוד שניים מילדיו לטוס ל770, ולא היה להם תקציב, הוא נזכר בסיפור דלעיל עם חסידי הרבי הריי"צ, והם פעלו אותו דבר.

פשוט ישבו, דמיינו עצמם במטוס, ו.. חיכו לישועה.

לא ייאמן- אבל, גם הבת וגם הבן זכו כל אחד בהגרלה נפרדת לכרטיס טיסה שלם ל770!!! דוד שלי, הוזמן לסמינר יהדות שהתקיים בניו ג'רסי , ומשם המשיך לניו-יורק..

כולם כמובן, נהנו מהסיפור המשובח, התחזקו באמונה, ואיך לא- שתו לחיים. חיוך גדול

רגע רגע, יש המשך..

בין האורחים היו זוג ברסלבים. חמודים ומתוקים. כבר תקופה ארוכה שהם חפצים לטוס לאומן, לצדיק. אבל משום מה יש מניעות לא נורמליות.

הפלא הגדול הוא- שהבעל עובד בחברת אל-על, ולכאורה יש אלו את כל הסיכויים שבעולם להגיע הכי בקלות, אבל משום מה..

הם שמעו את הסיפור על חסידי חב"ד והחליטו לנסות בבית.. ישבו להם האדון והגברת, ושמו עצמם כאילו הם ממש בדרך לרבנו, איך הם נוסעים, מה הדיילת מגישה (טוב נו, לא נראה לי עד כדי כך קורץ) וכו'

ביום ראשון הם מתקשרים לדוד שלי, ומספרים לו שהיום בבוקר התקשרו אליו מאל-על והודיעו לו שהסתדרה הבעיה והוא יכול לטוס לאוקראינה...

אהההההה!!!!!!חיוך גדול

מלאך

אמיתי אמיתי אמיתי!!!!

שבוע מבורך ומצויין לכל עמ"י!!!

בשורות טובות!!!

כתיבה וחתימה טובה!

(לליטוואקעס שבינינו, חברה סקפטים, ציניקנים, וסתם מי שמתחשק לו- בשמחה פרטים בש"א.. פרח)

האא חזקקק!!! וואי חיזקת!שובי אמונה
עבר עריכה על ידי Admin בתאריך י"ב אלול תש"ע 02:25

בס"ד  בר"ה

וואי איזה סיפור חזק!!! אין אין מטורף!!!!

יאללה מי שרוצה לטוס איתי שתבוא נעשה טיסה בדמיון ואחרי זה באמת..!!!

חזק חזק! עשיתי את זה שרציתי להתקבל לאולפנה חח אתם לא מבינות לאיזה דמיונות הגעתי חחחח

יאללה שיהיה שבוע מטורף! כל הישועות..

קראתי בשקיקה....*ים*

מאיפה את מביאה ת'סיפורים האלה, תגידי, מאיפה??

משו את.

אם לא רבינו רחת עלינו[ככה אומרים?!...]דוס

טעות קטנה ים-שמחה ואמונה

לולא רבנו רחת עלינו!!

[ככה אני מכירה את זה..]

כן אני יודעת... התכוונתי למילה "רחת" היא*ים*

מוזרה כזאת.... ממ

מוקדש לך באהבה:

א אה אהה אההה אהההמ!!קורץ

וואו איזה סיפור מחזקמעריצה של אבא

איזה טוב ה'!

אני חושבת שהאמונה בה' ,התמימות הזאת והמחשבה החיובית זה העיקר כמו מי שרצה בסיפור שלך לטוס ודמיין את זה כך מי שרוצה להתחתן,רפואה וכל דבר שהוא חפץ בו אם פשוט נדמיין את זה ואנחנו יודעים שהכל הכל זה מה' והישועה באמת תבוא לנו והיא ממש קרובה זה גם בעז"ה יתגשם!!!"ישועת ה' כהרף עין"

שנזכההה!!!תודה צדיקה חיזקתני אשרייך!

רחת כן רחתשמחה ואמונה

יפה טוב צודקת נכון אבל בעצם.. אוח סבבה הבנתי. מה?.. לא ככה חח מצחיקה אני כן לא חכי אבל..

טוב אני אשתוק..

אהההעהעהעאאא???????*ים*אחרונה
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך