אני מכירה את מי שמארגן. ניתן לסמוך על מה שכתוב. אני מעתיקה את מה שנכתב בפורום באתר "כיפה":
לפי כשבוע פגשתי חבר ששאל אם יש לי רכב. כשאמרתי שכן הוא ביקש שאבוא בכל רביעי בערב לחלק מזון ל משפחות נזקקות.כמובן שהסכמתי.
באותו רביעי התבררו לי כמה דברים...
אותו בחור קונה מכיסו הפרטי (כ2000 שח) בכל שבוע מסיטונאי –קצת ירקות ונקניקיות [הבשר היחיד הזול]
המתנדבים מגיעים לחלק את כל הסחורה ל150 שקיות ואחר כך נוסעים לחלק ל100 משפחות בקרית מנחם.
באותו ערב הגענו וחיכו לנו 40 איש כשעתיים. [שאר המשפחות חיכו בביתם כי הם לא יכולים להגיע [נכים/חולים ]
שעתיים!שעתיים שאנשים מחכים לשקית שיש בה ירקות וחבילת נקניקיות.
בשבילי זו ארוחה אחת או שתיים בשבילם זה אוכל לשבוע.
אני עם חוש הצדק המפותח שלי התחלתי לשאול שאלות.
איך זה שיש אנשים שאין להם מה לאכול כשבירושלים יש כ15 ארגוני חסד שמחלקים מזון?
איך זה שאין תרומות לטובת העניין?
איפה מחלקת הרווחה בכל הסיפור הזה?..
ואולי בכלל עדיף לא לחלק מזון אולי עדיף לתרום לפעמונים שמלמדים את האנשים איך לכלכל את עצמם?
אחרי השאלות הגיעו המעשים. הרמתי טלפונים במשך כמה שעות טובות לכל מיני ארגוני חסד בירושלים.
להלן המסקנות.
יש אנשים שמחלקת הרווחה לא מגעה לטפל בהם והם חיים מקצבת ביטוח לאומי. מיותר לציין שאחרי המיסים/חשמל/מים –לא נשאר כלום לאוכל.
פעמונים לא יעזרו כאן תאמינו לי.
ארגוני החסד ביניהם שכן טוב, מחלקים מזון רק למשפחות המומלצות על ידי מחלקת הרווחה ורק למספר מצוצמם של משפחות קבועות. כלומר- יש משפחות שפשוט לא מגיעים אליהם
אחר כך הצטרפתי לחלוקה לבתים של האנשים- אחד היה סבא נחמד שגר לבד והפנסיה שלו מספיקה להכל חוץ מלאוכל. והשניה אלמנה שגרה לבד. שניהם שאלו אם נגיע גם רביעי הבא ואם נבוא גם לפני החג.
זה כבר הספיק. לי
החלטתי לעשות את המעט שאני יכולה ולקחתי על עצמי לגייס כספים כדי שנוכל לתת חבילה שמתאימה לחג (כלומר שיהיה בה לפחות עוף, קמח, שמן) שיחול בעוד שבוע בחצי.
ההחלטה נבעה בעיקר שהחג מורכב מארבעה ימים.
הסכום הרצוי הוא כ3000 ₪
(כל סכום יכול לעזור)
כל מי שמעוניין לתרום צדקה לפני החג ולדעת שהוא מגיע באמת למשפחות שזקוקות יכול לעשות זאת דרכי:
• מזומן/צ´ק- לה עביר ישירות אלי עד סוף השבוע
• העברה בנקאית: לציין שזה עבור צדקה לחשבון מספר 01296335 בסניף 953 בבנק לאומי [מספר 10]
• מי שמעוניין להתנדב- אנחנו מחלקים את המזון שנקנה בשבוע הבא ביום שני בירושלים [פרטים אצלי]
שנזכה לשנה טובה, ברוכה מלאת שפע לכל עם ישראל!
העתק: שלושים+, הזדמנות שניה הו"מ