השנה נתקלנו "בבעיה" קטנה הילדים גומרים ב15:30 ויש הפסקה ב 13:30 לא. צהריים אז...
מה ניתן לשלוח עם הילדים שיהיה משביע וטעים, ללא צורך בחימום, וללא חשש שמא יתקלקל.
נשמח להצעות
השנה נתקלנו "בבעיה" קטנה הילדים גומרים ב15:30 ויש הפסקה ב 13:30 לא. צהריים אז...
מה ניתן לשלוח עם הילדים שיהיה משביע וטעים, ללא צורך בחימום, וללא חשש שמא יתקלקל.
נשמח להצעות
עם חזה עוף/ שניצל טעים גם קר
או עם פסטרמה
ואם לא התכוונת לכריך אז כל דבר פשוט רק קר...
קוביות תפ"וא, פסטה, אפונה וגזר וכד'...
לא נראה לי שזה יתקלקל עד 13:30
אני כילדה הייתי אוכלת צהריים מאוחר שהגעתי
עד אז היו כריכים...מה לעשות?!
להשאיר הרבה זמן בחוץ!! זה מביא קליפורמים!!
אפילו שעה-שעתים בחוץ=זה כבר בעייתי..=[
אני פשוט שואלת את עצמי, אם זו בעיה של כל ההורים והילדים, למה ביה"ס עם ההורים לא מתארגן לתת ארוחת צהריים? הכי קל זה קייטרינג וחמגשיות. אבל זה יקר כמובן.
כ-5 ש' לארוחת חמגשית, אבל הילדים לא סובלים את האורל הזה.
הבן התחיל עכשיו כיתה א. התכוננתי לשלוח לו בהמשך כאשר יהיה יום ארוך מגש מפוצל שקניתי בחנות חד-פעמית (קניתי 3 סטים עם מכסה) שניצל ואורז או קציצות ואורז. פעם בשבוע אולי טבעול. ואולי פעם בשבוע, אם אעמוד בכך - בלינצ'ס (צריך להכין יום קודם ולהתאפק ולא לאכול).
הוא לא אכלן טוב ורציתי לנצל את זה שהוא יהיה רעב ויאכל מה שיש. אתן חושבות שיש בעיה, הרי בכיתה אין שמש? וכן, האוכל יוצא בבוקר מהמקרר, כך שלוקח זמן עד שיתחמם.
בינתיים אני מנסה להרגיל אותו לאכול אוכל לא חם במיוחד. שניצל מופשר שכמעט לא עבר חימום ועוד. אי אפשר לחיות יום יום על ספגטי או על סנדוויץ' נוסף.
אסור להם להביא לבית הספר אוכל בשרי...
בשנה שעברה הוא סיים כל יום בסביבות שלש. באחת הוא אכל משהו קל- (הוא העדיף לא ליטול ידיים...) בייגלה או קורנפלקס וכשהוא חזר מביה"ס הוא אכל ארוחה בשרית בבית.
יום אחד בשבוע הוא סיים בארבע ואז נתתי לו ארוחה קלה שהתבססה על דגים או טבעול ופחמימה כלשהי. האוכל אף פעם לא התקלקל לו- יוצא מהמקרר בבוקר, יש מגזן שעובד בכיתה..
השנה הוא יסיים רוב הימים בארבע ובאמת אני צריכה לחשוב מה נעשה. אני לא רוצה שהוא יחיה על סנדוויצ'ים או על טבעולים כל השבוע...
ולכן זה מוציא מכלל אפשרות כל דבר בשרי ודגים למינהם (הוא ממילא לא אוהב...)
שולחת בד"כ פסטה (בלי כלום...הוא לא אוהב...)
ומנת חלבון מהצומח (שניצל, נקניקיות וכד' של טבעול)
ב"ה שלושה מתוך חמישה ימים בשבוע יש אפשרות להרשם למסעדה בת"ת...
ובימים האלה הוא בוחר לאכול את הפסטה/תפו"א/אורז של המסעדה.....במקרה הקצת יותר טוב גם פסטרמה ואם ממש הוא מתעלה על עצמו הוא אוכל גם מרק...
אני מרגיעה את עצמי שאצל בנים בד"כ הבררנות הזאת באוכל חולפת לה אי שם בגיל העשרה...(אני מקווה!!)
שניצל בפיתה עם קטשופ וחמוצים,
פולקע עם נייר כסף בקצה להחזיק,
קופסא עם פסטה, זיתים וירקות חתוכים גדול ( סלט נהיה מגעיל)
לפעמים הבן הגדול אוהב לקחת קופסא קטנה של סלט טונה (פתיחה קלה) ולחם ל"ניגוב"
חביתה בלחם,
לחמניה עם נקניקיות,
פיצה,
לא זוכרת כרגע עוד
רק כשהם ממש ממש מתחננים הרבה אז מנה חמה (אייייכס) ( וגם לא משביע)
שלא יווצר מצב שבו ילדים יטעמו זה מזה ויהיה בלגן - חלבי- בשרי וכו'. בכ"ז ילדים...
זו באמת בעיה. יש אפשרות לקייטרינג א-ב-ל גם הוא לא בשרי...והתפריט לא כ"כ מצא חן בעיני מבחינת אבות המזון וכו' (ואני לא פנאטית של בריאות אבל גם לי יש את הגבולות שלי...) והוא גם לא כ"כ זול. אז מבחינתי הוא לא מהווה פתרון.
בינתיים הוא מסיים מוקדם (כנראה המערכת עדיין לא לגמרי מסודרת), אז אני דוחה את ההחלטה לגבי ארוחת הצהרים שלו. מתישהו אצטרך לחשוב על פתרון יצירתי שיתאים לכל הנוגעים, המבשלים והאוכלים בדבר.
אבל אני מכינה לבעלי כל יום סנדביץ לארוחת צהרים.
אז דבר ראשון אני מכינה בדר"כ סנדביץ של 3 פרוסות לחם. אפשר להשתמש גם בלחמניה, אבל זה הרבה יותר יקר. אם הוא אוכל - עדיף בהרבה לחם מלא שהוא משביע יותר. כמובן שכדאי שמה שיש בפנים יהיה מנת חלבון.
ואלו הדברים שאני שמה בדר"כ בסנדביץ
חביתה
גבינה/גבינה צהובה/גבינה מלוחה
בעונה - אבוקדו +ביצה קשה
קציצת עגבניות (ביצה, רסק עגבניות, תבלינים, קמח מצה, וכשאני מטגנת אותה אני נותנת לה את הצורה של הפרוסה)
טונה
פרוסה של צלי בקר/עוף (שנשאר משבת) או כל שאריות אחרות של עוף שמתאימות לאכילה גם קרות. (אפילו כנפיים מפורקות מהמנגל...)
כמובן שבכל סנדביץ אני מורחת חרדל/מיונז/חריף ומוסיפה ירקות טריים, חסה ומלפפונים חמוצים (לא הכל ביחד, מה שמתאים ויש בבית), ולבסוף אורזת בניילון נצמד. זה אומנם לא הכי ידידותי לסביבה
אבל זה שומר על הסנדביץ טוב עד שמגיע הזמן לאכול אותו. מצרפת פירות ויש יופי של ארוחה.
ועוד טיפ - כששמים חסה בסנדביץ מומלץ לא לשים עלה שלם, אלא לחתוך את החסה. ככה אין בעיה של עלה שלא בדיוק נחתך בשיניים...
וכמובן שזה לא במקום ארוחה חמה בערב/כשחוזרים הביתה.
אפשר כמובן גם דברים כמו שניצל טבעול, נקנקיות, פסטרמה וכו'. אבל אני פשוט לא מכניסה את הדברים האלו הביתה. הן בגלל הבריאות והן בגלל המחיר.
ועוד רעיון לחורף. חמותי היתה מכינה מרק סמיך מאוד, מחלקת לשקיות, קושרת היטב ושמה במקפיא. הילדים היו לוקחים שקית שכזאת וקערה. מוסיפים מים רותחים והיה להם מרק מחמם בחורף...
ולגבי הקלקול. בחורף אין צורך לדאוג יותר מדי, שזה רוב שנת הלימודים. ואישית לבעלי אפילו פעם אחת התקלקל הסנדביץ, גם לא כשהוא נסע בחום היוקד של הקיץ שעתיים בטרמפים להגיע לעבודה. אם את חוששת אפשר לקנות צידנית קטנה, או לעטוף את הסנדביץ במגבת.
למשך 6/7 שעות??
אולי ניתן לשים את העוף מבושל וקפוא.. וככה הוא יפשיר אט אט עד לשעת הארוחה...
בצהריים סנדוויץ, פריכיות, פרות וכל השאר ![]()
בהתחלה נלחצתי אבל בעלי העמיד אותי על המקום- מה זה משנה מתי הוא אוכל מה? העיקר שיהיה לבריאות!
ועדין, בחורף הוא לא משתמש בו בכלל.
ובקיץ הוא עדין נוסע שעתיים לפחות בטרמפים, כך שאם בית הספר קרוב וממוזג אין צורך לחשוש.
הדברים נמצאים בתוך תיק שמספק מידת מה של בידוד, ודברים לא מתקלקלים עד כדי כך מהר.
ובשיא הקיץ הרעיון שלך מצוין - לשים אוכל קפוא שיפשיר עד לצהרים.
ניתן לקנות קופסת אוכל עם בידוד ובפנים לשים קופסאות פלסטיק עם אוכל שהעבירו אותו ישר מהמקרר לקופסא, וכך הכל נשאר טרי.
אם האוכל לא נאכל- בערב יש לזרוק את האוכל.
הצעות לתפריט:
שניצל בשרי או טבעולים למיניהם
לא להכין בשר מוכן למיניהם בגלל תוספות לא בריאות (שניצל מוכן, נקניקיות, קציצות מוכנות וכו')
תוספת פחמימות של אורז+אפונה, קוביות תפו"א, פסטה (מישהו יודע איפה אפשר לקנות קטשופ אישי, כמו בבורגראנץ?)
ירקות טריים בקופסה נפרדת
תירס קלחים או שימורים
אפשר לגוון פסטה עם בצל מטוגן, זיתים וטונה (מאד טעים)
פסטה או אורז עם תירס בשימורים
סלט טבולה (למבוגרים בלבד, משיקולי טעם)
חמוצים
בהצלחה!
חייבים קודם לחמם אותם היטב כדי לחסל חיידקים.
ניתן לשים את העוף מהמקרר אבל לא מההקפאה.
חיידקים לא מתפתחים בהקפאה, בטח שלא יותר מאשר במקרר. אם העוף הוכנס למקפיא ראוי לאכילה הוא גם יוצא ממנו ראוי לאכילה.
כשמביאים דברים שכאלו מומלץ להביא גם אסמכתות.
חוץ מזה לידיעה כללית, מוצרי טבעול גרועים בהרבה מבחינה תזונתית מאשר מוצרי בשר מעובד.
תירס בקלח סובל מבעיה קשה של תולעים, ולא ניתן לנקות אותו. זה אולי תוספת יפה של חלבונים אבל בכל זאת לא מומלץ בכלל.
יהודיה מא"י: נכון שחיידקים לא מתפתחים בהקפאה, אך מזון שיוצא מהקפאה, מפתח חיידקים במהירות גבוהה מאוד, יותר ממזון שלא הוקפא. לכן אסור להקפיא מחדש אחרי ההפשרה.
האמת היא שלא ידעתי שצריך לחמם חלבונים שיצאו מהקפאה.
שלום לכולן!
אני תלמידה באולפנה בה גומרים ב:15:30 הכי מוקדם.
אז ככה:
יש אצלינו אפשרות לארוחת צהרים מהאולפנה. אבל בגלל שזה לא משהו... אני מביאה אוכל מהבית.
בכל כיתה יש מיקרוגל שקונים בתחילת ז' והוא נשאר עד י"ב.
ומביאים מהבית אוכל בקופסאות- זה לא מתקלקל אף פעם ותמיד כיף לאכול אוכל של אמא!!!
לפעמים בשרי: עוף תפו,א אורז פשטידות וכו'...
לפעמים סתם טבעול בפיתה, פנקייקסים, קציצות טונה עם פתיתים וכו'....
אם רוצים אפשר למצוא פיתרון...
עלי להודות שמנה חמה נחמדה באופן חד פעמי, אבל היא יקרה יחסית כי היא לא משמשת ארוחה מלאה. אחריה נשארים רעבים אם אוכלים כארוחת צהרים. בחלק מהן יש מונוסודיום גלוטמט שמאד לא בריא וגם באחרות- אטריות מקמח לבן ותבלינים. אין שום בריאות.
לארוחת צהרים רצוי חלבונים וירק, אבל לא פחמימות בלבד, כי בפחמימות מקמח לבן אין ויטמינים וגם הן לא משביעות לאורך זמן כמו חלבון.
אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.
חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?
לק"י
מרקים
שקשוקה וסלט עם לחם
קוסקוס ומרק
פסטה ושניצל
מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-
פשטידות, מאפים
יכול להיות פיצות
אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות
לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)
כי בשרי זה על האש.
מנסה לגוון חוץ מזה
יכול להיות פרווה או חלבי
קישים/פשטידות
מאפינס
מרקים
תפו"א אפויים
פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)
סלטים
ממרחים/מטבלים
פוקאצ'ות
עושים ירקות ותוספות ורטבים,
המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.
כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.
נאמץ כנראה
תודה
ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.
כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.
פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.
מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד.
אז לא אקנה אופה לחם.
אבל אולי אתחיל לעשות במיקסר. תודה
דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,
כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס
אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)
מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון
אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב
אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת
סלט גדול מתובל היטב
אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים
שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה
אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.
(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)
זה יכול להיות סושי
או פיצות
או פסטה וסלט
פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)
שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות
מוקפץ נודלס עם או בלי דג
ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)
שבכל פורים הייתה מביאה משלוח מנות מלא עוגיות מעשה ידיה.
מאז (גיל 6) ועד היום (30) ניסיתי לשחזרת את השבקיות המופלאות שלה, ואתמול לראשונה הצלחתי!!
ברוח הצלחה זו- נראה לכם שמאותו הבצק אפשר להכין גם בורקסים?
תכיני בורקסים מבצק ספידי. מכירה?
אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.
אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.
(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)
בקיצוררר עצות?
אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.
אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)
וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)
בא לי לגוון.
רעיונות?
לק"י
ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.
תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".
לק"י
ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.
ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.
חזרתי לתבנית הגדולה ופשוט חתכתי לריבועים.
*נייצ'ר וואלי*
4 כוסות קוואקר דק
כוס קמח
כפית סודה לשתיה
3/4 כוס פיצפוצי אורז
כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן
אפשר כפית קינמון
אפשר טיפה מלח
*נוזלים בנפרד-*
כוס שמן
ביצה
2 כפות דבש
2 כפות טחינה- פחות קראצ'
לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..
לשטח ממש
180 רבע שעה
לקרר ולחתוך
לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה
אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח
לבסיס:
300 גרם ביסקוויטים מפוררים
ממיסים יחד:
100 גר שוקולד מריר
כוס חמאת בוטנים
3 כפות טחינה
2 כפות דבש
רבע כוס שמן
מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית
מקפיאים ל10 דקות
שכבה שניה:
ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)
מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.
מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך
בהצלחההה
יש עוד כל מיני מתכוני עוגיות שמכינים גליל ופורסים. אני עושה את זה עם עוגיות שוקולד צ'יפס. מכינה בלילה, מניחה פס על ניילון נצמד או נייר אפייה ומגלגלת חזק, מקפיאה ואז פורסת ואופה.
וזה מעולה מההקפאה
ולמי שרוצה אלפחורס זה הרבה יותר מהיר
אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).
אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.
מה הולך אצלכם?
מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים
מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק
לק"י
מרק עדשים כתומות
מרק אפונה
מרק ירקות עשיר
מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...
מרק כתום עם עדשים כתומות
מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם
מרק מגורד עם קוביות עוף
מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)
מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.
(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)
בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.
מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)
מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.
מרק אפונה
מרק כרישה
מרק עוף ברור
מרק ירקות גם זורם לפעמים
מרק בצל
אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.
בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)
מרק ירקות עפ שעועית לבנה
מרק אורז ועגבניות
מרק גזר
מרק קישואים
מרק עוף זה הכי טעים בעולם
עדשים כתומות/ירוקות
כתום
בצל
גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים
אפונה
הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.
מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר
מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף
מרק עגבניות
מרק אפונה
כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת
אני מכינה מרק דלעת וחומוס.
בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט
מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.
בנתיים חותכים דלעת לקוביות.
מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)
מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.
מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.
מכבים כשהכל מתרכך.
טוחנים.
מרק ירקות עם או בלי גריסים
מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)
מרק בצל חלבי
מרק פטריות וגריסים
מרק עגבניות
מרק עוף
מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..
צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.
לק"י
אם לא אכפת שיהיה טחון גס.
לק"י
אני התחלתי עם עוגות, עוגיות וסלטים.
מה בתפריט
אין לי מושג עדיין
חלות יש מההקפאה
היום בע"ה שייתן לי כח
סלט עגבניות
חילבה
טחינה?
עוגיות
עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)
אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי
ערב
מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות
קוסקוס
בוקר
חלןת וסלטים
סדש
חמין פרוֹה
אנטיפסטי
שניצלים של סבתא מהמקפיא
חלןת
שמרים שוקולד מהבצק של החלות
פירות
חצילים בתנור
טחינה
סלט ירקות
סלט אבוקדו אם יבשיל
סלט זיתים מהמקפיא
)טארקויהיה מרק, כנראה כתום
ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...
אצלנו כנראה
דג ברוטב וקציצות לערב
באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה
ולשבת עצמה יהיה חמין
בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח
ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה
לחם כרגיל קונה
בתקווה אכין חלות רגילות,
מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.
מבחינת פחמימות:
נכין אורז ופתיתים
2 סוגים סלומון
סלט תפו"א
ירקות מוחמצים
סלט סלרי/ או עגבניות שרי
מרק עוף + איטריות
עוף
פרגיות
רולדה אולי
אורז
ברוקולי
פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס
לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים
קרקרים ודגים מעושנים
צ'ונט
שניצלונים
סלט חסה
סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר
כיף לכתוב פה! שבת שלום💐
הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'
חצילים מטוגנים וטחינה.
עוד מעט יהיה בע"ה
צלי בשר
פרגיות
כפיתות
ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה
נמשיך משם הלאה
אורז
בשר בערמונים
עוף בתנור
דג לסד"ש
עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)
סלטים מהמקפיא
חלות מהמקפיא
גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...
חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש
)
סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות
פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים
ליל שבת
מרק כתום
עוף ברוטב מתוק
אורז
בוקר שבת
חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים
תפוא קריספיים כלשהם
סדש
בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)
מיני רוגעלך מהמקפיא
עוגה קנויה אם נצטרך
חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים
ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.
יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.
קינוחים:
עוגת קינמון
בראוניז
חיתוכיות שיבולת שועל
ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.
לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.
זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.
זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.
זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.
מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.
הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.
מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.
ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.
ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).
נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.
ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.
ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.
חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.
הכנתי עוגה וזהו...
להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו
שזה נדיר מאודדד..
הלך לנו המיקסר
הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...
אז חלות קנויות
סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)
ליל שבת
מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)
תבשיל הודו ובטטות מתוק
אורז
בוקר שבת
לזניה
סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)
סדש
שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה
עוגיות לימון מושלגות
אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח
דג ברוטב וקציצות דגים
עוף עם תפוח אדמה ואורז
חלה קנויה
עוגה קנויה
סלטים חיים
וקצת פיצוחים ושטויות
פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום
ערב שבת
דגים ברגיל מושט וטונה בסיר
ומרק גרונות
בוקר שבת
מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה
כנפיים
שניצלים ואורז
סלטים
טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה
חלות שהכנתי
עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.
היה טעים
לק"י
עוגת שוקולד
עוגת תפוזים
קוראסונים קנויים
חציל בפירורי לחם
חציל עם עגבניות וכוסברה
טחינה
סלט חי
ליל שבת:
תבשיל שהיה אמור להיות פקילה
קוסקוס
מרק שעועית וירקות
יום שבת:
קוסקוס
תפו"א בתנור
חזה עוף וירקות מוקפצים
שניצלים
סד"ש:
בורקסים קנויים
חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)
וסלטים תוצ"ב:
ז'עלוק
סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)
חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן
חילבה (האורחת הביאה)
טחינה (כנ"ל)
סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת
דג בירקות
אורז
קוגל ת"א תוצרת בית
ביצים
רצועות טונה מטוגנות
מרציפן תוצ"ב
עוגה תוצרת בית .
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38
אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה
אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.
ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק
מה שממילא נותן לו אווריריות.
וגם-
א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך
(בלי ביצה ושומשום)
ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.
ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.
מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.
ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה
מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .
נפש חיה.לבצק
2 קילו קמח
4 כפות שמרים יבשים
1/2 1 כוסות שמן
1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )
כוס סוכר
2 כפות מלח
אופן הכנה:
שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.
מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).
מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח.
כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה
כ- 15 דקות
מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר)
אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.
גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות