כדי שיצא טעים??
בעלי אומר שצריך בחג גם בשר (אני אוהבת עוף לסוגיו) כי "אין שמחה אלא בבשר",
מישהו יכול לעזור לי במתכונים שווים???
אני אלופה בבישולים אחרים, בשר בד"כ יוצא לי לא משהו.......
כדי שיצא טעים??
בעלי אומר שצריך בחג גם בשר (אני אוהבת עוף לסוגיו) כי "אין שמחה אלא בבשר",
מישהו יכול לעזור לי במתכונים שווים???
אני אלופה בבישולים אחרים, בשר בד"כ יוצא לי לא משהו.......
זה לא ממש מתכון, אלא פשוט השיטה הקבועה של אימי להכנת בשר בקר. ממנה למדתי וככה אני מכינה את זה לחגים:
מצרכים:
נתח בשר בקר
תבלינים: פלפל שחור, פפריקה, שום כתוש, מלח
הרבה בצלים, תלוי בגודל הבשר
תפו"א ושום
מעסים את בשר בתבלינים: פלפל שחור, פפריקה, שום כתוש. לא מלח! מטגנים את הבשר בסיר רחב וקצת גבוה עד לסגירה/אטימה מבחוץ. מוציאים ומניחים בינתיים בצד.
מטגנים באותו סיר רחב המון בצל פרוס לרצועות / טבעות, בשומן שנשאר מהבשר. אם לא מספיק, מוסיפים שמן לטיגון. כשמזהיב מוסיפים טיפה מים שלא ישרף.
מחזירים את נתח הבשר לסיר. מוסיפים טיפה מים ומרתיחים. מורידים לאש קטנה ומבשלים שעה - שעה וחצי, תלוי בגודל ועובי הבשר. משגיחים שלא יישרף. אם רואים שכן מתחיל להישרף, מוסיפים טיפונת מים.
לקראת סוף הבישול מוסיפים ומפזרים בסיר מוסיפים ומפזרים בסיר תפו"א קטנטנים או גדולים חתוכים לאורך לארבעה רבעים, כמו צ'יפס גדול ועבה, וגם ראש שום מפורק לשיניים. ועכשיו גם קורט מלח על התפו"א. מכבים אש, מחכים שיתקרר ומכניסים למקרר.
למחרת, רק למחרת, מוציאים מהמקרר, מוציאים את הבשר לקרש חיתוך, פורסים לפרוסות בינוניות בעוביין בעזרת סכין חדה לבשר. מחזירים את הפרוסות לסיר, עם כף שופכים עליהן את הרוטב ומוודאים שהוא יגיע לכל הפרוסות. מניחים על פלטת שבת, או מחממים על אש קטנה רבע שעה, כשמותר כמובן. הבשר עצמו ללא התוספת, טעים גם קר.
בהצלחה, בתיאבון, שנה טובה!
קונים בשר מס' 5
בסיר רחב:
בצל שלם
כמה שיני שום
2 עלי דפנה
כרפס
גזר
א.מרק עוף, פלפל לבן, טיפה כורכום.
להכניס את נתח הבשר ולהרתיח, לבשל כשעה וחצי.
להוציא את הנתח לקרר, להכניס למקרר בתוך שקית.
עד כאן הכנות יום לפני או להכניס למקפיא ולהוציא ביום הבישול.
ביום הבישול:
להוציא את הבשר , להפשיר מעט ולפרוס לפרוסות דקות ויפות.
בסיר שטוח ורחב,
לטגן
2 בצלים גדולים פרוסים
קופ' פטריות
לסדר את חתיכות הבשר אחת ליד השניה
להוסיף את ציר הבשר (אותו מרק שבו הרתחת את הבשר)
לתבל:
א. מרק עוף, פלפל לבן, מעט מלח טיפה פפריקה.
להרתיח,
להוריד להבה ולבשל כשעתיים, עד לצמצום הנוזלים.
חג-שמח
ולעשות קציצות או פשטידה וכל מה שעושים עם טחון, אלא אם כן חשוב לו שיראו שזה בקר...
זה לבשל את הבקר עם יין- הוא יוצא רך וטעים. וגם בישול ארוך.
אני מבשלת את הבקר, מחכה שיצא כל הלכלוך (בישול של שעתיים). אח"כ מחכה שיתקרר פורסת לפרוסות.
מטגנת המוון בצל, מוסיפה מקלות גזר (לא חייבים) מבשלת עוד קצת ואז מוסיפה פטריות ואז את פרוסות הבקר.
מוסיפה פפריקה, כמון, מלח, לפעמים עלי דפנה ומעט יין אדום. מערבבת ושוב נותנת לזה להתבשל בישול איטי.
יוצא משהו!
אפשר להוסיף מעט פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
צריך לקנות בשר טוב... לא משנה מה תעשי עם בשר 8 הוא לא יצא רך כמו כתף, ובטח שלא כמו ורד הצלע.
אימא שלי משתמשת בצלי ברשת של עטרה. הוא יחסית לא יקר (30 או 40 ש"ח לקילו, אם אני לא טועה) ויוצא מוצלח במיוחד.
הוא כמובן עדין צריך בישול איטי וארוך, בסיר או בתנור. אם מכינים בסיר (וזה נכון לכל נתח בשר שמצריך בישול ארוך) צריך להפוך אותו כמה פעמים במהלך הבישול כדי שיהיה אחיד.
וכמו שהציעו לך פה את יכולה להשתמש בבשר טחון ולעשות קציצות או פשטידת בשר חגיגית.
אני משתמש בדר"כ בבשר 5 או 6 שאפשר להשיג אותם במחיר סביר.
וטחון בקר בעיני עוד יותר מגעילמבקר בעצמו....
ויצא רך מאד מאד וטעים (קניתי טרי ובישלתי ה מ ו ן זמן על אש נמוכה)
אני לא אומרת שאין בשרים טובים יותר אבל בכל זאת...
מה שמת? וכמה זמן?
תודה.
1. מטגנים קצת את הבשר מוסיפים בצל חתןך, עגבניה, אפשר קצת גזר, פפריקה, פלפל שחור, רסק עגבניות, קינמון ומכסים במים. אחרי שרותח מעבירים לאש נמוכה מכסים במכסה ומבשלים המון זמן (שעתיים-שלוש לפחות) עד שהמים מתאדים. הכי טעים לבשל שעה-שעתיים ולהעביר להמשך בישול לכמה שעות על על הפלטה (נוח מאד אם את מבשלת בלילה להשאיר על הפלטה וללכת לישון) בבוקר זה יוצא שחום כזה ומתפרק ועם מעט מאד נוזלים.
2. מטגנים קצת את הבשר מוסיפים בצל חתוך, כורכום פלפל שחור ומים. מבשלים מכוסה שעתיים-שלוש על אש נמוכה.
מוסיפים לסיר תפו"א חתוכים לרבעים ומבשלים עוד חצי שעה בערך.
לבשל כ4 שעות עם מעט מלח 0תלוי כמה הוא מלוח), שום ותלבלינים.
להוציא, לקרר, לפרוס דק, ולמשוח בתערבת של חומץ שום ופטרוזליה.
להשאיר לפחות 24 שעות במקרר.
מעדן!
נתקלתי במתכון עם בירה ותהיתי אם זה שווה לקנות בירה בשביל הבשר.
צלי כתף בבירה
לפרוס את הנתח לפרוסות ברוחב כ2 סמ' .
בסיר רחב מאד- לטגן 2 בצלים גדולים הפרוסים לטבעות.
להוסיף בזה אחר זה את נתחי הבשר לטיגון קצר אך חם משני צידי הפרוסה ("לסגור את הבשר")
אם אין מקום בסיר ( כמובן) אני עורמת את המטוגנים בצד אחד של הסיר וממשיכה לטגן את השאר.
לאחר שכל הפרוסות טוגנו משני צדדים מוסיפים : פחית בירה לבנה (330 מל'), מים בכמות זהה, מלח, פלפל, כף סוכר, כף חומץ, שום, פפריקה לפי הרצון והטעם .
לבשל על אש נמוכה ולהפוך מדי פעם , כ2.5 עד 3 שעות (וכל המרבה- הרי הבשר משובח)
קניתי שריר זרוע בקר.
האם עושים עם זה את אותו הדבר?
איך מכינים את זה?
עשיתי שטות שקניתי את זה בהנחה משמעותית?
תודה.![]()
יש משהו חוץ מחמין שיושב על הפלטה שנים?
זה כבר לבעלי בבטן.
יותר מ5 או מ6...
למדתי את זה מאמא שלי שתחי', והבשר שלה הוא משהו משהו!
את מטגנת הרבה הרבה בצל קצוץ, מוסיפה לקראת סוף הטיגון הרבה שום כתוש, מזהיבה מעט מעט, מוסיפה את הבשר, מטגנת אותו מכל הצדדים, כדי 'לסגור' אותו, (את יכולה להשרות אותו קודם בשמן זית ותבלינים, לא חובה) אז מפזרת בנדיבות פפריקה מתוקה ומעט חריפה, פלפל ומעט כמון, ממש בנדיבות! מוסיפה מים, יין (אם אתם אוהבים לא חובה) עד לגובה הבשר (נשארת גבעונת קטנה בולטת מעל פני הציר) וגם פלפל אנגלי ושניים שלושה עלי דפנה.
מבשלת כ3-4 שעות.
מקררת לילה שלם במקרר, פורסת כנגד כיוון הסיבים! ואז או מחממת שוב לפני האוכל באותו הציר עצמו. או מגוונת ברוטב אחר (פטריות ובצל מטוגן וכו')
בשריר יש הרבה סחוסים והוא רך כמו חמאה(תלוי בנתח כמובן, כי כמו בכל חלק יש ויש... אבל באופן כללי) וממש לא שמן.
אינם מקבלים כשרות מהודרת, בגלל בעיות ניקור וכד'...(13 וכו' לא?)
לשון אני עדיין לא מעיזה להכין... כל ההתעסקות עם הקרומים מגעילה אותי...![]()
נדמה לי שהאשכנזים לא אוכלים בכלל בשר מנוקר...
ואז זה הופך למעדן
לקחתי מהמתכונים של כולם ועשיתי גירסה עצמאית, בינתים נראה חבל"ז......
בדרך כלל אני משתמשת בבשר רק בצורת קוביות בשביל החמין. חשבתי לקנות נתח גדול ולבשל. בדקתי קצת טיפים וחשבתי לקנות 2-3. הגעתי לחנות שדרשה נסיעה של 20 דקות באוטובוס. הסתכלתי על הנתחים, הגודל והמחיר וקיבלתי רגליים קרות (ליתר דיוק, ידיים קרות שקשה להן לקחת ולשלם). נבהלתי, כי חשבתי על נתח ענק מדי שאבשל ואוכל עד סוף השנה הבאה, אם אדע מה לעשות עם השאריות.
חשבתי על אפשרות שהנתח היקר ישרף ואז יזרק.
חשבתי על אפשרות של אפיה בתנוק והפיכת הנתח כל שעה, ממש לא בשבילי.
יצאתי מהחנות בלי נתח הבשר ופשוט החלטתי לאפות לשבת עוף, כרגיל (+סילאן לכבוד החג), בצהרים להכין שניצל טרי לסעודות הערב, ולקחתי את הבשר הטחון שהשקעתי בו (הוספתי ת. אדמה מגורר והוספתי בצל לרוטב) שהילד לא אהב: חצי שמתי בתבנית חד-פעמית של עוגה אנגלית ואפיתי וחצי הקפאתי.
אולי אקבל אומץ לקראת סוכות. להתראות בערב ערב סוכות
והכל נשרף!!!!
(
דווקא היה נראה ממש טעים, הוספתי מים, הלכתי לנוח- וקמתי לפחמים קטנים וחמודים.......
איך יצא? איזה מתכון עשית?
לקחתי קוביות בשר, טיגנתי מכל הכיוונים, הוספתי להן רצועות בצל, גזר ופלפלים אדומים וצהובים, וערבבתי קלות מידי פעם עד שהירקות יזהיבו/ יתרככו.
אז הוספתי מים עד כיסוי הבשר, הוספתי מלח, גבישי שום, פפריקה, כמון ובישלתי מ-ל-א זמן!!
יצא עולמי!!!!
הייתי חייבת לקרוא את זה עכשיו????![]()
למה הוא מצפה???
לתחזיות כלכליות מעמיקות???
להגיגים של עשי"ת??
לניתוח פוליטי מקורי???
לא נורא, עוד מעט הולכים הביתה להכין גם.....
)
כפי שציינתי קודם- בשר מספר 5.
שמה מעט שמן בסיר, צולה את הנתח לאחר שתובל קלות: מלח פלפל גרוס וטיפה פפריקה , אני אוהבת טימין במקום הפפריקה. ממשיכה לצלות כשעה וחצי מכל צדדיו על להבה נמוכה, הוא יפריש נוזלים וכך אין צורך בתוספות.
מורידה מהסיר, מצננת בחוץ, פורסת בעדינות לפרוסות ולמקרר.
ולמחרת:
מטגנת 2 בצלים גדולים פרוסים מניחה הפרוסות, מטבלת קלות, מוסיפה פטרוזליה ומוסיפה מעט מים לפי הצורך, שוב הסוד הוא בישול איטי וממושך בתוך מיצי הבשר, לכסות ולבשל כשעתיים.
מדהים.
בשר ראש- טיגנה קוביות בשר (שנצלה יום קודם) גרגירי חומוס ובצל
מתבלת מלח פלפל ופפריקה ומוסיפה מים , מבשלת כשעתיים, לריכוך הבשר.
היא גם הכינה באחד הימים אסדו באותו סגנון
החג הזה אכלתי בשר כפי שלא אכלתי בחיים, טעים טעים.
אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.
חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?
לק"י
מרקים
שקשוקה וסלט עם לחם
קוסקוס ומרק
פסטה ושניצל
מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-
פשטידות, מאפים
יכול להיות פיצות
אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות
לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)
כי בשרי זה על האש.
מנסה לגוון חוץ מזה
יכול להיות פרווה או חלבי
קישים/פשטידות
מאפינס
מרקים
תפו"א אפויים
פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)
סלטים
ממרחים/מטבלים
פוקאצ'ות
עושים ירקות ותוספות ורטבים,
המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.
כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.
נאמץ כנראה
תודה
ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.
כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.
פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.
מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד.
דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,
כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס
אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)
מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון
אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב
אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת
סלט גדול מתובל היטב
אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים
שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה
אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.
(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)
זה יכול להיות סושי
או פיצות
או פסטה וסלט
פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)
שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות
מוקפץ נודלס עם או בלי דג
ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)
אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.
אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.
(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)
בקיצוררר עצות?
אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.
אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)
וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)
בא לי לגוון.
רעיונות?
לק"י
ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.
תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".
לק"י
ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.
ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.
*נייצ'ר וואלי*
4 כוסות קוואקר דק
כוס קמח
כפית סודה לשתיה
3/4 כוס פיצפוצי אורז
כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן
אפשר כפית קינמון
אפשר טיפה מלח
*נוזלים בנפרד-*
כוס שמן
ביצה
2 כפות דבש
2 כפות טחינה- פחות קראצ'
לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..
לשטח ממש
180 רבע שעה
לקרר ולחתוך
לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה
אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח
לבסיס:
300 גרם ביסקוויטים מפוררים
ממיסים יחד:
100 גר שוקולד מריר
כוס חמאת בוטנים
3 כפות טחינה
2 כפות דבש
רבע כוס שמן
מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית
מקפיאים ל10 דקות
שכבה שניה:
ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)
מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.
מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך
בהצלחההה
אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).
אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.
מה הולך אצלכם?
מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים
מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק
לק"י
מרק עדשים כתומות
מרק אפונה
מרק ירקות עשיר
מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...
מרק כתום עם עדשים כתומות
מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם
מרק מגורד עם קוביות עוף
מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)
מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.
(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)
בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.
מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)
מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.
מרק אפונה
מרק כרישה
מרק עוף ברור
מרק ירקות גם זורם לפעמים
מרק בצל
אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.
בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)
מרק ירקות עפ שעועית לבנה
מרק אורז ועגבניות
מרק גזר
מרק קישואים
מרק עוף זה הכי טעים בעולם
עדשים כתומות/ירוקות
כתום
בצל
גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים
אפונה
הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.
מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר
מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף
מרק עגבניות
מרק אפונה
כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת
אני מכינה מרק דלעת וחומוס.
בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט
מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.
בנתיים חותכים דלעת לקוביות.
מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)
מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.
מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.
מכבים כשהכל מתרכך.
טוחנים.
מרק ירקות עם או בלי גריסים
מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)
מרק בצל חלבי
מרק פטריות וגריסים
מרק עגבניות
מרק עוף
מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..
צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.
לק"י
אם לא אכפת שיהיה טחון גס.
לק"י
אני התחלתי עם עוגות, עוגיות וסלטים.
מה בתפריט
אין לי מושג עדיין
חלות יש מההקפאה
היום בע"ה שייתן לי כח
סלט עגבניות
חילבה
טחינה?
עוגיות
עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)
אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי
ערב
מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות
קוסקוס
בוקר
חלןת וסלטים
סדש
חמין פרוֹה
אנטיפסטי
שניצלים של סבתא מהמקפיא
חלןת
שמרים שוקולד מהבצק של החלות
פירות
חצילים בתנור
טחינה
סלט ירקות
סלט אבוקדו אם יבשיל
סלט זיתים מהמקפיא
)טארקויהיה מרק, כנראה כתום
ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...
אצלנו כנראה
דג ברוטב וקציצות לערב
באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה
ולשבת עצמה יהיה חמין
בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח
ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה
לחם כרגיל קונה
בתקווה אכין חלות רגילות,
מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.
מבחינת פחמימות:
נכין אורז ופתיתים
2 סוגים סלומון
סלט תפו"א
ירקות מוחמצים
סלט סלרי/ או עגבניות שרי
מרק עוף + איטריות
עוף
פרגיות
רולדה אולי
אורז
ברוקולי
פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס
לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים
קרקרים ודגים מעושנים
צ'ונט
שניצלונים
סלט חסה
סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר
כיף לכתוב פה! שבת שלום💐
הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'
חצילים מטוגנים וטחינה.
עוד מעט יהיה בע"ה
צלי בשר
פרגיות
כפיתות
ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה
נמשיך משם הלאה
אורז
בשר בערמונים
עוף בתנור
דג לסד"ש
עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)
סלטים מהמקפיא
חלות מהמקפיא
גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...
חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש
)
סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות
פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים
ליל שבת
מרק כתום
עוף ברוטב מתוק
אורז
בוקר שבת
חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים
תפוא קריספיים כלשהם
סדש
בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)
מיני רוגעלך מהמקפיא
עוגה קנויה אם נצטרך
חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים
ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.
יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.
קינוחים:
עוגת קינמון
בראוניז
חיתוכיות שיבולת שועל
ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.
לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.
זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.
זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.
זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.
מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.
הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.
מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.
ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.
ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).
נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.
ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.
ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.
חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.
הכנתי עוגה וזהו...
להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו
שזה נדיר מאודדד..
הלך לנו המיקסר
הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...
אז חלות קנויות
סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)
ליל שבת
מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)
תבשיל הודו ובטטות מתוק
אורז
בוקר שבת
לזניה
סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)
סדש
שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה
עוגיות לימון מושלגות
אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח
דג ברוטב וקציצות דגים
עוף עם תפוח אדמה ואורז
חלה קנויה
עוגה קנויה
סלטים חיים
וקצת פיצוחים ושטויות
פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום
ערב שבת
דגים ברגיל מושט וטונה בסיר
ומרק גרונות
בוקר שבת
מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה
כנפיים
שניצלים ואורז
סלטים
טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה
חלות שהכנתי
עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.
היה טעים
לק"י
עוגת שוקולד
עוגת תפוזים
קוראסונים קנויים
חציל בפירורי לחם
חציל עם עגבניות וכוסברה
טחינה
סלט חי
ליל שבת:
תבשיל שהיה אמור להיות פקילה
קוסקוס
מרק שעועית וירקות
יום שבת:
קוסקוס
תפו"א בתנור
חזה עוף וירקות מוקפצים
שניצלים
סד"ש:
בורקסים קנויים
חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)
וסלטים תוצ"ב:
ז'עלוק
סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)
חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן
חילבה (האורחת הביאה)
טחינה (כנ"ל)
סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת
דג בירקות
אורז
קוגל ת"א תוצרת בית
ביצים
רצועות טונה מטוגנות
מרציפן תוצ"ב
עוגה תוצרת בית .
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38
אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה
אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.
ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק
מה שממילא נותן לו אווריריות.
וגם-
א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך
(בלי ביצה ושומשום)
ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.
ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.
מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.
ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה
מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .
נפש חיה.לבצק
2 קילו קמח
4 כפות שמרים יבשים
1/2 1 כוסות שמן
1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )
כוס סוכר
2 כפות מלח
אופן הכנה:
שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.
מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).
מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח.
כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה
כ- 15 דקות
מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר)
אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.
גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות
את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה
החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב