חשוב חשוב חשוב בטירוף!! להקפיץ כמה שאפשר!!!אלירז

אני יודעת שזה לא כ"כ קשור פה לפורום, אבל זה ממש חשוב, ואולי חבר'ה יוכלו לבוא ולעזור!

(למרות שאתם מתארגנים לטיסה לציון, או אולי חלקכם כבר טסו...חח)

בעקבות הפיגוע ליד בית חג"י

מתארגנת קבוצה לישון מחר (יום רביעי) לאחר הלוויות

במחנה צה"ל הנטוש באדוריים!!

5 דקות מבית חג"י לכיוון באר שבע / עתניאל. או הפוך 5 דקות מעתניאל לכיוון בית חג"י/ קריית ארבע!

וזאת על מנת לומר- שפיגועים לא מפחידים אותנו! והקפאות לא מקררות לנו ת'אצבע הקטנה!

הלינה נפרדת (יש שתי קומות, קומה עליונה לבנות, קומה תחתונה לבנים)

להביא שקי שינה!

מי שמעוניין להצטרף, לבוא, לשמוע פרטים:

0527290805

אגב חבר'ה עם נשק - נשמח שתבואו!אלירז
בוטל..לפרטים דברו עם אלירזבן של מלך

נ

נק

נקמ

נקמה

אכן בוטל - מאמר מקסים שכדאי לקרוא:אלירז

מצורפים כאן דברים שכתבה טליה אימס הי"ד על טיולים בהר חברון!

שימו לב למשפטים שלה, כמה מצמרר לקרוא את זה עכשיו:

אפשר להספיק לטייל ביום שישי עם ביס"ש סוסיא וגם להכין שבת טליה אימס בית חג"י

מזה כמה שנים אנחנו נמנים עם מועדון חובבי טיולי יום שישי (תודה לבית ספר שדה סוסיא!). אפילו חולצות כבר יש ל"מועדון" שלנו.הטיולים מתקיימים פעם בחודש (בחינם!) בכל יום שישי האחרון של החודש. במשך שנים אלו "חרשנו" שטחים גדולים בהר חברון ברגליים. אין כבר אזור שלא הלכנו בו – מיער יתיר עד שומריה, ממעלה חבר עד אדורה, מסוסיא עד בית חג"י וכו' וכו' – אין אזור שאנחנו לא מכירים מקרוב (ואין ספק שיש עוד הרבה מה לראות בכל מקרה), ואני חייבת להגיד שזה ממש שינה את התחושה שלי ואת היחס שלי לאזור שלנו. אחד הטיולים הראשונים שהתרשמתי ממנו עמוקות, היה טיול ממקום הרצח של אלעזר ליבוביץ הי"ד)

ליד כרמל) עד תל זיף – טיול באזור הציר המזרחי. יום-יום נסעתי בכביש הזה (אז עבדתי במעון) ולא היה לי מושג מה יש מעבר לכביש. ומעבר לכביש היו בוסתנים, חורשות, מעיינות ופסיפס עתיק בשרידים של העיר אריסטובוליה שרק רועי צאן ערבים רואים אותו. אחרי הטיול התחלתי אפילו להרגיש יותר בטוח על הכביש. באחד מהטיולים ירדנו לצומת הכבשים (הגענו אליו מצומת זיף). תאמינו לי – זה ממש דברים

שונים לחלוף בכביש במכונית ולהרגיש ברגליים את האדמה הזאת. לראשונה בחיים שלי התחלתי להבין את הקסם שבטיולי חורף – תחת טפטופים של גשם ( הכלל – טיולים מתקיימים בכל מזג האוויר), עם ריחות מדהימים של דשא ופרחים שמזכירים לי ילדות

ונופים אחרים. ושמורת הטבע של חורשת האלונים ליד נגוהות! וטיולים מאוד מעניינים באזור אדורה (כמה מעיינות יש שם! ) ותלם. באזור תלם יש מסלול ישן של החברה להגנת הטבע – אפילו סימון עוד נשמר (מי הולך שם עכשיו?!) – עמק ציורי מאד עם כביש

מפותל, שמזכיר את שער הגיא (לכן צולמו שם סרטים על מלחמת העצמאות), ובאותו עמק יש גם מערה די גדולה.

ולפעמים כשאני הולכת בין כרמים, בוסתנים מטופחים, גבעות וחורשות, תחושת הקשר העמוק עם האדמה הזאת ביחד עם כאב אוחזים בי – אני

רואה משפחה ערבית עם תינוקות, זקן עובד את האדמה, ילדים משחקים – הם, הם הבעלים פה בפועל. ואנחנו? יושבים מאחרי הגדרות (גם

אלקטרוניות), חולפים על פני הכבישים במכוניות –ונשארים איזו שהיא תוספת זרה ומוזרה פה. אז מה באמת בעיה לפנות אותנו?

ואיך הערבים מגיבים אלינו? צריך לציין שטיולים מתקיימים בתאום עם הצבא, ובמקומות יותר "רגישים" אפילו עם לווי צמוד,

אבל לא תמיד הלווי הוא צמוד, ולפעמים אנחנו סתם עוברים חופשי במקומות שנראה לי שרגל יהודית לא דרכה שם זמן רב (כמובן שיש בקבוצה

מספיק נשק).לפעמים התלהבות הערבים בהופעה שלנו שווה להתלהבות אוהדים איזה קבוצת כדורגל: עוזבים

את עיסוקיהם, במיוחד נוער וילדים, שריקות, צעקות... ערבים בודדים שאנחנו פוגשים בדרך מתנהגים די בידידות (יש להם ברירה?) – שואלים,

רוצים להצטלם, מוציאים מים וכו'.וזכור לי עוד מקרה אחד: היה מתוכנן טיול מעתניאל לחר' רבוד (תל דביר), אבל לא קיבלנו אישור

מהצבא. אנשים בכל זאת הגיעו, אמנם לא היו נציגים מסוסיא, אבל זאב שפירא מבית יתיר היה (הוא המדריך ברוב הטיולים). יצאנו למרות הכל, אבל

שינינו את המסלול, כי המסלול המקורי עבר בין 2כפרים ערבים. הצבא הגיע, זאב אמר להם שאנשים פשוט הולכים מיוזמתם והוא לא רוצה לעזוב אותם.

בלית ברירה הצבא נתן לנו אישור, צירף לנו ליווי ובהתלהבות גדולה חזרנו למסלול המקורי. למי שגם רוצה להצטרף אלינו – המסלולים דורשים קצת מאמץ פיזי, זה לא מתאים לעגלות, וזאב במיוחד מחפש בשבילנו אתגרים – עליות, ירידות, טיפוסים, אבל גם בהתמודדות הזאת יש סיפוק.

ואל תפחדו יותר מדי. להשוואה: מי שעלה פעם מקדומים לחומש ובחזרה – זה היה יותר קשה.

תמיד יש גם ילדים בטיולים, לפחות בגיל בית ספר. לאריאל בני זה ממש לא בעיה, וגם רוחמה ביתי

כמה פעמים הלכה אתנו. ואיך להספיק את ההכנות לשבת? הכל שאלה של רצון! אני גם עובדת 8 שעותביום שבוע שלם.

אז אין תירוצים, אתם מוזמנים להצטרף לשורות שלנו (נשמח לטרמפים).

היינו שם..שמחה ואמונהאחרונה

היינו הבנות היחידות ובקושי באו אנשים..

אבל היה ממש יפה!!

הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך