פותחת שרשור סנגוריה...לכבוד ראש השנה!אלירז

סנגוריה על עם ישראל!

זה המקום לסיפורים על הדברים הכי חמודים שאנשים עשו לכם!

על הדברים הכי משמחים שראיתם ברחוב שיהודי עשה..

שהמדוייט שלכם עשה טוב למישהו. 

אפילו לאחר/ת שיצא איתם...

לכתוב כל דבר שמישהו מעם ישראל עשה אי פעם והיה טוב!

דברים ענקיים, גדולים, קטנים ופיציים!

אולי נטה קצת את הכף....

כי יש לי תחושה קשה בזמן האחרון..שחס ושלום..

הגזירות לא משהו..

אח"כ: אי"ה ובלי נדר- נרכז את הסיפורים.

ויהיה אפשר להדפיס, ולקחת לתפילות החג!

קצת לעורר רחמים - לא יזיק לאף אחד!

יהי רצון שייגזרו עלינו גזירות טובות!

שהקב"ה יחזיר אותנו בתשובה שלימה- ברחמים ולא בייסורים!

ויגאל אותנו מהרה!

כוכבדוסכוכבדוסכוכבדוסכוכב - אמן!

טוב, אז משהו שקרה לי עכשיו..והוא פלאי

נפגשתי עם מישהי וראינו יחד בפגישה הראשונה שזה לא זה. 

והתבאסתי.

וקצת אחרי שנפרדנו קיבלתי הודעה:

"רציתי רק להגיד תודה. ושיש לי הרבה מה ללמוד ממך. שמחה שנפגשנו למרות הכל".

וזה היה כל כך משמח, אין לכם מושג.

מה שמילים טובות יכולות לעשות!

וכל הכבוד על השרשור! אחשוב על עוד..

עמ"י כל כך מדהים בכל המישורים :אנונימי (פותח)

טוב לאו דווקא לי , אבל מה שעולה ........

חזרתי מהמכללה בקו ירושלמי עמוס וטיפוסי,

נהג טרוד  ומעט עצבני

השיח ליבו בפני וביקש עזרה

ואני שלא נותרה בפני ברירה

האזנתי

"אח של סבתא שלי אדם עיוור , ירד בבית העלמין לחפש את  הקבר של אחותו והוא חסר יכולת לחלוטין  , אני בעבודה ולאף אחד במשפחחה לא אכפת , איך אוכל לעזור לו .. ." לבסוף הוא השקיע זהובים ושלח לו מונית .....

ואם בעיניני שידוכין עסקינן : חברה טובה שלי נפגשה עם בחור , לא התאים , קורה .

לאחר שבוע מתקשרת אליה שדכנית ומציעה לה בחור שכיום הוא ב"ה בעלה , לאחר האירוסין היא נזכרה לשאול את השדכנית מאין הגיעה אליה , היא נברה בנירותיה ולבסוף ענתה שם , הבחורה כיווצה גבותיה ונזכרה שזהוא אותו בחור שעימו נפגשה . הצדיק רשם אותה לשדכנית .

יש עוד הרבה אבל זה סוף החדשות מהערוץ הביתי .

שנה טובה ובשורות טובות ושישמעו בפורום הרבבבבבבבבבה שמחות .

אה, ואחד הסיפורים! טרי מהיום!והוא פלאי

חבר שלי, אבא לילדים, סטודנט, מוכר בימים האלה ציציות, טליתות וכו'.  עכשיו, אני יודע שהוא עושה את זה פשוט כי הוא זקוק לכסף הזה לחגים.  קשה לו לעמוד שעות ולהכריז על מרכולתו ולחכות שמישהו יבוא לקנות איזו ציצית ושהוא ירויח מזה כמה גרושים, אבל הוא עושה את זה פשוט כי אין ברירה.

בקיצור, אחי הקטן צריך טלית לבר המצוה שלו.  הצעתי להורים שלי שיזמינו טלית דרכו (טלית צריך להזמין).  סבבה.  אני מתקשר אליו, ותשמעו מה הוא אומר לי:  תשמע, אני לא רוצה למכור לך.  טלית זו לא ציצית.  ילד בר מצוה, שילך לחנות, עם כל החויה, ימדוד, יראה סוגים שונים של בד, ויחליט מה הוא רוצה.  באמת אני לא רוצה סתם להזמין ושהוא יקבל את זה ככה.  לא כדאי.

ועם כזה סיפור, נראה לך אלירז שיהיו גזירות קשות?

סיפורים משלי.. חבר'ה תתחילו להעלות גם!!אלירז

1. עמדתי בטרמפיאדה, צדיקה שעצרה לי (שזה בכלל סנגוריה על כל מי שעוצר לטרמפיסטים)

ביקשתי שתוריד אותי אחרי הצומת כך וכך.

משאית חסמה את האפשרות לעצור

והצדיקה התחילה להתנצל!!

על מה את מתנצלת אחותי?? גם ככה עשית איתי חסד ענק!

"לא כי פשוט לא רציתי שתלכי הרבה ברגל.."

2. טרמפ אחר, ירדנו ואמרנו תודה. הנהג מתחיל לצחוק:

מה תודה?! כל היום ביקשתי מאלוהים שישלח לי טרמפיסטים שיזכו אותי במצווה!

ולא- לא הייתה לו כיפה על הראש.

3. אמא שלי המתוקה!

איזה צדיקה היא!!

על הזכויות שלה כל עם ישראל יוצא זכאי בדין!

4. אחד החיילים שהיו באבט"שים ביישוב הוא חבר (למטרות חתונה)

של אחת הבנות ביישוב.

בגלל שטייל איתה כל ערב שבת עד השמירה שלו- הוא היה עייף סחוט!

חבר שלו ששמר איתו העלה לו שק"ש לעמדה (בסיכון שייתפס ויאכל קש)

ונתן לו לישון כל השמירה.

5. הנהג באוטובוס החמוד שחייך לכל מי שעלה אתמול על הקו.

יש עוד טונות סיפורים כאלו- חבר'ה תפציצו!

והוא פלאי- בכ"ז הגזירות שנרקמות בשטח המציאותי לא פשוטות...

אולי אם זה מה שנספר על שולחן החג- ישמחו בנו יותר למעלה!

אחת צדיקהוופל אמריקאי

שפתחה שרשור סנגוריה על עמ"י 

מקבץ קטלני במיוחד.והוא פלאי

אמא שלי התותחית שיורדת לנקות את הכניסה לבנין, כי השכן שלנו רב גדול וזה לא כבוד התורה שיכנס לבנין מלוכלך...

או אחותי המדהימה שרק בשנה הזאת הספיקה להציל מישהי מהתאבדות, למנוע הפלה, לרוץ עם זוג שהיו לו בעיות באישור הנישואין עד לרב עובדיה יוסף שיאשר להם, לשמש כלשכת רווחה לחצי שכונת מצוקה, להשיג כסף לשכירות לזוג בקשיים כלכליים לשלושה חדשים, ויחד עם זה להיו אמא לילדים ואשה לאברך ועוד להתעקש שטוב לה ושהיא רוצה שבעלה ימשיך לארגן שיעור דף יומי כשהוא חוזר בסוף היום הביתה...

גיסי הצדיק שמארגן את השיעור בסוף יום של לימוד ועזרה בבית...

גיסי השני שבזמן שהוא נוסע כל בוקר לישיבה ללמוד יום שלם לומד דף יומי...

או אחי הצעיר ועוד קבוצה של חברים שקמים כל יום שישי בחמש בבוקר ללמוד עד התפילה, והם כולה ילדים?

אלירז, איך למען ה' יכולות להיות גזרות קשות?  אה????  לא יהיו.  סגור.

הלכתי עם המדרשה שלי להפצותבעזרת ה' יתברך

בע"ה

וחילקנו נרות לשבת לנשים חילוניות,

וזה היה כ"כ יפה לראות שהן לקחו את זה

וחלקן אפילו לקחו בשמחה..

דיבור שהיה לי היום..הקולה טובה

ילדה חילוניה לחלוטין, בבית לא צמים ביו"כ. לא שבת, לא כשרות- כלום כלום כלום.

והיום דיברתי איתה, כולה בוכה, והיא אומרת לי "אין, רק אלוהים איתי, אין עוד אפחד שדואג לי ככה, רק הוא אכפת לו ממני, רק הוא אוהב אותי באמת באמת"

והיא מתכוונת לצום ביו"כ! גם לא סיגריות! ולשמור לא לחלל אותו! כפרה עליה!!!!

והיא אומרת לי " יוווו איך אני רוצה לחזור בתשובה"

ואם כבר שירשור לקראת ראש השנה-

אז שנה טובה לכוווווווולם!

שנה מנוצלת

שנה של התקדמות והתחדשות

שנה של עבודת ה' בשמחה

שנה של ברכה!

>>שרבוב

אין לזה סוף בלי עין הרע...

למשל:

זה מה שקרה לי במשך שעה בלבד בבוקר אחד!

טרמפ עד תחנה

מישהו שלקח מונית והכריז עם יש עוד משהו שרוצה להצטרף,

אחד אחר שאמר לי לעלות למונית הזו במקומו למרות שהוא היה לפני

נהג המונית שעשה לנו שמח בדרך,

קנה פחית ב5 שניות והפסיק את המונה דקה לפני הזמן.

ואני מצטרפת לוופל.

אני גרה עכשיו בדירה עם בנות-Rעות-

בס"ד

1.עשינו תורנות בין כולם כדי שיהיה לנו נעים בדירה

והבנות הצדיקות מסיימות את התרנות שלהם ובאות לעזור לאלה שעוד לא סיימו למרות שהם לא חייבות בכלל.

2.אבא של חברה לקח אותנו הביתה ואריך את הדרך עוד רבע שעה כדי להכניס אותי עד לבית!

3.יש כ"כ הרבה אנשים טובים באמצע ה-ד-ר-ך ! אנשים טוווווובים מאוווווד!

אני אוהבת את עמ"י כ"כ

שנה טובה לכולם

נהג מונית צדיק!והוא פלאי

אני עוצר טרמפים במורשה ופתאום עוצרת לידי מונית.  יו, הרגשתי מה זה לא נעים והתחלתי לגמגם שלא התכוונתי לעצור אותו וסליחה, ואז הוא אומר לי:  אני יודע, יאללה- עלה!

ובנסיעה הוא אומר לי:  תמיד אני לוקח טרמפיסטים.  מה אני מפסיד?  מילא נוסע עם רכב ריק! 

ישש!!!בעיתה אחישנה

בס"ד

אני חולה על הדברים האלה!תודה אלירז!!

(ופינת הידעתם קצרה- הידעתם?

לרדיו קול חי הצדיקים היתה תוכנית שנקראה 'ואהבת' {ואולי עדין ישנה..} ובה מאזינים עולים לשידור ומספרים על חסדים שהם עשו או שנעשו להם .. בהתחלה שמעתי את זה וממש זלזלתי אבל אחרי שאתה שומע את זה 10 דק' כבר הלב שלך מתרחב ואחרי חצי שעה אתה כבר במה שקוראים אצלנו בבית 'כוננות חסד' לראות למי תוכל לעזור..לגמרי מגניב..

מי יתן שגם לשרשור הזה תהיה השפעה כזו! ושכויח עצום לאלירז על כך וכן לכולם..)

אם כן למקבץ סיפורי ב"עיתה"-

*אז ככה- היום עצר לי לטרמפ נהג פשוט מתוק שדאג כל הנסיעה שנוח לי (בגיפ ה- מ-ט-ור-ף שלו ) ושקר לי ושנעים לי ושלא משעמם לי ובסוף הוריד אותי כעבור כלום זמן (נראה לי הוא נסע אחורה בזמן.. ;) במקום חפצי!

*אבא הצדיק שכל שבוע מעביר שעורי תורה לצוצקים של הביכנ"ס

*חברה שלי שהצילה את חיי תרתי משמע!!

*אח שלי הפצפון והצדיק שבגיל 10 החליט ללמוד כל יום 4 משניות כדי שבבר מצוה יוכל לעשות סיום על הש"ס (!!!!!)

*המשפחה הצדיקה שלי שתמכה בי השנה גם ברגעים שחשבתי שאני נגמרת....סופית....

*המחנכת המדהימה שלי שגם היום המון שנים (כן כן..הכל יחסי ;) אחרי שסימתי את האולפנא , כ"כ תומכת בחיים האישים , מייעצת,מדריכה ומסייעת..

*וסיפורי פגישות- בחור אחד שיצאתי איתו אימץ לו מן מנהג כל פעם שהוא ראה קבצן בלי קשר להאם היה לו כסף או לא היה לו היה ניגש ומשוחח איתו, שואל מה שלומו, איך הוא מרגיש, האישה הילדים ומאחל בחיוך  יום נעים.. ואותו כנ"ל לשומרים , לנהגי האוטובוסים למנקים וכיוב.. אתם לא מבינים איזה מדהימות התגובות.. זה עושה לאנשים את היום..ועושה לך חשק לאמץ זאת..

*בן של חברה שלי כזה מתוק , והם יודעים שאני מתה עליו וכל פעם שעצוב לי הם פתאום צריכים ביביסיטר.. ;)

*חברים שלי שהפכו את ביתם להיות גם הבית שלי... ;)

*יודעים שיש יהודים צדיקים שקמו עכשיו לסליחות? דוס

*היה לי מקרה שהסתבכתי בשאלות שלא ידעתי מה לעשות איתם ולמי לפנות ופגשתי בחורה באינטרנט אנונימית לחלוטין (!!!!) שפשוט היתה עין קשבת (או איך שלא מבטאים את זה) ועזרה לי בלי לדעת מה ומי אני ...

*(סיפור קצת ישן ובכל זאת) הייתי בשרות לאומי בחור שם,שם והרגשתי לא טוב (לא עליכם) וההורים הצדיקים שלי אמרו לי שהם יבואו לאסוף אותי בדרך חזרה מהקניות בסופר.. ;)

*חברה שלי החליטה לנצל את החופשת סמסטר במקום רק ללמוד למבחנים היא ארגנה ערב של 'שכינה ביניהם' לתועלת הרבים.. 

*הפורם הזה שמצליח לשמח אותי בשעות לילה שכאלה..

ילדים!שנה טובה ובושורת טובות ושקיום בנו

"בעיתה-אחישנה"

אז...אנונימי (פותח)

* נהג אוטובוס שאין לו תחנה איפה שרציתי לרדת (על הדרך) זכר שרציתי לרדת שם (אחרי שעה+ של נסיעה) ועצר לי שם

* אישה שעלתה לרכבת וישר התחילה לומר ברכות השחר (וממש לא נראתה כאחת כזו)

* טיילתי בקיץ, ואנשים טובים מציעים עזרה ופותחים את הבית שלהם בשמחה

* בכותל- בשבת ראיתי שיש נשים שנותנות אוכל למי שבא ורוצה בחינם, זה ממש יפה!

* קרוב שלי שהתחתן ורצה לברך אותי בסוף החתונה ולא הייתה לו כיפה אז הוא שם מפית על הראש ואז בירך אותי...חמוד!

* אנשים שמסבירים לי איך להגיע למקום מסוים.

* בחור ובחורה (לא דתיים) שראיתי היום קונים ביחד כיפה לחגים

אין על עמ"י! אשרינו!

יאא מרבו הזכרת לי משהו..אלירז

עליתי על אוטובוס בתוך העיר,

באחת התחנות עולה אישה בגופייה עם סידור.

והיא כולה ממש מתעמקת במילים בכוונה עצומה.

הצצתי לבדוק מה היא מתפללת אני רואה שהיא בתפילת העמידה!

פשוט חמודה!!!

לא נראה לי שהיא הבינה מה שהיא אמרה

אבל זה היה פשוט מתוק וחמוד!!

שכן שלי שאתמול התחיל לבנות סוכה! לא יכול לחכות!!!והוא פלאי
במסגרת הגרעין התורניאפוש

בס"ד

בת"א (שם אני עושה שירות) גיליתי משפחות מדהימות!

למשל משפחה שמלווה גיורת שממש לקחה ברצינות את היהדות וסחפה את חבר שלה (דתל"ש) והם באו יחד בשבת לבה"כ כמו דוסים

2.אתמול יצאנו לדוכן בסופרים (לחלק סדר סימנים לראש השנה)ואנשים חילונים לגמרי ממש התרגשו לקבל,אבל אנחנו עוד יותר התרגשנו כשהם אמרו לנו "ואו איזה מזל שהבאתם לנו"..כאילו חלק בכלל לא יודעים שיש ברכות לסימני החג..

הקיצר אני רואה סביבי פשוט מלאא צדיקים! וזה מרגשש!!

יש לי כמה...א.א.ק

א. ההורים הצדיקים של בעלי, שהחליפו מקרר בשביל לתת לנו את הקודם,(שלא נצטרך לקנות חדש..)

וכנ"ל לגבי מכונת הכביסה..

ב. הרב הצדיק של בעלי ושלי, ששידך בינינו, ומשדך כל הזמן,

ויותר מזה, כשמישו שואל אותו על מישו אחר, והם מתחילים לצאת, הוא מתחיל להיות בקשר איתם, לתמוך, לתת עצה ויד כשצריך, וכו'.. כלומר - מלווה ממש.

ג.אנשים צדיקים שכל יום לוקחים אותי טרמפ.

ד. בעלי ואני חזרנו מקניות (בטרמפים..) עם שני תיקים ענקיים ועוד כמה שקיות בידיים, ומי שלקח אותנו טרמפ, לא הסתפק בלקחת אותנו למקום הרגיל, אלא הקפיץ ממש הביתה

ה. הבוסית (לשעבר, לצערי) המדהימה, שנתנו לי חלק מהתפקיד שלה,ואיך שהיא חונכת אותי ומסבירה לי, בלי שום רגשות רעים כלפיי.

ו. וכל הנשים הצדיקות שגרות ממש קרוב אליי, ומגדלות 1, 2, 3, 4 ילדים, בדירות קטנטנות, עם בעלים שלומדים תורה, אבל הכל נעשה בשמחה ובטוב לבב..

ז. עמותות מדהימות בעמ"י שעושות כל כך טוב: חננו, פעמונים, אפרת, מכון מאיר, וכד'...

איזה כיף להיות חלק מעמ"י, מהעם הקדוש הזה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

וואי, הזכרת לי..והוא פלאי

השנה יצא לי לקחת טרמפ מבני ברק לירושלים אחרי שתיים בלילה.  היה שם עוד אחד מקרית ספר שעלה בלית ברירה וביקש לרדת בלטרון נראה לי ועוד ירושלמי.  והנהג - אשכרה נראה אחד שבאבניק כזה שלא אכפת לו מאף אחד.

פתאום הנהג פונה ליסוע דרך 443.  "אני אוריד אותך בשילת", הוא אומר להוא מהקריה.  "בין כה זה לא מאריך לי יותר מידי".

מגיעים לשילת והבחור פונה לקרית ספר.  "מה, אני זבל להוריד אותך פה כמעט בשלוש בבוקר"?

בקיצור - הביא אותו עד הבית!

וזה לא נגמר..  בירושלים הוא מתעקש שלא להוריד אותנו אלא רק איפה שאנחנו צריכים, כי כבר אין אוטובוסים..

ולפני שאני יורד הוא מתענין במה שאני לומד ומביא לי רעיון לפטנט שאשכרה מי שיפתח אותו מסודר לכל החיים..

והייתם רואים אותו ברחוב - ולא הייתם חולמים.

חדש טרי מיום ראשון:אפצ'י

אני עובדת חדשה בקופת חולים בסניף עירוני גדול.

יש לי 20 דקות קצרצרות להפסקה, ולחזור לעבודה עד הצהריים.

רצתי לקפיטריה לקנות סנדביץ (כי כמובן לא היה זמן להכין בבוקר) וגיליתי שנגמר לי המזומן...

אצטרך לצאת מהעבודה להוציא כסף. עוד זמן.

שאלתי אם מקבלים שם אשראי - אבל לא, רק מזומן.

מאחורי עמדה אשה ושאלה אם אני זקוקה לעזרה, הודיתי לה והסברתי שאלך לכספומט.

ואז היא אומרת: "אם את צריכה, יש פטנט נהדר: אני נותנת לך 20 שקל, ובהזדמנות את נותנת בחזרה צדקה בשמי. ככה שתינו מרוויחות..."

הנה אשה, לא לבושה באורח דתי, שממציאה פטנטים לאנשים זרים לחלוטין בתור לקפיטריה.

צדיקאנונימי (פותח)

יש לי סיפור על אדם ממש צדיק (ולא, הוא לא חובש כיפה..), קצת ארוך אבל שווה קריאה:

אחרי שילדתי, השתחררתי מביה"ח אבל ביום שישי הודיעו לנו שהקטנצ'יק צריך להשאר כי יש לו צהבת..

בעלי ואני חיפשנו מקום קרוב לביה"ח להיות בו שבת, הרופאה (שגם היא ממש צדיקה) התחילה להתקשר לכל מיני אנשים שהיא מכירה כדי לנסות לארגן לנו מקום לישון, והרב של ביה"ח (עוד צדיק...) הצליח לארגן רק לי מיטה פנויה באחת המחלקות. 

החלטנו לנסוע להתארגן לשבת ולחזור אח"כ. עלינו לאוטובוס עם הסל-קל הריק. האוטובוס היה מלא באנשים ועמדנו ליד הנהג, לידו עמד עוד נהג של אגד שהסתכל על הסל-קל הריק.

בעלי אמר לו שהקטנצ'יק נשאר בביה"ח, והנהג, בלי שהכיר אותנו בכלל, אמר שהוא גר קרוב לביה"ח והציע לבעלי לבוא לישון אצלו. בעלי שאל אם יש מקום גם בשבילי (רצינו להשאר ביחד בשבת) והוא אמר שהוא צריך לשאול את אשתו, ושנתקשר אליו עוד מעט וירד מהאוטובוס.

בינתיים התלבטנו אם לבוא אליו לשבת (אדם לא חובש כיפה, בטח יהיה חילול שבת וכד') והחלטנו להתקשר אליו ולהגיד לו שלא נבוא.

בשלב זה כל אדם נורמלי היה מוותר, אבל הצדיק עוד לפני שדיבר עם אישתו, התקשר לרב שהוא מכיר והצילח לארגן לנו את הדירה של סבתא-של-הרב לשבת, אבל היא היתה יחסית רחוקה מהבי"ח, אז ויתרנו.

הצדיק התקשר והתעקש ששנינו נישן אצלו, והבטיח שלא יחלל שבת בשבילנו. הסכמנו שבעלי ישן אצלו, אבל התלבטנו אם אני אשן שם (בכל זאת צריך ללכת קצת ואני עם תפרים...)

הצדיק חיכה לנו בחניה של הבית חולים, לקח אותנו לפני כניסת שבת אליו הביתה במכונית שלו, אחרי שאמרנו לו שזה רחוק בשבילי וקשה לי ללכת הוא החזיר אותי לבית חולים, נתן לבעלי את המפתח של הבית ואמר שהוא סומך עליו ושיבוא מתי שהוא רוצה.

לצדיק אין בית גדול, והוא פינה את הילדים שלו מהחדר שלהם שישנו בסלון ואת החדר שלהם הכין לנו - 2 זרים שמעולם לא פגש קודם ובקושי ידע את שמם!!

אין עליכם עם ישראל - "ועמך כולם צדיקים"!

וואו!dola
מצטרפתץ....חשבשבת
קפץ^^^חשבשבת

טוב אז ככה:

אתמול הלכתי לבנק והייתי צריכה להפקיד צ'קים הסתבר שאחד מהם למחר לבוא שוב למחרת זה ביזבוז זמן וכסף, להשאיר אצלה למשמורת זה 18 ש"ח, אז אמרתי לה בסדר תשאירי למשמורת,

והיא בשיא הפשטות: למה? תביאי מעטפת הפקדה תרשמי הכל אני אשמור את זה אצלי ןמחר על הבוקר אפקיד...

וכך אכן היה...צדיקה....

המנהל סניף בנק פתח לי במיוחד 5 דק' אחרי סגירה רק כי ממש ביקשתי שזה דחוףף לפני ר"ה...

פקידה בבנק מספרת לי איך היא עשתה ערב של הפרשת חלה ל40 נשים עד 3 לפנות בוקר וכמה בקשות היו שם, וכמה החלטות טובות וכמה אורות ואפילו היא התחליה לומר ברכות השחר...

והעיקר שהדת היא מלאה בתוכן ויפה מבחניתה.

על אבא שלי ואמא שלי אני בכלל לא מדברת...- כל מקום שאפשר לעשות חסד הם עושים.. ובכיף

גיסים שלי זה עוד מחלקה גיס אחד מתנדב כבר חוד (לקח חופש...) להסביר לילדי ישראל על ר"ה ומצוות שופר

גיש אחר מתחזק אתרי יהדות בטינטרנט[

אחי יצא לשליחות בשכונה נדחת באיזה חור

ועוד גיס עד שעות הלילה הקטנות בשיחנונושי"ם עם התלמידים שלו

אחי ואחותי מתנדבים חודש בהדרכה, הפעלה וארגון של ילדים שמגעים לרבי לחודש החגים ב770 ועוזרים להם להסתדר שם.

חברות שלי התנדבו שבועיים באיזה קייטנה למען ילדים של חינוך מיוחד- זה היה מדהים לראות.

טוב ועוד היד נטויה עם ישראל צדיקים בני צדיקים ושה' ישלח לנו כבר את הגאולה

כי נמאססס לנו לחכות!!!!!!!1

יש לי הרבהאיזה טוב ה'!!!!

אבל מפאת קוצר הזמן אכתוב משהו טרי מיום ראשון:

נסעתי לרעננה וחיכיתי בטרמפיאדה של קרית ארבע. שכנים שלי עצרו והם נסעו לצומת הגוש. עליתי איתם ובדרך פתאום הבעל שואל את אשתו "למה שלא ניתן לו את הרכב והוא יחזיר לנו בצהריים?" וכך יצא שנסעתי עם הרכב שלהם עד רעננה וכמובן חזרתי בזמן כשהם היו צריכילם לחזור לקריה.

ועוד משהו בכ"ז:

הייתי בניחום אבלים בבית אל ושלושה חברים שלי מחיפה גם היו שם. כשיצאנו הם הציעו לי טרמפ לירושלים ובדרך, בצורה ספונטנית הם החליטו להסיע אותי עד הבית (שתבינו זה מאריך להם את הדרך בשעתיים) ובדרך עצרנו לתפילת ערבית במערת המכפלה. (ולא מדובר באנשים שביום יום מסתובבים במקומות כאלו)

הי,אצלינו היה קודם..למה העלו דווקא אתשיראל.

זה לראשי?

[בכולופן זו גם נק' זכות - שבשני פורומים פתחו בלי תיאום כאלו שירשורים נהדרים..]

הנה:

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t323947#4041490

שנה טובה ומתוקה לכל עם ישראל-משה ר-

שנכתב ונחתם לחיים טובים ולשלום.....

יש לי עודאנונימי (פותח)

* כל מי שמתגייס לצבא ונותן 3 שנים מעצמו וכן שירות לאומי

* ברכבת הייתה איזה אחת שעלתה, בחור אחד קם בשבילה, והיא אומרת לו: "מה אני זקנה שאתה קם בשבילי?" והוא: "לא, אני יורד בתחנה". הוא התקדם קצת שהיא לא תראה אותו ואחרי כמה זמן כשהתפנה מקום הוא התיישב.

* כל מי שמזמין אורחים לשבת: חיילים בודדים, מתגיירים ואנשים שבאמת צריכים לראות מהי אווירת שבת וחג

* אותו אחד שנתן לי היום טרמפ וכששמע שיש לי מבחן איחל בהצלחה מכל הלב

* שחושבים עליי ומציעים לי מישהו-זה לא ברור מאליו

* היינו בטיול, עוצר לידינו איזה אחד עם אוטו גדול: "בואו, אני אקפיץ אתכם, אל תלכו בחום הזה" הוא ממש ריחם עלינו ורצה להקפיץ אותנו.

* אותו אחד שהראה לנו את הדרך ב12 וחצי בלילה

* היינו בטיול, ליד מעיין, ואכלנו סברס, התפתח דיון עם שני חבר'ה לא דתיים, האם מותר לקטוף מהשדות שבסביבה. אנחנו: "זה לא שלנו, אי אפשר, זה פוגע להם בפרנסה" הם: "החקלאים פה ממש חמודים, אני בטוח שהם ישמחו לתת לכם ירק או שניים!".... חמודים!

* שכל מיני אנשים מתפללים עליי לזיווג ואני אפילו לא יודעת את זה!

יש לנו עם כזה מקסים!

שנה טובה ומתוקה לכולנו!

היי היי! גם להסדרניקים! שנותנים שנה וארבע!!או פחותאלירז

ומשקיעים את נשמתם בלימוד תורה!

וגם לחבר'ה בישיבות גבוהות!

אנחנו (הבנות) לא באמת יודעות כמה זה קשה לשבת וללמוד כל היום!!

"להמית עצמו באוהלה של תורה"

אז שכוייח עצום לכל הבחורים שיושבים ולומדים תורה- ומקיימים עבורנו את העולם!!

איזה כיף...מרים*

איזה כיף..גם לי יש מה לכתוב..אני כל היום חושבת מה לכתוב..אז ככה:תודה ענקית ענקית לכל היהודים המתוקים שעוצרים לי בצ.שילת...אני המתנחלת ממודיעין...וגם לאלה שעוצרים לי בתוך מודיעין...זאת אני שמבקשת טרמפ לבוכמן...פעם חשבתי שרק ביישובים עוצרים טרמפים..עוצרים לי פשוט אנשים מדהימים חילונים וחרדים מק.ספר...מתענינים לאיפה אני צריכה ואם אני נהנת לגור במודיעין....ועוד משהו.....כל הכבוד להורי הצדיקים שהחליטו עם 8 ילדים לעזוב את היישוב ולעבור לגרעין התורני במודיעין....ולאבא שלי הצדיק שמנהל בישיבה....

ואם זה בסדר לתפוס את הבמה כאן...בנות!אם מישהי מכן גרה במודיעין אשמח שתצרי קשר...שנה מתוקהיאמי

גם אני גם אני(=בן של מלך

ב"ה

*לכל עמ"י שעוצר לטרמפיסטים בכל שעה ובכל מקום שהם רציתי להגיד תודה, סיפורון קטן מהזמן האחרון הגעתי ללטרון ונתקעתי שם קצת פתאום עוצר לי אחר שממבט ראשון מה הקשר שלו אלי? ואומר לי בוא אחי תעלה אני מגיע לצ.שילת אז אני עולה ואז אני אומר לו מה אתה מחפש בצ.שלית? אתה בכלל גר במודיעין! אז הוא אומר לי כזה "מה לא תיתן לי לעזור לאח שלי???" איזה צדיקים !!!

* ולאנשים שתורמים ומתרימים דם כדי שיהיה לאחים שלנו דם על כל צרה שלא תבוא (ושלא תבוא!!)

בזמן שתרמתי דם (תדמתי דם במנגינה..) מי ש"דקר" אותי אומר לי כזה נו תגיד משו לכבוד ראש השנה!

* ולחבר שלי שמעיר אותי בבוקר עם חיוך ענק(=

* ולמי שמעלי שיש לה אבא נהדר וצדיק!!

*ולאלירז שפתחה את השרשור כדי שנוכל להתמלא באהבת עמ"י לכבוד ראש השנה!

*לחברותא הנהדר שלי שיש לו כח וסובל אותי גם כשאני לא מבין...

*לאבא שלי שהוא הכי הכי שעושה הכל כדי שיהיה לי יותר טוב בעולם הזה גם אם אני לא מבין תמיד את מה שהוא עושה אבל אני יודע שהוא עושה טוב!!!

*ולכם שיש לכם כח לקרוא ולהגיב לכל השאר.

שנה טובה(=

כל הכבוד ליוזמה, וכל הכבוד למספרים.. גלוק17

לק"י.

זה פשוט כייף לקרוא את זה.. ויש דברים ממש משובחים..

יש לי גם כמה...=]ננשמה!

אחד לעכשיו, * אמא שלי הצדיקה, שמי שהיא עובדת יו, זה לא מסתכם בשעות העבודה אלא בשעות של

דיבורים וייעוץ על חשבון זמנה הפרטי..

המשך יבוא בע"ה... 

עוד...ננשמה!אחרונה

* אני עכשיו לא גרה בבית אלא רחוק, משהו די חדש..

חברים שלנו שגרים קרוב, שלחו את הבת שלהם עם מעין "משלוח מנות"

מושקע ממש עם מכתב... ממש חמודים!!

*  הייתי בת.מרכזית והייתי חייבת להתפנות, ולא היה לי שקל פרוט כדי להכנס,

אז רציתי לפרוט 5 ש"ח

היה שם אחד שלא הסכים לפרוט,

הוא התעקש לשלם לי את השקל..

איזה צדיק...

בשביל קשר צריך לדבר. בשביל לדבר צריך לדבריהודי שואף לטוב

אחת. שתיים. שלוש.

נחמד והכל, אבל שום דבר לא זז.

שומע ומספק נתונים יבשים.

לימודים, שירות, משפחה, תחביבים.

סיפורים, סיפורים, סיפורים.

התמונה מתחילה להתבהר.

יש פוטנציאל.

יש היכרות.

אבל אין קשר.

בשביל קשר צריך לדבר, לא רק לקשקש.

אבל בשביל לדבר-צריך לדבר.

ובשביל לדבר צריך להיפתח.

ואני לא יודע לעשות את זה.

שאלות מנחות מצידה היו עוזרות.

אבל היא מחכה.

ואני מבין אותה.

גם לא מציב מולה שאלות בומבסטיות.

לא נעים.

הרי אנחנו לא קשורים.

רק מכירים.

אז מה הלאה?

איך מתקדמים מכאן?

כרטיסים שפותחים שאלות?ארץ השוקולד

חוויה שתיצור סיטואציות לדבר ולשתף?

כפלסטר זה יכול להיות נהדר.יהודי שואף לטוב

אבל.

א. זו יכולת תקשורתית שלדעתי היא די בסיסית, והייתי רוצה לרכוש אותה.

ב. כבר מדייט שני? מרגיש לי שהתקדמות כלשהי ברמת השיח (לא רק זרימה בקשקושים, אלא שיח גבוה/עמוק יותר, להגדרתך, ברמה מסויימת) מתבקשת כבר שם.

הבאתי פעם כרטיסים לדייט שני. כרטיסים שרובם מעלים נושאים לפטפוט ולא לשיח אמיתי, כי זה לא היה כדי להעלות את רמת השיח אלא כדי לאפשר שיח בסיסי, כי היה מפגש רווי שתיקות, לא התחבר לשנינו לפטפט ונושאים מוצו במהירות. הוצאתי את זה באמצע והיה די מביך (וגם נגמר אחרי הפגישה הזו, אבל כנראה שזה היה למרות ולא בגלל הכרטיסים...).

שיח עמוק בעדינותמחפש אהבה
לא בהכרח צריך בדייט שניארץ השוקולד
אולי צריך לתת יותר זמן כדי להיפתח?

תסתכל על ההצעות שלי כגשר זמני ולא כפלסטר

אסביריהודי שואף לטוב

נראה לי ש'מקפצות' כאלו (מסכים עם הגדרתך 'גשרים') לא שייך להתחיל בשלב מאד מוקדם, הבעיה היא שקשה להתקדם מאותו מצב מאד מוקדם אם לא נוצרת התקדמות כלשהי בקשר.

השאלה כללית, אבל ספיציפית הקשר שגרם לי לכתוב את הדברים נגמר, להבנתי על הרקע הזה. 

לאטניצן*

אין אמת אחת

יתכן שאחרי תרגיש בנוח אחרי הפטפוטים לאט לאט זה יעלה?

אפשר לשים בראש איזה נושא אחד שבא לך לברר בדייט הנוכחי, לשים עבורו כוונה בתוכך וככה ברגע המתאים להעלות אותו ולנסות להקיף אותו לעומק. אבל רק נושא אחד בנחת.. להנכיח אותו בעדינות. לא בגלל שחייב שיהיה קשר, אלא כי אתה רוצה לברר את הנושא הזה וזה מעניין

אני מרגישה שככה זה אצלי, כשאני כותבת אחרי הדייט דברים שהייתי רוצה להכיר לעומק יותר, עצם הכוונה והמחשבה 'מזמנים' את הרגע הזה... זה אחרי שאני מגיעה מתוך מקום יותר פתוח ופחות לחוץ 

יפה!נחלתאחרונה
זה לא פשוט דייטהפי

יכולה להגיד לך אמיתי שמאוד קל לי לדבר עם כל העולם.. אבל בפועל בדייט לא באלי וזה מפחיד כבר להיפתח סתם ..

זו התחושה שאין ברירה שצריך לנסות

תחושה לעיתים פיכסית כאילו לפעמים בכוח

זה לא פשוט לבחורה בכלל להיפתח לבחור שהיא לא בטוחה לגביו / לא יודעת אם הוא מעוניין בכלל

הרבה יותר קל לי להיפתח לבחור שאומר לי שהוא בעניין/זה מקל על התהליך אם אתה סקרן לגביה אמיתי תבהיר לה זה מקל ..

לי לפעמים עובר בראש מזה למה קשה לי להיפתח והלב עונה :למה שתבזבזי אנרגיה על בחור ותפתחי שאת לא יודעת .. אם הוא יהיה פה דייט הבא? מפחיד

ועוד אני כותבת לך את זה בתור בחורה שאוהבת לדבר וזה קל לה .

אחד מהדייטים האחרונים שלי זה היה רגע של כנות

שהוא אמר לי באמת שהוא ישמח להכיר אותי והכי סקרן לשמוע ולהיות פה בשבילי .. והוא צריך אותי בשביל זה

היה דייטים ממש מוצלחים ונעימים

בכל מקרה תהיו גברים עדינים אבל עם ביטחון נעים

זה גורם לבחורה להיפתח

מה דעתכם?פתית שלג

היא טוענת שהרווקות המאוחרת כל כך פושה בדורנו כי אנחנו מחפשים זוגיות עמוקה יותר מאשר מה שהיה בדור הקודם.

לכן עיכוב הזוגיות הוא חלק מתהליך הגאולה של סוג זוגיות אחר עם הקב"ה, וממילא גם בזוגיות שלנו.

מקווה שאני מדייק

"אני לא חושבת שרווקות מאוחרת היא בעיה" 

אני לא יודעת להגיד אם בדור הקודם היה עמוק או לאאני:)))))אחרונה
איך להגיע להצעות רלוונטיות?נחלת

ראיתי אצל רעות רוט. יועצת לקראת נישואין. מאוד התרשמתי ממנה. כנה, אמיתית. לעניין.

נדמה לי, ביוטיוב. יש לה גם שיעורים שם. אני מחבבת אותה, מבלי להכיר אותה בכלל.....

ועוד משלהנחלתאחרונה

רעות רוט- 'בדרך הכלה' <info@reutrot.co.il‏>

צניעות = איכות בזוגיות???מחפש אהבה

לדעתכם, האם יש לרמת הצניעות והשמירה של בני הזוג השפעה על איכות הזוגיות שלהם?

אין שום קשר, ולמה שיהיה קשר?זמירות
נראה לי שהמוטיביציה הבסיסית לשמורadvfb

היא גזירת מלך. 

ה' הטוב לא ימנע להולכים בתמים

לא נכון. זה מוסר טבעי. מוסר טבעיקעלעברימבאר

לא נובע מגזרת מלך, אלא מאיך שה' ברא את עולמו

גויים לא מחוייבים בגדרי הצניעות ההלכתייםadvfb

כי זה מעבר למוסר טבעי

מסכיםארץ השוקולד
זה לא סתם שהרמב"ם מדבר על מחויבות זוגית רק מעת מתן תורה, כי התורה היא מה שהובילה לשינוי ולא שיש משהו בטבע האדם המחייב זאת.
אני מדבר כמובן בתור הסקאלה של השמורמחפש אהבה

לא הפרוץ. אלא שגם בזה יש הרבה רמות.

ואני שואל: האם לדעתכם יש לרמת השמירה השפעה על איכות הזוגיות [גם לא מדבר על הקיצוניות, שלא מאפשרת לך לחיות אפילו עם עצמך..]

צריך להיות בתוך הראש שלך כדי להבין מה אתה רוצה🙂זמירות
עבר עריכה על ידי זמירות בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 7:56

למה שיהיה קשר בין הקפדה יתרה על צניעות הלבוש, הדיבור. ההתנהלות בפרהסיה - ובין איכות החיים הזוגיים והקשר הרגשי בין בני הזוג?

זוגיות טובה מאופיינת בתכונות טובות של תקשורת פתוחה, של יכולת ניהול קונפליקטים, הכלה והתאמה של הבדלים באופי, של לתת מקום להגשתה עצמית ופיתוח אישי, ביטחון ואמון עמוק, אינטימיות טובה

אפשר להיות מלאך כלפי חוץ ושטן בבית 🥲 

מצד כל צד מבני הזוג, אם לא מצליחים לבנות קשר זוגי הממלא את התנאים לעיל

בוודאי שכןבחור עצוב
תגיבו עם הסברמחפש אהבה
לדעתי זה בסיס טובמחפשת111

אבל לא מבטיח שום דבר להמשך, זה תלוי בעוד הרבה גורמים כמו תקשורת, פתיחות, שיתוף, מוכנות לבקש עזרה ולמידה אחד של השנייה

בהחלט כןLavender
אין לי מושגארץ השוקולד
אבל הקב"ה ציווה על כך ולכן אנחנו מחוייבים.

שמירת השבת במהלך לימודיי באוניברסיטה כנראה פגעה בציונים, אבל עושים את מה שנכון עדיין כי יש מחויבות למה שה' ציווה.

נפלא. לפום צערא אגרא.נחלתאחרונה
פגשתי מישהו.לגיטימי?

לא נדלקו אורות מיוחדים.

לא חשבתי שזה זה. 

לא הרגשתי שאני מכירה אותו עידן ועידנים.

עוד אחד, זר, שהחיים שלו משיקים לשלי.

משיקים, כי הוא לא בדיוק הטייפקאסט של מי שיצאתי איתו עד עכשיו. אבל לא היה משהו אחר רלוונטי באופק, אז למה לא לנסות משהו קצת אחר?

עוד דייט ראשון. ושני. ושלישי.

וזה עדיין לא השתנה.

טוב, לא באמת ציפיתי למשהו אחר.

כן, התקרבנו. כן, יצרנו מרחב של כנות. של הקשבה. של כבוד לשוני ביננו. ויש שוני. ויש פערים.

אבל לא רע. אפילו נחמד.

ועוד דייט.

ועוד אחד.

וזה מתחיל להיות רציני, ואני רואה שאני לא שם. לא במקום שהוא נמצא. מסרבת לקבל את זה שיש כאן צעד שצריך לעשות אותו - או לחדול.

פונה לאשת מקצוע. ולעוד אחת. ולעוד אחת. ולעוד אחד. ולעוד אחת. ולעוד אחת. חלקם עזרו יותר, חלקם פחות.

עוברת תהליך עם עצמי, ומולו.

ומחליטה ללכת על זה. לבחור בו כשותף שלי.

מה אני באה להגיד לכם?

לא נפלה עליי איזשהו משהו פתאום. זה בהחלט היה דומה לקשרים רבים אחרים. אבל עבדנו יחד. ועשינו תהליך משמעותי, לבד וביחד. ובחרנו.

כשהוא הגיע, לא הרגשתי בשום צורה שזה זה, שזה שונה מקשרים אחרים. 

האם הוא מושלם (ברור שאני לא מושלמת..)? האם הקשר שלנו מושלם? לא. אבל יש בו הרבה כנות ואותנטיות, וזה נראה לי בסיס טוב לצמיחה.

מה עוד?

תיזהרו במה שאתם אומרים. כן, הוא גם נמצא כאן. (וגם אחרים שיצאתי איתם). תחשבו טוב טוב לפני שאתם מפרסמים משהו עם דברים שיכולים לזהות אדם ספציפי - ייתכן שהוא או היא קוראים כאן.

ובשולי הדברים,

אני רוצה להודות לאנשים כאן, שמלווים אותי במסע שלי בשנים האחרונות. הפורום עזר לי בהיבטים רבים, בקשרים רבים, ואני מודה לכם. חושבת שיש לנו הרבה מה ללמוד אחד מהשני, מנקודות מבט אחרות וכו'.

ב"ה אני ממשיכה לפרק הבא במסע החיים, אבל אולי עוד תמצאו אותי פה מידי פעם..

מאחלת לכולם כאן להגיע לזוגיות טובה ומצמיחה, בקצב ובדרך שמתאימים להם.

(איך מגיעים לשם? מה זה זוגיות כזו? יש לכם תובנה, מחשבה וכו' בעניין - אשמח לקרוא כאן).

..שפלות רוח

המון מזל טוב אם הבנתי נכון

ודי עם השכל..לפעמים צריך לזרוק אותו מהחלון ופשוט להיזרק על השם בלי אנשי מקצוע ובלי מטפלים, אנחנו המטפלים הכי טובים של עצמנו.

קצת קשה לי שאם לא ה"תהליך" הזה אז יש מצב שזה היה מתפספס ושוב זה חוזר לעניין של השכל, לא צריך תהליכים זה מן חידוש של הדור שלנו-לא אומר לאף אחד איך לחיות, נותן עצה טובה לחיים. לפעמים כדאי לחיות בלי שכל.

תראי איזה דבר שגם הודעה כזאת משמחת שברוך השם זהו נגמר המרדף והצלחת להגיע לרגע המיוחל-במקום התרגשות וכיף ושמחה(שאני בטוח שאלו גם נמצאים אבל משום מה בחרת להאיר את הצד של היישוב הדעת והכל מחושב) יש מלא שכל ועצות ותהליכים. השכל הוא קר מאוד.

מזל טוב🎉🎊

כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונותadvfb

תזרוק אתה את השכל מהחלון

ויהיו כאלה שישתמשו בשכל

מותר שזה יגרום לך לסלידה אבל אנשים שונים אחד מהשני ;)

ככה הקב"ה ברא בעולמו

למה? 

תזרוק ת'שכל ;)

..שפלות רוח

אתה לא מתיר לי או אוסר עליי, שכחת את מקומך קצת אל תתבלבל.

השכל הוא מקום קר ויבש, שמנתק אותנו מאמונה, השכל מבורך כאשר הוא מקרב אותנו להשם, אבל כל הניתוחים והעצות והיועצים והעוזרות-כל אלו רק מרחיקים אותנו מהשם ומגבירים את כוחי ועוצם ידי והניסיון להבין הכל בשכל מדוקדק בצורה מדויקת ולדעת שהכל מסתדר לי בראש ןאם לא מסתדר לי בשכל המצומצם שלי אז אני לא פועל-וזו טעות חמורה שמקורה בגאווה ובאמונה שאני צריך לדעת ולהבין הכל ושהכל יסתדר לי כי אם משהו לא מסתדר לי קרוץ חומר שכמותי אז זה לא הגיוני, ואת זה השם לא אוהב.

גם אתה צריך לזרוק את השכל מהחלון ולדבוק בהשם ורצוי בהקדם.

ובנימה אופטימית זו

וכו'

צודק, זה המקום שלךadvfb

לך מותר לאסור עלי להשתמש בשכל ולחייב אותי לקבל את דבריך הבלתי מעורערים, סליחה.

כן, יקרה. המון הצלחה. זה נשמע מאוד טוב.נחלת
מזל טוב!תפוחית 1
מדהים ממשזיויק
מזל טוב!
כיף לשמוע, המון מזל טוב!!advfb

תודה רבה על מה שכתבת וששיתפת. כיף לקורא שזה לא מה השמיים וזה נעשה בדרך הטבע. באמת חשוב לזכור מה נכון לשתף פה ואיך.

בהחלט הוספת הרבה לפורום, ותודה על כך. מוזמנת להמשיך כמובן ;)

הרבה הצלחה שפע וברכת שמיים!!

מהשמים דרך הטבע.נחלת
נכון! תודהadvfb
וואו איזו בשורה מרגשתברוקולי
וואו איזה משמח לשמוע🎉פצל"פ

מזל טוב גדול

שתזכו להקים בית נאמן בישראל

מלא באהבה שעבדו עליה קשה ומתוך זה היא יציבה ועמוקה

מזל טוב!!חדשכאן
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך שמחה, אהבה, נחת ורווח
וואו, משמח לקרואארץ השוקולד

מזל טוב, הרבה שנים יחד בבריאות, שמחה, אהבה, רוגע ואושר, שהדרך שלכם יחד יהיה נעים, טוב ומלא בשמחה ואהבה

בהערכה גדולה!

התגובות שלך כאן הוסיפו נופך מלמד פה, תודה

מדהים!! מזל טוב!!!!אני:)))))
המון מזל טוב!!קדם
ממש התרגשתי לקרוא וכן, חיכיתי שתבשרי בשורות טובות וזה משמח מאוד!! לא מכירה אותך אבל מה מקריאת תגובות שלך כאן את נראית מדהימה, רגישה וחכמה מאוד. מאחלת לכם כל טוב!!!
וואי מזל טוב..דג כחול

ממש משמח!! ואני גם שותף להערכה על כל העצות ומה ששיתפת מאז שהצטרפת לפורום..

האמת שזה מסוג השיתופים שמציף לי הרבה שאלות אבל כפי שכתבת הוא כאן ... אז נראלי לא שייך לשאול..

אז נשארו רק השטויות.

משהו שולי - חח אי אפשר היה לנסח בהודעה את ההחלטה להתארס בצורה קצת יותר ברורה ומפורשת.. זה היה כתוב בכזאת רצינות...

משהו שולי × 2

אם הוא מהפורום לא תגלו לנו במי מדובר? ( זה לא אמור לחשוף אותו לא? הוא ישאר אנונימי גם כך)

בכל מקרה אם אתה פה אז מזל טוב גם לך..😃😀😁

וואו יקרה איזו הודעה משמחת ומרגשת!נגמרו לי השמות

מזל טוב ענקי!

שתזכו לבנות בניין עדי עד בשמחה ובאהבת עולם ❤️

איזה טוב ה' ❤️🏠🩷

מזל טוב רוב שמחותניצן*

תודה על השיתוף הכנה

מלמד דברים חשובים..

שתזכו לבנין עדי עד!

בשעה טובה!!יעל מהדרום
מזל טוב ושפע ברכות 🌹פ.א.
שתזכו להקים בית באהבה ובאושר! מזל טוב!זמירות
מזל טוב! משמח מאד!100
בעז'ה בניין עדי עד מלא בשפע וברכה.

הוספת לפורום בתובנות שלך. נשמח לשמוע עוד..

כיף לקרוא! מזל טוב! אולי גם הוא יכתוב מצידו?מרגול

אהבתי את מה שכתבת מאוד. משהו מאוד טבעי, שבטבע הטבע- לא מושלם. (וכמובן שגם מה שאינו מושלם, עדיין יכול להיות שלם)

ואהבתי שכתבת בצורה הזו כשאת יודעת שהוא כאן.

איזו כנות יש ביניכם! כמה אמת.

ואיזה כיף שאפשר להגיד דברים כאלו בלי לפקפק בהחלטה המשותפת להינשא. מדהימים.

ולא כתבת באופן ישיר אז גם לא אשאל, רק אביע משאלה שאת גם *שמחה* בבחירתך ושלמה איתה.

שיהא בניין עדי עד. בית של אמת, צמיחה ואמונה.

מזל טוב 

לגבי צידו- מעניין יהיה לקרוא את ניסוחיו ותחושותיומרגול

נשמע ששניכם מיוחדים.

איזה יופי

מזל טוב!אן אליוט
הרבה אושר ושמחה לשניכם 💐
וואומחפש אהבה

יש למה שכתבת רוח נעימה.

של יישוב הדעת.

מסדר את הראש

ממליץ לך להמשיך לבוא לפה.מחפש אהבה

זה יכול לעזור לך הרבה.

האתגרים המשמעותיים של החיים עוד לפנייך,

ופה את יכולה למצוא פינה חמה לפרוק

למה לייאוש?שלומית.
כל הטוב עוד לפנייך!
למה זה מקפיץ אותך? מישהו אמר שלא?מחפש אהבה
מזל טוב יקרה 💗Lavender

הרבה אושר ועושר!

יפה מאד. אהבתי את המסרכְּקֶדֶם
תצליחו 
מרגש מאוד יחד עם זאת לאו דווקא מה שמתאיםהפי

לך מתאים לשאר

כל אחד צריך לקרוא את מה שכתבת ולשאול את עצמו איפה זה פגש אותו

ולא אז אולי אני צריך ללכת על זה .

זו לא המסקנה הנכונה עבור כולם וגם את זה צריך להגיד בקול .

אני חושבת שאפשר ללמוד מהתהליך הזה שלכל אחד יש את התהליך המאפיין אותו .

ישר כוח על הניסיון והרצון ללמידה העמקה ורצון להבין מה הכי נכון לי ..מבלי לאבד את עצמך

בלי קשר לתוצאה

תודה על השיתוף 

בשעההטובה, הצלחה רבה!נפש חיה.
מזל טוב! בנין עדי עדנוגע, לא נוגעאחרונה
נאה דורשת נאה מקיימת..
משהו שרציתי לשתףמאותרת

היו לי כמה דייטים בחיי עם אנשים שונים -

רובם היו ב"ה נחמדים וטובים. אבל מידי פעם קרה שמי שנפגשתי איתו - נראה שמשהו התפספס מהפן של המודעות לחיצוניות ולגוף. ולי לא היה נעים להגיד שזה (כמובן תלוי כמה הדבר היה קיצוני) היה סיבה מרכזית בשבילי לא לרצות להמשיך.

ותהיתי לעצמי - מי שלא למד את זה בגיל ההתבגרות (ולא ברור לי מי מלמד שם - משפחה? חברים בפנימייה?), מתי משלים את הפער?

לכן חשוב לי להביא את זה כאן - יש אנשים שמוכנים להקים זוגיות ומשפחה, אבל נראה שהם דילגו על שלב בדרך לשם.

לא כולם, לא הרוב, אבל קיים. בעיני, אם יש לכם חבר כזה - זה חסד גדול להאיר לו ולעזור לו בנדון.

זה הטקסט שהתפרסם היום:

בואו נדבר על הפיל שבחדר, או יותר נכון, על הריח שבחדר:

יש איזה קטע במגזר שלנו, נטייה לחשוב שאם אנחנו בחורים עמוקים, רוחניים ומלאים במידות טובות, אז הצד הפיזי ובפרט ההיגיינה הבסיסית , הוא משהו שולי שאפשר להחליק עליו.

ואל תשאלו אותי אם לומדים את הדברים האלו בכיתה י"ב או כמה לומדים ואם בכלל.

וואלה, לא יודע.

העניין הוא שיש בחורים שבטוחים שאם הם סיימו עכשיו מסכת קידושין, הזיעה שלהם מריחה כמו מי ורדים.

אז זהו, שלא.

אבל ממש ממש לא.

לפני שניגש לפרקטיקה, קחו קצת מדע:

מחקרים כבר מזמן מוכיחים שיש קשר אקוטי וקריטי בין חוש הריח לבין תהליך הבחירה הזוגית בין שני המינים.

מדובר במנגנון ביולוגי טהור:

חוש הריח משדר למוח מסרים שקובעים בתוך שניות אם יש כאן פוטנציאל למשיכה או אינסטינקט של בריחה.

אז עם כל הכבוד ללב הטוב שלך ולכוונות הטהורות, אם המעטפת החיצונית לא משדרת ניקיון, הדרך לחופה מתארכת משמעותית:

כדי לעשות לכם סדר, ריכזתי 10 כללי ברזל פשוטים לגבר, רגע לפני שהוא יוצא לדייט:

1.תסתכל במראה.

צעד ראשון ובסיסי.

רגע לפני שאתה טורק את הדלת ויוצא מהבית, פשוט תעיף מבט.

אז מה אתה אומר?

אתה אוהב את מה שאתה רואה?

פחות?

השיער מסודר?

כי זה בערך הדבר הקרוב ביותר למה שהבחורה שאתה הולך להיפגש איתה הולכת לראות.

כן כן, ברור שהיא תראה קודם את הנשמה שלך.

אבל אתה יודע...בכל זאת יש גם את העניין של ההשתדלות והוא מתחיל ממש כאן.

2. איך הריח שלך?

עזוב אותך עכשיו מהדימוי המצחיק של עולם הכלבים, אבל ברצינות... פשוט תיסגר על הריח שלך.

אל תנחש, תבדוק.

תסתכל אם אין לך כתמי זיעה. אמיתי. זה אחד מהדברים הדוחים ביותר שיש.

כלומר גם אם אתה מתכוון להטביע את הבחורה בכתבי הרב שג"ר ולבזוק עליהם קצת הרב זקס מלמעלה, ברגע שהיא תבחין בכתמי הזיעה האלו, הקשב שלה ישאיר לך פתק:

'הלכתי ותיכף אשוב' וכנראה שבזה הרגע הדייט שלכם נגמר באופן רשמי.

כיף הא? אז פשוט, תדאג להימנע מכתמי זיעה.

ואם כבר אתה מרגיש שמתחילים להיווצר לך כאלו תוך כדי דייט כי אתה נכנס פתאום למתח או ווט אבר, תשמור על הידיים שלך לעצמך.

בכלל, תמיד טוב שכל עוד אתה לא בטוח בקריאת המפה ובכוונות שלה, תשמור על הידיים שלך לעצמך.

3. אם יש ספק – אין ספק.

תמיד טוב להשפריץ לתוך הפה משהו שנותן ריח טוב, כולל מסטיק.

בחיים אל תוותרו על מסטיק בדרך לדייט.

זה לא מעניין עכשיו אם זה הולך להיות בטעם מנטה אוכמניות או אפרסק ביישן.

פשוט תהיה במודעות לריח שיוצא לך מהפה. תמיד.

4.שים דיאודורנט.

חובה. קו אדום. אי אפשר לזוז בלי זה.

כיפה יש לך?

גם ציצית?

אחלה.

תכניס גם את הדיאודורנט לסיפור.

5.תחשוב מראש איך אתה הולך להופיע מול הצד השני.

גלינג גילינג.

אנחנו בישראל.

לא שבדיה.

לא קנדה.

ישראל.

ואם חם עכשיו בחוץ אז תביא חולצה נוספת בתיק.

אם אתם הולכים להיפגש בבית קפה, תדאג להגיע קודם:

תיכנס לשירותים.

תחליף חולצה.

תשטוף את מה שאתה צריך לשטוף ותבוא אליה רענן.

6. אל תיצמד ואל תפלוש למרחב הפרטי של הבחורה.

מעבר לסיבות הברורות שבאמת אין צורך להרחיב בהן מטעמים מובנים, יש גם את עניין הריח.

אם אתה לא סגור במאת האחוזים על איך שהבחורה חווה אותך באותו רגע, פשוט תשמור מרחק.

7. עיקרון ההדדיות.

תחשוב שכמו שאתה רוצה שיהיה לך נעים להסתכל עליה, ככה גם תדאג שיהיה לה נעים להסתכל עליך. מאוד פשוט.

אין שום סיבה הגיונית שבעולם שבחורה תשרוף שעה וחצי על הכנה לדייט וברור יגיע אליה היישר מתפילת מנחה בשטיבעלך של איצקוביץ' כי בעצם הדייט הזה מבחינתו הוא על הדרך ובמקום להשקיע קצת בהופעה שלו הוא עסק בבניין עולם.

'בין אדם לחברו' חשוב לא פחות ואם ביאסת וציערת את הבחורה, טוב, אני לא הדובר של אלוהים אבל, כנראה שיסתכלו על הדברים החשובים שעשית בצורה סקפטית יותר במקום בצורה שקיווית שיסתכלו עליהם.

8.מותר לך גם להשקיע בבגדים.

אתה לא חייב להוציא חצי משכורת על מותגים, אבל אם בא לך לעוף, תדע שיש חנויות שמוכרות את המותגים השווים ביותר ('טומי', 'ראלף לורן', 'גאנט', 'אמריקן איגל' ועוד) ממש בזול יחסית.

לא תאמין איך בחירת בגדים נכונה יכולה לשנות את כל הלוק שלך מבחוץ.

9. המסר שמאחורי הלבוש.

תזכור שמעבר להופעה הנעימה, כשבחור מגיע לדייט מושקע, הוא בעצם משדר אמירה ברורה לבחורה:

'השקעתי עבור הדייט הזה! אני יודע שגם את השקעת ואני מעריך את ההשקעה והזמן שלך ולכן גם אני על זה'.

10.זהירות, 'מביכים'.

כשאתה אוכל כל מיני דברים בדייט, תדאג מראש שלא יישארו לך סימנים של 'מביכים' (מביכים למי שחי בלה-לה-לנד ולא ממש יודע, אלו הדברים האלו שנתקעים לכם בין השיניים והם... פשוט מביכים).

קיצר, בחורים!

הגיע הזמן לצאת מהעולמות של האופנים וחיות הקודש ולנחות בעולם הדיאודורנטים והאפטרשייבים.

או אם תרצו לסכם את הכול במשפט אחד:

"ניחוח טוב הוא שפה ללא מילים, העוטפת את הנוכחות בקסם ומדברת ישירות אל הלב."

כן, גם אל הלב של הבחורה שאמורה לשבת הערב, ממש מולך.

(אבינועם הרש, נראה לי שבעקבות הפרסום הזה)

וואי חשוב ממשזיויק
כלכך נכון וחשוב😊Shandy
מדהים תודה, עכשיו אפשרשפלות רוח

לדבר על הפילה שבחדר? או שזה אסור?

ואם תמצי לומר מותר, אפשר לעשות לה רשימה גם?

למי פונים בשביל כל הדבר החשוב הזה?

איזה דבר מבורך, אודה להתייחסות בהקדם תודה לכם🙏

במידה והיה לך טוב בקשר למעט "זה" לא מוטב היהדג כחול

בדרך כלשהי להעלות את זה בפניו?

אוח, כמה שהייתי רחוק מזה פעםמחפש אהבהאחרונה

הלוואי הייתי שומע את זה אז

גבריםכְּקֶדֶם

אתם צריכים ללמוד איך להיישיר מבט

צודק… להרים את העיניים למעלה, להביט קדימהפ.א.
באיזה הקשר אתה אומר את זה?שפוי

בשיחה עם בחורה? בחברותא? בשולחן שבת כשאתה מדבר עם אחותך? סתם בהליכה ברחוב? 

נראה לי שלמדתי את זהadvfb
תסביר את עצמךזית שמן ודבש
מה הפשט? באיזה הקשר?דג כחול

אני אמנם לא מיישיר מבט

אבל אני שם לב שאני חריג בזה..

שאר הגברים שאני מכיר נורמלים בהיבט הזה.

לכן הפנייה לגברים כאילו שאת תופעה הפתיעה אותי..

כמאמר הסיפורנקדימון
שמסתבר שיש לו לפחות גרסה אחת נוספת בבודהיזם.

"מוטב שתסתכל עליה ולא תחשוב עליה, מאשר שלא תסתכל עליה ותחשוב עליה בלי הרף"

רב הנסתר על הגלוימחפש אהבהאחרונה

זו שאלה שכדאי להרחיב יותר מה מטרתה.

בינתיים זה נשמע מהחלל הפנוי..

מחמאות בדייטיםצופה אנונימי

אני ואשתי מגיעים ממקום יחסית פתוח וליברלי והתחלנו לצאת בגיל צעיר

במהלך התקופה הזו הייתי מחמיא לה הרבה (וגם מהצד שלה היא החמיאה)

על דברים פנימיים (חכמה, רגישה, …) אבל גם חיצוניים (למשל יופי, היא באמת יפהפיה)

מה נהוג אצלכם? מה אתם חושבים בנושא?

שאלה יחסית כללית שואל מתוך סקרנות

יש פה בפורומים את כל המגוון על סולם הדוסימטרזמירות

למי אתה מכוון את השאלה?

לחרדים?

לחרד"לים?

למי שנפגשים בשידוך, ואחרי מספר בודד של פגישות מתחתנים?

למי שהכירו בלימודים בצורה ספונטנית, והקשר הגיע לאהבה ונישואים?

בציבור הדתי לאומי תורנישפוי

(הערת אגב, זה מצחיק [לשון סגי נהור] אותי להוסיף את המילה 'תורני', משום שזה אמור להיות בסיסי אבל זו המציאות)

אז בציבור הנ"ל, ממה שאני מכיר ולמדתי (במשפט זה נחלצתי מכל ביקורת על דבריי), לא מקובל להחמיא על חיצוניות בהתחלה [תגדיר 'התחלה' - לכל אחד יש התחלה משלו שאורכת זמן אחר] משום שזה יוצר קרבה אינטימית שאנחנו לא רוצים בדייטים הראשונים, בשלב יותר מתקדם (כגון לאחר האירוסין) אפשר להחמיא באופן כללי על הלבוש ושוב לא בצורה בוטה. 

משפטים כמו "אני אוהב אותך" ו"חיים שלי" וכו' טוב שיש רצון לומר אותם ואם לבחורה קצת קשה עם זה שהם לא נאמרים יש מקום כן לומר, אבל יש פיתרון יפה ששמעתי והוא להגיד משהו בסגנון של: יש הרבה דברים שאני רוצה לומר לך אבל אני רוצה לשמור את זה לאחרי החתונה (כמובן לסגנן את זה שלא יישמע שזה דברים שאתה מסתיר או משהו חחח אלא דברים טובים) ואז הרווחת את שני הדברים.  

על חכמה ומידות אני לא חושב שיש בעיה בכלל.

משפט אחד לפני האחרון, כל מה שכתבתי הוא לא הלכה פסוקה אלא דברים שראוי ולא ראוי לעשות, וכמובן יהיו שיחלקו ויחשבו שאלו שטויות ושזוג צריך להביע אהבה ורגשות בצורה פתוחה וכו' וכו' (הסביבות היותר פתוחות). 

לשאלות ספציפיות והרחבות בפרטי ;) סתם כי אין לי כח לפרוס את כל משנתי בנושא

אני מסכימה עם הגישה. אבל אולי בציבור אחרנחלת

זה אחרת וזה מקובל.

תגובה לתגובהשפוי

@נחלת ברור לי, לכן סיימתי בכך שזו לא הלכה פסוקה ושיש שיחלקו וכו' 

בא מבית אשכנזי אז לא מקובל בכללadvfb

גם אחרי החתונה ;)

מממ חיצוניות לקראת אירוסין

פנימיות כשהולך טוב

..שפלות רוח

זה ממש תלוי לא חושב שיש חוקים היו לי פגישות שמהפעם הראשונה היו מחמאות, זה ממש תלוי מה שניהם מרגישים ואם יש כיוון חיובי וטוב וכו וכו

...אני:)))))

חיצוניות אחרי החתונה , פנימיות כשמתקדם, אפילו בהתחלה האמת

נשמע מעניין למה אתה שואל..מחפש אהבהאחרונה

האם אתה מרגיש שזה משפיע היום לטוב או למוטב?

נשמח אם תשתף

אולי יעניין אותך