וברור לי שבעזרת ה כשיהיו נכדים מהבנים, אבדק אם מתאים שאבוא ואכבד כל מה שהכלה שלי תרצה, ובכלל עוזר לקרא כאן, כי בלידות שלי חמותי וחמי הגיעו בערך שעתים אחרי לידות, באו לכמ. דקות , אמרו מזל טוב, ראו את הנכד ווהלכו ) ובאו לעוד ביקור למחרת), וזה היה לי בסדר, כי היה לי איתם קשר טוב, ולא עלה על דעתי בכלל שיש אופציה לומר להם לא לבוא, מבחינתי הם הסבא והסבתא כמו ההורים שלי. וגם כשהבת שלי ילדה, ההורים של בעלה הגיעו יום אחרי הלידה, וגם מהצד שלנו הסבתות והסבא רבה, ולבת שלי זה היה בסדרנ, גם העדיפה שיבואו למחלקת יולדות , ששם היא לא צריכה באמת לארח, ולא לבית שלה אחרי שתשתחרר. לכן היה נראה לי מוזר שאומרים לסבא והסבצא מצד האבא, אל תבואו בכלל , גם לא למחלקת יולדות, ותראו את הנכד רק בברית , כאילו אתם קרובי משפחה רחוקים. נראה לי שלקרא פה מעלה לי מודעות לזה שזו כנראה יכולה להיות אופציה לגיטימית, מצד שני, אני חושבת שיש מקום לחשב גם על הסבא והסבתא, כשיקול שני אחרי היולדת ולמצא פתרון יצירתי, כמו שיבואו לכמה דקות ויראו רק את הנכד אט משהו בסגנון, כל אחת פה תהיה , בעזרת ה סבתא גם לנכדים מהבנים שלה . תמיד היה לי חשוב לתת יחס שווה לאמא שלי ולחמותי בענין הנכדים, שתיהן סבתות שלהם באותה מידה בדיוק. ולפעמים מהתגובות פה אני נקוראת ממש זלזול בחמות, היא בכלל לא נספרת, היא רק צריכה להתחשב, גם אתן תהיו חמותות, רגישות בעזרת ה" , אבל תרצו גישה לנכד החדש , ולא תרצו להרגיש שהסבתא השניה ממש בענינים ואת לא קשורה.