עוד לא עברו 24 שעות מהחרפה , הפצעים עדיין פתוחים ומדממים ואני לא יכול להשכיח מעצמי את הזוועות של יציאת אומן במוצאי שבת.
עדיין הולמות באוזני הצווחות של הילדים הנמחצים , הנדרסים והמופלים בעת ההשתוללות של אלפי אנשים שמנסים להדחק ביחד לשני אוטובוסים לקייב. זה היה סיוט.
מהשעה שמונה וחצי , הגיעו שני אוטובוסים כל עשרים דקות ואנשים רצו להכניס את המזוודות שלהם מאחורה וכשהגיעו בחזרה לפתח הכניסה הסתבר להם שכבר אין מקום למעלה. כך נוצר מצב שאוטובוסים יוצאים מלאים מזוודות בתא הנוסעים בעוד תאי המטען מרוקנים על ידי מי שלא נמצא לו מקום , או שסתם שיקרו לו ורץ לחפש אוטובוס אחר.
אילו דחיפות הלכו שם, מכות וקללות ועל הילדים המחוצים והרמוסים כבר דיברתי.
כמו בכל כישלון , גם בזה יש אשמים והם חבורת העלובים והמטומטמים והשקרנים של "אורחות צדיקים" ו"מעיינות החיים" שידעו לגנוב מאות דולארים על כל טיסה וניהלו את עיניינהם במקצועיות ודיוק המאפיינים רפי שכל בשבט של אוכלי אדם.
אני לא מדבר על זה ששיקקרו לנו במצח נחושה ואמרו לנו ש"צ'רטר" ממלא טיסה וממריא, כי בסוף נאלצנו לחכות שעה וחמישים כדי שיגיעו שלושה אנשים שניתקעו באומן בגלל המטומטמים האלו. מיותר לציין שגם בשדה התעופה בקייב חזרו המראות הנוראים של זקנים נופלים ודחיפות ומכות , בגלל שאנשים שהטיסות שלהם בשעה חמש ושש כבר הגיעו לפני אלו שהיו צריכים לטוס בשתיים.
למארגנים לא נותר אלא לאחל ובצדק את גורלם של קורח ועדתו , רק שאין צורך שיצווחו משה אמת ותורתו אמת אלא "אנחנו אשפה אנושית".
עוד תופעה מגעילה במיוחד הייתה הקבצנים שנידחקו לכל חור בציון ומסביבו. לא היה אפשר לעמוד ולהתפלל בימות החול מול הציון הקדוש בלי שאיזה יצור מאוס, קליפה שבקליפות ידחק מולך על שלל בגדיו הצואים ופרצופו המעוות ויגיד "תעזור לי במשו בואנה". גועל נפש.
לא שיש לי משהו נגד נתינת צדקה. כל פעם שאמרתי "תיקון" מיד שילשלתי לאחת מהקופות פרוטה או שניים לנשמת "נחמן בן פייגא" כהמלצת הרבנים , אבל מי נתן רשות לבהמות האלו להפריע לי בעבודתו יתברך? היו צריכים לשבור להם כמה מקלות על הראש ולבעוט בהם מהציון ומפושקינה.
מה שכן מאוד נהניתי משיחתו של הרב אליעזר ברודי שליט"א ושל הרב שמעון טייכנר , מחשובי החסידים שדיברו והעבירו רעיונות עמוקים מתורת ברסלב בצורה רהוטה ונלבבת וגם הייתה לי הזכות לראות את "סבא שוורץ" המתוק בא לברך את הצדיק הרב עופר ארז שליט"א בצהרי השבת.
אשרינו שזכינו.
הגויים , יש לציין , השתפרו להפליא. האנטישמית בחנות מתחת לבילנסקי 5 כמעט ולא צעקה עלי כשבאתי לקנות סבון ואני חייב לציין לטובה גם את הנהג הגוי באוטובוס מאומן לקייב שמחה את חרפת המארגנים בזה שהשמיע כל הדרך שירי אייטיז מקסימים שהפכו את הנסיעה לחוויה קלילה ומענגת אחרי זוועות מוצ"ש. תהיה נשמתו צרורה בצרור החיים . אמן.
מחזות זוועה באומןשפיפול
ה' ירחם אחי...נ נח זה הכל
בס"ד בר"ה
מה שכתבת פה זה בכלל אבל בכלל לא לעניין!!!! (אולי רק קצת מזה נכון)
דבר ראשון, אתה משבח גויים ומשפיל יהודים!! נראה לך בסדר??
דבר שני, הדחיפות וכל המניעות זה חלק מהעניין אחי, לא שזה בסדר אבל כל זה זה חלק מהניסיון שלנו!!
דבר שלישי, פעם הבאה תסע עם כנפי נשרים חח
דבר רביעי, מה אשמים הקבצנים שאין להם שקל על הנשמה ומוצאים את חירותם באומן!!!
דבר חמישי, אנחנו צריכים להבין שהרבה ממה שקורה באומן זה נסיונות גדולים בשבילנו, אנחנו מקבלים אור כזה עצום שהיצר הרע יעשה הכל בשביל לאבד לנו אפילו טיפה קטנה מהאור בין אם זה דחיפות ובין אם זה איזה קבצן שמציק לך!!!
בקיצור, חזק ואמץ בעבודתך..נ נח נחמ נחמן מאומן!!!!!
אני שמח על דבר אחדשפיפול
על ההזדמנות שיש לי להגיד שיש כאלו באומן שאילו היו נהפכים לגויים זו הייתה בשבילם עליה של כמה מדרגות.
חוץ מזה , הטיעון שלך לא תופס מים , כי איך ייתכן שחמשת אלפים איש עומדים ביחד ולכולם יש את אותו תיקון , הרי בפשטות "ציבור" זה "צדיקים" "בינוניים" ו"רשעים" ולכל אחד תיקון אחר.
חוץ מזה גם , נגיד ילד בן חמש שדורס אותו איזה עארס , פושע ,עבריין ,מגעיל וביריון , איזה תיקון הוא צריך? הוא עוד לא בר מצווה ואפילו לא בן תשע ויום.
מכאן המסקנה שזו לא , חלילה , איזו גזרה , אלא משהו שצריך לפתור . הדבר הראשון ואת זה כבר עשיתי , זה להוקיע את מי שאחראי ולקלל אותו קללה נמרצת , דבר שני זה דבר שצריך להביא לידיעתם של רבני ברסלב , במיוחד אלו שקשורים לאספסוף.
נגיד, אם הרב ארוש היה חוסך כמה בדיחות על שוטרים וגנבים ובמקום זה היה מקדיש זמן לאיך להתנהג באומן , בוודאי הייתה יוצאת מזה ברכה גדולה. לא שאני אומר שהבחורים מ"חוט של חסד" הם אספסוף , זה בכלל לא נכון, אבל יש גם אחרים שמקשיבים לרב.
חוץ מזה , מה זה "כנפי נשרים"?
אם תמשיך ללכלך ולדבר לשון הרע...נ נח זה הכל
בס"ד בר"ה
אז לא תהיה לך הזדמנות לאמר את הדברים האלה!!!
אני לא מסכים עם מה שקורה באומן יש הרבה דברים שגם אני הייתי רוצה לתקן שם, אבל ב"ה רואים שמשנה לשנה המצב משתפר...משפצים את המקום, מרחיבים יותר, מביאים יותר אוכל, יותר מקומות לאכול, סרט נע על הציון וכו' וכו'...את המצב שתיארת יהיה קשה לשנות לא בגלל חוסר הסדר (אולי גם) אלא בגלל שאנשים להוטים לחזור לארץ הקודש אז הם לא רואים מימינם ומשמאלם!!!
ובקשר לרב שלום ארוש שליט"א הזהר בלשונך!!! ותאמין לי שאין כמו הרב אוהב ישראל!!!!
וכנפי נשרים זה חברת טיסה...שההסעות שלהם מאוד נוחות ומסודרות..זה מיניבוסים כאלה שמהרבה בחינות זה הרבה יותר טוב ונוח מאוטובוס!!
נדמה לי ששפיפול היה קצת חיצוני לכל העניין שםאלעד
ולא השכיל להתחבר לאווירה, מה שהיה ממזער את ההתרשמויות הרעות שחווה.
מצד שני, אם יש בדבריו אמת- מין הראוי להביא לידיעת הנוסעים והמארגנים כדי שבפעמים הבאות מקרים אלו לא יחזרו על עצמם. לא?
אלעד-אתה צודק!!!נ נח זה הכל
בס"ד בר"ה
אבל הבעיה שאנשים לא מסתכלים על הכלל כל אחד מעדיף להתסכל על הכרטיס שלו וזהו...עד היום יצאו הרבה חרמים (חרם ברבים חח) אבל אנשים העדיפו לשלם הרבה או מה ששזה לא יהיה וזהו וככה במצב הזה שום דבר לא יתקדם לעולם...וחבל!!!!
זה מה שהם קיבלו באופן?אלעד
ידעתי שמישהו יעשה העתק הדבק..נ נח זה הכל
בס"ד בר"ה
וזה רק עניין של זמן עד שזה יעלה לפורום..טוב אז ככה...לא כל מי שבא לאומן הוא חסיד ברסלב, ולא כל מי שבא לאומן מייצג את רבינו, ולא כל מי שחסיד ברסלב הוא מושלם...!!!! אין לי כח לפרט אבל אני מקווה שהבנתם!!
זה בדיוק מה שחשבתישפיפול
לא בעניין מה שאמרתי על המארגנים , אלא לגבי מקור הבעיה.
אני גם חושב שזה נובע מכך שכל הברסלבים הגדולים והחשובים רוצים רק להגיע בראש השנה וישר לברוח משם בכל המהירות.
מי שנשאר שם כל הזמן ואמור לטפל בדדברים זה אנשים ברמה של חנוונים ועם כל הכבוד , הם אפילו מתקשים בלכבות שרפות. גבאי בית כנסת לא מסוגל לנהל עיר. מה שצריך שם זו חשיבה מערכתית , כלומר אנשים מקצועיים שישבו שם תקופה וידאגו גם למדרכות וגם לגדרות ולחנויות ולכל הדברים.
צריך לטפל בזה היום וצריך לטפל בזה משם ולא להשאיר את העיניינים לר"ח אלול הבא.
חבל שלא נשארת שם..צעיר ושרוט
איך שאתה מדבר על בני אדם שכל פשעם וחטאתם שזה שהם באמת מסכנים ואין להם כסף. ואולי גם מסכנים נפשית..
אתה יכול להתעצבן על כל העולם ואשתו ולהאשים את כולם.. אבל יש גבול כלשהו שבנאדם יכול להגיע אליו!
"אבל מי נתן רשות לבהמות האלו להפריע לי בעבודתו יתברך?" נקצר ונגיד שאיכס, זה כל מה שיש לי להגיד עליך.. נראה שגם הסברים על ואהבת ומה זה עבודת ה' לא יועילו..
שנה טובה וחיים טובים שיהיו לך!
איזה מסכנים הם באמתשפיפול
ובכל זאת הצליחו להשיג את ה800 דולאר כדי להגיע לאומן ולהציק.
רחמנות, הלב נשבר.
חחל...אחי לא ניסחפנו???''בונייך''
זה כן משנהשפיפול
כי אם בנאדם נמצא חמישה ימים באומן או יותר
והחוויה האחרונה שלו היא ההתפרעות הבהמית של שלושת אלפים איש שהייתה מתחת לרמה של ההתנהגות של אוהדי כדורגל בריטים שיכורים , אז האחראים צריכים לקבל על הראש מכל הלב ולא למסמס את העניין בלמלמל "רבינו , רבינו בלהבלה"
זה הבעיה..שאתה רואה את זה בתור חוויה!!נ נח זה הכל
בס"ד בר"ה
רבינו זה לא חוויה..רבינו זה עבודת ה' נטו!!! רבינו רוצה רק שנעבוד את ה'...אז אם תקח את כל הבלאגן והבזיונות לתמחל לכולם על הכל ותסתכל על זה בזוית טובה יותר בעין טובה, תאמין לי שהכל יראה אחרת!!!
מה יעזרו לך כל ההתפתלויות האלו?שפיפול
מי אמר לך שאתה מכיר את רבינו יותר ממני?
לא יותר פשוט להצמד לאמת ולהודות שהאנשים האלו דפוקים וגנבים ושקרנים?
אז מה עם יש להם פיאות סטייל אמנון יצחק והם מכירים את רפאל טובול?
גם אני מכיר את טובול , הוא אחלה גבר , אבל זה שאני מכיר אותי , לא נותן לי רישיון להתנהג כמו נבלה.
לא אמרתי...נ נח זה הכל
בס"ד בר"ה
אני לא מנסה לריב איתך ולהוכיח מי יותר מכיר את רבינו.. שנזכה שתינו להכיר את רבינו באמת!!!
אני אמרתי לך שאני מסכים איתך במה שאמרת אבל איך שהתבטאת זה לא לעניין.....בע"ה צריך רק להתפלל שיבנה המקדש ואז כבר רבינו יהיה איתנו והכל יהיה טוב!!
בסדר, בכיף.שפיפול
קח בקלות.
בהתחלה ממש לא הסכמתי*ים*
(בהתחלה כשקראתי את ההודעה הראשונה.
אבל אחרי כל ההודעות פה, השתדלתי לקלף קצת את החיצוניות(ואת ההתבטאויות הלא נעימות שלך...)
ונראה לי שאתה צודק. לא יעזור להגיד: תיקונים, מניעות. כי אפילו אם זה נכון. בכל זאת המצב לא תקין ודורש שיפור. ב"ה הייתי באומן אבל אני בת, אז לא נראה לי יצא לי להיתקל בצפיפות הזאת... (הכי הרבה צפיפות היה על ציון רבינו אבל התאזרנו בסבלנות...
בקיצור אני אומרת, שצריך לנסח את הדברים קצת אחרת, ולפנות אל מי שצריך לשמוע את הדברים. אני מנסה לדמיין 40 אלף אנשים במוצאי החג אחרי כ"כ הרבה ימים רחוק מהבית, אמנם קרוב לרבינו, אבל רחוק מהמוכר... מזעזע. בטח אי אפשר היה לנשום כשעליתם לאוטובוס. באמת צריך לארגן איזה ג'סטה.
יאללה, אתה כותב מכתב?[אבל בלי קללות וגינויים וגידופים למיניהם, שמעת?
]
יש למי לשלוח מכתב?שפיפול
אני אדבר השבוע אי"ה עם הרב טייכנר שליט"א , הוא מועד הרבנים של ברסלב , אולי הוא יוכל להפנות את המסר הלאה.
אתה יכול לשלוח לסוגנויות, אפשר גם להתקשר אליהם*ים*
ונראה לי שדווקא יש עם מי לדבר.
מעיינות החיים[לפחות של הבנות] הם אחלה.
לא יודעת מה עם השאר.
תגגל בגוגל;)
*סוכנויות נסיעות*ים*
חבל אחיאלעד
נקודה שניה..
היחס שלך לקבצנים אכן מעורר תמיהה. נסה להתייחס אליהם בתור אומללים תלותיים שמעדיפים להסתמך ולהתלות על הציבור. ואז למרות שהם לא בסדר אפשר להתמלא עליהם רחמים ולתת להם מעט. להגיע לאוהב ישראל הגדול ר' נחמן ושם ללעוג לעניי ישראל זו מין מצווה הבאה בעבירה או לטובל ושרץ בידו..
למה אתה חושב שלא שמעתי בעצתך?שפיפול
הנה כתבתי על המארגנים שהם שקרנים וגנבים ואפילו באינטרנט שזה הרבה יותר אפקטיבי מסתם לשלוח מכתב.
אבל הדבר החשוב הוא לא לאבד את נקודת האמת.
לא למצוא סיבות למה המארגנים היו בסדר , כי הם גנבים ושקרנים.
לא למצוא סיבות למה הקבצנים בסדר , כי הם מפריעים ומעצבנים.
ובפשטות , נקודת האמת , תקרב אותנו לצדיק האמת.
יאללה , אני הולך ללמוד ליקוטי.
שתזכה ללמוד באמת האמיתית. נצחית.*ים*
לחלוטין לא מסכים, אני חולק נחרצות!בחור זהב
ראשית כפי שכתבו קודמי גם אם יש דברים נכונים, יש דרך וצרה להביע אותה. דרך כזאת של נקודות רעות לא דרך רבינו היא!!
ממה שאני ראיתי, והייתי בסעיתא דשמיא על רבינו על ר"ה, היה כאלה שבקשו צדקה על הציון וכאלה יש גם בכותל ועדין בגלל זה לא יבנה בית המקדש. הם בסה"כ אנישם שאולי החיים לא האירו להם כ"כ פנים וזקוקים לכסף מאחרים או כאלו שהיתה להם מסירות נפש עצומה הרבה יותר מאצלך והצליחו לקנות רק כרטיס הלוך והיו זקוקים לעוד כמה זוזים חזור.
לגבי הרמיסות במוצ"ש אני ראיתי סדרנים של הארגונים הגדולים מצוידים במגפונים ועד כמה שאפשר היו מסדרים, דחיפות וקשישים נופלים לא ראיתי אך אני מאמין לך שאתה דובר אצת, ואכן בלתי יתכן מצב כזה אך גם לא יתכן שהמון של 28,000 צדיקים הבאים לאומן לא יהיה בלאגן ואנדרלמוסיא. (אני טסתי דרך סוכנות קטנה אז היה סבבה וגם דרך וינצא נמל תעופה ביתי וחאפרי לאללה אם תבקשו אספר...)
מה שכן ראיתי באומן זה אנשים נפלאים מכל קצוות יהדותינו מליטאים וחסידי חב"ד עד חילוניים המכונים "ערסים" ואנשים ששיבה פשתה בשערם ולראשם כיפת שמים.
ראיתי את הצדיק שיינר ה' יאריך שנותיו בטוב וחייו בנעימים שתרם שני מיליון $ על הכנסת אורחים בר"ה ובשבת.
האמת חששתי קצת "לבנות" על הכנסת האורחים והייתי מצויד בכסף לרכוש כרטיס באחד המטבחים אך לבסוף ויתרתי וחשבתי ש"מה כבר יהיה לאכול שם בטח בקר לא יהיה" והיה ועוד איך ואוכל ברמה גבוהה ובשפע ברוך ה'.
ראיתי את כל האחווה ששרה שם את רבינו שמחלק לנו מתנות והארות מחזיר לנו את האמון בעצמינו ובאחרים ונותן רפואה לכל יהודי באשר נפל לאן שנפל.
ממש מדהים ברמות את ההתעלות שיש באומן את הרב ארז משה דורון שהחיה אותנו ממש בשיעוריו את כל השמחה והריקודים וקידוש ה' אצל הגויים וגם בנתב"ג וכו'.
התחזקות רצינית היא במקווה שם פתאום ניתן לראות חרדים מארץ החרדים שיש על גופם קעקועים לא זעירים (חוזרים בתשובה יעני)
אז נכון שאולי יש קצת דברים פחות נחמדים אבל לא רק שהם בטלים ב600 אלא שגם כמאמר רבינו צריך למצוא את הנקודות הטובות ואז ממילא "והתבוננת בו ואיננו".
לחיים לחיים..
אשרינו ישראל!!
תגיד לי ראית גם את אלו ששיקרו עם המגפוניםשפיפול
שאמרו שממלאים מטוס ויוצאים ובסוף מאות אנשים חיכו בגללם שעות על המסלול?
ראית את אלו ששיקרו ואמרו שהאוטובוס מלא כי הם חיכו לחברים שלהם?
טוב עזוב , לך לארז משה חורון ותקבל אצלו ריבוי בורות , רק תיזהר לא לפרסם אצלו בפורום איזה דבר תורה של הרב ארוש , או של הרב עופר , או של הרב סבג או מישהו בסגנון כי יצנזרו אותך בשניה.
אשרי יולדתך .
אזמרהאיזה טוב ה'!!!!
וזהו אני לא אכתוב יותר
איה!שפיפול

חאלס להשמיץ אנשים. מה קורה לך?*ים*
מכל מקום היו כאלה שנתקעו עקב השביתה אובחור זהב
כאלה שחיכו 12 שעות בנתב"ג ו12 בקייב פעם כי היה פאשלות לסוכנות נסיעות ופעם בגלל השביתה מי אמר שהכל פשוט אצל רבינו??? מי אצר שאין מניעות?? מניעות זה חלק בלתי נמנע 
הרב ארז משה דורון שליט"א הוא עצום אין לי מושג (וגם אני לא רוצה לדעת) מה יש לך נגדו אני יודע שאצלו אפשר לקבל מתורת רבינו וזה מספיק לי.
לגבי הפורום שלו- אז יש לי את הפורם כאן כאן לא תצונזר ומה לי לרעות בשדות זרים?\
עין טובה לב טוב מחשבה טובה והרבה הרבה שמחה.
עוד ענייןשפיפול
אני אשמח לשמוע על הדרך שהגעת ויצאת מאומן.
מחזות זוועה בפורום..שובי אמונה
בס"ד בר"ה
יאללה תגיד תודה היית באומן זכית להיות על ציון של רבינו בראש השנה... וסעעעע!!!!
תפלל על זה ששנה הבאה לא יהיה כככה, וחיים טובים...
לשנות אנשים לא תתצליח! תדון אותם לכף זכות.. אחרי הכל הם נשמות טובות שכל רצונם זה לחזור לארץ הקודש לאשה ולילדים..!!
שנזכה לראות ישועות ולהגיע לרבינו כל שנה!
זוועה ליסוע עם אנשים כאלה...מושיקו
מה עושה חסיד ברסלב שמחליט לנסוע לאומן להשתטח על קבר רבי נחמן, אבל תחת חסותו בביתו נמצא עצור שנשלח על ידי בית המשפט למעצר בית?
העיתון 'ישראל היום' מדווח הבוקר, כי שוטרי משטרת אשדוד הופתעו מהבקשה של החסיד, שהגיע לתחנה עם אדם נוסף. לדברי החסיד, האדם שאיתו נשלח למעצר בית ונמצא תחת משמרתו, אבל בשל נסיעתו לאומן הוא לא יכול להשגיח עליו בימי החג.
החסיד ביקש להפקיד את העצור במשטרה עד שיחזור.
לצערו של העצור החליטו השוטרים, בלית ברירה, להכניס אותו לתא המעצר, עד שישוב החסיד בתום ימי החג וייקח עליו אחריות בחזרה.
זוועה לדבר לשון הרע...נ נח זה הכל
בס"ד בר"ה
אני מוכן להתערב איתך שכל אדם אחר בעולם אם היה קובע לנסוע לטיול בר מצווה ליורודיסני עם הבן שלו והיה לו עצור בבית תחת חסותו לא היה חושב פעמיים אם להפקיד אותו אצל המשטרה או לא.....ועוד אני בטוח שהחסיד שהחזיר את אותו אדם למשטרה ר-ק לימי החג עשה את זה בצער עמוק ומיד כשחזר לארץ רץ לשחרר את אותו עצור!!!!! אז די כבר ללכלך כל הזמן כי כל מה שחסידי ברסלב עושים שלטענתכם לא בסדר הרבה אנשים בעולם עושים אותם דברים רק בלי קשר לברסלב, אבל שמה לטענתכם זה בסדר!!! שתזכו לחזור בתשובה שלימה!!!!!!!
לסיכום שפיפול "עדינות ורגישות..."חמשוש...
"עדינות ורגישות" זה עניין ג"ע ,גם אם אתה צודק!לב..חמשוש...
מישהו יודע כמה זמן הליכה מבני ברק לירושלים?abrahami
לפי מה שכתוב המרחק הוא 50.5 קילומטר
סליחה אם הנושא קצת לא קשור, לא ידעתי באיזה פורם לשאול.
מתכנן ללכת?זיויק
כןabrahami
אם המטרה היא להנות ולא רק להגיעפתית שלג
אז כדאי להיצמד לשביל ישראל. לפי המקטעים הרגילים של שביל ישראל זה בערך 3 ימים.
תודה רבה!abrahamiאחרונה
אומןרק להידבק בצדיק
אהלן
מישהו או מישהי פה טסו פעם לרבינו?
היה לכם מחשבות על היציאה מארץ ישראל?
אני ספציפית מאד רוצה לטוס ודיברתי עם מישהו, אמרתי לו שאני מרגישה שזה חלק מהעבודת ה' שלי,
הוא אמר לי שעיקר עבודת ה' זה להיות חלק מכלל ישראל, מתהליך הגאולה שעמ"י עובר,
וארץ ישראל היא חלק בלתי נפרד מהתהליך הזה..
הוא אמר שאי אפשר לטוס כדי לעבוד את ה' עם עבודת ה' היא כלל ישראלית..
אבל אני מרגישה שיש פה נקודה שהיא מעבר...
אז אשמח לשמוע מחשבות ותשובות נוספות..
תודה רבה!
מותר לטוס לקברי צדיקים.אני:)))))
אני גם רוצה
זה לא כ"כ פשוטברגוע
לא פשוט, אבל אפשרי למאן דאמר.נפש חיה.
נכוןברגוע
מבינה אותךאשר ברא
גם אני עסקתי רבות בסוגיה הזאת.. והייתי מהמתנגדים ליציאה מהארץ.
ובסוף כשקיבלתי הזמנה מרבנו, אמרתי לעצמי שאני נוסעת לצדיק באמת בשביל לחזק את עבודת ה'- להיות בבחינת תלמיד שהולך לרבו.
לי מאוד הפריע שהרבה נוסעים לאומן וגם לשוק שם לעשות קניות... אז אמרתי לעצמי שאני מגיעה באמת בשביל להשתטח ולא לשופינג.
וגם לפני ובמהלך הנסיעה עזר לי מאוד ללמוד את שיחות הר"ן ט"ו שם רבנו מספר לר' נתן על מעלת ארץ- ישראל.
וכשחזרתי לארץ התחברתי הרבה יותר לקדושתה ומעלתה..
ולגבי עם מי מתייעצים על זה, כל אחד יגיד לך מנקודת ההשקפה שלו. וצריך לדעת עם מי להתייעץ בנושא- בצד ההלכתי ובצד ההשקפתי.
שתזכי להזמנה אישית!
קצת כמו השיר של בינינפש חיה.אחרונה
כל צעד מקרב אותנו
לגלות שוב את פנייך
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
געגועצאצא
וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...
יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו
ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד
מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?
סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק
היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!
ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה
אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל! על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.
מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה
אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס"
יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך
להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי
תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס
תודה!רק להידבק בצדיק
השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?