בקשה קטנהרן22

מישהו יכול לשלוח לי קישור לדרשה בנושא הבטחון? משהו שיוכל לחזק לי את מידת הבטחון בקב"ה ולא לפחד מכל מיני דברים,משהו מחזק מאוד שמסביר בפרטיות שהכל מאת הקב"ה ולכן אין מה לפחד/לחשוש.

אני מחפש כבר המון זמן דרשה כזו ולא מוצא לדאבוני..

בבקשה מתוק שלישפיפול

מהגדול מכולם , הרב עופר ארז שליט"א

http://breslev.net/modules.php?name=Video_Stream&page=watch&id=145&d=1

מה לעשות בכדי שזה יהיה מופנם אצלי עמוק בלב?רן22

יש לך עצות? ואני אשמח אם תוכל להסביר לי על עניין הפחדים והדמיונות ואיך זה שאין מה לפחד אם הכל מהקב"ה.

שמע עצה אמיתית שתועיל לךשפיפול

לך למכון כושר ותעבוד במיוחד על שרירי הבטן.

חח מה הקשר?רן22

אם כבר אז קורס קרב מגע לא?

לאשפיפול

אולי אחר כך.

זה פסיכולוגי , זה מטבולי. מה שפוגם בביטחון זו בעיה בנפש שמחלישה את הבטן.

אבל כדי שתוכל לטפל בשורש אתה קודם כל צריך להחליש את הסימפטומים.

גם זה לא יבוא מיד.

אתה צריך לעבוד כמה חודשים , אבל אם תעשה את זה כמו שצריך , זה יקרה ואז תוכל לטפל בבעיה השיכלית. כרגע אין לך גישה לשם.

תוכל להסביר לי משהו?רן22

אז אם למעשה אני מקפיד ללכת להתפלל מנחה וערבית במניין ואם אני משתדל לעשות התבודדות 20 דקות חצי שעה ביום אז זה למעשה שומר עלי מכל מיני פגעים כמו מחלות/בני אדם רעים/קשיים ונותן לי הגנה מבלי שאני אפילו שיערתי לעצמי שזה מה ששומר עלי? כי הרב אמר שכל מעשה של תפילה כמו למשל התבודדות או תפילה בציבור או קריאת פרקי תהילים או סתם כמה מילים לקב"ה בבקשה שיעזור זה לבד מספק לבן-אדם בטחון מבלי שהוא אפילו יודע שזה באמת שומר עליו ונותן לו מידת בטחון?

הבנתי נכון?

מה הוא התכוון שזה נותן בטחון או הגנה? ואיך זה שאני לא מרגיש בטחון בנפש למרות שאני כן עושה את הדברים הנ"ל? כי הרב אמר בפירוש שזה נותן בטחון לא? ואני רוב הזמן לא רגוע וכן חושש,או שהוא התכוון שזה מגן על האדם מאותם הפגעים?  תקן אותי אם לא הבנתי נכון.

מסתבר שבמקרה שלךשפיפול

זה לא מספיק.

מה שהרב שלך אמר הוא מאוד כללי ואצלך דרוש כרגע משהו אחר.

נתתי לך עצה.

אור הרעיוןגלוק17
אז סתם זה הכל סתם מתיחה מסרט ישן?רן22
יש לך אולי שיעור של הרב הרוש בעניין הבטחון והפחד?רן22

כי השיעור ששלחת פה לא ממש נותן עצות פרקטיות ומעשיות לפרטי פרטים כמו שהרב שלום הרוש מדבר.

אני מחפש כבר המון זמן דרשה של הרב הרוש בעניין הבטחון.

תכתוב בגוגלשמחה ואמונה

הרב פנגר אמונה והשתדלות או אמונה וביטחון לא זוכרת.. זה שיעור חזקק

בהצלחה לך

זה שיעור שמחזק את הבטחון ונותן עצות?רן22
כן, אותי זה חיזק מאוד..שמחה ואמונה

עצות?.. הוא נותן כלל אחד שזו העצה שחיכיתי לשמוע אותה כל חיי בערך.. תראה  את זה, תאמין לא לא תפסיד.

הבעיה אם כל ההרצאות האלה ....רן22

שזה עוזר לאותו הרגע ולאחר מכן זה נשכח ממך כלא היה...

ממ לא מדוייקשמחה ואמונה

זה נשכח ממך רק ברגע של נסיון שבו הדעת נלקחת ממך..

אבל אם אתה במצב רוח טוב זה אמור להשאר לך בראש..

מסכים?.. או שלך זה ככה?..

*או שלך זה לא ככהשמחה ואמונה
בגדול כן יש דברים שנשארים בראשרן22

אבל ברגע המבחן דהיינו בחיי היום יום זה לא כמו אחרי שאני שומע את הדרשה,את מבינה למה אני מתכוון?

כן.. מבינה.. כולם יבינושמחה ואמונה

כי לכולם זה הקורא.. תכתוב לך את זה, וברגע שתצטרך- תפתח ותקרא.

שים בארנק או משהו...

נכון מאודשפיפול
יש לי כמה שאלות בנוגע לבטחוןרן22

אשמח אם תוכלו להסביר לי כמה דברים שאני השאל אתכם בנוגע למדת הבטחון בקב"ה:

1. זה נכון שאף בריאה שבעולם לא יכולה להזיק לי אם הקב"ה לא נותן לו רשות? תסבירו לי גם מה הכוונה?

2.אם הולכים למקום שחוששים ללכת אליו למשל לעיר העתיקה שיש שם מלא ערבים אז מה זה לא מסוכן? איך אפשר לא לפחד כאשר נמצאים בסיטואציות כאלו? מה צריכים לחשוב באותם סיטואציות? ואיך ניתן לא לפחד בכלל?

3.מה הכוונה שבטחון הוא האמונה שהכל בידי שמיים?

4.למה בן-אדם מפחד ומרגיש חסר אונים כאשר הוא נמצא בסיטואציות כאלה?

אני לא בטוחה שאני אדע את התשובות לכל השאלות..שמחה ואמונה

אבל מה שכן אז בשמחה.

1. זה נכון. אם ה' לא אמר לאותה דבורה שעכשיו מסתובבת סביבי לעקוץ אותי אז היא יכולה להיות איתי שעות ולא לגעת בי, קח לדוגמא את יוסף הצדיק. הוא היה בבור יחד עם כל מיני מזיקים ולא קרה לו כלום, אף אחד לא נגע בו, למה? כי ככה ה' ציווה אותם. ומה הכוונה להסביר?

2.הכל הכל הכל תלוי בביטחון שלך בה'. זה הכלל בביטחון בה'-ככל שאתה יותר מאמין נדרשת ממך השתדלות פחותה וכן להפך. ככל שאתה מאמין פחות נדרשת ממך השתדלות גדולה יותר. אם אתה הולך למקום שאתה פוחד ללכת אליו אז תעשה השתדלות לאבטח את עצמך תדאג לאבטח את הרכב או לא יודעת מה... איך אפשר שלא לפחד?.. אני חושבת, רק ע"י לימוד אמונה, תלמד הרבה הרבה הרבה אמונה, תתחיל להרגיש את ה', וברגע שכבר תחיה את בורא עולם אז- ישמורך מכל רע אתה כל כך מרגיש אותו ויודע שהוא פה איתך ממש ממש צמוד אליך, אז מה יש לך לפחד?.. יש לך את המאבטח הראשי אחראי על כולם מכפכף את כולם במכה.. אתה מבין?.. זה רק אמונה.. [והשתדלות אם אין לך מספיק ביטחון]

3.אתה בוטח בה' שכל מה שקורה לך הכל משמים[חוץ מיראת שמים כן?] נפלה לך הכוס.? משמיים, נכשלת במבחן? משמיים  מצאתי סכום נכבד של כסף ברחוב? משמיים. וכן הלאה.

4. הוא מרגיש את זה בגלל הכח המדמה שזה בעצם היצר הרע. והכח המדמה כפשוטו מדמה הוא מדמה לך בדמיון מציאות שתפחיד אותך ותערער לך את האמונה וההתמודדות שלנו היא לא להקשיב לו וכן להאמין למרות הפחד שהוא מצייר לנו..

מקווה שעניתי לך..

בהצלחה!

אז לחשוב שאף אחד לא יכול להזיק לי בלי רשות הקב"ה?רן22

איך אני יכול להרגיש יותר שלווה ורוגע לאחר שהפנמתי את הדברים האלו?

זה עניין של עבודה..שמחה ואמונה

הפנמת?.. עכשיו תתחיל לעבוד..

תשובותשפיפול

1. כיוון שהכל בהשגחה פרטית , כל מה שמישהו יעשה לך הוא מאת ה'.

2. אל תלך לשם.

3.ראה תשובה מס' 1.

4. אתה מפחד כי אתה נמצא בסיטואציה שהשכל שלך רואה כבעייתית והוא שולח לך הרגשות כאלו, כיוון שיש לך אינסטינקט קיומי

אז איך למשל מתיישבי שמעון-הצדיק לא מפחדים?רן22

הם גרים בלב שכונה ערבית(שייח-ג'ראח), ולמרות שהיו שם המון תקיפות וידויי אבנים הם גרים שם ומתנהגים בחופשיות כאילו אין להם חשש או פחד שכל רגע הערבים שם עלולים לפגוע בהם ח"ו.

כי יש להם רצון ואמונה..שמחה ואמונה

הם רוצים ליישב את הארץ והם מאמים שה' ישמור עליהם..

אני בטוחה שהם גם ממגנים את עצמם..

ספר המידות: ביטחוןקוקו

ספר המידות (ברסלב) בטחון

(הופנה מהדף ספר המידות בטחון)

ביטחון

חלק א

א מִי שֶׁיֵּשׁ לוֹ בִּטָּחוֹן, אֵין לוֹ שׁוּם פַּחַד.

ב עַל יְדֵי בִּטָּחוֹן בָּא שָׁלוֹם.

ג בִּטָּחוֹן בָּא עַל יְדֵי יִרְאַת שָׁמַיִם.

ד עַל יְדֵי אֱמוּנָה יָבא לְבִטָּחוֹן.

ה מִי שֶׁאֵין לוֹ בִּטָּחוֹן, הוּא דּוֹבֵר שְׁקָרִים.

ו עַל יְדֵי שְׁקָרִים אֵינוֹ יָכוֹל לִבְטחַ בֶּאֱמֶת.

ז מִי שֶׁבָּטוּחַ בְּהַשֵׁם יִתְבָּרַךְ, הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא מַצִּילוֹ מִכָּל צָרוֹת וּבִפְרָט מֵהֲרִיגָה.

ח עַל יְדֵי בִּטָּחוֹן אֵין אָדָם צָרִיךְ לַחֲבֵרוֹ גַּם אֵין אָדָם מַכְלִימוֹ.

ט עַל יְדֵי בִּטָּחוֹן אָדָם נִצּוֹל מִדְּאָגָה.

י עַל יְדֵי בִּטָּחוֹן יִזְכֶּה לֵידַע שְׁמוֹת הַקּדֶשׁ.

יא מִי שֶׁאֵין לוֹ מִדַּת הַבִּטָּחוֹן, יִשְׁמר אֶת עַצְמוֹ שֶׁלּא לְבַיֵּשׁ שׁוּם אָדָם גַּם יִזָּהֵר לְהִתְפַּלֵּל בְּכַוָּנַת הַלֵּב.

יב מִי שֶׁיֵּשׁ לוֹ בִּטָּחוֹן, לא יִתְקַצְּרוּ יָמָיו.

יג מִי שֶׁאֵין לוֹ בִּטָּחוֹן, יָקוּם קדֶם אוֹר הַבּקֶר וְיאמַר בַּקָּשׁוֹת בְּקוֹל רָם.

יד עַל יְדֵי שְׁתִיקָה יִזְכֶּה לְבִטָּחוֹן.

טו עַל יְדֵי זְהִירָה מִלִּתֵּן תְּקִיעַת כַּף יִזְכֶּה לְמִדַּת הַבִּטָּחוֹן. גַּם עַל יְדֵי שֶׁלּא יִתְחַבֵּר עִם רְשָׁעִים.

טז עַל יְדֵי חֲנֻפָּה נֶאֱבָד הַבִּטָּחוֹן.

יז מֵי הַיַּרְדֵּן הֵם סְגֻלָּה לְבִטָּחוֹן.

יח עַל יְדֵי הַבִּטָּחוֹן הָאָדָם נִתְקָרֵב לְהַשֵּׁם יִתְבָּרַךְ.

יט מִי שֶׁבּוֹטֵחַ בָּעַכּוּ"ם, דִּילֵהּ דִּילְהוֹן.

חלק שני

א כְּשֶׁעוֹשֶׂה אָדָם אֵיזֶהוּ דָּבָר בֶּאֱמוּנָה וְנִכְשָׁל בְּאֵיזֶה מִכְשׁוֹל, יִבְטַח שֶׁהַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא יַצִּילוֹ, וְהַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא הִזְמִין לוֹ אֶת הַמִּכְשׁוֹל כְּדֵי שֶׁיַּעֲשֶׂה דֶּרֶךְ כְּבוּשָׁה לְבָנָיו בְּזאת הַמִּכְשׁוֹל, שֶׁיִּנָּצְלוּ מִמֶּנּוּ.

ב מִי שֶׁנִּשְׁמָר מֵהִרְהוּרֵי עֲבוֹדָה זָרָה, זוֹכֶה בְּכָל פַּעַם לְבִטָּחוֹן עַד שֶׁאֵינוֹ דּוֹאֵג מַה יּאכַל לְמָחָר, וְהוּא בְּמַדְרֵגַת "בָּרוּךְ ה יוֹם יוֹם", וְעַל יְדֵי זֶה [הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא] לא הִבִּיט אָוֶן וְלא רָאָה עָמָל בּוֹ, וְכָל הַנּוֹגֵעַ בּוֹ כְּאִלּוּ נוֹגֵעַ בְּבַת עֵינוֹ.

ספר המידות: אמונהקוקו

ספר המידות (ברסלב) אמונה

(הופנה מהדף ספר המידות אמונה)
חלק ראשון

א) צריך להאמין בהשם יתברך בדרך אמונה ולא בדרך מופת: ב) על ידי ענוה תזכה לאמונה: ג) בראותך שינוי מעשה אל תאמר מקרה הוא אלא תאמין כי זה השגחת השם יתברך: ד) יש דברים שהם מבאים היזק גדול לעולם והדבר קשה למה נבראו תדע שבואדי יש בהם צד אחד לטובה: ה) מי שיש לו הנאה מדיבור של אפיקורס אפילו שאינם דיברי אפיקורסות על ידי זה בא להרהורי ע"ז: ו) על ידי אדם חביב להשם יתברך כאשה לבעלה: ז) מי שאינו מכין את לבו אינו יכול לבא לאמונה: ח) מי שנאבד לו איזהו דבר בידוע שנפל מאמונתו: ט) מי שנאבד אמונתו ממנו ילך על קברי ישראל ויספר החסדים שעשה לו הקב"ה: י) אמונה תולה בפה של האדם: יא) על ידי לימוד נשברים כל הכפירות: יב) על ידי אמונה נתברך: יג) על ידי ריבוי אכילה נופלים מאמונה: יד) כשתסתכל בשמים כשהם זכים ובהירים תזכה לאמןנת חכמים: טו) כשנופל איזה קשיא על השם יתברך אזי תשתוק. ועל ידי השתיקה מחשבותיך בעצמם ישובו לך תירוץ על קשיותך: טז) כשמחרפין אותך ואתה שותק תזכה להבין תירוץ על קשיותך ותזכה לרוח בינה: יז) כשיש לאדם מתנגדים לומדים ועשירים גדולים. דע שזה נעשה מחמת שנפל כמה פעמים מאמונה: יח) אמונה חשוב כצדקה: יט) על ידי אמונה נתחכם: כ) מתחילה צריך להאמין בהשם יתברך ואחר כך יזכה להבין אותו בשכל: כא) זווגא דקוב"ה על ידי נשמות ישראל: כב) הפשע של האדם מכניס כפירה לאדם: כג) כשנופל מאמונתו יבכה: כד) אמונה בא על ידי שתיקה: כה) על ידי קנאה אדם נופל מאמונתו: כו) מי שאין לו אמונה בידוע שמזלזל בדברי תורה: כז) מי שמנקה את ידיו בכל עת על ידי זה מזכה את ליבו: כח) כשאדם נופל מאמונתו ידע שדנין אותו למעלה: כט) כשנופל מאמונתו בא לידי קרי ולידי הרהורי אשה ולידי הרהורי ע"ז: ל) אמונה בא על ידי צדקה: לא) על ידי אמונה יכול להבין את השם יתברך: לב) על ידי אמונה יכול לבא לבטחון: לג) על ידי אמונה הקב"ה יסלח לך על עונותיך: לד) לפעמים הקב"ה שולח צער לאדם ומכה אותו ויאין מפיל אותו לחולשה אין זה כי אם בשביל אמונה: לה) על ידי שבועת שקר נופל מאמונה: לו) מי שאין לו אמונה אינו מקבל מוסר: לז) מי שאין מאמין בדברי הצדיק לסוף שאינו נהנה מהדבר אף אל פי שהוא רואה: לח) מי שאין לו אמונה בואדי חוקות הקב"ה אצלו נמאס: לט) מש'ח יבוא בפתע פתאום ועל ידי זה מחמת שמחה יפחדו ישראל: מ) כשיבא משיח אזי כל השרים של מעלה ושל מטה יחלו אבל עכשיו כשיש עליה לאיזה שר אזי ישראל הם חולים: מא) לעתיד לבא כל אחד הזעיר מחברו בשנים יהיה יותר למעלה: מב) לא חרבה ירושלים אלא בשביל שחיללו את השבת. ובטלו ק"ש שחרית וערבית. ובטלו תינוקות של בית רבן ולא היה בושת פנים זה מזה. והושוו קטן וגדול. גם לא הוכיחו זה את זה גם ביזו תלמידי חכמים. גם פסקו ממנה אנשי אמנה: מג) אין ירושלים נפדת אלא בצדקה: מד) מלחמה אתחלתא דגאולה הוא: מה) מי שמגדל חזירים הוא מעכב את הגאולה: מו) לא יבנה ירושלים עד שיהיה שלום בין ישראל: מז) מה שישראל הולכים בגלות מאומה לאומה הוא סימן שיבא משיח: מח) כשאומות מחרפין אותנו ביותר זה סימן על משיח: מט) אין בית המקדש נבנה עד שיכלה הגאוה: נ) על ידי אחדות שיהיה בישראל יבא משיח: נא) משיח יבא בשנת ברכה: נב) אין משיח בא עד שיכלו כל הנשמות שבגוף: נג) המשיח בתו לתלמיד חכם והמהנהו מנכסיו והעושה פרקמטיא לתלמיד חכם זוכה לתחית המתים: נד) מרוח פיו של השקרן נעשה יצה"ר וכשיא משיח אזי לא יהיה שקר בישביל זה לא יהיה יצה"ר בעולם: נה) מי שהוא איש אמת הוא יכול הוא יכול להכיר באחר אם אחר דובר אמת עם לאו: נו) השקר לא יסכימו עליו רבים: נז) הקב"ה שונא לזה האיש המדבר אחד בפה ואחד בלב: נח) עשיר המכחש אין הדעת סובלו. וגם הוא נבזה בעיני עצמו: נט) תיקון לפה שיתן צדקה: ס) על ידי אמת העולם נשמר מכל הזיקות: סא) על ידי חנופה בא לשקר: סב) מי שנותן צדקה שכרו שיגיע לאמת: סג) על ידי שקר בוודאי תשנא הענווים: סד) אדם ניכר על ידי משרתיו עם הוא אוהב שקר עם לאו: סה) כשאין אמת אין חסד: סו) כשיש לך שקר אזי כשהקב"ה רוצה לעשות לך איזה ישועה אזי השקר מגלה עוונותיך כדי שלא יושיע לך סז) על ידי אמת הקב"ה פודה אותך מכל הצרות: סח) טוב לאדם שימות משיחי' ויהי' שקרן בעיני ב"א:

חלק שני

א) לפעמים אדם בא לאיזהו מקום ויש לו צער בזה המקום ידע שזה המקום היו בו אבותיו ונפל להם איזה כפירה או בניו יבואו במקום הזה לאיזה כפירה ועל ידי זה הוא סובל עכשיו צער במקום הזה: ב) על ידי חנופה בא לכפירה: ג) אין הקב"ה עושה מופתים אלא לזה שהוא מאמין בשני עולמות: ד) על ידי אמונה נתבטלין הגזירות שאומות גוזרין עלינו: ה) דע שיש לכל עשב ועשב כח מיוחד לרפאות איזה חולאת מיוחדת וכל זה אינו אלא למי שלא שמר אמונתו ובריתו ולא שמר את עצמו מלעבור על "אל תהי בז לכל אדם". אבל מי שיש לו אמונה בשלימות והוא שומר הברית ומקים "אל תהי בז לכל אדם" אין רפואתו תולה בחלקי עשבים המיוחדים לחולאתו. אלא נתרפא בכל מאכל ומשקה בבחי' וברך את לחמך וכו' ואין צריך להמתין עד שיתרמו העשבים המיוחדים לרפואתו: ו) עיקר הישועה הבאה אינה אלא על ידי אמונה ומדת אמונה היא לפי מנהיגי הדור: ז) כשהולך מרב לרב אז צריך לחזק אמונתו באחדות הש"י. כי הלימוד מהרבה מלמדים מזיק לאמונת היחוד. וכן הרב שיש לו אמונת הוא יכול להאיר לכל תלמיד ותלמיד לפי כוחו. וכל תלמיד שומע אינו שומע אלא מה שצריך לו ולא יותר: ח) הנחמה בא על ידי אמונה: ט) על ידי מיעוט אמונה נתרבו הזבובים בעולם: י) מי ששומר את עצמו מלעבור על לא תחמוד על ידי זה ניצול מכעס ומגאוה ומחסרון אמונה הבאה על ידי כעס וגאוה: יא) על ידי שאין מודעין אלקותו לאומות העולם על ידי זה אומות העולם מסיתין ומדיחין את ישראל לילך בחכות חיצוניות: יב) על ידי קלקול אמונה נתעוררין דינים ועל ידי הרהורי ע"ז נתעוררין דיני דינים היינו שדנים את הדינים שנידון כבר אם נידון כראוי בלי וותרנות: יג) שיכול בנים בא ח"ו על מי שמפיל את חברו מאמונה:

http://he.wikisource.org/wiki/%D7%A1%D7%A4%D7%A8_%D7%94%D7%9E%D7%99%D7%93%D7%95%D7%AA_%D7%90%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%94

הם מאורגניםשפיפול

והם מוכנים לזה נפשית.

זה לא דומה למישו שלילה אחד סתם מסתובב בקאסבה.

ומאיפה באה הרגשת חוסר האונים כאשר מפחדים?רן22

ולמה?

נראה לי שהסברתי לך את זה מקודםשפיפול

יש דבר שנקרא "האנומליה של השכל". זו תכונה שגורמת לשכל לפלוט מחשבות גם כשאין בהן צורך. השכל מטיבעו מחפש בעיות כדי לפתור אותן כי הוא מכונה לפיתרון בעיות.

ברגע שאתה נמצא באיזה מקופ מפוקפק הוא שולח אליך תמונות בהן אתה נשדד או נרצח או נפצע או נפגע והתמונות האלו הן יותר מסתם תמונות , הן ממש תחושות שמתרגמות את עצמן לתהליכים בתוך מערכת העצבים.

מה זה קשור לכל הדיון?

אש שורה תחתונה איך לנהוג בכל המצבים האלו?רן22

מה לחשוב?

מה שאתה צריך לחשובשפיפול

זה שלא תקבל שום דיסק פילאי שיפתור לך את הבעיה בהוקוס פוקוס.

השליטה במחשבות ,היא אחד התהליכים המורכבים והקשים ביותר והיא דורשת עבודה נפשית ארוכה ועיקבית.

עוד שאלה חשובה ולא בנוגע לפחדיםרן22

מה עלי לעשות בנוגע לזה שאני כבר תקופה ארוכה בגלל הסבל הנפשי הידרדרתי רוחנית? איך להתייחס לעצמי בנוגע לזה? זה נורא מצער אותי שאני הידרדרתי בהרבה דברים! תבינו זה לא בגלל שאני רוצה להידרדר פשוט בגלל הסבל הנפשי שאני מרגיש אז אין לי כוחות נפש לקיים את אותם הדברים שהייתי נוהג לקיים עד שהסבל הזה התפרץ אצלי, אני ממש מרגיש כבול נפשית וחסר תקווה ולכן קשה לי לקיים את אותם הדברים שקיימתי עד לא מזמן.

איך להתייחס לכל מה שעובר עלי? להאשים את עצמי שאני נמצא במצב הזה?

זה ממש מצער וכואב בנפש שלפעמים אני מרגיש שאין לי כבר כוחות לעולם-הזה מרוב שהסבל הנפשי קשה לי! אתם מכירים את ההרגשה הזאת שאתם תקועים ולא יודעים יותר מה לעשות מלבד להתפלל לקב"ה ולצפות לישועתו? כי זה מה שאני מרגיש בתקופה הזאת! ממש בין הפטיש לסדן.

אם אתה סתם בקליפותשפיפול

לך למקווה טוב.

תגיד תיקון כללי ויהיה בסדר.

המקווה המעפן פה פתוח רק עד 8:30רן22

ואני רק מתעורר ב1 בצהריים.

אין יאוש בעולםשפיפול
כן אבל קשה קשה מאוד אתה לא יודע כמה!רן22

נמאס מהחיים כבר

תעשה מה שהרב יובל דיין אמרשמחה ואמונה

תשקר לעצמך שטוב לך בחיים תקום בבוקר ותגיד:

"אחח איזה בוקר, זה הבוקר הכי נפלא שהיה לי בעולם, אין כמו הבוקר הזה, יום חדש וואי פשוט מרגש!! שותה כוס קפה? תחזיק אותה בגובה העיינים ותשבח" וואיי איזה קפה... בואנה אני מזה מוכשר!! וואיי איזה טעםם.. חלב טרי סוכר בדיוק איך שזה אמור להיות איזה בוקר מושלם"

אתה עונה לטלפון?.. ואיי אחי איזה כיף שהתקשרת בדיוק אותך רציתי לשמוע עכשיו איך שמחת אותי.." אמא?.. אמאאא אני כל כך אוהב אותך ומעריך אותך מה את צריכה אמי מורתי??!!

ואז הוא אמר, שהוא מבטיח שמי שכל היום במשך שבוע שלם מקפיד על זה, הוא רואה איך המציאות משתנה לו הפוך על הפוך..[ואני אומרת לך מנסיון זה אמיתיי]

תנסה!! אין לך מה להפסיד!!

בהצלחה..

זה מה שאמר יובל דיין????שפיפול

ברוך משנה הבריות.

בשנה האחרונה למדתי אצלו לא מעט ובכל ברסלב לא ראיתי כמוהו בן אדם יותר כסחן שיורד על המאזינים שלו.

הוא היה עושה את זה בצורה יעני מתוחכמת ויורד על עצמו, בקטע של אני לא יותר מגוי" , "רבינו לקח על עצמו רק את השוגגים ואנחנו כולנו מזידים" , או "אף אחד לא יודע מה יכול לתקן אותנו."

באיזה שלב אמרתי לעצמי שהבנאדם תלמיד חכם ומאוד מקסים באופן אישי , אבל אני את הרעל הזה לא ממשיך לשמוע ואז רבינו זיכה אותי לעבור לשיעורים בליקו"מ בעיון של הרב שמעון טייכנר , שכולו דבש וקצפת , מנעמים וממתקים.

אני שמח לשמוע שיובל התעשת, אבל אני את טייכנר לא עוזב.

מה אתה רוצה שאני אגיד לך?שפיפול

אתה חי כמו תולעת , קם באחת בצהריים ומבלה את הזמן שלך באתרי אינטרנט מפגרים.

אם היית מרגיש טוב , היית חידוש גדול בעולם.

אותי מעצבן  במיוחד שאתה חושב שקיים איזה דיסק הוקוס פוקוס , שרק תשמע אותו ותהיה מאושר.

אבל מה? רבינו אמר שאין יאוש בעולם כלל, אז גם לך אין יאוש. כמו שאמר הרב עופר ארז שליט"א לגבי "אין יאוש בעולם כלל" הלכה למעשה , שהעיקר זה לא להתאבד.

אתה יודע מה? לך לים. עכשיו זו העונה הכי טובה, הייתי היום בבוקר וזה יותר טוב ממקווה.

אה שכחתי , אתה גר רחוק , אתה לא יודע איפה תחנת האוטובוס , אין לך חמישה שקלים לכרטיס , המלתחות מגעילות אותך, העור שלך רגיש לחול , אתה מפחד ממדוזות , המים יהרסו לך את הפאן.

בוא , תרחיב את אופקי בעוד כמה תירוצים.

זה מה שמחייה אותי כרגע:רן22

http://www.youtube.com/watch?v=PzvveVJgWkM&feature=channel

אחירן22

איש יקר אתה יודע כמה זמן אני רוצה אבל העצב וחוסר האנרגיות מונע ממני,איש יקר אני חיפשתי וחיפשתי משמעות ברגעים ברווחים שבין המוות לחיים אבל הכאב כל כך גדול שאני כבר לא מסוגל לבכות! הכאב הפנימי כל כך גדול ועצום ואוכל אותי מיום ליום באמת! אני כבר מרגיש אפטי להכל ואני כן שם פס כל הכל כי נמאב לי מהכל ואני פשוט מיואש לחלוטין כבר מהכל, אז לכן אני כבר לא מתרגש מכלום.

תצטרף לישיבה.שפיפול

לא של ברסלב.

חב"ד בצפת.

שבועיים ואתה בן אדם חדש. תרצה או לא.

אה, אין לך כוח.

אז תמשיך להיות מדוכא.

הלאה.

הייתי במקווהרן22אחרונה

אבל זה לא פותר את הבעיה אלא רק מרגיע לכמה זמן...אני חושב שמה שיכול לשפר את המצב שלי זה אם יהיה לי סדר יום קבוע של עבודה-לימוד-חברים וכו..רק ככה אני יצא מכל הדכאונות/ייאוש/חרדות שיש לי.

לכן אני מחפש עבודה במרץ  ומחכה כבר לחזור ללימוד התורה בחברותא.

מישהו יודע כמה זמן הליכה מבני ברק לירושלים?abrahami

לפי מה שכתוב המרחק הוא 50.5 קילומטר

https://nearby.co.il/%D7%9E%D7%A8%D7%97%D7%A7/%D7%91%D7%A0%D7%99-%D7%91%D7%A8%D7%A7/%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%9D

סליחה אם הנושא קצת לא קשור, לא ידעתי באיזה פורם לשאול.

מתכנן ללכת?זיויק
אם המטרה היא להנות ולא רק להגיעפתית שלג

אז  כדאי להיצמד לשביל ישראל. לפי המקטעים הרגילים של שביל ישראל זה בערך 3 ימים.

תודה רבה!abrahamiאחרונה
אומןרק להידבק בצדיק
עבר עריכה על ידי רק להידבק בצדיק בתאריך ט"ו בטבת תשפ"ו 1:23

אהלן
מישהו או מישהי פה טסו פעם לרבינו?
היה לכם מחשבות על היציאה מארץ ישראל?
אני ספציפית מאד רוצה לטוס ודיברתי עם מישהו, אמרתי לו שאני מרגישה שזה חלק מהעבודת ה' שלי,
הוא אמר לי שעיקר עבודת ה' זה להיות חלק מכלל ישראל, מתהליך הגאולה שעמ"י עובר, 
וארץ ישראל היא חלק בלתי נפרד מהתהליך הזה..
הוא אמר שאי אפשר לטוס כדי לעבוד את ה' עם עבודת ה' היא כלל ישראלית..
אבל אני מרגישה שיש פה נקודה שהיא מעבר...
אז אשמח לשמוע מחשבות ותשובות נוספות..
תודה רבה!

מותר לטוס לקברי צדיקים.אני:)))))

אני גם רוצה 

זה לא כ"כ פשוטברגוע
לא פשוט, אבל אפשרי למאן דאמר.נפש חיה.
נכוןברגוע
מבינה אותךאשר ברא

גם אני עסקתי רבות בסוגיה הזאת.. והייתי מהמתנגדים ליציאה מהארץ.

ובסוף כשקיבלתי הזמנה מרבנו, אמרתי לעצמי שאני נוסעת לצדיק באמת בשביל לחזק את עבודת ה'- להיות בבחינת תלמיד שהולך לרבו.

לי מאוד הפריע שהרבה נוסעים לאומן וגם לשוק שם לעשות קניות... אז אמרתי לעצמי שאני מגיעה באמת בשביל להשתטח ולא לשופינג.

וגם לפני ובמהלך הנסיעה עזר לי מאוד ללמוד את שיחות הר"ן ט"ו שם רבנו מספר לר' נתן על מעלת ארץ- ישראל.

וכשחזרתי לארץ התחברתי הרבה יותר לקדושתה ומעלתה..

ולגבי עם מי מתייעצים על זה, כל אחד יגיד לך מנקודת ההשקפה שלו. וצריך לדעת עם מי להתייעץ בנושא- בצד ההלכתי ובצד ההשקפתי.

שתזכי להזמנה אישית!

קצת כמו השיר של בינינפש חיה.אחרונה

כל צעד מקרב אותנו

לגלות שוב את פנייך

הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה

אולי יעניין אותך