מישהו יודע אם בבסיסים של צהל יש עלוני פ"ש?אנונימי (פותח)
יש מישהו?אנונימי (פותח)

שהיה/יהיה ויודע?

בבהל"צ יש מגוון קטן-עצמי-
תודהאנונימי (פותח)
בד'כ לאמשה
אז למה כל משק"י הדת לא עושים(אם הם יכולים)?אנונימי (פותח)

זה יכול לחזיר הרבה חילונים בתשובה...

לא זה לאאליסף ט
כן זה כןאנונימי (פותח)

אני אחד מהם(לפחות בתקופה של ההתנתקות)

אתה זה לא הרבהאליסף ט

שלושת רבעי מעלוני השבת הם בזבוז של עצים שנכרתים כדי להכין מהם נייר,ועוד נייר איכותי כמו שעליו מדפיסים עלוני שבת.

מה שכן יש בבסיסי צה"ל (לפחות אמור להיות, מי שאף פעם לא קיבל שייצור קשר) זה עלונים שמדור עתיד של תחום תודעה יהודית ברבנות הצבאית מוציא.

אוליאנונימי (פותח)

אבל זה תקשורת נורמלית(ימנית, דתית, עם כותבים מהשורה הראשונה שיודעים לחבר משפט בן כמה שורות ולא 3 מילים)

מי שעושה פעולה כדי להחזיר חילונים בתשובהgolani

- אחת דינו לעוף מצה"ל ואלי אף כדאי להכניסו לכלא.

צה"ל צריך להיות מקום לכל האוכלוסיה הישראלית ולא פלטפורמה להחזרה בשאלה.

....אנונימי (פותח)

הכוונה לא להפוך אותם ל"פרצוף יפה של דתים" אלא שידעו קצת יהדות, שידעו קצת מה זה פרשת שבוע/תורה וכו' וגם שיקבלו תקשורת ימנית ולא שמאלונית....

לחבר אותם קצת למסורת זה תמיד טוב.golani

אבל לא החזרה בתשובה וגם לא תקשורת ימנית.

בעצם תוריד את המילה "קצת".golani
מה הבעיה בתקשורת ימנית?אנונימי (פותח)

כל יום הם מקבלים מנה גדושה של ידיעות, מעריב והארץ.....

למה?אליסף ט

מה הקשר בין זה שהצבא הוא המקום של כל עמ"י לבין זה שכדאי להחזיר כמה שיותר יהודים בתשובה? למה להיות מן דתי יפה נפש שטוב לו עם זה שבעמ"י יש אנשים שלא שומרים תו"מ?

תחזיר בתשובה, בכיף.golani

רק אל תעשה זאת בצה"ל.

אין שום סיבה שהחילונים ירגישו מאויימים משליחת ילדיהם לצה"ל, צה"ל מייצג את כל תושבי ישראל ואסור שיהפוך לבמת הטפה לשמאלנים, ימנים, דתיים או חילונים.

אני לא רוצה שבשביל "החזרה בתשובה" נוציא את צה"ל מהקונצנזוס.

טעות גדולהאליסף ט

א. כמה שנקרב את צה"ל למקורות הוא יהיה צבא חזק יותר. צבא שבנוי על כלום קורס (מלחמת לבנון השניה). צבא שנלחם עם רוח יהודית בגב ויודע למה הוא נלחם מנצח (עופרת יצוקה בו הרבנות דאגה שבכל שטח כינוס יהיו מרצים ורבנים שידברו עם הלוחמים ונתנו להם הרבה כח).

ב. זאת התייפיפות,יהודי צריך לחזור בתשובה ובאיזו מסגרת שאפשר לקרב אותו יש לעשות זאת. מה הקשר בכלל לאיום? אפשר לחשוב שאנחנו מחזירים בכמויות כאלו ובצורה של אמנון יצחק. מי שהולך בדרכו של הרב קוק יקרב יהודים שישמחו לעשות את זה ולא יפחדו,וההורים רק ישמחו. ומי שמרגיש מאויים שהילד שלו זוכר מה זה תפילין שוה לא הניח כבר 50 שנה שיהיה חזק.

צה"ל לא צריך להוות במה להטפה.golani

זה מוציא את צה"ל מהקונצנזוס וזה ייגרום לחילונים - ובצדק גמור - להרגיש מאויימים.

אין שום בעייה אם בנאדם שואל על היהדות להסביר לו, אין גם שום בעייה לקרב את צה"ל למסורת ולמורשת היהודית אבל יש בעייה גדולה שמשק"י דת יחזירו בתשובה חיילים ואם אתה לא מסוגל לתפוס את הבעייה אז חוששני שלא אצליח להסביר לך מהי.

רק תחשוב על מקרה שבו מ"פ חילוני ינסה להחזיר בן שלך בשאלה.

גולני ת'טועהזית שמן ודבש

צהל הוא צבא יהודי. לא צבא של שכירי חרב.

ו...?golani

זה אומר שהוא צריך להיות במה להחזרה בתשובה? ממש לא!

יש פה אוכלוסיה חילונית בארץ, בואו נעכל את העובדה הזו ונפסיק לחשוב שהמטרה מקדשת את האמצעים.

סמוך על צה"ל שבודק את העלונים לפני שהם מופציםזית שמן ודבש
אין לי שום דבר נגד עלונים.golaniאחרונה

יש לי כמה דברים נגד החזרה בתשובה ע"י משק"י דת.

תראה לי חייל חילוני אחד בצבא שמרגיש מאוים?זית שמן ודבש
שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
אם מישהו התייצב לצו ראשון אצל חרדים, דהיינו שהוא דוחה גיוס, הוא יכול לבטל את המהלך ולהתייצב לצו ראשון רגיל?

ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?

כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
אם מישהו התייצב רגיל ולאחר מכן קיבל נשק עקב היותו במקום הדורש זאת, הוא יכול לדחות גיוס או שעצם קבלת הנשק מבטלת את האפשרות?
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt

הי לכולם,

פטור מגיוס  מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת  לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.

אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה. 

מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
גיוס חוק טלאדם בכיר

גיוס אחרי גיל 22 לשנה וחמש לבני ישיבות ההסדר. מישו יודע איך ניגשים לזה ומה אומר השירות הזה?

באתר ניתן למצואכי קרוב.אחרונה

תתקשר 1111 או לתל השומר.

תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל

מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד? 

כי בפועל לא הייתי בקבע

אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג

יש משמעות לצבע?

יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.

בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה

הצבע היה נגזרת של תפקיד.

ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.

מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש

מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה

שיר השריונריםאליסף עמר1

אולי יעניין אותך