תלכי ארוך!!!לוחמת תמורות

בס"ד!

ביקשו ממני להגיב ל-התיעצות חשובה- של אורושקוש (אהמ... אהמ...)  , אבל מרוב שגלשתי בנושא החלטתי גם להפריד את זה.

אז אני אתחיל כמוך-

בעקרון אני הולכת עם חצאיות ארוכות מאוד.

ההורים שלי שמחים (שמחים מאד, מאושרים, ויש סיבה טובה) שאני הולכת ככה ולא כמו רוב החברות שלי..אבל הם עדיין קצת חושבים שאני מגזימה..כאילו שיש גם חצאיות פחות ארוכות,כאילו 3/4 וכאלה שממש צנועות..אז למה אני הולכת עם כ"כ ארוך?!

אז הסיפור שלי אולי קצת שונה, ההורים שלי לא חושבים שאני ממש מגזימה, רק לא רוצים שאני אטאטא רחובות (=חצאית שעוברת בהרבה את סוף הנעל. עד סוף הנעל זה בסדר), כי זה רחובי ומוזנח.

לא הכל תלוי באורך החצאית ובפתח החולצה, אבל הרבה תלוי בזה. ויודעת מה, המון.

כי הכי חשוב אולי מה שאת משדרת, אבל לא לכל אדם את מצליחה לשדר. לצערנו, אנחנו כבני אדם בתקופה הזאת, מודדים יותר מידי לפי מראה עיניים. אנחנו נוטים לשפוט לפי אורך חצאית וגודל כיפה. אז אולי זה לא מדויק, אבל אין ספק שזה מציג משהו.

אז אני אחלק את מה שאנחנו משדרים ל-2- שדר לחילונים ולחרדים , ושדר לדתיים.

חילונים וחרדים:

דבר ראשון שחשוב שנזכור- אנחנו הולכים ברחוב, מתלבשים, מדברים ומתנהגים, בצורה שמייצגת משהו. את מכירה את האימרה "כל תלמיד חכם שנמצא רבב על בגדו חייב מיתה" (סוטה ה')? למה?!

כי הוא מייצג משהו, אם הוא מזלזל בו, אזי גם בתורתו. ואם אנשים מסתכלים על שהוא מזלז בעצמו, ומזלזלים בו בגלל זה, ואז בתורתו, זה חילול ה'.

הסתבכתי בהסבר, אבל המשפט מובן- תלמיד חכם צריך לדעת שהוא מייצג משהו. את, כדתיה, מייצגת משהו לעולם החילוני. וזה כולל התנהגות, דיבור, ו---כן, בגלל קילקול העולם- לבושך.

יום אחד נסעתי בטרמפ (מאורגן מראש, עם 2 חברות, ע"י רב אורח בישיבה של אבא של אחת). הרב המסיע היה חרדלניק כזה, והתעורר וויכוח- חרדי-דתי לאומי. ואני טענתי כמה שאני מסוגלת לטובת הדתי לאומי, כמובן. דרך שאני מאמינה בה בכל ליבי.

והוא אמר מתישהוא שהדתיים נראים לחוזרים בתשובה "לייט" כאלה, והחרדים- מקוריים. ואני נזעקתי לשמנו הטוב, ואמרתי שאנחנו ממש לא מתפשרים!!! והוא ואשתו (וחברות שלי בעיקר) אמרו שאני חיה בחממה. מה שנכון נכון. הוא עובד עם נוער נופל, נוער דתי, ואומר שכן- החצאיות בעיר קצרות מאד ( או שהמכנסים קצרות?!), הכיפה גרוש (אם יש כיפה) וכו'. לדתיים.

הרחבתי המון, אבל רק רציתי להגיד- ההשפעה של הלבוש שלנו גדולה מאד. עד כדי חיוב תלמיד חכם שלא לבוש מכובד- במוות.

אז את הולכת ברחוב. חילוני רואה אותך. ואת יודעת מה? הוא מעריך אותך. הוא רואה חצאית ארוכה, שרוול מכסה, אין מחשוף. מה הוא אומר?! הלוואי ככה כולם.

הייתי בשבת ב*****, עיר. הנוער- נוער... אממ..., מעשנים בשבת, ג'ינס בשבת. שמירת נגיעה זה הר האוורסט. בנות עם חצאיות מיני צנועות, בנים עם כיפת-גרוש דוסים. אבל מה- נשמה יש.

עמדתי ודיברתי עם 2 חברות ליד אנדרטה. אחת מהם צפתה, השניה דיברה איתי. אמרה שקשה לה, שהיא לא רוצה לדבר עם בנים, אבל מושכים אותה לזה. חיזקתי אותה, דיברנו.

ואז באו 4 בנים. תלתלים,ג'ינס, רייח של סיגריות. עומדים מטר ממנו.

הסתכלתי לריצפה, מפודחת. לא רוצה לדבר לידם, בטח שלא איתם. שיתרחקו ממנו!!!

חברה שלי ביקשה שילכו. אחד עשה "מה קרה, זה של אבא שלך?!" אבל השני בא ואמר "יש פה אחת שאנחנו מעריכים" חברה שלה אמרה לי שהוא הסתכל עלי ככה, עם החצאית הארוכה, וראה שאני לא מדברת לידם, ואז עשה "בשבילה אנחנו נלך".

הם כ"כ מעריכים מי ששומרת על עצמה!!!

אז הוא רואה אותך, ובאמת- מעריך את הצורה בה את להבושה. הוא רואה צדדים חיוביים כ"כ בדתיים האלה. שהם לא רק מה שהם בתקשורת. שהם נחמדים, אדיבים. אבל זה בולט לו בגלל החצאית הארוכה. זה לא ההערכה אליך שחשובה, זה ההערכה לדרך שלך, שגורמת לו לרצות להתקרב. זה הנר שאת מדליקה בשבילו בתוך מנהרה שחורה. אולי בזכותך הוא יתקרב קצת ליהדות.

החרדי רואה אותך, ואומר ש"הדתיים הלאומיים לא מידי מחפפים". שאנחנו לא מופקרות, שאנחנו לא נופלות. שאנחנו בדרך חזקה. שאנחנו מחמירות, שומרות, צנועות וצדיקות.

החצאית הארוכה נותנת למי שסביבך את הידיעה- לאיזה ציבור את משתייכת, וההערכה לציבור, לדרך. זה להוציא את הרפש שנצמד על שולי הפריצות שבה עמדנו. זה האמירה המפורשת "אני בת של מלך. בת של מלך." זה העמידה מול העולם והצעקה "אני בת של מלך! אותי לא תיגרוף תרבות המערב!!! אנחנו עם אחר, עשוי אש!!! לא ניפול מהדרך, לא ניכנע!!!"

וזה שווה יותר מזהב. הרבה יותר מזהב.

הדבר השני- והוא לא פחות חשוב-

השדר שלך אלינו:

אלינו זה אלייך, לסביבה שלך ואל הציבור שלך.

אלייך- זאת ההפסקה של "מה אני משדרת לסביבה", ושל הדבר הבא שהוא "מה חושבים עלי". זה להתחיל עם "מי אני?! מה אני?!" מה את שואפת להיות, לא מה את מציגה ומייצגת.וזה הכי חשוב.

אז תלכי עם האמת שלך. אבל שימי לב- גם אם האמת שלך היא בגד ים, את לא תעשי את זה, נכון?! אז יש הלכה בסיסית (10 ס"מ מתחת לברך). מכאן תיקחי את עצמך לבד. וככל שתצליחי להתקדם יותר, האמת שלך תגדל. ותתעלה. ותתעצם. ותתקדש.

אל הסביבה- זה החלק המסובך. זה "מה חושבים עליי", כי החברה תופסת אותך. ואלה החברות שלך ("היא?! דוסה...") ואלה המורות ("ממך ציפיתי ליותר") וזה השבט ("היא לא מבינה בדברים כאלה")("היא, מבינה באופנה!!! איתה כדי ללכת לקניות") וזה עצוב מאד- כי כאן חשוב שתייצגי את עצמך, והשאלה היא איך תתערי בחברה, איך יתייחסו אלייך, דבר שמאד חשוב לכל אחד. וכאן יש בעיה... הדוסית היא "לא מבינה" / "סנובה" או אפילו "דוסה מידי" וכו'...

ומניסיון- זה באמת קשה... כי חשוב לכולנו מה אנחנו נחשבים... וראיתי בנות טובות שבגלל זה נפלו... חברה ממש טובה שלי היתה כזאת.

נמאס לה שקוראים לה "דוסה" ושבטוחים שהיא לא מבינה בכלום. אז היא זרקה הכל כמעט. ואני לא ארחיב כי בנות שאולי מכירות אותה יכולות לקרוא את זה. (ו-X, זאת לא את)

אז זה חשוב ללכת עם חצאית ארוכה שם!!! ולנסות לא ליפול.

ואל הציבור-

אני אתאר את זה ככה:

בתור ילדה שהיתה בודדה עם החצאית הארוכה... זאתי שמסתכלים עליה כעל חייזר... שהצניעות שלה לא  

מ ק ו ב ל ת  על חברות... כמה מעודד ללכת ולראות עוד אחת כמוך!!!

אבל זה לא רק זה...

בחטיבה הייתי היחידה (!!!) שמשתדלת ממש לשמור על צניעות מלאה... וכמו שאחת המורה תיארה: "פעם- חצאית קצרה היתה המום. היום- החצאית הארוכה היא חייזר". תצחקו או לא- אבל כשהיא אמרה את זה כולם הסתכלו עלי...

ואת יודעת מה?

גם הבנים.

אחד מהם יהיה בע"ה בעלך עוד מעט, באמת.

תשמרי עליו.

בשבילו.

בשבילך.

בשביל חברה שלך, שהוא יהיה בעלה.

בשביל הקב"ה.

ואנחנו צוברים אש!!!

משהו זז למעלה, אני בטוחה, כשרואים אותך מאריכה חצאית עד הסוף. את המאמץ, את הניסיונות- זה חייב לשנות משהו למעלה!!!

ובע"ה, שנזכה לצניעות פנימית וחיצונית מלאה.

נ.ב.

הקטע נכתב ע"י מישי באפיסת כוחות, בעלת מחסור חמור בברזל, שמתה לישון החל משש בערב (אגב, כבר הצלחתי לישון יותר מ-16 שעות ברצף, בקושי זזתי בשינה, ואחרי 6 שעות הייתי שוב עיפה). סלחו לי נא על התבטאויות סתומות, התפתלויות הסברה, שגיאות הקלדה וכו'.

בע"ה אני אשתדל לקרוא את זה כשאני אתנרמל ולערוך (בעזרתו ובעזרת המנהלות, כמובן)

לילה טוב צדיקות!!! 

וואו..חובה לקרוא..בת מלך =)

אז אני לא החייזרית היחידה עם החצאיות הארוכות ?! טווב לדעת חיוך גדול !!

מהמם.. באמת חובה לקרוא!הדריכני
לוחמת שלי...עץ על מים

מקווה שלא תכעסי על המשפטים הבאים אני מוכנה לערוך בשבילך...

שנפגשנו...אז שאלת אותי כזה את מזהה בי את דמות הלוחמת? נראלי אני לא ישכח תשאלה הזאת כ"כ מהר....

עניתי לך כן...למרות שכאילו היה משו אבל לא ממש כזה את יודעת! עכשיו ברגע הזה אני מדמיינת אותך כותבת תדברים האלה ומזהה בך את הלוחמת הזאת בצורה חזקה!!!

(אהבתי את זה שכתבת שיש לך חוסר בברזל! אז נעריך אותך? אל תדאגי גם בלי זה!!!)

וזה דווקא די ברור אני לכל הפחות הבנתי את זה!!

וגמאני עם חצאיות ארוכות.....

למרות שכבר כולם התקצרו ולא מגיעות לרצפה חוץ מהשלוך השחורות והלבנה בסיס עצוב

צכה לקנותיאמי

ואוו...חיוכים

איזו מדהימה את.
זה יפה ממש!

את מדהימה!!!!!הללי נפשי

מתאים לך הכינוי-מאוד!!!

ישר כוח ענקי!!חיזקת אותי אחות!!

באמת מדהים!! (אבל יש לי הארות והערות..)צבי!ש

קודם כל רציתי לומר לך שכתבת פשוט מהמם!!!!!!! שרואים שכתבת מתוך הלב פנימה!! מתוך הנשמה שלך שזועקת באמת!!

רציתי לומר לך לגבי מה שאותו רב אמר על זה שאנחנו נראים ה"לייט" והחרדים המקור שמצד אחד באמת אפשר לומר שזה נראה ככה כי (לפחות לדעתי) את הציבור שמכניסים בתוך הקרטריון של "דתי לאומי" אפשר לחלק לפחות ל3 קבוצות... ואולי זה מה שמוריד מהערך שלנו..(בענייהם) אבל אם נסתכל באמת גם על הציבור החרדי..אז נראה שגם אצלהם יש את העניין של החצאיות הקצרות..ואפילו קצרות מאוד...אולי בינם לבין עצמם הם מחלקים את זה ל 2 קבוצות "חרדים מודרנים" ו"חרדים רגילים" אבל כאדם שמסתכל עליהם חיצונית כן גם כציבור גדול שנקרא"חרדים" קורה אותו הדבר...השאלה באיך זה מתבטא..הבעיה בציבור שלנו (אם מתסכלים על כל מה שמבחינת כל העם אנחנו) אז יש הרבה שפשוט נראים יותר כמו החילונים...אולי הם כאלה מסורתיים והם משפיעים על הציבור שלנו! (כלומר - הם חלק מאוד מאוד נכבד!!) אצלנו הם מתלבשים בגי'נס ובחולצות צבעוניות שזה מה שמדמה אותם יותר קרובים לחילונים.. (שלא תחשבו שיש לי בעיה עם גי'נס או עם חולצות צבעוניות..גם אני לובשת!! אני מנסה עכשיו להסתכל על זה מכלל העם שהוא כולל את החרדים ואת החילונים במיוחד שבעצם מסתכלים על מה שנראה להם יותר רחוק מהם יותר מקור..)אצל החרדים זה פשוט חצאיות קצרות אבל שחורות שזה נראה להם יותר מכובד וגם החולצות לא בשלל גווני הצבעים..ואולי זה מה שיוצר את השוני בין הפחות דתיים אצלנו לפחות חרדים אצליהם....

ולגבי השדרים -

אני חושבת שאי אפשר לומר איך זה משדר לסביבה כי בכל מקום זה יוצר שדר אחר!!
יכול להיות שבאותה סביבה אותה בת תשדר את אותו השדר וכל אחד תופס שדר אחר...יש בת שמתלבשת באמת צנוע וחלק יכולים לתפוס את זה אליה כהערצה והערכה וחלק יכולים לתפוס את זה כמו שתיארת החנוקה שלא מבינה כלום מהחיים שלה... מה גם שאותה הבת יכולה להחשב "חנוקה" במקום X ו"פקצה", "חפפנית" במקום Y .

ולגבי השדר לציבור, לדעתי זה אותו עיקרון של השדר לסביבה...

אבל בכללי ממש הסכמתי עם ה"מאמר" שכתבת! הוא מהמם!!!!! הוא נותן כוחות וחיזוק!! וזה נותן לך לחשוב על דברים שאולי לפעמים אתה לא חושב...

ועוד משו - אני ממש רוצה לומר לכל אלה שמן מתחזקות בפינות מסויימות מאוד - כל הכבוד!!!!!!!!!! אשריכן!!!!!!! זה כל כך קשה להוסיף עוד משו..גם אם זה משרוול קצר לעד אחרי המרפק, וגם אם זה מלא גרביים - לגרביים וכל התקדמות...מעריצה!!!

וואו! נשמה פשוט חיזקת... ממש תודה!!קשקושה קטנה
סורי על הבוטות,אביב

זה זבל.

אני מנסה להתעלם ממה שהבגדים שלי משדרים.

ברור, זה קשה,

אבל תכל'ס - 

למה שאכפת לי איך האדם ברחוב רואה אותי?

לא רוצה שיהיה לי אכפת.

לא רוצה.

לי חשוב שאנשים שאני רוצה שיהיו קרובים אלי ידעו מי אני ומה מסתתר מאחורי הלבוש שלי.

יש כאן בעיה גדולה מאוד של תרבות שכולם משננים ואומרים, היא בעייתית.

אני מנסה להתגבר על זה.

ואולי אני אפרט אח"כ, עם יותר אדרנלין...

לילה טוב.

באמת לא איכפת לך ????צבי!ש

לא איכפת לך לחשוף את כולך? לכולם?

לא איכפת לך שכל אדם ברחוב רואה לך ה -כ - ל??????

לא חשוב לך לשמור על הכבוד העצמי שלך על "האני" על מה שאת אפילו רק בשביל שתהי באמת לבעלך??

את חושבת שאת היית רוצה להתחתן עם אדם שכל חייו היה עם לא יודעת מי וראה את הגוף של כל החברות שלך ואולי יתאווה יום אחד ללכת לאחת מהן כי פתאום היא נראת לו יותר????????

סתם נק' למחשבה..

אביב- אוי אוי, דוסה בשלבים שלי =]לוחמת תמורותאחרונה
חיזקתני, אבל אם אפשר-מאדניקית

לדעתי, מבחינת השדר שלנו,

אין עניים להאריך את החצאיות עד לרצפה, לפחות לא ממש עד הרצפה

בגלל ש:

כמו שאמרת, ועם זה אני מסכימה- הבגדים משדרים, ז"א שאם החצאיות באורך צנוע והפתח סגור והשרוול שלושת רבעי-אז אנחנו דתיות, ואנשים מעריכים ומכבדים.

אבל אם אנחנו שמות על עצמנו חולצות שק-שלא יהיה צמוד. וחצאיות מקסי-מקסי-מקסי, שחס וחלילה לא יראו את הרגל-אז אנחנו נראות מוזנחות, וגם את זה אנחנו משדרות,

ואז התגובות הן-הדתיות הפרימיטביות האלו, מאיפה הן מביאות את הבגדים,

והיחס והשדר הוא בדיוק הפוך ממה שאנחנו רוצות-מזלזלים ומתרחקים.

אז צריך למצוא את הבגדים שהם צנועים, וזה קודם כל, אבל לא להגזים ולחנוק את עצמנו-כי זה משיג תוצאה הפוכה.

ועוד משו-בכל אזור כל בגד משתייך לסגנון אחר של בנות, אז תשמנה לב אם החצאיות הארוכות והצנועות שאתן קונות לא משייכות אותכן לקבוצה מסוימת של בנות ואולי דוקא מזה ההורים/חברות טובות וכו' מסתייגים.., נקודה למחשבה...

יש פה פורום נשים?שושיאדית

מי המנהלות?

את מתכוונת לפורומים סגורים?ילדה של אבא

יש פורום בנות בוגרות- פורום המשך של הפורום הזה

יש פורום כלה הדרך- פורום לכלות

שניהם לא פעילים הרבה.

ויש גם פורום סגור של נשואות בלבד

אני אשמחשושיאדית

לפנות למנהלות

של איזה פורום?ילדה של אבא
נשואות בלבדשושיאדית

וגם לכלות

לכלות- יעל מהדרום, היא תדע להפנות אותךילדה של אבאאחרונה
הי מרכיבה על סוסים באופן קבועאנונימי (פותח)

יכולה להיגרם בעיה גופנית לנשים?

אם הולכים לחוג רכיבה מסודר ומקצועי, אין מה לחשושאנונימי (3)

מכירה שבאיזור שלי סביב נתניה, יש לא מעט חוגי רכיבת סוסים לנשים. במושבים והקיבוצים באזור.  

ראיתי שיש בצהלה חוג רכיבה טיפולי לנשים לאחר לידה, לחיזוק רצפת האגן 

|הפותחת|אנונימי (פותח)

אני הולכת לחוג מסודר, אבל למה זה אומר שאין ממה לחשוש?

(ואני לא ממש בגיל של אחרי לידה )

תודה

ממה את חוששת בעצם?אנונימי (3)

רכיבה על סוסים נחשבת ספורט פופולרי לגברים ולנשים, תורמת לכושר הגופני, יש גם רכיבה טיפולית לטיפול בבעיות שונות. (למשל נשים אחרי לידה. זה היה בתור דוגמה). 

פעם הייתה מחשבה כזואנונימי (4)

היום זה הוכח כלא נכון...

מוזמנת לגלל קצת

אם זו היתה הסיבה לשאלה, ברור שאין מה לחשושאנונימי (3)

וגם יש על כך שאלה ותשובה של רופא בפורום של בי״ח מעייני הישועה - וגם הוא ענה שאין סכנה  

רכיבה על סוס לנשים - פגיעה בקרום הבתולין - המרכז הרפואי מעיני הישועה

אמנם פוסע מאוד ישן אבל איכשהו הגעתי לפהאנונימי (5)אחרונה

עקרונית אין הנחיות לנשים להמנע מרכיבה על סוסים.

אבל זה כן עלול לגרום לפגיעה בעצב הפודנדלי/ להחמיר תסמינים של זה. אז אם יש כאב בפות באגן או במפשעה אחרי רכיבה על סוסים כדאי להמנע ולהבדק אצל רופאה

פריקהאנונימי (פותח)

אני לא מקנאה, אני לא פותחת עין, אבל חשבתי שיהיה לי פחות קשה. התחתנתי מהראשונות, מזמן כבר, תכף שנתיים. ואני רוצה להיות אמא, אני כלכך רוצה כבר. ולאט לאט כל חברה נכנסת להיריון, נהיית אמא, ואני מרגישה לבד בבדידות הזאת, לא מצליחה להכיל יותר.

אני הכי שמחה בשבילן 

ואני הכי עצובה בשבילי

זהו

לא קל.. ואת לא לבד.עשב לימוןאחרונה

יש עוד הרבה נשים כמוך, אמהות בפוטנציה,

שמחכות להריון, שנמצאות בתהליכים,

שמחזיקות תקווה, שמקוות למשהו חדש שיצמח בתוכן

❣️❣️

מקדישה לך את השיר של תרצה אתר: גשם הקשב לנשים

עד רדת הערב, גשם

הקשב לנשים בחלון

עד רדת החושך, גשם הקשב

לנשים הצופות בוילון

גם לנו אדמה שמחכה למשהו מלמעלה

גם בנו יש אימה וזעקה

למשהו פורח

וכן הלאה

עד סוף השבוע

גשם, הקשב לנשים בחלון

עד קץ השבועיים

גשם, הקשב לנשים העומדות ומחכות

גם לנו בחצר

חלקה קטנה ריקה מזוהר דשא

גם אנו מצפות עד אין בינה

למשהו ברוך כמו הגשם

גם בתוכנו מחכה שותקת

חלקת ארץ קטנה חרבה

והגשם שלנו איחר לרדת

הגשם שלנו

טרם בא

אך הגשם שלנו יבוא

עננים כבר זעים במרחב

הגשם שלנו קרב, קרב

בצעדי ענק

הקשב לנשים בחלון

גשם אדיר ונוהר.

הקשב איך קוראות הן בזו אחר זו-

הוא חוזר

הוא חוזר

הוא חוזר

נ.ב

יש פורום סגור לנשים : באהבה ובאמונה (פוריות) שאפשר להיכנס אליו

חיבוק וחיזוק 🫂

היי, אם מישי פה... שאלה מוזרה...תמימלה..?

)אני כותבת סיפור ושואלת בגלל זה, חס ושלום לא קרה לי...)

השאלה היא כזו, בחורה שנכנסת להריון מאונס-מה היא צריכה לעשות? כאילו, הפלה אי אפשר כי אסור ואם היא תלד את הילד-הוא יהיה ממזר, מה ההלכה אומרת על זה?

עד כמה שאני יודעת במקרה כזהתמיד בבטחה

ההלכה מתירה להפיל.

וגם, ממזר הוא רק מי שנולד לאשת איש מגבר אחר, ילד שנולד לרווקה הוא לא ממזר

אז מה ילד שנולד מזוג לא נשוי נחשב?תמימלה..?
לא משנה אם זה ברצון או לא ברצון...
לא נראה לי שיש לזה הגדרה.תמיד בבטחה

ממזר הוא מי שנולד מיחסים אסורים, כמו גילוי עריות, בגידה בבעל, כהן עם גרושה

טכנית אישה שלא נשואה לא יכולה ללדת ממזר כי בעילה יכולה להיחשב כנישואין בדיעבד

אוקיי, תודה רבה!תמימלה..?
ממזר הוא לא, הוא כן שתוקי (דהולכים בתר רובא)באנגי
הי. איך הגעת לכאן?עשב לימון
הפורום כבר לא פרטי..אנונימי (2)אחרונה
ריח מהפותאנונימי (פותח)

אהלן, לאחרונה אני מרגישה לא בנוח עם תחתוניות ולא רוצה לשים אותן, מצד שני לא יודעת איך להתמודד עם הריח ועם זה שאני מפחדת שכולם יריחו אותי. אני מתאמנת ומזיעה הרבה וזה יכול לגרום לריח להתעצם ואני חוששת 

בקיצור עצות? 

שני דברים בקיצורעשב לימון

א. הריח הוא לא כל כך חזק בלי התחתוניות- נסי ותראי. חלק ממנו הוא העובדה שיש בהן פלסטיק וזה גורם לחוסר אוורור.

ב. אפשר לשים תחתוניות מבד ואז זה נושם -פחות ריח- וגם סופג נוזלים וריחות.

נכוןאמרלד

נסי בלי תחתונית 

ותחתונים מכותנה, גם לאימון.

( וכשמתלבשת לכושר גם מחליפה לחדש, בעיקר להרגשה ) 

@עשב לימון מבד מכבסים? 

כןעשב לימוןאחרונה
ניסיתיאנונימי (פותח)

אני פשוט חוששת שמריחים אותי 

איך יודעים שזה תקין? ומה עושים כדי שיהיה פחות ריח?

למי הפורום מיועד??יותר טוב

בנות?

נשים נשואות?

אני לא נשואה ופה אז כנראה שגם ללא נשואות...😉תמימלה..?
שלום עשב לימוןאחרונה

הפורום מיועד לבנות מגיל 15 ומעלה - אין הגבלה למעלה

ממי מבקשים להצטרף לפורום בנות בוגרות?אנונימי (פותח)
המנהלות הן-אמרלדאחרונה
שיטת אביבה - מישהי מכירה וממליצה?אנונימי (פותח)

אשמח גם להמלצות למקומות ללמוד את השיטה.

תודה!!

יש את @אפונה שהיא מדריכה לשיטהאנונימי (3)
[@96032|אפונה] היא ניקית פעילה בפורום הריון ולידה.

שרשור לדוגמא בה היא עונה:

שיטת אביבה - הריון ולידה

יש אתר לשיטה הזו, אם יש לך גישה לאינטרנטעשב לימוןאחרונה

באתר יש רשימה של כל המדריכות.

אם לא, תכתבי אזור ואני יכולה למצוא

אני מכירה, ניסיתי.

זו שיטה שעובדת, אבל צריך לעשות תרגילים כל יום, לא פעם אחת ודי.

אז כל עוד תרגלתי זה סידר לי את המחזור,

וכשלא- לא.

אולי יעניין אותך