רובנו פה שמינית ומעלה נכון?שמחה ואמונה

כמה שאלו.. זרמו..

0. צבא או ישיבה? שירות לאומי או לימודים?..

1. באיזה גיל תתחילו לחפש שידוך?..

2. אחרי החתונה הבנים\הבעלים יטוסו לאומן?.. גם אם אין כסף?.

3.תשלחו את הילדים שלכם למוסדות של ברסלב? או בתי ספר ממלכתי דתי?

4. מי שכבר מצא את רבו-מי הרב שלכם? מי שמחפש-הוא יהיה ברסלב?.

זהו! ותקשיבו לא בקטע של קיטלוג סתם מעניין אותי לדעת לאיזה כיוון הפורום מושך....

תשובותיישירו למלך

0. אני בעקרון בשנה השניה לשירות לאומי שלי, משלבת מדרשה. האמת אם הייתי יכולה לחזור אחורה הייתי עושה מדרשה ומתחילה למודים בלי ש"ל. אבל עשיתי שירות לאומי שב"ה בנה אותי ועזר לי וב"ה הכל לטובה.

לגבי צבא- אני בעד שהבחור יעשה צבא.

1. אני התחלתי לצאת בגיל 17 וחצי. לא בטוחה שזה היה נכון.

אני חושבת שעכשיו זה הגיל הנכון.. 19 ככה..

2. אחרי החתונה בע"ה אני ממש ארצה שהבעל שלי יטוס לאומן.. ( גם אני רוצה לטוס בע"ה ) אם אין כסף אז זה בעיה ,

אבל מצד שני רבינו אמר שכל העניין שלו זה ראש השנה. אז בוודאי רבינו ישלח לנו ישועות.

3. מז"א מוסדות ברסלב? אני רוצה שבע"ה הילדים שלי כן ילמדו הרבה תורה ויהיו ת"ח. מצד שני אני גם רוצה שיהיה להם מקצוע. נראלי אבל שבסופו של דבר אתן להם לבחור מה לעשות.. זה נראלי הכי נכון.. ( אבל אם את מתכוונת לגיל קטן אז אשלח אותם למוסדות ברסלב..

4. אני מקורבת לזרם הנ נח יותר, ובנ נח אין גדולים ואין קטנים כולנו חברים. אז אין לי כ"כ רב. אני מאוד אוהבת את הרב שלום סבג. ויש כמובן עוד רבנים מברסלב שאני אוהבת לשמוע אותם כמו הרב ארוש, הרב יובל דיין, הרב  גיא גרידיש ועוד ב"ה.

מקווה שהבנתי את השאלות נכון ועניתי בהתאם

בדיוק מה שהתכוונתי.. אשרייך!שמחה ואמונה
אם זה יצליח לעלות את הרמה של הפורום אז-'ערבות הדדית'

בע"ה יתברך

. צבא או ישיבה? שירות לאומי או לימודים?.. פטור ב"ה, ישיבה.

1. באיזה גיל תתחילו לחפש שידוך?.. כשהרב אמר.

2. אחרי החתונה הבנים\הבעלים יטוסו לאומן?.. גם אם אין כסף?. ברור, ר' נתן אמר כסף זה לא מניעות! (כרטיס טיסה היום עולה 400 דולר..= 6 שעות היתבודדות..)

3.תשלחו את הילדים שלכם למוסדות של ברסלב? או בתי ספר ממלכתי דתי? מוסדות ברסלב באזור או תלמוד תורה זילברמן, אם אין אז מורים פרטיים, בחיים לא לממלכתי דתי מחמד.

4. מי שכבר מצא את רבו-מי הרב שלכם? מי שמחפש-הוא יהיה ברסלב?. הרב שלום ארוש.. ב"ה אשרי שזכיתי ושניזכה ללילמוד מתורתו ולקיים עצותיו והוראותיו..

הרבה למעלה מהשמיניתאיזה טוב ה'!!!!

0. ישיבת הסדר, אשתי עשתה שירות לאומי.

1. התחלתי לחפש בסביבות גיל 20 התחתנתי בגיל 22 אשתי התחילה וסיימה את חיפושיה בגיל 19.

2. אני לא טס לאומן אבל אני חושב שמי שמעוניין לטוס לאומן צריך לעשות השתדלות גדולה גם אם אין כסף א. בגלל שרבנו הבטיח להחזיר את ההוצאות. ב. גם ללא הבטחה זו אני חושב שזו זכות גדולה להתפלל על קברו של הצדיק וזה שווה את ההשקעה.

3. ילדי לומדים בממ"ד תורני.

4. רבי הוא לא מברסלב ולכן בפסקי הלכות אנו לא נוהגים כמנהגי ברסלב. רבה של אשתי - הרב ארז משה דורון ולכן  בענייני השקפה יש לו הרבה השפעה על איך שנראה הבית.

גם אני מתפקדת!!אוהבתותך

בס"ד בר"ה

0. לא עשיתי ש"ל אלא מיד למדתי. בגדול- אני אשמח אם בעלי ישרת במסגרת צבאית כלשהי.

1. התחלתי לצאת כבר מגיל 18 בערך. עדיין מחכה (:

2. ברור שבעלי יטוס בעז"ה!!! אין בכלל ספק. כסף זה לא מניעה אמיתית. וכבר ציטטו כאן את ר' נתן בעניין.

3. נראה לי אשלח את ילדיי למוסדות חרד"לים תורניים חזקים או בסגנון 'זילברמן' וכו'. מוסדות ברסלביים- אולי אשלח את הבנים לישיבה או לת"ת ברסלב.

4. אין לי רב אחד מובהק. אבל בכלליות, ע"פ הליכותיו והשקפותיו של הרב שלום ארוש שליט"א.

איזה זרימות יש פה...חחח אשריכם..(:אנונימי (פותח)

0- כרגע בישיבה בעז"ה יהיה פטור....

1- צריך להתחיל לצאת, עכשיו, בגיל 18....

2-בעז"ה אני יטוס והבנים שלי יטוסו....ושהאישה גם תטוס באמצע השנה....כסף זה לא מניעה...."כן תאכל לא תאכל כן תישתה לא תישתה העיקר תבוא אלי ראש השנה אומן"

3-אני לא ישלח את הילדים שלי למוסדות חרדים של ברסלב....אבל אם יהיה משהו דתי תורני כמו זילברמן אז אדרבה...

4-תכלס אין לי רב מסוים אני מקבל מכמה רבנים....הרב שלום ארוש, הרב שלום סבג, הרב מאיר שלמה...וכו'...תכלס אני הכי קרוב לרב סבג שליט"א!!!

אשרינו שזכינו להיות באומן.....נ נח נחמ נחמן מאומן...(:

ממ קפץשמחה ואמונה

כמה שאלו.. זרמו..

0. צבא או ישיבה? שירות לאומי או לימודים?.. בעיקרון  לימודים, אם בכל זאת אעשה שירות, זה רק בגלל סיבות טכניות..

1. באיזה גיל תתחילו לחפש שידוך?..18 19 תלוי..

2. אחרי החתונה הבנים\הבעלים יטוסו לאומן?.. גם אם אין כסף?.וודאי בעז"ה

3.תשלחו את הילדים שלכם למוסדות של ברסלב? או בתי ספר ממלכתי דתי?אני לא יודעת עדין מתלבטת..

4. מי שכבר מצא את רבו-מי הרב שלכם? מי שמחפש-הוא יהיה ברסלב?.אין לי רב מובהק אבל בעיקרון אני הולכת לפי הרב שלוום ארוש והרב יובל דיין..

כל הכבוד על השיתוף פעולה

-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-__-----_-__תיקון הכללי

. צבא או ישיבה? שירות לאומי או לימודים?.. - ישיבה.

1. באיזה גיל תתחילו לחפש שידוך?..- בעז"ה שנהיה מוכנים, מתחילים להתכונן מגיל 17, ומתחתנים בערך בגיל 18.5, רק אם מוכנים!!!

2. אחרי החתונה הבנים\הבעלים יטוסו לאומן?.. גם אם אין כסף?.- יעשו השתדלות להיות בקברי צדיקים בערב ראש השנה, ובראש השנה להיות בקיבוץ של אנשי רבינו, לא משנה אם זה באומן, ירושלים, חברון או מירון...

3.תשלחו את הילדים שלכם למוסדות של ברסלב? או בתי ספר ממלכתי דתי?- לתלמוד תורה (ולא בית ספר) של מזרוחניקים, יש לי על זה תורה שלימה...

4. מי שכבר מצא את רבו-מי הרב שלכם? מי שמחפש-הוא יהיה ברסלב?. -ברור שברסלב! מתחזקים מכל הרבנים וכל הגוונים: הרב ברלנד, הרב בזאנסון, הרב עופר ארז, הרב ארז משה דורון, הרב סבג, הרב שלום ארוש, הרב קיוואק, הרב קעניג, הרב גודלבסקי, הרב סוכות, ועוד כמה רבנים שפחות מוכרים.

אני לא בטוח שכל מי שפה הוא מעל שמינית, אבל אני אישית כן.

לא כזה קשורה..אבל התחשק לי לענות..אש שלי

ד"א קפצתי לאחרונה לפורום אחרי הרבה זמן וראיתי שממש עלה רמה..אשריכם ישראל שמפארים את שם הצדיק בעולם!

0. צבא או ישיבה? שירות לאומי או לימודים?.. בעיקרון עשיתי שנת שירות אחרת..אבל ממש במקרה, תיכננתי לא לעשות אבל אבא רצה אחרת..

1. באיזה גיל תתחילו לחפש שידוך?..התחלתי בגיל 18 וחצי בערך..בעז"ה ישועות

2. אחרי החתונה הבנים\הבעלים יטוסו לאומן?.. גם אם אין כסף?. יטוסו ויטוסו בעז"ה רבנו במהרה יגיע לארץ! אבל אם ח"ו לא, יטוסו, וכסף זה לא מניעה.

3.תשלחו את הילדים שלכם למוסדות של ברסלב? או בתי ספר ממלכתי דתי? לא נראה לי שממ"ד יותר בכיוון של מוסדות תורניים, ת"ת כאלה.

4. מי שכבר מצא את רבו-מי הרב שלכם? מי שמחפש-הוא יהיה ברסלב?. איי! ולשם זה כתבתי את הסקר,  להגיע לנופת צופים, קשורה בכל רמ"ח ושס"ה לרב המתוק מדבש, הרב ישראל יצחק בזאנסון, חבר'ה צדיקים! בואו לשיעוריו הקדושים! מחיים את הנשמה..אשרינו

איזה חמודים אנחנו כולם זורמים.. ההא אין עלינו!שובי אמונה

בס"ד בר"ה

0. צבא או ישיבה? שירות לאומי או לימודים? אני עדיין באולפנה (מעלה לבונה) אבל בעזרת ה' מתחננת לעשות  צבא קבע. חח סתם סתם..

1. באיזה גיל תתחילו לחפש שידוך? שהוא יבוא.. חח

2. אחרי החתונה הבנים\הנכדים \הנינים\ הבעלים\ יטוסו לאומן? ברור. ורק לאומן!!!! הכסף יהיה קטן עלינו..  בעזרת ה'.. אבל גם אם  יהיה גדול עלינו הוא יהיה באומן!!!! בעזרתו יתברך.

3. תשלחו את הילדים שלכם למוסדות של ברסלב? או בתי ספר ממלכתי דתי? למוסדות תורניים מאוד..

4. מי שכבר מצא את רבו מי הרב שלכם? מי שמחפש הוא יהיה ברסלב?. אין לי עדיין רב מובהק. אבל בכלליות..

הרב ארוש שליט"א, הרב סבג שליט"א, והחלב"ן שליט"א.

הנה הוא מגיעע------!!הודיה...=)

1. שירות לאומי או לימודים??  ברור ששירות לאומי!!! ,שנה שיא התורמת לך ולאחרים! ואני חושבת שמספיק למדתי 12 שנים! אז עוד פעם?!

2.באיזה גיל תתחילי לחפש שידוך? אממ...שאלה טובה! ניראלי אחרי שירות...גיל טוב! ניראה בעזר ה'!

3.אחרי החתונה הבעלים יטוסו לאומן?? ברווווווורררר, בעלי יהיה שמה ראשון!!!!! חחח ואני אחריו, אני ממש רוצה גם בראש השנה, זה עוצמות!! חבל שאין גם לנשים...וברור שיש כסף- רבנו שולח..

4.תשלחו את הילדים שלכם למוסדות ברסלב?? כן! הם יהיו בעז"ה בישיבה של הרב ארוש!!!!! חח...יזכו להתקרב לצדיק, ויהיו ברסלבים אמיתיים!

5.מי שכבר מצא את רבו- מי הרב שלכם??  הרב הגאון הגדול והמכובד והצדיק- הרב שלום ארוש שליט"א!!!!

הודייייייייייי איככ איך אני חברה שלךךךך???מרים מייזל

שתהי בריאההה י'חרדיההההה (........)
בעעעעעעע ברסלביתת .....!!!!!!!

מה הבעיה בלהיות חרדיה?? ועוד ברסלביתת שתזכי..חחחשובי אמונה
שובי נשמה... את ב-א-מ-ת שואלת מה הבעיה? (:אוהבתותך
ח'ברה, בלי ניצלושים, עד שיש פה שירשור רציני..שמחה ואמונה

חושף שיניים

חחח ברסלבית גאה!!! מרים- מי אמר שאת חברה שלי?חחחהודיה...=)
אני לא אמרתי שאני "בחורה נחמדה על עצמי.." מישו אמרמרים מייזל

לי.. חח (אפילו שרצית להסתלבט עלי.. חח!
שונאתותךךךךךךךךך חחחח

חחח נזכרתי בסמינרים אני חוזרת בי..חחחחשובי אמונה

בס"ד בר"ה

אנחנו מכירות את הסרט יותר מידי  מקרוב הא?! חחח עזבי עזבי נהיה יהודים פשוטים עובדי ה' בלי הגדרה של חרדי..

טאדאם! טאדאם! טאדאם!אחותי?!

בס"ד

0. צבא או ישיבה? שירות לאומי או לימודים?..----בנתיים לומדים ב"ה, תכל'ס אולי אח"כ ש"ל.

1. באיזה גיל תתחילו לחפש שידוך?..---- בעיתו ובזמנו..

2. אחרי החתונה הבנים\הבעלים יטוסו לאומן?.. גם אם אין כסף?.---- אני מקווה שלא. קצת בעייתי לעזוב את ארץ ישראל. וכסף כמו שאמרו זה לא מניעה. יסעו לקברי צדיקים בארץ!!

3.תשלחו את הילדים שלכם למוסדות של ברסלב? או בתי ספר ממלכתי דתי?--- הלוואי שנזכה לשלוח אני ילדנו למוסדות ברסלב. אמן!

4. מי שכבר מצא את רבו-מי הרב שלכם? מי שמחפש-הוא יהיה ברסלב?.--- הרב ליאור שליט"א ועוד כמה רבנים.

יאללה אנשים שנזכה  לישועות בעז"ה!

חחחאוריין

בס"ד! הרב כהנא צדק!

חח אני לא הכי ברסלבית אבל בכל מקרה אני יענה[משעמם לי חח]....

0. צבא או ישיבה? שירות לאומי או לימודים?.. אולפנה.. ואז לגור בגבעה ולעבוד...

1. באיזה גיל תתחילו לחפש שידוך?.. לוידעת נזרום.. מתי שיבוא יבוא...

2. אחרי החתונה הבנים\הבעלים יטוסו לאומן?.. גם אם אין כסף?. לא, גם אם יש כסף.. חח

3.תשלחו את הילדים שלכם למוסדות של ברסלב? או בתי ספר ממלכתי דתי? חח לא לזה ולא לזה...

4. מי שכבר מצא את רבו-מי הרב שלכם? מי שמחפש-הוא יהיה ברסלב?. רבנו- הרב כהנא ברור!!

חחח אוריין אין עלייך!!!!!!!שובי אמונה

בס"ד בר"ה

מה את בכלל מתנצלת " משעמם לי אז אני יענה"  אני עונה כי בא לי וכולם יתפוצצו ויפוצצו ערבים.. ברור?!!!!!!!

כע..!!!!!

כההה אני עונה כי באליי וכולם יתפוצצו ויפוצצו ערביםאוריין

בס"ד! הרב כהנא צדק!
חחח.. איך הגישה?
חחח חיונה מאמיי!!

אזזזז ככה.....נ נח זה הכל

בס"ד בר"ה

צבא או ישיבה? שירות לאומי או לימודים?.. ישיבה.."להמית עצמו באהלה של תורה" (כרגע חח)

באיזה גיל תתחילו לחפש שידוך?.. לא יעזור לחפש עד מחרתיים, שה' יחליט השידוך יגיע נרצה או לא נרצה (מניסיון!)

אחרי החתונה הבנים\הבעלים יטוסו לאומן?.. גם אם אין כסף?.. ברור ברור ברור!!! גם אם אין אומן הם יטוסו חחחח

תשלחו את הילדים שלכם למוסדות של ברסלב? או בתי ספר ממלכתי דתי?...לבתי ספר שילןמדו אותם לעבוד את ה' בתמימות ופשיטות ובשמחה!!!!!!

מי שכבר מצא את רבו-מי הרב שלכם? מי שמחפש-הוא יהיה ברסלב?....רבינו-הרבי של כל הגאולה!! מתחזק מהרב סבג שליט"א הרב ארוש שליט"א והרב מאיר שלמה שליט"א....אבל הכי מתחזק מההתבודדות שליט"א!!!!!!!!

חחח..אחלה תשובות יש לכם פה!..אשריכם...קראתיך

צדיקים אתם!

הרבי ג'ו כפרה?רן22
אה?אורייןאחרונה
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך